Faatoaga

10 fautuaga e maua ai pi i lau togalaau aina pe afai e te le tausia

O le gaosia o pi o le mea sili lea ona lata mai, o le mea lea e le o se mea e ofo ai le tele o tusi sili ona lelei e faʻatau atu i luga o le Initaneti i le vaega "Homestead" o tusi o le beekeeping. Afai ua uma ona e taofi moa i lau lotoa, ona faigofie lea mo oe ona agai i le laasaga e sosoo ai i le faʻaleleia o lau faatoʻaga - fatuina o pi. Ae ui i lea, e le o tagata uma ua sauni e fai se suti faapitoa ma amata ona auai i totonu o le kolone pi. E le gata i lea, o tupe o le a manaʻomia e faʻatau ai sulu ma isi meafaigaluega talafeagai, faʻapea foi ma le taimi e tausia ai pi ma aoina mai le meli.

O le tausiga o le beekeeping e le o se ituaiga o galuega e mafai ona e faʻaulu i ai e aunoa ma se tomai faʻapitoa ma lava le poto masani. Soʻo se mea lava e mafai ona tupu - ua mate le tino, i le taumalulu e mafai e nuʻu ona matelaina, e masani ona faʻaumatia 'au e saili ai le meli ma isi.

O se mea e le mafaamatalaina o le faitau aofaʻi o peʻa o loʻo i ai nei i se tulaga lamatia. E faigata ona faʻamaualuga lo latou taua, aua a aunoa ma ni pi e mafai ona tatou maumauina le tele o mea taumafa - pe afai e le paʻu laau ma fugalaau, ona le oʻo mai ai lea o fualaau aina ma fualaʻau. Faʻaaogaina tele o vailaau e tineia ai manu faalafua, togafitiga o laʻau ma laʻau, le faʻaaogaina o vaovao ma isi mea oona - o nei mea uma e afaina ai e le gata i pi, ae faʻapea foi i le natura atoa o loʻo aʻafia ai. Talu ai ona o le maliliu o puletini o povi i le 25 tausaga talu ai, ua faaitiitia ai le aofaʻi o pepe meli e sili atu ma le afa.

Feʻa vao

E pei ona i ai, o vao vao e sili atu ona tumau nai lo aiga, i se faaopoopoga, e mafai ona maua i soo se mea - e sili atu i le 4,000 ituaiga o pi i le salafa o le lalolagi.

O lea la, afai ei ai sou manao e auai i le laveaiina o pi, ma e te manao e te vaʻaia i latou i au lava fuafuaga, o le a le mea la e te le faʻalogo ai i le vao vao? O le mea moni, latou te le gaosia le meli mo oe (o le mea lea e matua le fiafia), ae o le a latou faaleagaina le laau.

E le gata i lea, o aiga e mafai ona faʻamalosi pe a puipuia o latou sulu. O manu felelei e lele ese naʻo latou e le oi ai ni numera o tovine e tatau ona latou puipuia, o lea e sili atu ona latou faʻaogaina - e le o se mea e ono tupu. Ae i le taimi lava e tasi, 'aua neʻi galo o soʻo se pi o le a ono afaina ai oe pe afai e te laa i luga pe ulu atu i ou lavalava poo lauulu.

O manu felelei pollinate o laau e sili atu le lelei nai lo tagata o lo oi totonu. E le gata i lea, latou te sili atu ona faigata, o lea e mafai ai ona latou galulue i aso malulu ma timuga. Ina ia tosina atu i latou i lau 'upega tafaʻilagi, o le ae manaʻomia se fale pipi faapitoa, lea e mafai ona faʻatonuina i luga o le initaneti. Pe mafai foi ona e pipii faʻatasi i se lapoʻa masani lautele lautele mo mea inu poʻo pupu laau e pei o le bamboo ma tautau i totonu o lau togalaau ina ia tuu ai e latou o latou fua iina.

E i ai ni nai auala faigofie ma le taugofie e tosina mai ai vao vao vao i lau togalaau. I le avea ai ma ponesi mo le faasaoina o le faitau aofaʻi o nei pi i totonu o le itulagi, o le a maua oe i se seleselega lelei ma fatuina se siosiomaga lelei mo soʻo se meaʻai, e aofia ai mea o loʻo iai i ou tuaoi. O aʻu fesoasoani fesoasoani nei e fesoasoani ai ia te oe e le gata ina tosina mai ni vao vao, ae ia maua foi i latou i lau togalaau. Talitonu mai ia te aʻu, e mautinoa lava o le a le manaʻomia se teuga o le tausiniti!

10 fesoasoani sili mo le faatosinaina ma le tausia o pi i lau togalaau aina

Toto fugalaau vao

E fetaui lelei o manu felelei o le a tosina mai fugalaau vao. Totoina i latou e le gata i fugalaau fugalaau, ae latalata foi i le togalaau, faapea foi i isi nofoaga i le vaega o lau saite. O le mea lea, o le a tuʻuina atu ia pi ma se vateatea tele - o se meaʻai moni lava.

Faʻalogo lelei i mea e sili ona fiafia i ai le pi, ma totoina i latou i ni numera sili atu.

