Isi

Pe faapefea ona tupu le pepa uliuli: se faamatalaga o le laau ma foliga o le tuputupu ae

Taʻu mai pe faʻapefea ona tuputupu ae le pepa uliuli? Ou te fiafia e faataitai ma i luga o laʻu windowsills e tele atu aganuu ma eseese mea manogi nai lo fugalaau. I le tausaga ua tea, totoina le pepa vevela. Ua uma ona tofotofoina e le tane le fua muamua ma fai mai o le taimi nei ua ia manaomia paʻu ma pepa taitoalua. O le a lea mea ma e mafai ona tupu lenei pepa i le fale?

E le mafai ona mafaufauina e tagata tafaoga o le gaosiga e aunoa ma le peppercorns pogisa se tasi mea. O le sosogi manogi ma le tofo o le motu o le a suia ai aano o manu ma avea ma se meaʻai ma fai se tusi manaia i salati. O le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i le faasaoina o marinades - leai se mea e leai se pepa i soo se mea. E te iloa pe faʻapefea le tuputupu ae o le pepa? E ui i lona igoa, o lenei mea totino e leai se mea e tutusa ma le logo poʻo le vevela pepa. Ma o latou manaoga tuputupu ae e eseese. O le a le pepa uliuli o se aganuu?

O le igoa lona lua o le uliuli pepa o le mea e maua mai ai.

Faamatalaga faʻatau

E le pei o le logo o le pepa e sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga, e le tupu aʻe le paʻu i le vaomatua ma e le o se mea e sili ona lelei. E tusa ai ma lona natura, o se laau e pei o le vine, o lona atunuʻu o atunuʻu o Initia ma Asia. O iina, i tulaga o le maualuga o le vevela ma le vevela tumau, o lona umi e mafai ona oʻo i le 15 mita. O le pipii atu i ona aʻa aisa, e afifi ai i luga o laau ma faanatinati atu i le la, faia ai se puipui mafiafia. O vao vao e toetoe lava a le mafai ona faʻaaogaina, aua o laʻau paʻu e matua vevela lava. E ui lava e laʻititi le lapopoa, e sili atu le 10 cm le umi, e tele lau lanu uliuli-lanumeamata. E fuga mai le pi, ma fugalaau paʻepaʻe lapopoa e aoina i se foliga umi o se afu. I le faaiuga o le fugalaau, i lo latou nofoaga, o fualaau lanu lanumeamata lanumeamata o lo o nonoa. Loto, latou liliu i le mumu.

O lanu uliuli, lanu meamata ma paʻepaʻe e tasi ma tutusa le aganuu. Na pau le eseesega o le taimi ma pe faapefea ona seleseleina le seleselega. O paʻu mumu e avea ma uliuli i le faagasologa o le faʻagogoina, latou te tumau pea lanu meamata pe afai e te aoina mai le pepa. Paʻu pepa paepae e ala i le faʻamamāina o peas mai le pericarp pe a uma ona galo.

E faapefea ona tupu le pepa uliuli - foliga o le tuputupu ae

O le vevela pito sili ona maualalo e mafai e le liana ona faʻafeiloaʻi o le vevela 10 ° C. Mo lenei mafuaaga, e le pei o le taumalulu, ae e oo lava i le tautoulu i le avanoa e le mafai ai ona tatou tutu. Ae faatasi ai ma le matafaioi o aganuu i totonu o le fale, o le a sili atu ona taulimaina le liana.

O le mauaina o fatu e le o se faafitauli. E mafai ona e totoina ia pusi o loo i ai i vaitau i totonu o le umukuka, ae na o le maeʻa lava mo ni nai aso.

O le pepa lanu uliuli e pei o se fale o le fale e le lelei. E lava le na o le toe gaosia o le siosiomaga masani o lona tuputupu ae, ma ua uma nei i le tausaga lona lua o le olaga e mafai ona e aveesea le fua muamua. Ina ia mafai ona ola malosi le liana, e tatau ona:

  • otaota suamalie mama (o le faʻafefiloi o laʻau ma eleele omea, oneone ma humus);
  • lelei, ae faʻasalalauina moli (faamalama i sasaʻe);
  • uʻu malulu (palu i le vai faʻatasi ai ma le faʻaleleia soo);
  • vevela (i le taumalulu - e le laʻititi ile 16 ° C);
  • talafeagai lelei le suavai (tele - mai le tautotogo i le autumn, tau leʻo - i le taumalulu);
  • laei o aso matutua (mai le tautotogo i le tautoulu - faalua i le masina e faʻalavelave faʻalavelave).

Talu ai ona o le natura o le "vavalo" o le fusi, e tatau ona e faapipiiina se lagolago i totonu o le ulo. O lea e mafai ai e ia ona faʻamalosi ma tausia se tulaga saʻo. E tasi le 2-3 tausaga, e totoina ai le vao i le palapala fou. O lea ituaiga laau e mafai ona faʻaleleia e ala i le aoina o fatu, faʻapena foi i le tipiina, tuʻuina ma vaevaeina le vao.