O le togalaau

Atinaʻeina o beets i totonu o le atunuu i luga o le eleele

E ofoofogia le tele o le tagata nofo i le mafanafana e manaʻomia ona iloa ina ia lelei lana galuega, o oloa e mamā mai vailaʻau, ma ua lava le seleselega e fetaui ma le manaʻoga faaletausaga. O se tasi o fualaau 'aina masani o fualaau aina laulau. E le mafai ona mafaufau i se togalaau e aunoa ma ni moega pepe. Pau lava le mea e le mafai mo tagata uma o le taumafanafana. E i ai mea faʻapitoa i le tuputupu aʻe o beets i totonu o le atunuʻu, lea e tatau ona e iloa ina ia mafai ai ona maua se fualaau suamalie lelei ma se faʻasao lelei.

Faatoaga Faatoaga

O se seti o fuataga e mafai ai e oe ona maua le numera aupito maualuga o elemene aoga ma tuʻuina atu se seleselega lelei e aofia ai ni tulaga patino:

  • filifilia o fatu ma a latou sauniuniga mo le lulu;
  • faʻapipiʻiina o aʻa;
  • lūlūina ma le tausia o laʻau;
  • aʻafiaga totogo;
  • puleaina o meaola;
  • Seleseleina ma lona faʻasaoina.

A filifilia se nofoaga mo se moega, e tatau ona e iloa o le nofoaga e tatau ona susulu, o le lalolagi e matala ma fua. O le tulaga autu mo le mauaina o laau totō pe a tupu aʻe ni beets i luga o le eleele, o se togalaau e le masani ai ma se mamao i le laina o le itiiti ifo ma le 25 cm ma i le va o aʻa o le itiiti ifo ma le 10 cm. I totonu o le va o le ono selau vaega e itiiti lava ia nofoaga, ma afai tatou te manatu e tatau ona mataituina le suia o fualaau aina, o le filifiliga o le nofoaga e faigata. E lua auala e alu ese ai, lulu i luga o se vaiti vaiti i autafa o le Mitlider poʻo i itu o moega ma isi mea totō.

O le Beetroot e aʻafia i le seleseleina o le palapala o le tagata lava ia. E le mafai ona e totoina beets i le nofoaga lava e tasi i le tausaga e sosoo ai, o le seleselega o le a sili atu ona maualalo ifo nai lo isi e muamua atu.

E fuafua i le taimi o le luluina ma le itulagi, e filifilia ituaiga eseese o meaʻai. Mo le totoina o le autumn, e mafai ona e ave le ituaiga Podzimnaya A-474. Ina ia mafai ona maua ni fualaau aina, o loʻo i ai se Pupuni. E i ai ituaiga eseese o meaola - Gribovskaya, Aikupito, Pablo ma isi. Pe a filifilia fatu, e tatau ona e gauai atu i la la lanu. Afai ei ai se lanu e le mafai ona faʻamaonia e fatu, ona latou sauniuni lea mo le luluina.

Lauina o beets ma le tausiga o laau laiti

O fatuga faigofie e faʻatusalia le fua o le tele o fatu i totonu o le tasi afifi. I lenei tulaga, e tatau ona faʻapipiʻi le fatu i soʻo se mea e faatupuina ai le tuputupu ae ma tuu ai i se foliga masani mo le pulou mo le aso. O le luluina o fatu e ave i le loloto o le 2 cm i se mamao e 5 cm. Pe a toto fatu i totonu o le faamoega, tuu ai na o se fatuga malosi. I le lumanaʻi, e pei ona ola aʻe nei beets i totonu o le atunuʻu, e faʻalauteleina pea mo le taumafaina o le vitamini.

O le tapenaga o le eleele mo le lulu e amata i le tautoulu. O le lumanaʻi e lelei ona faʻaleleia i le faapalaga, superphosphate ma le potassium chloride. I totonu o le togalaau faia faapalaga. I le tautoulu o le a faʻaaogaina le faʻamamaina o le mea e lulu ai le 3% o faʻafitauli o le sulfate copper. O lenei mea o le a faʻaumatia ai le vevela o vao ma i le taimi lava e tasi e maua ai le palapala ma le 'apamemea, lea e manaʻomia e beets.

O le luluina o le taumalulu e faʻatinoina ia Novema, pe a maeʻa ona faʻamaʻapeina le eleele i luga o togalaau na saunia muamua. O fualaau toto e tatau ona faʻaaogaina i le amataga o le lau. O mea e teuina ai taumalulu e le talafeagai mo le teuina. Mo le teuina o le taumalulu, o fatu o beets e totoina i le faaiuga o Me ma mulimuli ane. I le mafanafanaina o le palapala, o le aʻafiaga o aʻa e ola lelei ma vave ona maua le laʻau. E masani lava, o tagata o loʻo nonofo i le mafanafana e totoina laau toto i se nofoaga tumau. O lenei metotia e mafai ai e oe ona maua oloa muamua.

