Faatoaga

Tausiga o lapiti i le aviary

O le aviary mo lapiti e masani lava o se nofoaga oloʻo tu i fafo. E mafai ona e faia mai se palasitika po o se uamea ma ni fasi pepa paʻu.

Fusi puipui lapiti

Ina ia mafai ona fausia se avia-yourself-aviary mo lapiti, e tatau ona e faʻapipiʻi le vaega o aviary i se upega. E faʻataʻalo faataamilo le laʻau i itu uma o le avia i luga o le laina ina ia le mafai e lapiti ona eli ese fuaitau. Faʻaaogā laupepa ma se maualuga e 40-50 cm, talu ai e le 'eli e manu manu mea e sili ona loloto.

I totonu o le lotoa, e tatau ona e tuʻuina fafie i fatu ma vaomago, faʻapea foʻi ma tagata inu ava. O manu felelei po o isi manulele e mafai ona lele i totonu o meaai, lea o le a faateleina ai le lamatiaga o le faʻamaʻi o manu e maua i faʻamaʻi vailaʻau. Ina ia aloese mai lenei mea, tapuni pito i luga o le pa puipui ma se upega. O le a puipuia ai lapiti mai maile ma pusi.

O lenei mamanu faigofie e fetaui lelei mo le tausia o lapiti. E mafai ona totoina fafine i le aviary. O tamaʻitaʻi e tuʻuina i se isi vaega e pulea ai le gaosia o le lapiti.

Faatasi ai ma alii i aso muamua o le nonofo faatasi o le ai ai taua. A vaevaeina le teritori ma faʻavaeina se faʻavae, o le a faʻaaogaina feteʻenaʻiga.

E mafai ona toe oso i le taimi o le vaitau pe afai e te totoina se fafine i se aviary mo alii. O le mea lea, mo mating e faʻaaoga se isi vaega o le aviary poʻo se fale e faia ile fale mo le lapiti.

O le tele o le malamalama e ulufale i totonu o le lapiti, e ufiufi i se upega vavae, lea e le lelei ai manu. O le mea lea, i totonu o le pa puipui, e tatau ona faʻapipiʻi fale apitaga laupapa ma se fola o le eleele poʻo ni faʻavaa e mafai ona maua ai le paolo i totonu o le avanoa. O totonu o paolo o le a eli ai lapiti.

Le lelei ma le le lelei o le vaega o le savali

O le vaʻavaʻavaʻavale mo le lapiti o loʻo i ai ona lelei ma faʻafitauli. O tulaga lelei e aofia ai mea nei:

  • manu i totonu o se pa puipui e faigofie ona tausia ma mataʻituina lo latou ola maloloina;
  • O le aviary malosi e fetaui lelei mo manu feʻai;
  • e faigofie lava ona faʻamamā i le nofoaga o loʻo savali ai, talu ai ona o le fola o loʻo tumau pea le eleele;
  • I totonu o le pa puipui, o tuutuuga mo le tausia o lapiti e latalata i le natura, o manu e atiina ae le malosi faʻamaʻi, o lea latou te le maua ai le maʻi.

O mea le lelei o le savaliga e aofia ai:

  • leai se ava ava malosi;
  • faateleina le faʻaaogaina o meaola manu mo meaʻai manu;
  • Faʻaitiitia le mamafa o le tupe maua e rabbiti.

E le pei o le pa, i totonu o le olo o le savaliga savali e faigata tele ona faʻaoga le masiofo tina mo lapiti. A aunoa ma se ava ava malosi, e mafai e tagata matutua ona gaoia ni fanau, lea e faigata ai ona fanauina lapiti i le aviary.

Faʻaaogaina na o vaomago ma saito mo le fafagaina o lapiti, o le a le mafai ona e maua se tupe maua lelei. O lapiti lapiti, mo se faataitaiga, o le ituaiga "Grey Giant", e tatau ona fafagaina mo aano o manu mo le itiiti ifo ma le 6 masina, e faʻaaogaina ai mea taugofie. A leai, o lapiti o le a le maua le mamafa.

O le vaʻavaʻavaʻavaliga e na o le talafeagai mo le tausia o le taumafanafana. O lea pa puipui e tatau ona faʻapipiʻiina i totonu o le masini komepiuta, poʻo uluaʻi ituaiga o aano o manufasi e tatau ona filifilia, mo se faataitaiga, Kalefonia.

O le mea lea, o le tausiaina o lapiti i totonu o se pa puipui ma se nofoaga savali malosi e le aoga. O lea pa puipui e sili atu ona talafeagai mo le tausia o ituaiga lapisi.

