Fugalaau

Faʻatoʻa togalaau vao: ituaiga, ituaiga ma ata

O le Chrysanthemums o se vaega o fugalaau lauolaola ma tausaga taʻitasi o le aiga Asteraceae. O laau toto e latalata i le genera Tansy ma Yarrow, lea e masani ona aofia ai nisi ituaiga o chrysanthemums. O le lauʻeleʻele o lenei fugalaau o le atunuʻu o le itu i mātū ma le vaʻaia, ae o le numera sili ona tele o laau toto e ola i Aferika, Europa ma Asia.

Faatoaga togalaau: faamatalaga ma ata

O le tele o chrysanthemums e tupu i le ituaiga o laau totola, o nisi taimi i foliga o laau vao. Laʻau toto mai le 55-155 cm. O laulaau e faigofie, faʻatulagaina i le isi faasologa, faʻamalosi, atoa, faʻasalalau pe leai, eseese i le foliga ma le tele, tele lau lanu meamata lanumeamata ae leai. O fugalaau laiti e aoina i totonu o se ato e aofia ai fugalaʻau totogo ma fugalaau samasama, e masani lava ona faatulaga i se laina se tasi ma ese lanu.

O nisi o ituaiga o chrysanthemums ua tupu manuia i tulaga tatou te i ai i luga o eleele matala, o isi e na o greenhouses, ae o laau uma e talisapaia e le au fai togalaau mo le faafaigofieina o le fesuisuiai, o le fugalaau umi, ma le lanu lanu.

O le tele o Chrysanthemums e aofia ai pe tusa ma le 160 ituaiga o laau, lea e vaevaeina e le fausaga o le fugalaau i totonu o le tele-faʻafetuʻu ma laiti-faʻafetaui.

Mo le tuputupu ae o le aiga e filifili ituaiga e le faʻaogaina ma laiti-faʻafetaui eseese. E tele naua filifiliga filifilia. Talu ai ona o le teuteuga o le chrysanthemums ona o uiga teuteu, na faia ai le tele o galuega filifilia, lea na amata ai ona ese le fuga o fugalaau chrysanthemum, ma le tele o ituaiga, ituaiga ma ituaiga meaola.

Eseese o Chrysanthemum

Chrysanthemum faapaleina

E leai se afaina, i le pito i luga o se mea itiiti, e faigofie pe faʻasaina, 24-71 cm le tele. O le aʻa e pupuu. O laʻau ogatotonu e leai se aoga, e oo i le 7-9 cm i le lapopoa, lautele-maualuga pe oʻo i le foliga. O lau pito i luga e le faʻaitiitia ma laiti. Pusa i le aofaiga o le 3-7 vaega matusa lava pe tuʻufua i luga o laʻau laʻau lauusiusi, e fai ma tulafono, aua nei faia se talipupuni. Rear corollas o fugalaau e samasama, eseese lanu.

Laʻau talavou ma lafoaʻi le tofo e pei o seleni, ua faʻaaogaina e fai ma meaai. O laʻititi laʻitiiti e iai foʻi le taua o meaʻai. Totoina pei o se togavao teuteu.

Chrysanthemum Alpine

O le vao vao lenei e vavalalata i le 9-14 cm. O laulaʻau e aoina i se basal rosette, cirrus-dissected. O pito pito i lalo o le lanu-lanumeamata, o le pito i luga e paʻu lanumeamata. E leai ni mea totino e iai ni atigi pusa se tasi e 3-5 cm le lapopoa. Fuga i le ogatotonu o le taumafanafana.

Alpine chrysanthemum silver-gray leaves, lea e ufiufi i le taumafanafana faatasi ai ma foliga faʻapitoa e foliga tutusa ma mea e le maua ai le daisies, e lelei atoatoa mo paʻu alpine. O se tasi o vailaau faʻasaʻo e iai ni talo poʻo ni vaʻaiga faigofie, lelei ona totoina i totonu o fagu, moega fugalaau poʻo ni mea e teu ai.

