Fugalaau

Toagaina o le Zinnia ma totoina i totonu o le eleele avanoa Ina ia toto fatu fatu o vine O le totoina o laau

Zinnias i le avanoa tatala ma fatu laau toto mai fatu photo Pe a lulu le zinnia

O le lanu lanumoana i luga o se fatu umi na manumalo ai i loto o fai togalaau ma fugalaau faafetai i le lanu maumea, tausiga le lelei, faaaogaina lautele. O le upu Zinnia na maua lona igoa mai le tagata lauiloa iloga o Johann Zinn, o le sa auai i le fatuina o tuufaatasiga mai fugalaau mamago.

Ina ua uma le suesuega a Karl Linnaeus, o se fugalaau na le iloa i lena taimi na avea ma tagata lauiloa i fugalaau, fugalaau, ma fai togalaau. O le igoa e tatau ona faʻailoaina i se leo lautele O H, o le faamamafa i luga o le uluaʻi laina.

Zinnia mea taufaatoaga faʻatoaga, faʻatoʻaga, togafiti faʻamalosi

O le le umi o le le lava o le suāsusu, e le faʻafefe ai le laʻau i le la, ae sili atu ona matagofie. O pulou volumetric i luga o faʻamau umi e faaauau pea ona teuteu ai moega fugalaau io latou foliga vaaia. O le ata o Zinnias e foliga mai e sili atu ona matala i le pito i luga o fugalaau uumi ma se lanu lanu meamata, po o, i se isi itu, tuu i ai i totonu o tagata e le oi ai.

Le palapala

E leai ni mea faapitoa e filifilia mo le filifilia o le eleele, ae sili atu le lelei i luga o le solitasi ma eleele palapala. Le eleele mo le zinnia e le o saunia i se auala faapitoa: ua totoina pe a i ai se nofoaga. E mafai ona avea ma ni fugalaau mama ma eleele leaga pe mauoa i mea o meaola, i soo se tulaga, o le fugalaau e malosi le mauaina o le lanu lanumeamata ma fuga lauolaola, sili ona taua, ia lava le susu.

Tulaga o le vevela

Laʻau faʻamalolo ma laʻau e le taliaina le malulu, o mea maualalo e maua ai le faʻaleagaina o laau uma ma vao matutua. A o le totoina i luga o se moega fugalaau, e tatau ona e mataʻituina le suiga o masina i le tau: o se oso i luga e oo i le 0 tikeri e mafai ona faaleagaina ai le laau. I totonu o itulagi o loʻo i ai se tau malosi, o le afa muamua o Iuni o le taimi lea mo le totoina, pe a oʻo mai le lamatiaga o le kiona. Afai o le tau e le lelei, ua uma ona totoina le pulnia i le faaiuga o Mati ina ia mafai ai ona vaaia le olaola matagofie i le vave e mafai ai.

Totoina o le Zinnia mai Laʻau Pe a Tui Ausetalia

E mafai ona tupu se malo i fafo ma na fesoasoani i fatu, i fualaʻau po o fualaau. Eseese ituaiga e maua mai i le totoina o le tagata lava ia, lea e le faigofie i taimi uma: o pine e tulaʻi mai i nofoaga e leʻi mafaufauina.

Tuputupuina o laau

O le laau o le Zinnia e totō ma tausia ata pe a lulu

I le ogatotonu o Fepuari - amataga o Mati o fatu ua gagau i se tagata e faatupuina le tuputupu ae po o le sodium humate, o tamai pusa e faʻaaogaina mo le luluina, fufuluina ile eleele i luga, maua ai le vevela o le germination e 25 tikeri nai lo zero.

  • Saunia le paluga eleele palapala, eleele sauni mo le fugalaau e atoatoa.
  • E sili le vave totoina i ni ipu eseese, ae afai e le lava le avanoa i luga o le windowsill, e mafai i totonu o se pusa masani, matauina le mamao i le va o fatu o le itiiti ifo i le 3 cm, ina ia malosi le toto ma aua le faʻaosooso. Ae ui i lea, ia manatua: e matua faigata lava le toleniina o le tonnia i le totoina, tumau i le tuputupu ae mo le lua vaiaso. O le mea lea, o le totoina e ala i le faʻaaogaina o auala e sili ona lelei.
  • Laʻau malosi 0.5-1 cm.
  • E le manaomia e le fale togafitiga faapitoa. E lava le vai e aunoa ma le faʻanoanoa ma maua ai le malamalama lelei.
  • E faʻamalosia le tafega, pe a faʻafefe le vai, o le a maʻi ma mama i se vae uliuli.
  • A o le totoina i le eleele, e manaʻomia ona faʻafefeteina laau: masani ona latou masani i sina mea itiiti i le la ma le matagi, ma tuʻu ai i latou i fafo mo ni nai itula, faasolosolo malie le faateleina o le taimi i aso fou taitasi.
  • Pe a mavae atu le kiona, e mafai ona totoina lelei laau.

