Fugalaau

Fugalaau fugalaau i le fale

O Maranta o se laau toto o le aiga o Marantov, e masani lava i le vaega o vevela o Amerika Tutotonu ma Saute, faapea foi ma West Indies. Na maua e Maranta lona igoa e faʻaaloalogia ai le fomaʻi o le Italia ma le tausi maʻi o le 16 senituri - Bartolomeo Maranta.
Ua iloa e le au faifaatoʻaga i aso nei le 40-50 ituaiga o meaola ma o latou uma e maua ai le rhizomes ma le natura masani o moli. O fugalaau Maranta i le fale e lelei le fanau, tuputupu aʻe ma faʻateleina le fugalaau mo se taimi uumi.
I le 1975, o le arrowroot laau na maua ai le 3% o laau toto i Florida, ma o le tele o taimi na ola ai le fuainumera o lenei laau (na amata ona tupu i greenhouses).
95 pasene o uʻamea e naʻo le lua ituaiga o meaola na faia i le vasega pepe mo le faʻaaogaina o fugalaau fugalaau - Maranta leuconeura 'Kerchoviana' ma M. leuconeura 'Erythroneura'. O nei ituaiga uma e lua o tagata tagatanuu o Pasila, o latou ituaiga e le fula i fusi, ma o latou aʻa e le o se mea e gaogao.

Faamatalaga o le tatalo laau o le uʻamea ma lona ata

Lafoaʻi i le foliga o se oval, o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata (lea, e le masani ona tuʻuina atu i le tausaga atoa), e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le mea faʻavae. Laʻau e paʻu i le aoauli ma faʻasaʻo ese i le afiafi - o le mea lea o le igoa ogatotonu o le fugalaau o le uʻamea "laau tatalo". O loʻo taua i lalo se faʻamatalaga o le tatalo laau o le uʻamea ma lona ata i itu eseese.
Maranta o se mea terasitila e fuga foi i luga. I le taimi o le tau vevela, e foliga mai o le a amata ona faʻamago muamua le meaʻai, ae le o le laʻau (e masani ona masani ai). O laʻau e faʻalauteleina. E i ai o laʻau o le basal ma se paʻu o loʻo i totonu o le uamea ma se paʻu laʻititi o laulaʻau basal (atonu e le o iai).
O le pito i luga o fugalaau e toalaiti ma le lua ni peti tetele. O fugalaau Maranta i le fale ua olaola mo ni mea teuteu, talu ai ona o le laau o loo i ai le naunautaiga e vave fausia ni masini lapisi ma totogo lelei i le amataga o lona atinaʻe.
O le uʻamea e faʻaaogaina e gaosia ai le malolo suamalie. O nisi o meaola, e pei o le Maranta leuconeura ma le Maranta arundinacea, e ola e pei o se fugalaau mo le teuteuina o fale i se siosiomaga mafanafana. Vaavaai i le Maratantha tatalo plant i le ata, lea e faaalia ai le matagofie o lenei fugalaau mo tulaga o fale:

Auala e tausi ai le uʻamea i le fale

O le nofoaga aupito sili ona lelei mo le tuputupu ae o le fugalaau o le a avea ma moega po o se faamalama e susulu ma le leai foi se moli. O se faamalama e feagai ma sasaʻe po o le itu i matu e talafeagai. O le fugalaau fugalaau i le fale e mafai ona ola lelei i vaega o isi laau e le faalavelaveina ai lana malamalama lelei. E tatau ona puipui mai le vevela vevela, ea vevela ma otaota, lea e mafai ona afaina ai se mea e aʻafia ai (e aofia ai le mea e ono tulaʻi ma mumu i luga o lau).
O le maualuga o le vevela o le gaosiga o laau toto mo le uʻamea i le fale e eseese mai le 15 i le 28 tikeri. I le taumalulu, o le ea malulu e mafai ona fatuina ai le tele o faafitauli mo le laau. Tausiga o le uʻamea i le fale e sau i le faatulagaina lelei o le fafaga. O iinei e tatau ona e maitauina se tulafono e tasi. E le tatau ona faʻatagaina le faʻamaina o le eleele ma lona faʻaogaina. Auala e tausi ai le uʻamea ina ia maua ai le tele ma le umi o le fuga. E tele tulafono lautele. Muamua lava, pe a totoina, ia tuʻuina atu le faʻaleleia lelei o alavai i totonu o le ulo. E tatau ona tusa ma le 5 cm. O le tulaga lona lua o le eleele elemene o loʻo tumu i le tele o mataupu faʻalautele. I oneone leaga oneone, o le fugalaau fugalaau i le fale e vave lava ona alu ese ma e le mafai ona maua mai ai ni pulumu.
E fautuaina e teu i lalo le arrowroot i le tautotogo po o le tautotogo, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e totoina i le vai seʻia oʻo ina tupu le fuʻa fou. Vaavaai i laau o le uʻamea i le ata i vaitau eseese o le atinaʻe o lona atinaʻe:

Toe gaosia o le uʻamea i le fale

O le auala autu o le faʻasaʻoina o le uʻamea i le fale o le tipi (2-3 laʻau) ma le ala o le aʻa i le amataga o le tautotogo.
E mafai foi ona e totoina se fugalaau mai fatu - e masani ona fautuaina e lulu fatu i le vevela o le 13-18 tikeri ma tausia i le vaitau tuputupu ae.
Mo le totoina, ia saunia lau palapala, lea e tatau ona susu pea: e mafai ona e tuʻuina ni iliili susu ile palanikeke. I le taumalulu, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o le faʻasaina, e fautuaina e faʻamago le palapala ile laitiiti. E tatau ona faʻamalolo le uʻamea.
Afai e te manaʻo e maua ni laʻau malolosi o lanu lanumeamata lanumumu, ona matou fautuaina malosi lea e aua neʻi galo oe e uiga i le faʻamaʻiina o vai faʻamaʻi vai.

Maʻi ono mafai

A oʻo ina totoina aʻi i le fale, e mafai e le fale ona maua ni faʻamaʻi faapitoa. O le faʻamaoni ma le taimi faʻatautaia ma i latou e mafai ai e oe ona tupu se mea teuteu matagofie mo lou fale. O ituaiga autu o faʻamaʻi pipisi o loʻo faamatalaina i lalo.

Laulauina pe mu vela

Faailoga o se vevela atoatoa poʻo le vevela o laulaʻau - o laulaʻau e liua uma le lanu enaena, pe na o pito. O le vaʻaia lea i le va o se laʻau maloloina ma maʻi. Aloese - Aloese mai masini solu tioata ma le maualuga o le vevela ma le malosi o le malamalama. E le tatau ona e faʻaaogaina fugalaʻau mai le superphosphate, aua e tuʻuina atu fualaau i vailaau oona i le laau.

Chlorosis

Faailoga o le chlorosis - o laʻau uʻamea uʻamea e ola aʻei le maualuga o le eletise ma le tele o punaoa oona, e masani lava i foliga o le nitrate, e matua afaina lava i le tupuga o chlorosis. E masani lava ona tupu lenei mea ona o le leai o se uʻamea e ulufale atu i le togavao. Aloese mai - faʻaaoga le faʻamalama o le uʻamea, faʻaititia le eleele pH ma faʻaaoga punaoa oona ma le ammonium.

Helminthosporious leaf lac

O le sui mafuaʻaga o le laʻau o le helminthosporious o se faʻaauau faifai pea mo tagata gaosi uila e faʻaaoga ai le eleele lea e masani ona susu ai le fugalaau mo se taimi umi. I le taimi muamua, e foliga mai e laiti tele i le lapopoa - latou te tuʻuina atu i lau lanu foliga lanu. I mataupu aupito sili ona ogaoga, faʻafefeteina le vavalalata ma fausia ni vaega tele o foliga le lelei. Mo faʻamaʻi, a itiiti ifo ma le ono itula o le germination o spores i totonu o le eleele ma le maualuga o le susu e talafeagai. O le tele o ituaiga o uʻamea e matua afaina i lenei faʻalavelave. Aloese mai - Saunia se vaega itiiti o le susu i laulaau, fesoasoani e faaitiitia le matuia o faʻamaʻi laau. E mafai ona ausia lenei mea i le faʻamamaina o le faapaleniva poʻo le faʻainuina i le taeao, lea o le a vave faʻavave ai laulaau. Laʻau e faʻafeinu i le afiafi e faʻaauau pea ona susu i le po atoa, lea e mafai ai ona faʻamalosia ma tafe le tele o spounga spores.

O le aʻa aʻa o le nematode

O aʻafiaga o le aʻa aʻa o le nematode - o le tele o taimi e aʻafia ai o laʻau papaʻu ma laulaau laititi. O le suʻesuʻeina o aʻa e aafia i lenei faʻamaʻi e faʻaalia ai ni vaega i luga o aʻa e maua mai ai foliga o se pulu. Auala e aloese ai - e mafai ona fesoasoani togafiti aoga iinei.

