Fugalaau

Laʻau moli papa i le togalaau - auala e faʻapipiʻi ma filifili ai laau totō

O faʻataʻitaʻiga o laufanua mauga ma tulimanu o laufanua papaʻe o se mea e sili ona fiafia i ai i le mamanu o togalaau. Alpine hills ma rockeries faʻatasi ma i matou, e le pei o le mamanu i sisifo, e leʻi alu ese lava i le faiga. O loʻo manatu pea i latou o se tasi o mea sili ona lauiloa ma le faʻaleleiina o le saite. E le mafai e tagata uma ona gafatia le talepe o se maupuʻepuʻe papaʻe po o se papa papa maʻa. I le mea e le lava le avanoa mo se maʻa tele, e sau le tele-format e laveai ai - o se kopi sili ona lelei e le aveesea ai le matagofie o le natura o le mauga ma ona laau totō.

Laʻau moli papa i le togalaau - auala e faʻapipiʻi ma filifili ai laau totō.

Taʻiala faʻapitoa mo se mauga tele

Soʻo se faʻatoʻaga o le togalaau o togalaau o le rosa matagofie, o vaʻaia o le pisapisao, o faʻataʻaloga matagofie, o vaomatua ma togalaau o le tupu ... O miti o mea masani o togalaau masani e masani lava ona motusia - o se nofoaga faatapulaaina o le nofoaga lea e le mafai ai ona e fetaui i mea uma e te manaʻo ai.

O nisi taimi e le o ni mea faigaluega e tatau ona ositaulaga ma saili ni fetuunaiga. Ae o loʻo i ai foi isi auala lelei i a tatou filifiliga masani. O se tasi o auala e teuteuina ai le togalaau ma se tulimanu faapitoa, e tusa lava pe i ai se nofoaga e matua tapulaa, o le faaitiitia o le tele ma faia se faataitaiga o le miti i le "mini" format.

O se tasi o mea e sili ona lauiloa mo le faʻataʻitaʻiga ma le faʻaititia o le faʻaaogaina o ata alpine. Faʻasolo se nofoaga atoa i lalo o le papaaʻe poʻo le mauga maumaututu, lafoaia le fiafia i le laufanua lafulemu o moega fugalaau poʻo se faʻavae mo se mutia, togalaau, togavao, vaega o faafiafiaga, e le tele na filifilia.

O toga papa, faʻapea foʻi ma vaituloto, o se isi togafiti e sili ona fiafia i ai. E faigofie ona fetuʻunaʻi, faia se faʻamatalaga manino ma faia i taimi uma se atemotu faapitoa pe a fai e fuafua lelei ma teuteu lelei - e tusa lava pe o le a le ituaiga, lapopoa, filifiliga o mea totino ma le lavelave o le tausiga.

O le togalaau papa ma le papa e mafai ona faʻaosoina i luga o le saite atoa, pe na o se laufanua atoa ma se nofoaga savali, e mafai ona faʻaopoopoina i se vaituloto poʻo se nofoaga malolo, faʻaaloalo i le vasega, pe mafai foi ona e taʻalo i laufanua mauga i se tulaga laititi.

O pusi papa ma o latou ituaiga ua leva ona le toe faʻataunuʻuina i mamanu faatulagaina. Ina ia fatuina se togalaau papaʻe, e le manaʻomia le fau o se mauga e tusa ai ma togi uma, totō togalaau ma vao. I le faatasiga "laau totō" o loʻo i ai le avanoa tele mo mafaufauga!

O togalaau e mafai ona faʻatulagaina i totonu o tamai ipu, pusa, ma ipu, e ala i le fausiaina o se faʻaoga feaveaʻi ma faʻamalosia e togalaau teuteu. Ma e mafai ona e faʻatulagaina le mea e tasi, e aunoa ma le tausiga faifai pea, puipuiga faaopoopo ma le aʻafia, faia o se togalaau laiti-papa i totonu o le togalaau - o se faʻatasi ma se mauga, ae faʻatasi ai ma se nofoaga e matua tapulaa lava.