Fiafia! O fualaau e mafai ona faatelevaveina le faagasologa o le fuga, o fugalaau muamua o le a tuai ia Iuni ma le taimi atoa o le taumafanafana.

Lauina fatu saʻo i le eleele

Zinnia mai fualaau aina O le a le fatu o le zinnia e foliga mai o le ata

Ua totoina le tinisini i le eleele i le taimi e mafai ai e le tau: o fatu e le fefe i le maualalo o le vevela ma faapalepale atoatoa le toto i le taumalulu. O le mea lea O le toto o le toto o loʻo totoina mai i le amataga o Mati e oʻo atu i le faaiuga o Mepe a iai le taimi ma le manaʻo.

O le tuputupu ae lelei ma le tuputupu aʻe vave na mafai ona ola le kaleni e aunoa ma ni toto. O fatu e totoina vave i le eleele, ma faʻafeinu tele. Afai e totogo laau toto, e vevela, e seasea ona gaoioi: o le zinnia o loʻo i ai se aʻa vaivai, o le totoina e faʻagesegese ai le atinaʻeina o laau mo se taimi umi, ma afai e vevela le tau, e tele mea e mate ai.

  • O le mamao i le va o laau e 30-35 cm, e pei o le vao e matua malosi lava.
  • O le mamao i le va o laina e 30-40 cm.
  • O le loloto o le faapipii e 1-2 cm.
  • Vai le togalaau i isi aso uma, ma ia mautinoa e leai se paʻu o le lalolagi e faia. Ina ia puipuia lenei mea matautia, o fugalaau fugalaau e ola i luga ma le humus.
  • O fatu e ola mo se taimi umi, e oʻo i le lua vaiaso, aua e te popole: o le a tutupu mai laau, o le a vave ona e matauina, o nei mea malolosi e tupu mai i vae tetele ma lau.
  • E tatau ona tineia laulaau e aunoa ma le faanoanoa, faasaoloto le moega mai vao, vai masani.

O le luluina o le zinnia i totonu o le eleele tatou te tilotilo i le vitio:

O le Zinnia o se laau vevela, faʻafeiloaʻi le leai o se vai ma le vevela. A e ui i lea, afai e te manaʻo e maua le mana malosi, aua nei faʻafefe le vai: o le a faʻafeiloaʻi ia vao i fualaau matagofie ma le lanu mumu.

Laʻei pito sili

Tali i fomaʻi e fesoasoani i le fugaina, faʻalautele le vaitau o le fugalaau e aunoa ma le fetuunai i luga o le lelei ma le umi. E mafai ona e faʻaogaina le "Amoleka" lautele, "Country Ecogel", "Bud + universal" ma isi vaega talafeagai e fautuaina e le faʻatoʻaga. Ina ia faʻatamaoaigaina le palapala i se mea e faʻaaogaina ai minerale, e fetaui lelei le faʻamafanafanaina o minerale lautele, pe a itiiti le mea e maua ai le eletise.

Faʻasa

O le laau e le popole i le susu: i le vaitaimi o le umi o le leai o se timu, e le masani ai ae o le tele o vai e manaomia. Suavai e mafai ona malu pe mafanafana, e leai se matafaioi tele mo le totoina. Afai e valea laulaau, ma e le o lava le suamalie, e le o lava le susu o le laau - e manaʻomia le faʻavave vave.

Afai o le laau i le vaitau o le tuputupu ae e maualalo ifo le susu, o le a laʻititi le vao, ma le itiiti ifo o numera, ma fugalaau o le a na o tumutumu, i lalo ifo o laʻau.

Ituaiga o Zinnia ma ata ma faʻamatalaga

O ituaiga taitasi o loʻo i ai lana lava aofaʻiga faʻapitoa, lea e aofia ai faʻavae ma lanu eseese. O loʻo faʻaauau pea ona galue le au faʻatoʻaga i le faʻaleleia o ituaiga fou o le a le gata i le teuteuina o uiga lelei, ae o loʻo faʻatinoina foi.