Keeled Chrysanthemum

O le mea lenei, o loʻo faʻapipiʻiina, faʻafefiloi, 22-73 cm le maualuga, faatasi ai ma se aʻa o le aano, e toetoe lava a le faʻamaina. Lafoaʻii luga o petioles e faalua ona vaeluaina, sina tino. O inflorescences o ni mea manogi, e le masani ona tele pe lua-faalua, tasi poo le 3-9 i luga o lala laulaau lautele, tele, 4-8 cm le taamilosaga, corymbose, faʻalavelave faʻalavelave faigata, e amata ona fuga i taimi eseese. O fugalaau fugalaau e samasama, lanu paepae ma se lanu mumu pe lamolemole, o nisi taimi e tasi, paʻepaʻe pe samasama; mumu - loloto mumu. Mamoe toto mai le ogatotonu o le taumafanafana.

E ese mai le itiiti ifo (34-55 cm) ma ituaiga ituaiga e maua mai i le chrysanthemum.

Chrysanthemum shrubby

Evergreen toto e tasi le mita le maualuga. O laulaau e manifinifi, faʻanofo, faʻasaina, toto i tafatafa o le faʻavae. O laupepa e masani ona vaevaeina. E masani ona iai ni pusa manogi, o nisi taimi o le terry pe lua-faalua, ae sili atu i le 6 cm le taamilosaga, tasi pe aoina i laulaau lauusiusi o fasi laau e 3-9. O fugalaau e samasama samasama, lanu piniki, samasama pe papaʻe.

E atiina ae lelei i nofoaga tatala ma i luga o le malulu. Paʻepaʻe ma se atigi samasama samasama, e pei o se chamomile masani masani, ma faasolosolo toeitiiti atoa le tausaga atoa. I itulagi o loʻo i ai se tau malulu, e mafai ona totō le fugalaau i totonu o pusa, aumai i totonu o le fale mo le taumalulu.

Saina chrysanthemum

O lenei laau toto o se ituaiga o meaola. O se laau pupuu, o le lau, o le 31-135 cm le maualuga, ua tupu aʻe le maualuga, ua saʻo pe malosi, ua toto i le taimi lata ane i le pito i lalo. O laʻau e le faʻavalea, sina laʻau, oval pe oval-lobed, e oʻo i le 8 cm le umi, e manogi. Paʻu lapopoa tetele, atoa. Inflorescences o ni meaʻai manogi, terry, semi-double poʻo faigofie, lapoa, 6-8 cm i le taamilosaga, aoina 3-9 i luga o lala laʻau laʻau poʻo le nofofua. Reed i le lanu eseese, e sili atu le umi nai lo le pu. O fugalaau i totonu e samasama.

Korean Chrysanthemums

O le tele o fualaau lanumeamata lanumeamata. Eseesega o nei meaola eseese i le maualuga o le vao, taimi o le fugalaau, valivali o fuga laau ma fugalaau, lapopoa ma le fausaga o inflorescences. O nei ituaiga eseese ua ola lelei i fanua tatala.

Fugalaau, i le amanaʻiaina o le ituaiga, e mafai ona oʻo atu i se taamilosaga sili atu i le 17 cm. Laʻau maualuga 35-110 cm.

Eseesega o ituaiga togalaau o Korea e puipuia mai maʻi, mea faʻamaʻi ma mea leaga. O latou uiga iloga e maualuga le teuteuina, gafatia e fua tele ma tele.

Faʻasologa o fugalaau Korea:

E tusa ai ma le lautele o le faʻalavelave:

  • tele-faʻafeiloaʻi - inflorescences o le sili atu i le 11 cm i se liʻo;
  • laiti-faʻafeiloaʻi - inflorescences e oo atu ile 11 cm i le taamilosaga.

E ala i le ituaiga o faʻaogaina:

  • afa-terry - faatasi ai ma le tolu po o le sili atu laina o fugalaau fugalaau fuga;
  • tele - inflorescences mai fugalaau uʻamea eseese o ituaiga eseese ma foliga, i le ogatotonu o se numera laʻitiiti o le toto;
  • laina faalua-laina ma le tasi-laina-fugalaau fugalaau i totonu o 1-2 laina;
  • pomu - inflorescences i se liʻo o le 3-4 cm i totonu, mai fugalaau fuga e tele;
  • anemone - faʻatasi ai ma le tele poʻo le laina e tasi o fuga fuga fugalaau.