O togalaau laiti-papa e tutusa lava mea e aofia ai le mauga, ae na o luga lava o se nofoaga e matua tapulaa lava. Latou te faʻatagaina oe e toe faʻaleleia lau laufanua e sili ona e fiafia i ai, e faʻaaoga ai sina nofoaga pito itiiti, se tamai tulimanu poʻo se maa maʻa e tasi - o lona uiga, o le tele avanoa e mafai ona e tufatufaina atu ia i latou.

E faia i latou e tusa ai ma tulafono lava e tasi, mataupu faavae ma tulaga faataatitia, faatasi ai ma laau totō, papa ma mea teuteu e pei o mauga tetele ma mauga. E na o le tele-laufanua e foliga o le pastoral, faʻalelei, toetoe lava toy-pei ma avea ma ia lava o se mea e teuteu ai ma se fesoasoani i le mamanu o le togalaau.

O faʻatoʻaga papa laʻau o se faʻataʻitaʻiga o se "matua galo." O nofoaga lelei tele, e ofoina atu e faamemelo i le tuufaatasiga atoatoa o laau totino, ae o ni mea matagofie, e foliga mai o se seneturi talu ai. O ni togalaau laiti-papa, na faatulagaina i totonu o togalaau laiti poo se "faailoga" o le vaega o faafiafiaga, o ia togalaau togafiti ma togalaau i totonu ma fale laufanua.

O togalaau laiti-papa e tutusa lava mea e aofia ai le mauga, ae na o luga lava o se nofoaga e matua tapulaa lava.

Filifilia o se nofoaga ma faʻatulagaina togalaau papa-papa

Tulafono faʻavae mo le filifilia o se nofoaga ma le faʻapipiʻiina o se toga papa i le faʻapipiʻi tele:

  • Afai e te filifili e totoina se togalaau vao i totonu o fagu po o ipu, ae i totonu o le palapala, ao tuua le lava itu e tasi, ona filifilia lea o se nofoaga o se mea taua tele. O se tamai laʻau po o se toga papa e tatau ona iloa o se uluai mamanu ma se teuteuga faapitoa o le saite. O lona uiga e tatau ona e tuʻuina i totonu o le nofoaga lauiloa ma mata. O togalaau laiti-papa o se filifiliga sili ona lelei mo le teuteuina o se terrace poʻo ni fugalaau lata ane, o se nofoaga malolo, ave i fafo o le togalaau, o se togalaau i luma, o se tulimanu faapitoa i tafatafa o le ala savali poʻo le teritori e lata i le fale.
  • O mea laiti i luga o mauga e na o nofoaga malulu, mafanafana ma matutu e aunoa ma le lamatia o vai.
  • O le tuʻuina o se togalaau laiti-papa, e aoga le fatuina o se fesuiaiga lelei i le ata e tatala i le nofoaga filifilia: o le alpin slide e le tatau ona foliga "ese" i le laufanua. O se tamai maa na ufiufi i le meaʻai i le ogatotonu o se faʻavae tetele poʻo latalata ane i luga o se paga papaʻe o le a manatu o se mea ese. Laʻau laiti-lapopoa o togalaau e faia o se teuteuga teuteu, e fesoʻotaʻi ma foliga sili ona manino ma taulaʻi. O le tele lava o taimi e gau ai le faʻaogaina o laau totō poʻo laau gaosi solo, o mea lapopoa e foliga mai e puipuia pe fatuina ai se talaaga mo se siʻosiʻomaga mauga.
  • O maa ma le faavae mo le togalaau laititi e tatau lava ona muamua muamua. I le amataga, o elemene elemene o le tuufaatasiga ua filifilia, tuu ma togafitia, ma ua na o laau toto ua filifilia mo i latou. O le mea moni, o le faʻato'ā tatau ona fetaui ma le laufanua ma le isi vaega o le togalaau.
  • Mo togalaau laiti-papa e faʻaaogaina le telelenisi soifua maloloina. Ua totoina totō i le eleele ua uma ona saunia (poʻo le maeʻa ona faʻatumu ai le va o maa ma papa i maʻa).
  • O eleele ma alavai mo tamai papalaau e taua tele. E le pei o lapopoa lapopoa, "laugatasia" mo mauga o alpine i se tele-format e le o faia, ua na o ni simulations, malepelepe i eleele masani o togalaau aina. O le mea lea e lagona lelei ai e le vao laau ma suauu suamalie, e tatau ona tausi lelei sauniuniga o le eleele. Aʻo le nofoaga o se mauga laʻitiiti poʻo le papa e te manaʻomia e taatia lelei se alavai lelei. O loʻo faʻafefiloi le palapala ua faʻafefiloi ma le oneone ma tamai pebbles poʻo isi mea e faʻamalosi ai, e fai ai ma faʻamalamalama, vaʻavaʻavave ma faʻamalosi le mea e mafai ai. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i le totoina i totonu o se faga maa, o le laʻititi pito i lalo o le eleele e mai le 10 i le 15 cm. Afai e tumu le masini i vavae ma papa i maa poʻo puipui vevela, ona faia lea o vaega tutusa o peat, compost ma le oneone, poʻo se mea e fai i le mea e fai ai le soʻo.
  • O le mulumalie teuteu o se mea e tatau ona faia i le faia o soʻo se papa papa i totonu o mea laiti. Maea maa ma maa e mafai ai e oe ona faʻatumu le fausaga ma avatu ia i latou le sili atu o le matagofie o le natura.

