O le togalaau

Auala e totoina ai strawberries - 4 auala e toto ai

I le filifili ai e vaʻai se moega mo le totoina o strawberries i luga o lau togalaau togalaau, e tatau ona e aʻoaʻoina ni metotia faʻatutuina totō. E faʻalagolago i le lelei o le fua o le fatu, ma le faʻafia ona tupu le faʻaaogaina o fuataga faaopoopo e fesoasoani i le faʻaleleia o le fua o le vao.

Totoina o strawberries i ni togavao e leai se totogi

O le fufulu o le togalaau o le togalaau (o le igoa moni o strawberries) o loʻo i ai i se mamao pe a ma le 45-60 cm. E tatau ona aveʻesea taimi uma le vevela o le ulu ma e le fesoʻotaʻi faʻatasi. Faatasi ai ma lenei tausiga, o le tuputupu aʻe malosi o vao, o le atinaʻeina o fualaʻau tele ma fua maualuga e mautinoa.

Faʻapitoa: lelei faʻaleleia o laau, puipuia o le paʻulea, mea e teu ai mea totō.

Faʻafitauli: o laau e manaʻomia le veleina masani, faʻamaʻapeʻa, mulching ma talepe le musele.

Totoina o strawberries i laina

O laina e faia i se mamao e 40 cm, ina ia faigofie ai ile tagata fai togalaau ona sau mai itu taʻitasi, tausia le totoina ma le seleselega. E totoina ni taʻavale mai le tasi ma le isi, e lagolago i le 15-20 cm. Latou te manaʻomia le veleina, faʻaleleia ma le lafoaia o le musika.

Faʻapitoa: totoina i lenei auala, o strawberries e mafai ona fua mai mo se taimi umi. Mo 5-6 tausaga, o le a maua ai se seleselega lelei.

Faʻafitauli: tausiga mamafa.

Totoina o strawberries i mea e taatitia ai

O fualaau o loʻo i totonu o le hexagon: o le tasi e nofo i le ogatotonu, o isi vaega e 6, e lagolago ile 5-6 cm.

Faʻapitoa: le gafatia e totoina le tele o vao i totonu o se tamai nofoaga ma aoina ai se fualaʻau maualuga.

Faʻafitauli: taua o le taumafaina o mea totō.

Strawberry Carpet

O lenei metotia o le taugofie ma faigofie. O le tausiga e le aofia ai le vavae ese o le musika, lea e fesoasoani i le tupu tutoatasi o le togalaau. Ona o le microclimate faapitoa ma le natura masani o le mulch, o le vao e le sili atu i vao ma e le manaʻomia ai le tatalaina vave.

Faʻapitoa: o le auala e filifilia e tagata nofoa o le mafanafana e le mafai ona o mai i taimi uma ma tausi le 'upega tafaʻilagi. O le susu na teuina i lalo o le vao e mafai ai e strawberries ona tupu ma fua mai e aunoa ma le fausiaina.

Faʻafitauli: pe a mavae ni vaitau, e mafai ona tatu fua.

Filifili le metotia totoga e sili ona e fiafia i ai ma sili ona maualuga mo oe!