Meaai

Royal Dinner - Roasted Duck

Mo se taimi umi, o le taaloga i luga o le laulau na avea o se faailoga o mea taugata ma le tamaoaiga. O le mea lea, o le tao tao tao i totonu o le ogaumu ua avea ma se mea e sili ona fiafia i ai tupu ma faifeau. I sea ituaiga togafiti, na masani ai ona tautuaina e le tupu ia le uaina suamalie po o se isi mea inu malolosi. O lanu manogi e le gata na teuteu ai le ipu, ae na ia faia foi le aano o le aano e ese le matagofie.

Ua mavae atu seneturi, ma o le ipu e lauiloa lava. Na o le taimi nei e mafai e se tasi ona faʻaaogaina. Pau lava le faafitauli o le manaia o le taoina o se pato i le fale. E masani lava, e tele faletua e faʻamago, paʻu ma faigata. Tekinolosi faalilolilo e taua tele iinei.

Mea uma i totonu o le sami

Soo se aano o manu e manaomia se faapaologa saunia lelei. O le umi e tumau ai le fusi i totonu, o le a sili atu le malu o le a faʻaalia. O lenei "elixir" faalilolilo e manaomia e faamaluluina ai le taaloga ma avatu ai se manogi tulaga ese lea e mafai ona lagona pe a taoina. E le gata i lea, o lenei saumoa e fesoasoani i le fausia o se pulu manogi meli. Faatasi ai ma le selau o taʻutaʻua iloga, e tatau ona e filifilia le faigofie ma sili ona aoga. Ae ui i lea, e tele lava le faalagolago i le tele o le paluga o le a tao i totonu o le ogaumu.

Ole manulele e tatau ona susu mo se vaitau umi: mai le 4 i le 8 itula. O nisi e tuua o ia i lenei setete i le po atoa, i se mea i se nofoaga malulu.

I luga o le pusa

O mea inu ava malosi e tuufaatasia ma se uluai seti o mea manogi o le mana faʻaleagaina lea mo se tino oti. I ni nai itula, o taimi e faʻaalia ai le manogi atoa. O le aano o manu ua tumu ma susunuina i nei laau. Ina ia faia se "mea manogi matagofie" e tatau ona e ave:

  • 100 g cognac;
  • o se lala o le cilantro, rosemary poo le pasili;
  • 3 totoa o le kalaka;
  • lua aniani lapoa;
  • masima, pepa ma le bay bay.

O mea uma e taua e faʻafefiloi lelei. Grate le taunuuga o le fefiloi ma maeʻaeʻa ma solomuli i le vai o totoe. O le aniani i luga o mama e tatau ona tosoina laitiiti ina ia amata ai le sua.

O fuataga uma o vaʻavaʻa ua fuafuaina mo le 1 kilokalama o le tino oti. O le mea lea, faatasi ai ma le mamafa, e tatau ona e faateleina le numera o vaega.

I luga o le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le mūmū

Ina ia lelei le taoina o le pepe atoa i totonu o le ogaumu, e tele faʻailoga e faʻaaogaina le uaina mama. Faatasi ai ma le tasi tioata o lenei mea inu suamalie latou te faaopoopoina:

  • se sipuni o le sinapi (i le foliga o le paʻu);
  • aniani lapisi i se afa mama;
  • suamati o le lemon (togi i fafo mai le 2 fua);
  • tolu laulaua lau.

Mo se tagata faʻataʻitaʻi, e mafai ona e tuʻu le romari i totonu o lenei paluga, faʻapea foʻi ma cloves (3 pcs.). Ma le isi, e tatau ona e tipi le sipisi ma tuu i totonu o se vaega i le pito i lalo o ipu. Faatumu i le uaina i mea manogi, vevela vevela. A oʻo mai le suavai, e manaʻomia ona faatumuina i le manulele.

I se isi tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina le uaina mumu (200 ml). 50 g o le meli ma le 100 ml o vai ua fefiloi ma ia. E faʻaaogaina Cumin e faʻavave. O le manogi o le uaina ma lenei mea manogi e mafai ona ofoofogia.

Lē tipi meli

O lenei "mea pāpā" faʻafefiloi e fautuaina ina ia saunia i le suka poʻo le tioata, ae le o le mea uamea. O mea taua e matua mamana lava e le mafai ai e le apa ona tu i le suʻega. Mo le mustard marinade marinade, fai mea nei:

  • tui le lemon i le faʻafefiloi o lona sua i le 1 tbsp. l meli ma le 100 ml o soya soya, ona tuʻu lea o le fagu i totonu o se vai vai taele;
  • pe a faʻatusatusa le masini, e mafai ona faʻaopoopo le 2 tsp i ai. sinapi;
  • tuu le pesini i luga o le vevela vevela ma togi 3 puʻu o le kalakeke i totonu o le vai;
  • pe a uma ona fufulu, sasaa taimi, masima ma pepa vave vave;
  • faaopoopo le 2 tbsp. l mayonnaise, faʻafefiloi ma aveese mai le vevela;
  • ia faʻamafanafana mo le afa itula, ona faʻasolo lea o le aano.

