O le togalaau

Tomato tomato i luga o le windowsill

E tatau ona sili atu ma le tasi ona e vaai i faleoloa keke faapelepele. E masani ona taoto i totonu o se tamai ato ma e foliga lelei lava. O ia fualaau faisua e mafai ona teuteuina le tele o ipu ma faaopoopo i ai se paʻu manogi. O nei tamato, ia e laʻititi tele, ei ai le manaia suamalie ma le suamalie. O le faʻataʻitaʻiina muamua i latou, o le a mautinoa lava e te manao e totoina oe lava fualaau faisua, ma e mafai ona faia lenei mea. O nei tamato e mafai ona ola i le fale i lau windowsill., ae o le fualaau lelei e lelei, e tatau ona e iloa ni nai nuances.

Vaega o le galueaina ma le tausiga

Ina ia mafai ona tupu lau tamato faapelepele e aunoa ma le mafua ai o ni faafitauli faapitoa ma aumai se seleselega lelei, e tatau ona amanaia ni nuances:

  1. Muamua e te manaʻomia filifili le ipu saʻo mo lenei fale. E tatau ona i ai se foliga faʻavalanumi mo le lelei e faʻatumu i aʻa. E le fautuaina le faʻaaogaina o ipu o lona foliga e tutusa ma le faitofa poʻo le sikuea. Ma peʻa uma ona filifilia ipu, e tatau ona faʻatumu i le eleele mama.
  2. Mo le faʻapipiʻiina, o le itu i saute poʻo sasaʻe sasaʻe e atoatoa, pei laau alofa tele tele.
  3. E manaʻomia foi tomato pito i tua, aua a le o lea, latou te amata ona lafo ese le tumutumu. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e faʻaaoga se punavai o lanu lanumoana lanumoana-puupuu.
  4. Fatugaina e faia ile pallets, mulimuli ane ua ufitia i latou i se ata o le polyethylene (tioata). E teuina i se nofoaga e pogisa ma mafanafana i le va o le 25 i le 30 tikeri. A oʻo mai le uluaʻi tupuga, ona aveeseina lea o le ata, ma a maeʻa le lua o laʻau moni, e tatau ona totogo laau i totonu o fagu, o le a latou ola ai.
  5. Afai e te totoina tomato i totonu o se nofoaga tumau, e tatau ona lelei le puleaina, lea e talitutusa lava ma le mea na faaaoga mo tamato faigofie ua tupu i luga o le eleele. Mea e manaʻomia talafeagai le fausiaina, stepsonovka, puipuiga ma le togafitiga o faʻamaʻi, faʻamalosi, faʻamalosi i le lagolago.
  6. Afai ei ai se manaʻoga ma se poto masani, ona mafai lea ona ola nei laau i luga o le eletise.

Laʻau maualuga

O fualaau opolo, o le mea moni, e fiafia i le susu, ae e tatau ona maitauina o lona televave e mafai ona taitai atu ai i le fausiaina vave o laasaga ma le lanu meamata i le laau. Pe a timu le tau, e tatau ona fagogo nei laau ile lua taimi e itiiti ifo nai lo le masani. I totonu o tamato o lenei ituaiga, o pistils e faʻapipiʻiina i le laumei (ona o lenei mea o loʻo faʻafeiloaia ai le tagata lava ia), peitaʻi, afai o le palapala o le eleele e maualuga tele ma o le ea vevela e teuina i le 30 tikeri, o le ovaries e matua leaga lava. E mafai ona e faaleleia le tulaga i se pulumu. E na ona manaʻomia ona alu i fugalaau, lea o le a matua faateleina ai le numera o ovaries.

Faiga Faʻavae

O aʻa ma tipi o lenei laau e maua ai aʻa ma faigofie. O le mea lea, e le talafeagai le totoina o tamato faapelepele mai fatu. E mafai ona e faʻafeiloaia i latou mai lau togalaau. E mafai foʻi ona e aʻafia aʻa poʻo ni laasaga.

