O le togalaau

Laʻau o le Eggshell - o se faʻaoga faigofie, aoga ma lelei

Mo soʻo se tagata fai togalaau poʻo se tagata nofo mafanafana, e le na o le iuga e taua i taimi uma, ae faʻapea foi le faagasologa o le totoina o fatu. Ma e tatau ona aoga i soo se itu. O le mea lea, o le totoina o fualaau i fuamoa o se tasi lea o filifiliga sili mo le luluina o fatu. O se auala faigofie lea e maua ai le tōmato, kukama, pea, pi, pepa, paukini, zucini, fualaʻau.

O Faamanuiaga o Tuputupu Faʻateleina o Fanau

O fatu e ola i le fale i tulaga masani o le vevela, i le tele o tulaga, e maua ai ni aʻa malolosi. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o tulaga lelei pe afai o loʻo totoina laau toto i fualaau oona. E aofia ai:

  • siosiomaga lelei - o fuamoa o le a faʻasolo vave vave;
  • aupito maualalo o tupe faaalu - pe a taumafaina fuamoa, o atigipusa mo fatu e maua mai lava;
  • fugalaau masani - o le atigi faʻamalosia le eleele ma meaʻai eseese;
  • aoga - pe a faʻavasegaina, o le aʻa o le laau e le faʻaleagaina.

O le a le mea e tatau ai mo le totoina o fatu i se atigi fuamoa?

Fesili ole fesili: pe faʻapefea ona totoina ni fuamoa i fualaau oona, e tatau ona e iloa le lisi o vaega o le a manaʻomia i lenei faagasologa. E aofia ai:

  • fuamoa fuamoa;
  • fatu laau;
  • eleele;
  • pusa pepa mai fuamoa;
  • ata tifaga;
  • se pulu po o se nila;
  • se naifi;
  • vai, pusa ma ogaumu.

O le seleseleina o fuamoa fuamoa mo fatu

E mafai ona e saunia ni ipu mai le atigi lemu i le taumalulu. O mea o loʻo i ai fuamoa e 'aina, ma faʻatasi ai ma le atigi, faʻaalia e pei ona taua i lalo. I le faʻaaogaina o se fagu poʻo se nila, ua faia ai se puʻe tele faʻavaivai. I le taimi lava e tasi, ina ia aloese mai le faaleagaina o le atigi fuamoa, e tatau ona faʻamalo, e le o puno. A oʻo ina totoina fatu i se atigi fuamoa, e manaʻomia lenei pu e faʻafefe ai le tele o le vai. O le kuata o le pito i luga (maʻila) o le atigi ua tipiina ma le totoa i se naifi, ma maua ai se fagu faigofie.

O lapisi ua saunia e tatau ona kuka i le vai mo le itiiti ifo i le tolu minute. O le mea lea, o siama ma se manogi le lelei ua faʻaumatia mai ia i latou. O le isi, o le fuamoa fuamoa ua faʻamago. Teuina i latou i se mea matutu, pogisa e puipuia ai le fausaga.

Totoina o fatu ile fagu

O taunuʻuga taʻitasi e tuʻuina ai le fagu fuamoa i totonu o vaieli o se pusa kata. O le a puipuia ai i latou mai le malepe. Ma le isi, o pusa e sili atu nai lo le afa ua tumu i palapala. A mavae lena, o fatu e totoina. E pei ona iai i isi tulaga, ina ia mafai ona maua ni fualaʻau maualuga i fuamoa moa, e tatau ona usitaia fautuaga i le loloto o le totoina, fuafua i le ituaiga ma le tele o laau toto. E tatau foi ona e fuafuaina le taimi e tupu mai ai totogo mai le taimi o le luluina.

Ua saunia ni laau toto i se nofoaga mafanafana ma lelei. E tatau ona faʻafeinu le eleele i taimi uma, ae le oʻo i le "waterlogging".

O le toe totoina e totogo pe a totoina fualaau i fuamoa

Pe a saʻo le taimi, ona totoina lea o fua. Faia lenei mea faatasi ma le atigi, lea e siʻitia i lalo le lima. O aʻafiaga e mafua ai, o aʻa o le laau o le a tupu mulimuli ane. E taua tele le iloa le auala e ola ai fualaau aina i totonu o se atigi fuamoa ma ausia vave le tuputupu ae o laau. I ia tulaga, e manaʻomia se gaosia o le greenhouse. Aua e faʻaaogaina e le o pepa pepa, ae faʻamalama pepa afifi. O lona ufiufi e mafai ai ona e tuʻuina se avanoa se tele mo fualaau e ola ai. A e tapunia le atigipusa, e te maua sina moliuila ma se malamalama matagofie, lea e taua mo le atinaʻeina o le laau.

I le leai o se pusa palasitika, e mafai ona e afifiina se atigipusa pusa ma fatu totō ma faʻapipiʻi ata mo le vaiaso muamua.

Faʻafetai i fuamoa, o loʻo i ai i luga o laʻau ni laʻei pito i luga. I le uma, o loʻo i ai le lime, faʻaititia le eletise ma faʻaleleia le fausaga o le palapala. O nei mea uma e saofaga i se seleselega lelei.

Vitio: totoina o le isalaʻelu faʻapipiʻi vine

//www.youtube.com/watch?v=qarjs6se31Q