Laʻau Fafie mo Rabbits

O le tuufaatasiga o le potu ma le potu e mafai ona maua ai le mamafa sili atu mo le lapiti nai lo le pa puipui i fafo. Ina ia faʻapipiʻi se vaʻai laupapa, e tatau ona e faia ni pusa mai le kesi.

I le taimi o le fausiaina, o le ae manaʻomia foi ni pepa faʻavasegaina mo le gaosia o lugaluga o pusa. O le aviary o le a faʻateleina. E mafai e lapisi ona sulu i luga o le faʻalo o le laulau, ma o le taualuga uʻamea o le fale e le mafai ai e manu ona faʻaumatia le fausaga.

O atigipusa laupapa taʻitasi e viliina i le uamea i fafo. O lapisi mo lapiti e tipi i le puipui o le pusa. O pito i tua o le pa puipui e fesootaʻi i laupapa e faʻapipiʻi ai paʻu ufiufi ina ia mafai ai e manu ona feoai solo i le isi itu.

O le fola i totonu o le pa puipui o loʻo faia i papa laupapa, o loʻo faʻapipiʻi i 5 cm le maualuga e faʻamautinoa ai le faʻaogaina o le ea. O le mamao mai le puipui i le fale o fale laupapa e tatau foi ona 5 cm.

O le pa puipui o loʻo ufiufiina i luga o le laupapa, o lona maualuga e 20-25 cm. O le mea lea, o se vaega laititi e savavali ai ua saunia mo meaola.

Mo le galue masani o lapiti, o le tele o le ea e tatau ona ulufale i le aviary. O le mea lea, i totonu o le potu e faʻapipiʻi ai le tiere aviary, e tatau ona i ai le lelei faʻalelei.

O se mamana malosi e faʻapipiʻiina i totonu o le potu, lea e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o le ea. Afai e te fuafua e tausia lapiti i totonu o le aviary e le gata i le mafanafana o le vaitau, e tatau ona saunia mo le faʻavevelaina o le ea.

Tuu nofoaga fafaga i se nofoaga e masani ona savali ai. O le faʻaaogaina o fagafao meaai e faʻaolaina ai oe i le tele o taimi. E le gata i lea, i totonu o le pitonuu, faʻapipiʻi se sennik ma se masima masima, ina ia maua ai e manu mea talafeagai.

O tane inu inu ua faʻapipiʻi i pusa taʻitasi. O se tasi mea inu inu e faia i totonu o le ava ava malosi.

Le lelei ma le le lelei o le fausiaina

O le faia o se mea-yourself-availry mo lapiti e sili atu ona faigata nai lo le faʻaputuina o se nofoaga puipui mo le savali. O le fausaga laupapa ua i ai foi ona lelei ma faaletonu. O le lelei o se aviary mo lapiti e aofia ai:

  • le mafai ona faʻapipiʻiina i se vaega laitiiti;
  • tele gafatia;
  • faʻaititia le lamatiaga o le faʻamaʻi o le coccidiosis;
  • o le avanoa e lapotopoto ai le lapiti i le tausaga atoa i le aviary.

Talu ai o lapiti o loʻo teu i totonu o se faʻaogaina e fesoʻotaʻi ma fua laupapa ma manholes, o le faʻafitauli o le faʻamaʻiina o manu faʻatasi ai ma le faʻasolosolo e itiiti lava. Aʻo faʻapipiʻi le fafaga i le mea savali, e nofo pea le nofoa i fafo o ato. E maeʻa le faʻamaina i aso uma e lua. O atigipusa pusa uma e iai le faitotoa e tasi e faigofie ai ona fufulu.

O le le lelei o se vaʻa laupapa mo lapiti e aofia ai:

  • tau taugata o le aviary;
  • le faigata o lona faʻapotopotoga;
  • tausia i le pa puipui o le tasi aiga o lapiti.

O le pa laupapa e talafeagai lelei mo le tausia o lapiti faʻatasi e faʻaogaina e le tasi le isi mai le fanau mai. Afai e te tamomoʻe ile lapisi lapisi mai le isi aiga, ona e tau lea mo le teritori o le a amata. Talu ai o le vaega o le pa puipui e laiti, o nei feteʻenaʻiga o le a oʻo atu ai i le oti.

Wooden Aviary Lighting

O le aoga o le pa puipui e le talafeagai le faʻaofiina o le moli i totonu o le fale faʻaoga laau. O le malosi tele o le taumafa e mo le faʻavaveina o le ea.

O lapiti e lava le malamalama e ulu atu i le potu e ala i faamalama. E mafai ona faʻapipiʻi le pa puipui i totonu o se fale taʻavale poʻo se fale. Faʻaitiitia le malamalama i le ao e sili ona talafeagai mo le tausiga ma le faʻatagaina o lapiti.