Eleelea matagofie pe matagofie

O se laau taʻitasi e iai le telefoni lanu (fugalaau e samasama, paʻepaʻe, piniki, lanu viole). O inflorescences e tele, oval pe liʻo, ma o laulaau e vaivai ma se pito iʻu. Mo le lelei atili o le tuputupu ae ma le totoina vave, o laau toto ua totoina i se mamao e 20-25 cm. I lalo o tulaga lelei, o pine faaopoopo mai le tumutumu ma pulupulu e aliali mai. O le maualuga e faalagolago i le eseesega: mai i le pito i tua o le 30 cm i le maualuga 90 cm.
E tusa ai ma le foliga o mea faʻaletonu:

  • pomu ma fugalaau fugalaau laiti e i ai le diamita 4 cm;
  • dahlias faʻatasi ai ma mea tetele e oʻo atu i le 15 cm le lautele, ma o vao e mafai ona laʻititi ma faʻapipiʻi laau.

Fiafia ituaiga:

Zinnia polar bear photo

O se uila pola ma ni paʻu papaʻe lapopoa, o ona peti e siʻitia i totonu. I le paolo, lanu paʻepaʻe lanu, aemaise lava i totonu o le fugalaau. O le maualuga e oʻo atu i le 65 cm, ae o loʻo i ai vao e maualalo pe sili atu le maualuga. I luga o le 'au e tasi e mafai ona i ai ni lala se tele ma faʻagasologa e muta i le pulupulu.

O togalaau a Zinnia ma totoina photo photo a Zinnia Lavender

Lavender ua faaigoa ona o lona lanu e talitutusa ma le uluai - lanu viole violē ma le samasama. O se laau umi e oʻo i le 80 cm, ma e tele naua tipu o le tasi togavao e lava mo se tamai fugalaau. E sili atu ona lelei le totoina ma se tele laupepa i le va o laau toto - 30-40 cm. O lea o le a lapoa ai tumutumu, ma o le a faateleina a latou numera.

O le a le mea e vaʻaia ai e Zinnia le fiia o le Zinnia Fantasy totoina o togalaau o le Zinnia

O le faʻanoanoa e sili ona lauiloa i fugalaau fugalaau, o lona lanu lanu e faʻatoʻilalo ai tagata fugalaau fugalaau. O nisi o sui ua i ai se fefaʻatauaiga i le pito i lalo o peti vevela. O le togavao lava ia i foliga foliga e pei o se polo e oo i le 65 cm le maualuga - e tele naua faiga e fai ma pulupulu. E foliga mai e pei o le popo e pei o le tele o petals.

E faʻapefea ona totoina le ata o le komisi Zinnia Short Staff photo

Vaʻai faʻapuʻupuʻu pupuu ma se faʻalautele lanu lanu. Terry red, coral, white, sui piniki ua maua. Latou te oʻo i le maualuga o le 25 cm, o lea e fetaui lelei mo le teuteuina o faʻailoga, fatuina o paʻu alpine, teuteu pepa faʻatusa.

Zinnia mai le fatu o Zinnia Carousel faʻataina le ata

O le carousel e tulaga ese i lona gafatia e vavalalata faʻatasi ma isi sui, faia ni lanu tulaga ese. O loʻo i ai ni aloalo - pouliuli i le ogatotonu ma le malamalama i le pito. E avatu e le Terry buds le fugalaau matagofie, mai se mamao latou te foliga mai o se polo pupula e tele-lanu.

Ua vaeluaina le itu a Zinnia

O le laau o le Zinnia i luga o le laufanua

E ese mai i le tulaga o le faʻaogaina: o laʻau taʻitasi taʻitasi e iai le pitonuʻu tutotonu o petal tubular. E maua ai sui o le Half terry, ae o le tele o taimi latou te faigofie i le fausaga. O le lanu lanu e le lautele, o lanu moli, lanu paepae, piniki ma se pogisa pogisa. E i ai se vaitau umi e ola ai - mai le faaiuga o Iuni ia sulu. O le laau e taʻitasi, faʻaleleia e fatu, o nisi taimi e totogo tutoatasi i luga o le nofoaga muamua o le tuputupu ae.

O suʻesuʻega i le meaʻai e le tumau pea. Ua atiina ae e saienitisi ni ituaiga fou ma ituaiga o laau. E i ai taunuuga o le satauro o ituaiga uma e lua, pe a faʻapipiʻi le lanu ma le fomu, ma o le taunuuga o ni tagata fiafia o se ituaiga meaola matagofie. E pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, o se teine ​​mai Shaggy o lona pulou pulou e pei o ni otaota moa o anufe vao.

Siʻitia fautuaga

E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ae o loʻo i ai taimi le maalofia na aoaoina e le au fai togalaau e taulima ai le tele o tausaga o le galueaiina.