Meaʻai i lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina. O nisi e filifili le fua, e pei foi o laau Provencal poo oregano. Ae ui i lea, o loʻo i ai isi fua mo le tunuina o se pato i totonu o le ogaumu e faʻasaoina lona tofo tulaga ese. Mo lenei mea e tatau ona e faʻaaogaina nisi oloa. I le tele o tulaga, o nei lanu, pateta poo apu.

I sea fola, e tatau ona tausia le manulele mo le itiiti ifo ma le 8 itula. Afai e sili atu le tele, o le mea lea mo le sili atu.

Oi, bullseye, ioe i luga o se ipu

O le suamalie suamalie ma le manaia o le fualaau oona o le manogi manogi o le manulele. E le gata i lea, o fua o le apu e faia ai le ipu e matua ese le suamalie faapea foi le manogi. Ae ui i lea, o le matua o le taifau e taua tele lona sao i lenei mataupu. O le pusa o talavou talavou o le a punou pe a paʻu. Ae o mama o ia "tamaitai" e tatau ona i ai se apamemea mafolafola ma se fale vaivai. I le taimi lava lea e tasi, o le sili atu foi ona latalata i lona gutu, o le umi na ola ai o ia.

Pe a faʻatau se tino maliu i se supermarket, e taua le faʻalogo lelei i le lanu o le gaʻo. O se paolo malamalama o se faailoga o le talavou. O le paʻu e tatau ona aunoa ma ni afifi, ma le oloa lava ia - e aunoa ma se manogi manogi. E le tatau ona e 'aʻai i aano o manu, aua o le ata tifaga o se auala lelei e natia ai mea leaga.

Filifilia o se "naunau" lelei mo lau'aiga, e mafai ona e amata saunia se taifau paia ua tao i apu. O le faagasologa e aofia ai laasaga nei:

  1. Sauniuniga o le manulele. Muamua e tatau ona e tipi ese le peʻa, aveese le gaʻo ma fufulu ese fulufulu o totoe. Talu ai o nisi vaega e le falaiina, e taua le faʻafefeteina o le manulele aʻo le i oʻo i le aniani (20 minute i vai inu). Ae e te lei alu i se isi mea, ua faʻamagoina i se solo pepa.
  2. Rubdown. Muamua e te manaʻomia le faʻafefiloi o masima, pepa, kālati, faʻapea foʻi isi mea manogi. I lenei paluga, e taua le fufuluina o le tino oti i fafo ma totonu. Ona auina atu lea mo 2-3 itula i le pusaaisa, ae le galo e afifi le fagu i le afifi.
  3. Marinade E aofia ai: fatu faʻamafaʻi (40 g), 3 tbsp. l soya soga, se sipuni o le meli ma le 2 teaspoons. balsamic vinegar. E faʻafefiloi le faʻafefiloi ma le faʻavavega, fuālaʻau manogi (2 tbsp.), Faʻapea foʻi ma le pepa ma le masima. O se paluga faʻafefiloi e toe faʻauʻu le manulele ma toe auina atu e marinate mo le 2 itula.
  4. Lauina o apu. O le paluga o le fualaau aina e tatau ona uʻamea ma sogasolo ina ia latou le liliu atu i paluga pateta. E tatau ona tipi ni 'aʻau mumu i fasi pepa, ona tuʻu ai lea o le afa i totonu o le tino.
  5. Laasaga mulimuli. Afai e fuafua e le talimalo e kuka le tiʻeti tao i totonu o le lima, ona tatau loa lea ona liligi ifo i lalo lona fua. Ia taoto i luga o le manulele ma sasaa i luga o toega o le sami.
  6. Faʻatoʻa. E mafanafana le ogaumu i le 220 tikeri. E taoina le meaʻai mo le 2 itula (fuafua: 1 itula i le 1 kg) i le 190 °. 20 minute aʻo leʻi sauniuni, e tatau ona tatalaina le pulu poʻo le lima e fai ai se "tan" matagofie.

I apu, e mafai ona e faaopoopo se seleni laititi pe seleni. Ma o le faatumuina e le fetolofi "faataamilo i le fale", e tele naua le paʻu i le skewers poʻo le nifo. E mafai foi ona e nonoa le manulele atoa pe naʻo vae.

E talafeagai le afifiina o le tino i le faʻamalo ina ia i fafo le faʻata. Afai e kuka i gooseberries, ona tatau lea ona faʻafefe le ipu i taimi taʻitasi ma gaʻo gaʻo.