Aua nei faʻaaogaina vailaau faʻasaina

O vailaau faʻasaina e afaina ai e le gata i laau toto, ae faapena foi i lou soifua maloloina. I le faaopoopo atu i meaola faalafua, latou te fasia iniseti aoga, e aofia ai le aafia i iniseti e pei ole bees ma butterflies. Afai oe manaʻomia pea vailaau faʻasaina, faʻaaoga i lalo o aʻa, e le latalata i fugalaau o loʻo aoina mai ai pi. Ma ia manatua e oo lava i mea e taʻua o vailaau faanatura masani e afaina ai foi pi. O le mea lea, fua le lelei ma le faʻamalosi ao lei faʻaaogaina nei oloa e puipuia ai meaola faalafua.

Aua nei faʻaaogaina fualaau

O fualaau aina e te faʻaaoga i luga o lau mutia poʻo lau togalaau e pulea ai vao e mafai foi ona afaina ai le pi. Nai lo le faʻaaogaina o oloa faʻasalalau lautele, faʻataʻitaʻi togafitiga faʻaleaganuʻu e leai ni aʻafia.

O le masaniina o le veleina o le lima o le ala sili lea ona faigofie ma sili ona saoloto e lafoai ai vao, ma e saogalemu atoatoa mo pi ma le siosiomaga.

Faatu se fale mo pi

E pei ona taua i luga, o manu vao o ni fesoasoani sili ona lelei i totonu o le togalaau, ma e faigofie ona latou tosina i ai, ae o loʻo tausia pea i luga o latou nofoaga. Tuu se fale mo i latou i se mea paolo latalata i le togalaau ma faatali seia maua e pi. O le taimi lava e te iloa ai o nisi o pupu i totonu o masini ua ufiufi i mea faigata, ona tuu ai lea e pi ia fua i totonu.

Tuuina atu pipi e ulufale ai i le vai

Afai ei ai se manulele manu i totonu o le togalaau, tuʻu se maa telē e mafai ai e le pi ona paʻu ma inu. E le gata i lea, o punavai o vai mo i latou e mafai ona avea ma se sosogi laitiiti ma ni maa poʻo ni vai mama e tafe mai se fau.

Filifili na laau ina ia i ai fugalaau i totonu o le faatoaga togalaau e tolu i le tausaga

Ua fautuaina e le au faipisi poto le totoina o laau ia o le a tosina mai ai pi e le gata i le maualuga o le taumafanafana, ae faapena foi i isi vaitau.

O lau galuega o le tuʻuina atu lea o pi ma punavai o nectar ma pollen toetoe o le tausaga atoa, aemaise lava i le tautotogo ma le autumn.

O nisi nei o togavao faʻasolosolo e sili ona fiafia i ai pi:

  • i le tautotogo - lilac, lavender, sage, verbena, wisteria;
  • i le taumafanafana - mint, cosmea, zucini, elekini, sunflower, poppy, uʻamea susu Susan rudbeckia, honeysuckle;
  • autumn - fuchsia, sunflower, sage, verbena.

Tausia se fanua e mama mai mulch, laau totő, ma otaota.

I 70% o manu felelei uma i le eleele.

Latou te paʻu i lalo ma fausia lo latou fale iina. O lenei fagu mai le eleele e masani lava ona taʻua o se mea faʻapitoa. O le mea lea, ae e te leʻi puʻeina se afaina matautia, ia mautinoa e le o se pusi lea e fausia ai se fale mai le eleele. Ae tusa lava pe o se ant, lafoai na o oe - e ui lava oi latou o malo e le manaomia i le umukuka po o le taimi o se tafaoga, o le mea moni, o laumei e aoga tele mo le taimi o le eleele, ma e mafai ona latou vailaau laau pei o pi!

Faʻaopopo ni vao vevela i fugalaau i lau togalaau

Thyme, dill, basil, oregano ma le rosemary e le gata ina faaleleia le tofo o au ipu, e mafai ona avea ma se teuteuga faaopoopo o lau togalaau. E le gata i lea, o le pi e fiafia ia i latou. Ae ia manatua o nisi o laau e mafai ona tofo i le tiga pe afai e filifilia i latou pe a uma ona fuga. O le vave seleselega, ona tuʻu ai lea o le vao e fuga.

Tuu vao vao i luga o lau vao

O manu felelei o ni mea e sili ona manaia eletise. Latou te fiafia foi i ni pulou. O le mea lea, mafaufau i vao e le pei o "vao," ae o se punavai lelei o pollen ma nectar mo pi!

Faʻateleina le nofoaga o avanoa poʻo meaʻai e mafai ona ola ai fugalaau ma vao leaga

O le ae faʻafaigofie le olaga mo oe lava ma lau mutia vao pe afai e faʻaitiitia le vaega o laʻau ma faateleina le numera o avanoa avanoa. Tuu vao ma fuālaʻau e maua ai le avanoa atoa sei vagana ai se tamai aganuʻu masani i lou fale. O le a tosina mai i latou e fugalaau fuʻa, ma manufelelei e isi iniseti, lea o le a foliga mai o loʻo i luga o le teritori. Wild turkeys, lapiti ma deer o le a aliali mai i le sailiga o meaai manaia.

Ma o se isi fesoasoani sili e uiga i vao mai le au tausi pepe.

Tele vao e sili ona aoga i le vao. O latou laʻau e faʻaaogaina e fai ma meaʻai mo le tele o ituaiga o pata ma anufe, o latou fugalaau e tuʻuina mai ai le pollen ma le nectar, ma o manu feʻai e mate mo le taumalulu e faʻaaoga e fausia ai o latou nifo. O le mea lea, aua e te matua maelega i le taimi o le seleseleina o lau seleselega - tuʻu nisi o laau mo le isi fanau o pi!