O se tamai puipui mago ma laau totino i totonu o vanu i le va o maa.

O se togalaau laiti e iai ni maa eseese ma se tele o laau i totonu o se vaega faatapulaa o se falaoamata.

Faatoaga i totonu o se faga maa.

Ituaiga ituaiga togalaau laiti

O musika laiti e felelei ma mauga mauga e mafai ona avea ma se mea. E faʻalagolago i le fua, nofoaga ma mafaufauga. E mafai ona e faʻatapulaaina oe lava i se mea sili ona faigofie, e amata mai i se maa e tasi, pe mafai foi ona e taumafai moni e fatu se kopi laʻitiiti o mauga maumaututu.

O ituaiga pito sili ona lauiloa o atumauga mauga e aofia ai:

  1. Planted Boulder - O le togafitiga faigofie-papa. O le tasi ma na o le maʻa mataʻutia lea e faʻatatau i le aafiaga o mauga vao na mafai ona avea ma mea taua o le mamanu e le terrace poʻo le nofoaga faafiafia. O loʻo tuʻuina e avea o se ata vaaia o le tuufaatasiga, ua siomia e laau e faamamafaina ai lona matagofie, ma taaalo i maa laiti ma maa maa mo se suiga masani.
  2. O se tamai puipui mago ma laau totino i totonu o vanu i le va o maa. Laʻau vavalalata ma le le lelei o vaomatua e tafe mai i le papa, totoina i sina vaega eleele, faia, e tusa lava pe i ai se tamai puipui e faia i maa, o se lagona o se laufanua mauga. I le pito i lalo o lenei tamai fale ei ai ni laufanua papaʻe mauga po o se vaega o suauu ma le eleele, e fatuina ai se fatuga se tasi.
  3. O se togalaau laiti e iai ni maa eseese ma se tele o laau i totonu o se vaega faatapulaa o se falaoamata. O maʻa ma maʻa lapoa e tuʻuina i luga o le fasi eleele eleele vaevaeina, faʻamaopoopoina i latou i laau mataʻina ina ia mafai ai ona fatuina se lagona o le tuufaatasiga atoatoa. O le laʻau papaʻe o se ituaiga o faʻamatalaga o se fatuga atoa.
  4. Papa papa - e le pei o le fatuga faʻatasi ma se togalaau faʻataʻaliʻoliʻo i luga o soʻo se papa, e mafai ona gaosia lenei togalaau papa-papa pe afai e mafai ona e maua le poloka maa talafeagai. O laupepa, papa e le mausali pei o le maʻa ma le oneone ma le tele o patupatu, vavave, faʻavavega ma tupe meataalo e mafai ona avea ma se faʻavae lelei mo le taʻalo ma faʻauiga o togalaau. O loʻo i totonu o pamu i luga o le poloka lea ua totōina laau totō i le aofaʻi maualalo ole palapala.
  5. Faatoaga i totonu o se faga maa fatuina toetoe lava pei o se telefoni feaveaʻi po o se paluga papa. O lenei filifiliga e mafai ona faʻamaonia pe afai o loʻo i ai ia te oe se faga maa lapoa ma se pu i totonu po o se poloka maʻa ma se avanoa faapitoa e faʻapitoa mo le totoina. O lapisi o maʻa masani e masani ona faʻatusalia i nofoaga autu o togalaau o Europa o se tasi o elemene autu o le atunuu, e le masani ai iinei, ae e mafai lava ona e maua ni foliga eseese ma ni eseesega eseese. O le tele o taimi, o nei mea e faʻaaogaina e fai i le maa ma le maa. O se vaega tele o aganuu alpine ma suauu e totoina i eleele mama, lea e faatumu ai le avanoa i totonu. O le vaaiga sili lenei ona "le mafai" ona fai i togalaau laiti-papa. O lapisi maa e mafai ona suia i se sikuea sikuea, liʻo poʻo se tafaʻi tafatafa o puipui vevela, o le potu i totonu e tumu i se vaega tele o laau.