O ai e manaʻomia ni lālā? I vitamini ...

O le sua o le Citrus e le gata o se vailaau suamalie taua, ae o se faapaologa e le mafaatusalia foi mo aano o manu. E sili atu le manaia o se otaota gaugau ma oranisi. O le mea moni, i lenei fua o le a matua leai lava se aoga e faamanatu ai ia te oe e tatau ona faamama ma vavae ese le gaʻo tele / paʻu. O le mea autu i lenei faagasologa o le faʻaleleia saʻo lea o le manulele. Mo lenei faʻamoemoe, o le a manaʻomia e le faletalimalo:

  • fefiloi le masima, zest, rosemary ma le pulp o le kāleti;
  • faafetai le tino maliu i itu uma;
  • paʻu le moli ma lemoni (faatasi ai ma le paʻu);
  • filifili le aniani i afa mama;
  • tumu i mea manogi (thyme poʻo marjoram), faʻafefiloi lelei;
  • tapuni le fua i totonu ma suisui le pu i le filo;
  • muamua le oven i le 150 °, tuu le taaloga i luga o le uaea, ma tuu se pepa tao i lalo ifo.

A maeʻa le 45 minute, e tatau ona siaki le auala o loʻo ia faia. E tatau ona aveese le gaʻo maualuga, ma nai lo le sasaʻaina o vai. O le pato na tao i le ogaumu i lenei laasaga ua na o sina enaena. Ina ia liua i se manu moni auro, o le a e manaʻomia se taʻaloga faapitoa. Ua saunia e tusa ai ma lenei fua:

  • i luga o le vevela, vevela le meli (3 tbsp. l);
  • 1/3 le ipu o le pia pīpī o loʻo tuʻuina atu i totonu, o le paluga e kuka mo le 4 minute mai le taimi o le kuka;
  • ona sasaina lea o le moli moli (2-4 pcs.) e sasaa ma vela mo le 2 minute.

E tatau ona sasaa le saumalie i le afa o le manulele maeʻa ma faʻaleleia le vevela i le 180 tikeri. I le isi 45 minute e sosoo ai, e tatau ona toe faia i le 10 minute le "faʻasolosolo".

O le sauniuni o le ipu e mafai ona siakiina i le auala lenei: tuʻi le vae i le vavae. Afai e sau le vai mai pu, ona sauni lea.

O mataupu faavae o le kukaina o pato - vitio

Palu falai, kuka, palu pateta ...

O le a se mea e mafai ona sili atu nai lo le aano o le kuka i le taimi lava lea ma se ipu meaʻai? Masalo na o le tao taoti ma pateta. Ae o le mea muamua o le faʻafefe lelei lea o le manulele i soʻo se sauga o loʻo lisi atu i luga. Ona mafai lea ona e faia le faʻatulagaina o le "faʻatumu". E tatau ona faʻatino lenei faiga e pei ona taʻua i lalo:

  • pi ma fasi pateta;
  • fualaau faisua ma se vaega itiiti o le suauu manogi, faapea foi le paprika, laau Italia, masima, galati gaosi, basil ma rosemary;
  • fefiloi lelei, ma pe a manaʻomia, sina suauu palu / pateta;
  • ufiufi le pepa e tao ai le pepa ina ia i ai se laina mo le afifiina o pito;
  • faʻanofo le tino ma fualaau faisua, ma tuʻu isi pateta i luga o se pepa tao, o se "mea";
  • auina atu i le ogaumu (200 °) mo le itula e tasi, a maeʻa lea e tatau ona fufulu le pepa ma tuu le ipu e kuka ai mo le isi 20-30 minute.

Mo i latou e fia taoina se pato i totonu o se lima, e lava le avanoa e manaʻomia ile ogaumu. Pe a tao, e fetogi ma atonu e pala. E le gata i lea, faatasi ai ma lenei auala kuka, e tatau ona e mautinoa o le pito i lalo ole ata e le mu. A uma mea uma, o le gaʻo faʻaputu e vave ona liua i le koale. O le mea lea, e tatau ona e mataʻituina le puleaina o le vevela.

O le a le mea e le faʻaleagaina ai aano o manu? Ioe, fualaau faisua. Afai o le aniani le aniani, kāloti, broccoli poʻo le kāpeti mo pateta, o le ae faʻauʻu i se meaʻai matagofie.

O le tao tao i totonu o le ogaumu e lelei lelei ma se salati malamalama o fualaau faisua fou. O sea ituaiga meaʻai e tatau ona tuʻuina i ai le suavai poʻo le faʻamalosi. I le taimi lava e tasi, e aunoa ma le pasesa, pi, cilantro, basil poʻo arugula, o le taumafataga ua leiloloa uma lona "tofo".