Ituaiga arrowroot

I le taimi nei, mo le ola i le fale, e lua ituaiga o uʻamea e faʻaaoga. O le fale tatalo lenei, lea e lauiloa i lalo o le igoa o le igoa Maranata tricolor. I luga o le faʻatau, e mafai foi ona ofoina atu lenei ituaiga i lalo o le igoa o le tricolor arrowroot. O lenei meaola e tele ituaiga ma ituaiga fugalaau fugalaau. O le ituaiga lona lua o se fasi uʻamea e lua-lanu, lea e iloga i le satu o lanu ma le matagofie o mea teuteu. O ata nei o fugalaau fugalaau o ituaiga eseese ma se faʻamatalaga puupuu o ituaiga taʻitasi.

Maranta tricolor (tatalo tatalo)

Marant tricolor o ituaiga eseese o laau totō i le aiga o Marantov, e masani lava i vaomatua o Pasila. O lenei fesuiaiga, e mafai ona maua ai le maualuga ma lautele o le 30 senitimita. O le alo o le Evergreen oval e 12 sima le umi. E i ai a latou amio masani o le taoto i lalo i le ao, ma e saʻo i le afiafi ma le po - o lea o le igoa taatele o le "tatalo laau."
O le ituaiga epithet leuconeura o lona uiga o le "paʻepaʻe paʻepaʻe", e faasino i laulaau.
O le uʻamea lanu lanu e masani ona lauiloa o se fale fale i totonu o vaipanoa lelei, e manaʻomia ai le laʻititi o le vevela o le 15 tikeri Celsius. I le vevela vevela, e mafai ona tupu aʻe e avea o se mea e ufiufi ai le eleele i nofoaga malu ma malulu.
Eseese Erythroneuravao o le lanu mumu lanu mumu ma se totonugalemu malamalama, pito i lalo ma le lautele. O laʻau e mafai ona moli lanumeamata-lanu samasama pe lanumoana-uliuli. O fugalaau o lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu viole ma se mamanu.
Eseese Kerchoviana - O lenei mea o se laau toto e tupu ma avea ma se mea e tupu pe a matua. O fatu taʻitasi e pei lava o se vine ma e masani ona ola i luga o puipui eseese ma luga. Talu ai ona e le i ai ni fagalaʻau ma o lea latou te le o aʻe ai i luga o luga o le lautele. O lau e toetoe lava o le foliga, e fitu kupita le umi, e aofia ai petioles, ma le tolu inisi le lautele. Petiole e tusa ma le tolu o le umi o le lau lau. O le pito i luga o le laʻau e faʻanoanoa ma satin - e masani lava i laina e lua ma laʻau lanumeamata lanumoana. O taʻavale e masani ona lauiloa, e tele fugalaau paʻepaʻe.

Maranta lua-leo

O le laʻau e lua-lanu o se mea e seasea tupu, o nisi taimi o loʻo aliali mai i totonu o le fefaʻatauaiga. E leai ni aʻa e pei o le vao, ae e leai ni aʻa i totonu o manoa. O laulaau e le fesuisuiaʻi i le lapopoa, foliga ma le lanu lanumeamata lanumoana ma le lanumeamata lanumeamata e felafolafoaʻi i luga i le va o le ogatotonu ma le pito. O le vaega pito i lalo o lau lanu lanu enaena.

Maranta Gibba

Maranta gibba o se laau toto e ola i Mekisiko (Campeche, Chiapas, Jalisco, Morelos, Oaxaca, Quintana, Puebla, San Luis Potosi, Veracruz, Yucatan), Amerika Tutotonu, i matu o Amerika i Saute (Pasila, Peru, Colombia, Venezuela, Guyana, French Guiana, Suriname) ma le motu o Trinidad. Talu mai nisi o taimi, ua faʻatautaia i totonu o tamai Antilles.
O le fugalaau e ese mai lau. Fugalaau - i foliga o se panicle.

Reed Maranta

Rero arrowroot e tupu i totonu o itulagi. Ua totoina ina ia maua ai le malola mai rhizomes. O fomaʻi e faʻaaogaina le fugalaau o se vailaau taua.
O le laufanua lenei e 60 centimita le umi ma ni fugalaau paʻepaʻe, ma fualaau aina fua. E faʻataʻaʻaina Rhizomes pe a oʻo atu le tausaga i le tasi le tausaga, pe a oʻo ina sili atu i le 30 inisi le umi ma 19 mm le lautele. E lanu samasama-paepae, vaeluaina ma ufiufi i sikula mata.
O le Maranta e tele lava ina atinaʻe i le tele o atunuu tau vevela ma ua manatu o se ituaiga masani mo Jamaica, Bahamas, Bermuda, Netherlands Antalya, India, Sri Lanka, Saina, Mauritius, Equatorial Guinea, Gabon, Florida, Kemupotia, Initonesia ma Filipaina.