Laʻau

Fuga o le Sansevieria Aiga tausiga Faʻafoʻiina o le sansevieria Ata ma igoa o ituaiga

Sansevieria ile fale tausi ata o le fugalaau tina

O Sansevieria o se totonugafale teuteu o totonu o le aiga o Asparagus. E taʻua e tagata le laau "fusi uʻu", "laulaufaiva a le tina". I totonu o Europa, na amata ona faʻaleleia le va i le XIII senituri. O igoa foi o le fugalaau na ese foi: i Siamani - Hemp Aferika, i Egelani - le gagana faatiapolo, lili leopard, i le ISA - paʻu o le gata.

O le aʻa o le gasevieria e iai aʻa malolosi e mafai ona tupu e talepe ai le ulo, ae e te le tau faʻavasegaina i taimi uma. O lau e faigata, e oʻo i le 1 mita le umi. O laʻau e mafai ona agai i luga, faʻasalalau i itu poʻo faʻatutu toetoe lava i luga i le pito i lalo, o le pito i luga o le laupepa e masani lava ona tusitusi. O le lanu o le lau laulaulau e eseese mai le lanumeamata i le lanu enaena ma le tele o lanu, lanu po o fasi.

E faʻafefea ona fesuisuiai

Blooming Sansevieria ata

I luga o se fausaga uumi umi, e foliga mai ai o se foliga eleelea o foliga paʻu. O fugalaau e pupuʻu vavalalata ma uumi uumi, e valiina i se lanu uliuli-paʻepaʻe, tatala vave i le leva o le afiafi ma faʻaaogaina le malosi o le vanilla i le po atoa. Lea ma fugalaau o le laau faʻasaina, lea e tosina ai iniseti eletise. O le fua o le fatu e iai fatu 1-3. O le suamalie ma le gaosiga o le potu e matua le masani lava.

O le laau e le lelei i le tausiga. O le tele o ituaiga o fesuiaiga oona e lauiloa mo fale e fau ai fanua ma ofisa. E talitonuina o laulaau o le laau e faʻamamaina le ea i totonu o le potu ma o lona sola e fesoasoani i togafitiga o faʻamaʻi eseese.

E faʻafefea ona faʻavasegaina le vailaʻau i le faʻatau ma le taimi o le tuputupu ae

Sansevieria ata gafa

A e faʻatau, faʻamautinoa le umi o le laau i totonu o lenei fagu, talu ai e tatau ona faʻapipiʻiina i tausaga taʻitasi (i le taimi lea, o aʻa e maua le taimi e ola ai i le lautele o le ipu).

O laau talavou e manaʻomia se faʻaaogaina i le 1.5 tausaga. O le telē o le vaitau o le laau, o le itiiti o le taimi e tatau ona toe totoina.

Filifili le pu

Filifili se vateatea lautele mo le gaosiga, ma puipui puipui ina ia le mafai e aʻa malolosi ona atiina ae. O se ipu omea e atoatoa. I totonu o se ulo e fetaui lelei, o le a tupu atili ai le toto.

Lafoaʻi alavai mai le lapoʻa mafolafola mafolafola i le pito i lalo o le fagu mo le totoina.

Soo

E pei o le palapala, o sea ituaiga e talafeagai: lua vaeluaga eleele, tasi vaega o eleele laʻau, humus, peat ma oneone. E mafai ona tupu i luga o le hydroponics poʻo se meaʻai i le geranium ma pe a ma le 30% oneone faʻaputu e faʻaleleia ai le faʻaleleia o alavai.

Faʻafefea ona vaʻaia

Vai le fugalaau ma le malologa mo ni nai itula ina ia paʻu le palapala. Ona aveese lea ma le faaeteete le ipu mai aʻa. Afai e te le vaeluaina le togavao, toto le laau i totonu o se potopotoga sili atu, e aunoa ma le solia o le saʻo o le aʻa.

E faʻapefea ona toto le ata o Sansevieria

Afai e te manaʻo e maua ni kopi fou, vaevae le vaomatua i ni tufatufa eseese, ia taʻitasi ma aʻa, ma totō tufatufaga i ipu eseese.

I le vaitau o le tuputupu aʻe (spring-summer), faʻaaoga fugalaʻau faʻapitoa faʻapitoa i masina uma: e manaʻomia le tele o le potassium ma le phosphorus, e manaʻomia le vevela i ni mea laiti, a leai o le a amata ona pala. I le tautotogo ma le mafanafana, e mafai ona e fafagaina le au faila.

Faʻafefea ona tausia le vaʻaia i le fale

Laʻei pito sili

Afai o le laau o loʻo i lalo o le paolo, o le faʻamafanafanaina e toetoe lava a le tatau ai. O le faʻateleina o le suauu e mafua ai le le maua o le motley color.