Vasega i le maualuga:

  • uumi - maualuga o le vao 54-110 cm Aua o laau toto o lenei ituaiga o loʻo faamatalaina i se vaʻaiga lelei, tele vao, tele le tele o mea e tutupu mai ma tupu aʻe mulimuli ane.
  • E tusa ma le 34-55 cm le maualuga o le togavao. I totonu o laau o lenei ituaiga o fugalaau e eseese lanu eseese ma terry, semi-double ma le lua-double-inflorescences. O laau afu uma o le ituaiga-lapopoa ituaiga e mafai ona totoina i ie puipui, i fugalaau po o vaega totoga. E le pei o laau toto, o le tele o ituaiga o nei ituaiga e totoina i totonu o mea teuteu ma teuteu.
  • o le maualuga o le vao e oʻo atu i le 32 cm. O nei meaola e masani ona amataina i le amataga o le fugalaau, o nai aʻa tetele, o se laau tele i foliga o se polo.

O ituaiga taatele o le chrysanthemum Korean

  • 'Altgold' - o lanu lanu lanu samasamanoa ma inflorescences e tusa ma le 6.5 cm le maualuga. Bush e maualuga atu i le 54 cm.
  • 'Alyonushka' - lanu piniki mumu lumanaʻi, faʻatasi ai ma ni mea faʻapitoa vaivai. Bush maualuga e oo i le 54 cm.
  • 'Bacon' - lanu mūmū mūmū e oʻo atu i le 85 cm le tele. Faʻasalaga Terry i se liʻo e oo i le 5 cm. Fuga i Setema.
  • 'Snow White' - o se togavao e oo i le 75 cm le lapopoa. White terry chrysanthemum, faʻalosolo i se liʻo e oʻo i le 6 cm.
  • 'Gebe' - chamomile "chamomile" faʻatasi ai ma fugalaau e tasi-laina, e oo atu ile 7 cm i le tele.
  • 'Moli afiafi' - fugalaau lanu mumu lanu samasama i tafatafa o le ogatotonu. Inflorescences e maualalo, faigofie.
  • O le 'lanu o le lanu' - terry chrysanthemum, moli, faatasi ai ma inflorescences e oo atu ile 11 cm le maualuga. Bush e oo i le 81 cm le maualuga.
  • 'Malchish-Kibalchish' - o se chrysanthemum puupuu, e itiiti ifo i le 35 cm le maualuga. Inflorescences o se foliga faigofie, lanu piniki. E fuga i le tuai o le taumafanafana. O le tele o inflorescences e oʻo atu i le 8 cm.
  • 'Umka' - pompon chrysanthemum i lalo o le 8 cm le maualuga O le maualuga o le vine - 85-110 cm O le lanu o le faʻalavelave e eseese mai le piniki ma le paʻepaʻe mama.
  • 'Uluai Snow' - lanu paʻepaʻe papaʻe e oo i le 40 cm i le telē. O fualaau o le Terry e oo i le 6 cm le lapopoa. Fuga mo le masina, mai Aukuso.

Faʻailoga o Initia

Faʻaaogaina mo le tipiina, fuga i le tautotogo o le autumn, masani ona tupu aʻe i totonu.

Manatu lauiloa

  • 'Altete'. O fualaau oona e laugatasia foliga, samasama auro, faaluaina, fua ile 6-8 cm. Laʻau maualuga - 50-65 cm. Taimi o fugalaau - amataga o Oketopa.
  • 'Aurora'. O le inflorescences e laugatasia, fuaina 9-11 cm, moli. O le maualuga o le vaomatua e 75-84 cm. O laulaau e laʻititi, lanu meamata. E fuga mai ia Setema.
  • 'Snow Elf'. O fualaau oona o ni pomu, e pei o le tele, snow-white, measuring 6-8 cm. Vaitaʻau o le laau - 54-75 cm Taimi o felafolafoaiga - mai Setema.
  • 'Vanu o le Vanu'. O le inflorescences e laugatasia foliga, lanu piniki, laʻau, 7-9 cm le tele. O le taimi o fugalaau o le faaiuga o Setema.
  • 'Primzvara' Inflorescences o se foliga o le leoleo, fuaina 8-11 cm, moli mālū. O le maualuga o le vao e 74-95 cm. E fuga mai ia Setema.