Ina ia mafai e fanau laiti ona mauaa, i le vave e mafai ai, i le vai e sasaa atu i totonu o se ipu malamalama, e tatau ona e faaopoopoina sina fugalaau mo fugalaau. Ma afai latou te tuʻuina atu ni potu lelei potu, ona oʻo mai lea o latou aʻa pe a uma le 7 aso. O le mea lea, na o se laau lelei tele i le tautotogo e maua mai laau e te aʻafia i le tautoulu. Ma o lenei fatuga e mafai ona maua i le na o le afa masina. Ma le isi, o lenei ituaiga o fatu e amata ona fua mai pe a uma le masina, ma o le mea uma lava, aua o se vaega o se tagata matutua matua totoina.

E le gata i lea, o le isi faʻaaogaina o lenei ituaiga o faʻatoʻaga ma totoina i latou i le eleele tatala, o le latou puleaina lea o le seleselega ao leʻi oʻo i le taimi e amata ai ona salalau faʻasalalau le phytophthora.

O nai togafiti

E i ai ni nai togafiti e tutupu i le totoina o tamato tili:

  1. O le mea lea, e mafai ona e totōina ni pine totō fou ia Iuni mo le taimi lona lua ia Iuni, ma o le a latou fua lelei seia oʻo i le ogatotonu o le autumn.
  2. Faʻataʻitaʻiina e le 'au togalaau a Siamani se togafiti e mafai ai ona latou vavae ese fualaau, pe afai e le lava lona malamalama. Ma e faigofie lava ona fai. O le a e manaʻomia se pulumu vaivai, lea e tatau ona faʻamalamalamaina mai lea taimi i lea taimi i luga o laulaau ma pito i luga ole tipu. O le iʻuga, o le lauulu e laʻititi ona faʻaleagaina. tuu i luga oo latou luga, ina ia amata ona tupu lemu tele ia laau totogogo.
  3. O nisi o fai togalaau latou te totoina tamato faapelepele i pakete na faia i le uʻamea. O ia laau totō e le totoina i eleele tatala. O le mea moni o le faʻafetai i se tulaga e le masani ai, o tamato e le afaina i le paʻu o le paʻu. Ma o lenei mea, ona o le uʻamea e mafai ona matua aʻafia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o lenei filo.

Vavalo ma ituaiga mo windowsill, faʻapea foʻi ma loggias

  • Cherry Lisa F1;
  • Pulu F1;
  • Pepe;
  • Minibel;
  • Aso F1;
  • Craiova;
  • Bonsai
  • Thumbelina;
  • Pygmy;
  • Zelenushka F1;
  • Cherry Lycopa.

Le filifiliga o mea faʻafefiloi palapala ma fafagaina mea

E mautinoa lava o se fuainumera tele o tagata na filifili e totō tomato faapelepele i luga o latou windowsill e matua faigata lava ona faʻafitia ia pusa susulu o le faʻamalolo o loʻo maua i le mea moni i faleoloa uma. A uma mea uma, e foliga mai ia i latou, a aunoa ma i latou e le mafai ona tupu le laau masani ma aumai se seleselega lelei. Ae o lea e taua ai le mafaufau o le tele o le fafagaina o laau e mafai ona afaina ai i latou.

Ma e tatau foi ona e iloa o mea o lo o aofia ai i totonu o fugalaʻau e mafai ona faaputuputu i fualaau aina, ma o le taunuuga e avea ai ma mea oona. Ma ina ia mafai ona toto lelei atoatoa tamato faapelepele, o le a lava lea e filifili ai le saʻo totoina o le eleele ma fafagaina i latou i soo se WMD i taimi uma i le 2 vaiaso, pe faʻaaoga foi ni vailaʻau faigofie mo nei faamoemoega.

O le faʻafefiloi e faigofie. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi le oneone, faapalaga, peʻa, togalaau, faʻapea foʻi ma le vavao. E fautuaina foi e faaopoopo nisi o malala.

E tusa ai ma le tele o tagata atamamai, o le faʻaaogaina o masini masani o le lalolagi e le sili atu ona aoga nai lo mea e faia e ala i le faʻapipiʻiina o mea. Ona o lenei mea, toe faʻafoʻisia le palapala, ma o se taunuuga, pe a fausua, o le a sili atu ona tufatufaina atu le suavai i le mea e sui ai.

I le faʻaaogaina o fautuaga i luga, e mautinoa lava e mafai ona e ola malosi i tomato faapelepele maloloina, ma o le a fiafia mo oe i le taimi o le seleselega.