Faʻasa

O laʻau faga o le laau e mafai ona faia ai se sapalai o le susu, o lona uiga e le aoga le faʻamaʻi masani. I le tautotogo ma le taumafanafana, o le suāsusu e faia e tusa ma le tasi i le vaiaso, pe a maeʻa le palapala ile toeititi lava. I le tautotogo ma le taumalulu, latou te fafagaina e tusa lava pe le o tele, ou te taulai atu i le malogo o le coma. Faʻaaogā vai faʻamamaina (faʻaliliu, faʻamaʻalo) pe mai le tapuni mo le faʻavaivai, ae tuʻu ai e tu mo le itiiti ifo ma le aso.

Malamalama

O le laau e masani lava i le leai o se moli. Ae e sili atu le faʻaalia i le la, o lona uiga o le lanu o le a sili atu ona tumu, o le a faʻaalia le mamanu. I le vevela o aso vevela, aemaise lava i itula o le aoauli, e sili atu le taua. O le le lava o le moli e mafai ona vave faʻaitiitia ai le tuputupu aʻe, ma o le tele o le malamalama e tau atu i le samasama o lau. I le taumalulu, latou te fautuaina le susulu atu o moligao i lamepa.

Lafoga ma le susu

E mafai e le laau ona faʻasaʻo lelei le vevela. Aua neʻi faʻaitiitia lalo ifo o le 16 ° C. Puipui le laau mai faʻataʻitaʻiga. I le taumalulu, ia mautinoa o laʻau o le laau e le paʻi atu i le uila malulu.

E te le tau fetuutuunai le faʻamamafana - E faigofie lava ona faʻafefeina e Sansevieria le totonugalemu o le ea. Ina ia aveese le pefu mai laulaau, e lava le fufuluina i nisi taimi i se sipuni susu po o se ie malulu.

Faʻapenaina o laʻau o le gasegase

Sansevieria leaf reproduction photo

O Sansevia e faʻapupulaina e fatu ma fualaau vegetative (vaevaeina o le vao, lapisi laulaau, vavae laʻau).

  • Mo le faʻaleleia e ala i laulaʻau, e tatau ona tipi le lau ma vaeluaina i ni vaega.

E faʻapefea ona tipiina se ata vavavevave

  • Faailoga le pito i lalo, e mafai ona e faʻaaogaina i le tuputupu ae o le pikiapu.

Toe faʻaleleia o le paʻu pepa laʻau

  • Faatali seia oʻo ina mu sina lau laau ma totō i le oneone susu, faʻalautele ile 2 cm.

Fufulu fasi pepa i luga o le laupepa o le siakila

  • Ufiufi ma se pulou manino, pasi le suavai maualalo ile pala.

E faʻapefea ona faʻapipiʻi le ata o le pasevieria

  • Faʻaaoga e tusa ma le 8-10 vaiaso.

Toe faʻaleleia o le gaseesea laulaina ata

  • Fualaau o laau talavou i ni ipu eseese. O lenei ituaiga meaola e talafeagai mo meaola uumi.

Laʻau o loʻo i ai le ata o Sansevieria ata

E mafai ona aʻafia le Sansevia i le na o le eleele: e aʻafia foi aʻa i le vai, aemaise lava pe afai na togafitia muamua i se fofo o aʻa poo heteroauxin mo le itiiti ifo i le tele o itula.

Tuputupuina o Sansevieria mai Seeds

Laʻau o le gasevieria photo

E seasea faia le faʻaleleia o fatu, o le sili atu ona maua o fatu i le faʻatau atu e le faigofie.

E mafai ona e taumafai e aoina fatu oe lava. A uma ona fuga, e foliga mai le fua i le foliga o se palu. E fautuaina e faʻamago atoa, ma aveese fatu i le taimi lava e leʻi totoina. E totoina fatu i le oneone susu i se ipu lautele. Faʻasalala fatu i luga o le eleele ma sisi i totonu o le eleele. Ufiufi fua i fualaau poʻo tioata ma nofoaga i se nofoaga mafanafana. Faʻasalalauina vave, vai i totonu o le fagu. O le faʻamaʻiina e mafai ona ola i nai vaiaso poʻo ni masina foi. O le olaola o laau toto e paʻu i le masina pe a uma le germination. O le tele o faifaatoaga fugalaau e fiafia e totō fatu lapopoa o siasevia, tasi i le taimi, i ipu kaseti, ina ia maea ona totoina i totonu o ipu e ala i le auala e fesiitai ai.

Toe faʻaleleia o le gaseeseia e ala i le vaevaeina o le vao

E faʻapefea ona vaeluaina se ata o le vaomatua

Mo le faia o le vavaeese o le rhizome, faʻamama le eleele i totonu o le ulo, aveese le laau ma fufulu lelei le aʻa. O aʻa e faigata, e le mafai ona vavaeese ma ou lima, faʻaaoga se naifi malosi mo lenei mea. Oti ese aʻa faatasi ma laulaau ma toto le delenki i ni pusa eseese ma eleele fou. O lenei auala e faʻaleleia ai e lelei mo ituaiga meaola.

E sili atu le vaeluaina i le amataga o le tautotogo, ma o le amataga o le tau malulu e tupu ai le ola fou e tupu fou.