  • I le vaitau o timuga, e mafai ona punou le vao ona o le tele o le lanu lanumeamata, ma aʻa mai aʻa. Ina ia aloese mai le oti, o le laau e nonoa i se vavao, ma latou taumafai e faʻaalu le eleele i le peʻa poʻo le oneone mo le lelei atili o le suavai.
  • Mo le faia o le teuga e umi atu le umi, e mafai ona e faʻaititia le pito i lalo ile vai vevela. O lea o le tipi o le a sili atu le umi i totonu o le fagu.
  • Aua le faʻafefiloi ma fuga laʻau e pei o petunias, lea e manaʻomia ai le tele o malamalama ma meaʻai. Asters, ageratum, pansies, cloves e fetaui lelei.

O le tele o ituaiga eseese ma ituaiga o zinnia o le fiafia e le mafaamatalaina, e faia e faifaatoaga ni sui fou e fetaui ma manaoga o soo se itulagi ma mo tofo uma.

Faʻamatalaga ma mea moni e uiga i Sisina

Zinnias i le ata tusi ata

E silia i le fa seneturi, ua faia ai e le laau ni suiga i foliga uma ma le faʻaaogaina. Ae o le lauiloa o le fugalaau faatasi ma augatupulaga taitasi ua na o le faateleina, aumaia o ituaiga eseese ma ituaiga, o nei aso e sili atu ma le 22 sui. O le tuufaatasiga o le zinone o loʻo faʻatusalia mai i le faigofie, terry, tasi-layer, faʻapipiʻi tele-layer, o swarfa ma fualaau tetele. O sui taʻitasi i lona lava auala e matagofie ma le masani ai, o lea na ia maua ai le faʻatagaga mai tagata fai togalaau, fugalaau, fugalaau.

Zinnia i le faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatasi ai ma ata paʻepaʻe papaʻe

O le pito i luga o le fugalaau fugalaau o le vaitau lea mai le 1931 i le 1957, ina ua avea le zinnia ma faailoga o le setete o Indiana. E ui i le soloia o le faailoga, ae na faaauau pea ona ola le laau i Amerika ma isi konetineta. Ma i le 2016, na faia ai se taumafaiga manuia e atiaʻe le zinnia i luga o le avanoa faavaomalo. O lea na avea ai o ia ma laau muamua na tupu i le mamafa o le kalave.

Mekisiko o loʻo taʻua o le lauʻeleʻele, mai le mea na aumai ai fugalaau i Europa ma Rusia, maua le igoa "Brazilian tagetis". I le mauaina o lona tulaga tatau i totonu o sui lauiloa o le fuga, o loo faaauau pea ona fiafia iania i lona matagofie. O le lanu lanu e matua ese lava, e iai sui o le mamalu, tricolor, pouliuli, toetoe o ituaiga uliuli. Le lanu lanumoana e le o avanoa mo faifaatoaga, lea e faʻaalia ai se manaʻoga e fesuiaʻi ituaiga eseese o meaola. Faʻamatalaga ma mea moni e uiga i tonnia

Zinnia i le ata tusi ata

E silia i le fa seneturi, ua faia ai e le laau ni suiga i foliga uma ma le faʻaaogaina. Ae o le lauiloa o le fugalaau faatasi ma augatupulaga taitasi ua na o le faateleina, aumaia o ituaiga eseese ma ituaiga, o nei aso e sili atu ma le 22 sui. O le tuufaatasiga o le zinone o loʻo faʻatusalia mai i le faigofie, terry, tasi-layer, faʻapipiʻi tele-layer, o swarfa ma fualaau tetele. O sui taʻitasi i lona lava auala e matagofie ma le masani ai, o lea na ia maua ai le faʻatagaga mai tagata fai togalaau, fugalaau, fugalaau.

O le pito i luga o le fugalaau fugalaau o le vaitau lea mai le 1931 i le 1957, ina ua avea le zinnia ma faailoga o le setete o Indiana. E ui i le soloia o le faailoga, ae na faaauau pea ona ola le laau i Amerika ma isi konetineta. Ma i le 2016, na faia ai se taumafaiga manuia e atiaʻe le zinnia i luga o le avanoa faavaomalo. O lea na avea ai o ia ma laau muamua na tupu i le mamafa o le kalave.

O le totoina o le Zinnia e totōina Zinnia i le ata fugalaau

Mekisiko o loʻo taʻua o le lauʻeleʻele, mai le mea na aumai ai fugalaau i Europa ma Rusia, maua le igoa "Brazilian tagetis". I le mauaina o lona tulaga tatau i totonu o sui lauiloa o le fuga, o loo faaauau pea ona fiafia iania i lona matagofie. O le lanu lanu e matua ese lava, e iai sui o le mamalu, tricolor, pouliuli, toetoe o ituaiga uliuli. I le taimi nei, o lanu lanumoana e le o avanoa mo le au faifaatoʻaga, lea e taʻu mai ai se manaʻoga e fesuiaʻi ituaiga eseese o ituaiga.