O nei ituaiga e aofia ai lanu eseese mo chrysanthemums. E lua ituaiga fatu. Tuuina atu le tausaga ma le eseese i luga o se tasi laau e mafai ona mai i le sefululua i le fia selau o inflorescences.

Chrysanthemum Yesenna

Laulelei ma le umi (e oo i le 1.5 m.) Bush. Fued fugalaau fugalaau, lapoa - samame samame. Inflorescences o ni faamalu. Fugalaau e tupu ia Setema. O lenei ituaiga o laau toto.

Chrysanthemum lulu

O le vao taʻitasi o loʻo i ai laʻau uma e aunoa ma ni aʻa ma se ala saʻo, e oo i le 64 cm. E masani ona valiina i lalo o lanu lanu samasama ia inflorescences. E fuga mai ia Iuni.

Chrysanthemum e tele naua

O se togavao pupuu ma ni fatuga saʻo, e oo i le 24 cm le tele. O foliga o laulaau e mafai ona ese. O inflorescences e lanu samasama i le lanu, e oʻo atu i le 4 cm i se liʻo. Faʻailo i le uumi ma le tele o fuga.

Chrysanthemums: tuputupu ae ma tausi lelei

Malamalama

Laʻau faʻafeiloaʻi e faʻafefiloi le malamalama, mai le la o le aoauli, fugalaau fugalaau. O le afiafi ma aoauli o le la e lelei mo laau. O se nofoaga talafeagai mo le tausiga o fugalaau o loo i luga o windowsills o sasaʻe ma sisifo.

Lulu

E fautuaina le tausia o fugalaau i le taumafanafana i fafo atu o le fale, i luga o se saite puipuia mai le la. E mafai ona e tausia le fale iina seia oʻo i le malulu. I totonu, e sili ona lelei le avatu o chrysanthemums i se nofoaga malulu, e tusa ma le 16C.

Faʻasa

E faʻamalūlūina i totonu o le vaitau o le tuputupu aʻe le fuʻu o le chrysanthemums i vai inu, suamalie ma suamalie, e pei ona magoto le pito i luga o le eleele. E le mafai ona faʻamalo le eleele pe a alu - e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻavaivai o laʻau ma lau. Faatasi ai ma se mea manaia i totonu o le fale, o le suāsusu e fai ma le faaeteete ina ia aua le susu le eleele.

Fertilizer

Paʻu, pe a tausia le laau, e gaosia i vaiaso uma, i le vaitau o le tuputupu ae, ma le fugalaau fugalaau fugalaau.

Suiga

Pe a mou le chrysanthemum, e tatau ona e tipi latalata i le eleele ma ave i se nofoaga manaia ma le vevela pe a ma le 4-6C. Ia Mati, ua totoina le vao ma siitia atu i se malulu (14-19C) ma le potu susulu. O le fua mo le chrysanthemum e faʻapipiʻiina ma lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, lenei:

  • humus (1 itula);
  • turf land (1 itula);
  • oneone (0.3 itula);
  • peat (1 itula).

I le pito i lalo o le tane e tuʻu ai le faʻavaivai.

O le tuputupu ae o le tele o laʻau tioata o chrysanthemums e faʻaleleia ai le tautoulu ma le lauʻeleʻele o le lauʻeleʻele, ona o lo latou tupu aʻe o loʻo tutupu ao leʻi oʻo i le malulu malulu. Latou foliga matagofie i le tele o vao ma fugalaau eseese i totonu o le togalaau, o lea e mafai ai ona e faʻapipiʻi siaki vao i soo se numera o fugalaau. O le faʻaaogaina o laulaau ma fugalaau o chrysanthemum e le gata i le teuteuina o le togalaau, i le taimi nei e masani ona faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi. E talitonuina o lo latou faʻaaogaina e faʻaleleia ai le puipuiga ma puipuia ai maʻi o le cardiovascular ma le mafaufau.

Faʻatoʻaina o togalaau chrysanthemums