Faʻafouina o le gasegase e tamaiti

O le tele o ituaiga o rosette o loʻo tele ina faʻaleleia e auala i fafo. E sili le vavaeeseina pe a suia le laau. O le faagasologa e mafai ona vavae ese ma le totoa pe tipi ese i se manoa malosi mai le tina, taumafai e puʻe se vaega o le rhizome. Tuu le tipi i luga o le gaioiga ma le laau lava ia i le malala. Toto lala laau i ni pusa eseese.

Maʻi ma faʻamaʻi pipisi o le gasevela

  • Pe a oʻo mai le malamalama i luga o lau, e tatau ona faʻaitiitia le vevela o le ea ma aveese le laau mai le malamalama susulu.
  • Mai le suavai o le eleele, o le pala e aliali i luga o lau. E tatau ona vavae ese vaega na aafia.
  • Pe a afaina e se apogaleveleve, o le lanu o laulaau e paʻu, ma o le a faasolosolo lava ona oti. Fufulu pepa laulaʻau ma se omomi pamu ma togafiti ma se iniseti.
  • Afai e fulafula le lau lauulu-enaena, e mafai ona maua malo i tua. Ole togafitiga ole iniseti e fesoasoani.
  • O se taunuuga o le toʻilaloina e le anufe o le mealy, o laulaau e faʻafefeteina, samasama. Aveese i latou ma se omomi pamu, togafiti ma se iniseti.

Ituaiga ma ituaiga o feeseeseaiga ma ata ma igoa

Eseesega ma ituaiga o fesuiaiga oona e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

  • Laʻau faʻasolosolo umi, saʻo, lafoaʻi laʻau e oʻo i le maualuga e tusa ma le 2 mita.
  • Laʻau faʻatasi ma laʻau e ola mai i le papaʻi.

Sansevieria tolu-lane Lauretti poʻo le Guinean Sansevieria trifasciata

Sansevieria tolu-lane Sansevieria trifasciata 'Gold Flame' ata

Muamua mai Aferika i Saute. O le ituaiga o meaola e tumau, e taatele i totonu o le faʻatoʻaga. O le maualuga o le vao e oʻo i le mita e tasi. Lafoaʻi o le faʻamalositino foliga, faʻaloloa i luga aʻe o le palapala i luga o le itu i luga. O le lanu o laulaau o loʻo lanu lanumeamata ma laʻau uumi o se paolo pogisa. Fugalaau o lanu uliuli lanu-paʻepaʻe ua aoina i le faasologa o mea e tusa ma le 4 cm le umi.

Sansevieria Hanni Sansevieria hahnii

Sansevieria Silver Hanni Sansevieria hahnii Silber marginata ata

Fesuiaʻiga o vaalele e tolu-laina. O le togavao faʻataunuʻu e oʻo atu i le maualuga o le 30 cm. O lau lanu lanu uliuli. O le rotele o laʻau e fai ai le foliga o se fagu.

Sansevieria tolu laina lanu auro Hanni Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii' ata

Eseesega o le ituaiga:

  • Hanni Auro - lanu umi o lanu auro e pasia lau lanu meamata.
  • Silver Hanni - lanu lanumeamata o loʻo ufiufi i fasi uila o se hue siliva.

Sansevieria cylindrical Sansevieria cylindrica

Penisini Sansevieria Ata o Sansevieria cylindrica

O le atunuʻu o lenei ituaiga o vailaau faʻasaina o le Aferika i Saute ma Aferika i Sasaʻe. O laulaau e lapopoa, palaniki foliga, o le lanu e lanu meamata ma laumiumi umi o se siliva siliva, o se lanu samasama e tafe i le pito.

O ituaiga eseese o le sansevieria fale

Sansevieria Futura Futura

Sansevieria Futura Sansevieria cv 'Futura Superba' ata

O se eseesega ma laʻau e oʻo atu i se maualuga pe a ma le 60 cm, faʻamalosi, o le laulau laititi e faʻalauteleina, o se lanu samasama e pasia i autafa.

Sansevieria White Bantel Sensation

Sansevieria White White Sansevieria Sansevieria trifasciata 'Ata o Bantel's Sensation'

O laulaau e saʻo, mausali, e tusa ma le 80 cm le maualuga. O le lanu o le maʻa mafiafia i paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. E faasolosolo malie le tuputupu ae o le ituaiga.

Sansevieria Nelson Nelsonii

Sansevieria Nelson Nelsonii ata

O lau e tele, lanumoana lanumeamata i le lanu, veveve. O pepa laulaʻau e mamafa. O le ituaiga o loʻo tumau ai faʻailoga pe a faʻasalalau e ala i le vavae.

Sansevieria Compact Compacta

Sansevieria Compacta Compacta ata

E mafai e lau vasega ona felafolafoaʻi solo. Pepa o papatusi e oo i le umi pe a ma le 80 cm, e sili atu le lanu o le emerald, o se lanu samasama e tafe i le ogatotonu.

Sansevieria Twisted Sister Twisted Sister

Sansevieria Twisted Sister Twisted Sister photo

Laititi le taʻavale. Laʻau faʻafefe, lau olive-lanumeamata ma le lanu samasama.