O pusi papa ma o latou ituaiga ua leva ona le toe faʻataunuʻuina i mamanu faatulagaina.

Totoga mo mauga maumaututu ma rockeries i mea laiti

Mo fatuga o le laititi, o laau e faʻaaogaina fanua o mauga e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete e sili atu nai lo mauga masani ma alalaʻau masani. E tatau ona i ai ni foliga vaaia mataʻina, faia ni vaega mataʻina, ma iloga i le tele o le vevela ma le tumau. Ua filifilia i latou ina ia foliga matagofie le laufanua laʻititi i le tausaga atoa - i le tautotogo, ma le taumafanafana, ma le autumn, ma e oʻo lava i le taumalulu i lalo o le kiona, ma le tele o laau totō ma lo latou tupu aʻe e leʻo pulea e tusa lava pe a mavae tausaga.

Fugalaau fugalaau ma o latou tino, o laʻau felafolafoaʻi ma paʻu e mafai ona teu ai vai, lea o le a faafaigofieina ai le tausiga o le tuufaatasiga, tumau ai le sili ona fiafia i togalaau laiti-papa. E iai ni meaola e mafai ai e oe ona taaalo ma se mea teuteu, ma filifili ni mea taugofie, ma i le taimi lava e tasi, e le sese ai oe e tusa lava pe sili atu filifiliga.

O se tasi o laau sili ona matagofie, lea e talafeagai mo mea laiti-fatuga ma e itiiti lava le totoina o fanua, o le pine pine vao. Tuputupu ae, e fai ai ni aluga maoaʻe, o le faia o se faailoga matagofie ma le matagofie i symboliis ma maa ma maa i le pito i luga o le piniki piniki.

I tafatafa o le togalaau laiti-papa e mafai ai ona e totoina ni meaola laiti pe fugalaau vao. O le mea autu o le filifilia o ituaiga eseese e tusa lava pe a mavae le sefululua tausaga e le sili atu i le maualuga ma le maualuga o le 50 cm.

E uiga i laʻau faʻavavevave mo faʻatautaiga o le telefoni, e sili atu le filifilia o taimi e tofotofoina ma faigata ai laau totō. Latou te foliga fiafia i luga o mauga laiti i luga o rockeries ma e na o le mea o loʻo i luga o le papa, o le laʻau, o le petroragia saxifrage, Douglas phlox, lumbago, shave, euphorbia myrtifolia.

Afai e te manaʻomia le filifilia o laau e leʻi suia pe toetoe lava a le suia la latou laumei ma mafai ai ona e vaʻai i le atinaʻeina o togalaau laiti-papa ma faigofie, ona tatau lea ona e gauai atu i le minaret tile or dwarf, aurinia rocky stonecrop, saustic sap, clove uigalelei, papa Iberian, saxifrage, young , erinus alpine, armeria talafatai, afifi o tamaiti, edelweiss, erinus alpine.

Afai o le galuega o le fatuina o le aafiaga o se kapeta kapeta, e faigata ona maua ni laau lelei mo lenei mea nai lo le logo o le Portenschlag ma le fasipolo basil-talo. Ma mo faʻamatalaga faʻapitoa, e mafai ona faʻafeiloaʻi se mini-sulu i totonu o se mea laititi po o se meli e pei o le uamea, o lona lilac-orange-red-dressing o le a fesoasoani foi i le togalaau laiti-papa e avea ma tagata auai i le faʻatoʻaga o togalaau.