O le taulaiga faapitoa i le galueaina ma le tausiga o beets ua tuuina atu i le vaega muamua o le tuputupu aʻe. O le togafitiina o fualaau aina poʻo le tausia o laau vaivai ua totōina i fualaau o se taimi taua. O le mea lea e ono osofaia ai le laau i meaola faalafua ma faamai. O le mea lea, e tatau ona faʻafefeteina fualaʻau, sasaa i le pefu pe fufulu paʻu.

A o faagasolo lenei vaitaimi, e le mafai ona faʻaogaina sauniuniga mole microbiology. O le aʻa o le totoina o laau totino o loo afaina pea ma e le tatau ona aʻafia e siama. O le mea lea, mo vaiaso e lua, pe a manaʻomia, faʻaaoga vailaʻau. Afai e sili ona lelei fua, ona faʻaaogāina lea o iniseti masani e faasaga i iniseti ao latou foliga mai, ma Oksikhom poʻo Fitosporin i faʻatagaga faatagaina e faʻaleagaina ai faʻamaʻi.

Le faʻavaeina o laʻau ma fualaau faisua

Ina ia mafai ai e le laau ona ola vave, i le amataga lava ina ua maea, ona tuuina atu ai lea o le suavai. O le sipuni sipuni o le urea e fafagaina i le 10 lita o le vai ma le faʻamalaʻau e faʻasaina ile eleele malulu. A maeʻa lenei mea, e vavalalata ma vele le laau e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.

O le aofaʻi o le vaʻaia o le a faʻaalia ai le tele o taimi e faʻafeinu ai beets i le avanoa. I soʻo se tulaga, e manaʻomia e le beets se tasi poʻo se lua loloto loloto i le taimi o le atinaʻega. O le vaega o totoe o le faʻaleleia o le eleele o le a lagolagoina ai le susu. Aua neʻi faʻafefe le palapala. O fua o le seleselega e mafai ona mago pe pala. Ae i le tolu vaiaso mulimuli aʻo lei seleseleina, fafaga ma fafagaina beets e le talafeagai.

Pe a faʻavaeina se laau, e manaʻomia ni nai ofu pito i luga. A faʻaaogaina e le laau se rosette, faʻapipiʻi faʻamaʻiina faʻatasi ma micronutrients ma boric acid o le a aoga, ma tutusa pe a uma le lua vaiaso. E faalua se vaitau, e manaʻomia ona e faʻafeinu vai i vai mama, faʻasese se sipuniti o masima i se pakete vai. Pe a faʻaputuina fua o fualaau aina, o le tele o se kulimi, faʻaaogaina Agricola-4 poʻo le ufiufi ma le mea e faʻaaogaina ai le superphosphate. O le Nitrogen o loʻo faʻapipiʻi i beets, faʻaleagaina lona teuina ma le tofo, o le mea lea, pe a faʻatumu ai e le faʻaaogaina.

O le palu ma le masima e manaʻomia mo le atiina ae o aʻa. O se tagatanuu o le Metitirani, o pele e fiafia i tioata salima na aumaia e le ea. O le masima o le a faʻaopopoina le suka i le beets, ma o le paluga o le a puipuia aʻa mai aʻa mai siama uliuli o phomosis.

O le laau i le taimi o le faatumuina o luga aʻe o le eleele. E te manaʻomia e fetaui lelei? E le pei o kāloti ma pateta, o le aʻa o le aʻa e le faʻapupiiina mai le gaioiga mai le gaioiga, e le suia ai le tofo. O le mea lea, e le manaʻomia le atinaʻeina o beets. O le taimi e selesele ai beets e faalagolago ile tau. O fualaau e toto mai le eleele e tatau ona aveeseina aʻo lei oʻo i le malulu poʻo ufiufi i po malulu.

Seleseleina

O le seleseleina o beets o loʻo faʻatinoina i se vaitau manino, mago. E le fautuaina e le au fai togalaau togafiti e tipi se lau laau ma se naifi. O le mafuaaga o le manua e le malogo mo se taimi umi, ma o le susu e alu ese mai le aʻa, lea e matua talafeagai mo le taimi o teuina. E faʻapefea ona faʻamalamalama lelei auiliiliga o ata o le beets. O le mea autu lava e le mafai ona faamanualia le paʻu o le oloa ua fuafuaina mo le teuina. O fualaau toto e tatau ona mamago i totonu o le paolo, faʻamama le eleele o totoe ma lalo ifo i totonu o le potu. O ni beets e teuina i le oneone, i se pusa malulu poʻo se lua.