Fugalaau

O mea faʻapitoa o le tuputupu ae ma le tausia o samasami Jasmine

Jasmine Sambac o se fale matagofie o totonu, lea o le a avea ma se teuteuga o soʻo se totonu. O le laʻau vao e faʻaaogaina le "jasmine manogi". E fiafia o ia i faifaatoaga e masani ai ma faletua faigofie ma lona manogi ma foliga matagofie. Ina ia ola i le fale, e manaʻomia ona e maua faʻamatalaga e uiga i uiga o nei fua. O le ata o le jasmine Sambac o loo faaalia manino mai le matagofie o lau ma fugalaau o le laau.

Uiga o Jasmine Sambac

O lenei laau e tatau ona feaveaʻi pe feaveaʻi vao. O laulaau e faigofie, faʻafeiloaʻi, pine, ovateva, paʻu, mai le 2-10 cm le umi, o loʻo feagai ma le isi. Sambac jasmine fugalaau e masani, faalua pe lua-faalua, foliga tutusa o se manifinifi manifinifi lea e fuga mai i le pito. O se ipu oi latou e tutusa ma le 1 cm.

O le tulaga ese o sea laau o le i ai o le ovary aupito maualuga, lea i le vaitau o le matua ua avea ma se pusa. Paʻepaʻe, lanu mumu poʻo le samasama o lauulu ia o fugalaau jasmine. O fua o ia laau e lanu, enaena i le lanu, e pei o lala laau.

Folau i totonu o le Jasas Sambac e tumau le tele o masina, i lalo o tulaga lelei ma le tausiga lelei e mafai ona tumau i le tausaga atoa.

Eseese Jasmine Sambac

O lenei mea totino e tele faʻapitoa. Faatasi ai ma fugalaau fugalaau, o ituaiga nei e sili ona lauiloa:

  1. Jasmine Beauty o Initia. O lenei ituaiga o meaʻai na gaosia e tagata Initia. E aʻafia i le faʻaaogaina o laau totō poʻo vine. O loʻo faʻaalia i fugalaau o foliga masani e lua ni sima o loʻo i totonu. O fuga o le jasmine e mafai ona tupu i tausaga taʻitasi.
  2. Jasmine Arab Knights. O lenei laau toto e vave ona totoina vao. O tulaga lelei mo le ola ae o nofoaga malulu ma malulu. E tatau ona faʻalelei le faʻatau. O fuga o lenei ituaiga e tupu i le vaitaimi mai ia Mati ia Oketopa.
  3. Jasmine Indiana. O lenei meaola sa tupu muamua i Initia. I fafo, o le laau e talitutusa ma se vaomatua ma se vine. O le maualuga o lona manogi manogi ma le faaluaina o fugalaau e 1.5 cm. E mafai ona fuga i luga o le la ma le paolo i le tausaga atoa. E tatau ona faʻalelei le faʻatau. Pe a faatusatusa i isi ituaiga, o lenei laau e manaomia ai le maualuga o le ea o le ea mo le fuga.
  4. Jasmine Mali Chat. Taumafai e tuputupu ae lemu. O le lapoa o le fusi, o le fugalaau fugalaau e 1.5 cm. O le faʻatauina ma le tausiga o lea mea e manaʻomia ai nisi malamalama ma tomai. E pei o le tele o ituaiga samasami jasmine, e fuga i le taamilosaga atoa i le paolo ma le la.
  5. Jasmine Orleans Maiden. E taua o se laau toto e vave ona ola. O lenei ituaiga o meaʻai na gaosia e tagata Initia. O fugalaau o le saʻo i totonu o le fugalaau o le aso e tasi, pe a uma ona pa'ū, o le a pa'ū fou. Pe a faʻatupulaʻia lenei ituaiga, e le tatau i se tasi ona faʻatagaina le sili atu o le palapala o le palapala.

Aʻo leʻi tupuina se mea eseese i totonu o se potu malolo, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa ia uiga o le laau ma le auala e tausia ai sambac jasmine i le fale.

Tausiga o Jasmine Sambac

Ina ia mafai ona e ola maloloina i le totonugalemu o le jasmine, e tatau ona e saunia lelei le tausiga, e aofia ai:

  1. Filifili se nofoaga talafeagai e ola ai. O se aganuu faʻapitoa lea. I le taumalulu, mo le tuputupu ae lelei ma le fugalaau, e tatau ona e tuʻuina atu i ai faʻasalaga faaopoopo ina ia oʻo i le aoauli e le itiiti ifo ma le sefuluono itula. A leai, e mafai ona maliu Jasmine.
  2. Faʻatupulaia le lelei o le ea o le ea. E tatau ona tupu ma tausi le samasama jasmine i totonu o se potu o le a iai le vevela i le vateatea o le 16-20 tikeri i le taumalulu, ma i le taumafanafana e sili atu i le 25-30 tikeri.
  3. Fafagaina masani. O lea ituaiga fale e manaʻomia ai le faʻamautu ma faʻafeusuaʻi. I totonu o se potu malulu, e le manaʻomia tele le suāsusu, ma e manaʻomia le susu susu.
  4. Fai le teuteuina, faʻamaina o le laau. Ina ia mafai e le togavao o le jasmine ona ola matagofie ma lelei, e tatau ona teuteuina i le amataga o le tautotogo. O vevela vevela ma le minoi e tatau ona faʻatoʻa maeʻa, ma e tatau ona faapuupuuina wulaa uumi e le lua-vae tolu. A maeʻa le pito muamua o le galu o le fugalaau, e tatau ona faapipii siaki pe teuteuina sina mea itiiti. I lenei auala, amata se tupu fou o fugalaau. Faatasi i le masina e uiga i le faʻaleʻeleina o le togalaau ma ni mea faʻapitoa, lea e aofia ai le phosphorus, potassium, nitrogen.

O le tamaʻitaʻi sambac jasmine e manaʻomia ona totoina i tausaga taʻitasi i ni ipu lapoa. O laau matutua e tatau ona toe totoina i le lua tausaga.

O le tele o faletua o loʻo feagai ma le fesili - o le a le mea e fai pe a le fuga le Jasmine? Atonu e tele mafuaʻaga mo lenei:

  • le lava le susu o le eleele;
  • malogo pe malulu i totonu o le potu;
  • e le lava le eleele eleʻele;
  • faʻaaogāina o vai faʻafefiloi e faʻafefe ai le palapala;
  • faʻalauteleina o le aʻa i le taimi e totō ai i le eleele e sili atu i le 3 cm.

I le faʻaaogaina o nei mafuaʻaga ma faʻamautinoaina le tausiga lelei, o le a fuga mai se togavao mo le silia ma le tasi le tausaga.