Laʻau

Coccids

Worms - suʻe pepe mai le order Homoptera proboscis (Homopter) o le sui o le coccide, e aofia ai foʻi ma iniseti iloga ma faʻamalama pepelo. Talu ai latou te atiaʻe ma faaleagaina laau i se auala talitutusa, o le a tatou talanoa vave e uiga i le tolutasi uma.

O le masani lava, e aunoa ma le ulu atu i vaega laiti o eseesega o meaola, e taua i latou o le "paʻu" i aso uma o soo se anufe, i luga o le faavae o tamaʻitaʻi matutua (e masani lava ona maitauina muamua, i laau) . O fafine e tele tele - e oo atu i le 1 cm, o nisi taimi e sili atu.

I totonu o la matou togalaau i luga o le 'upega' 'anufe' 'anufe' 'tele,' o le gaʻo i luga ole laʻau e aofia ai le 2.5 cm. tuu atu ia i latou e fesoasoani ia i tatou e faʻaumatia vao. O le isi mea, pe afai e faʻaalia i luga o laau i totonu o fale, ona tatau loa lea ona ave faʻamalosi vave.

Coccids, anufe (Iniseti fua)

Scabies ma talipupuni pepelo o ni iniseti laiti e iai la latou lanu puipuiga, o lea e matua faigata ai ona latou matauina i luga o laau. Latou te foliga mai e sili atu pe itiiti ifo foi le faʻafefete i luga o lau (i luga o veins, i petioles, sinus), i isi nofoaga i luga o le laau.

Aisea e iniseti ai iniseti, ma isi - talipupuni sese? O le pito i luga o le mea muamua e aofia ai mea lilo o le iniseti ma le tele o paʻu o le uʻu, lea e toesea ai le alova aʻo tuputupu aʻe seia oʻo ina matua. E leai se mea e mafai ona faʻaaogaina, e matua faigata lava ona iloa.

O talipupuni pepelo e sili atu ona fetaui, o latou talita e eseese lava tupuaga - o latou tua i tua ua faigofie lava, lea o loo i ai le fafine o iai fuamoa. I nisi o ituaiga (pads), o fuamoa o loʻo i lalo o le aluga o le vao o loʻo i ai se tamaitai, e foliga tutusa ma se fua, e nofo i le itu.

Iniseti e vave ona totoina, ma sufuluina sua mai vine, e mafai ona mafua ai le oti. I luga o fafine matutua (o nisi e nofo filemu, tasi ma le tumau e pipii atu i se nofoaga e sili ona fiafia i ai, o isi e mafai ona gaoioi, ae le o vave) leai se galuega faafesootai - o meaola faalafua e puipuia e se talita. O le mea lea, e manaʻomia ai mea oona (Actellik, Rogor). O nei fualaau oona e ulu atu i totonu o le meaola laau, ma faʻafeinu ai a latou meainu mo sina taimi, ma faʻatautaia ai, faʻamaʻaina, maliu. Ae o loʻo i ai fuamoa i lalo o le talipupuni o tamaʻitaʻi, lea e oʻo lava i le taimi o le maliu o le vaega o tamaitai e mafai ona tulaʻi mai, lea e leʻo puipuia lelei, ae tele telefoni feaveai, lea e taua ai "o le taʻavale."

Coccids, anufe (Iniseti fua)

I le taimi lava e tulaʻi mai ai fuamoa, e tafe ai paʻu i totonu o le laau. O nisi e susu ma amata ona fafaga, sili atu ona tupu i se sima ma atiina ae i se iniseti matua, o isi ua siitia atu i laau lata ane ma sina matagi matagi ma e tusa lava pe na o le alu aʻe o le ea (mo se faataitaiga, o mai i le taumalulu mai le vevela o maa). I lenei auala, e mafai ona latou faasalalauina i luga o mamao mamao.

E tatau ona tau le taua i coccids "i itu uma." E manaʻomia ona faʻamamāina mai laau, e aunoa ma le faʻatali mo le tele o vaega e puʻe, ma masani ona pamu uma laau i totonu o le fale ma faʻafesoʻotaʻi iniseti e faʻaumatia faʻamaʻi iniseti. E tele mea iniseti i luga o le faʻatau, o lea o le a ou le faʻaalia ai le taimi o le pulupulu ma le fuataga - o mea uma nei o loʻo i totonu o faatonuga, aua le galo e na o le au faatau.

Ae ou te le fautuaina le faalagolago i na o togafitiga faafomaʻi. O lenei puipuiga e taua tele. O laau totino e matauina e tatau ona asiasia i le tele o taimi e mafai ai ina ia le misia ai meaola faalafua ma ola maloloina.

E uiga i tane koktsid - o se talanoaga faapitoa.

I nisi o ituaiga o coccidi, e le o iai, o nei meaola faalafua e na o se vaega o le tino, o lona uiga, e tuu e tamaitai ia fuamoa e le gaosia, e mafua mai ai i tamaitai fou. I isi meaola, e aliali mai tama mai lea taimi i lea taimi. Ae latou te le o ola umi-na o le sailia ma le faʻafefeteina o le fafine, e leai se taimi ma leai se mea e 'ai. O le mea lea, o tane e le afaina ai laau toto, ae pei o tagata taitoatasi o loʻo auai i le fausiaina, e mautinoa lava e le manaʻomia. O latou, e pei o nai vaʻavaʻaveʻa, e mafai ona "ave" e ala i fesoʻotaʻiga paʻu.

Coccids, anufe (Iniseti fua)

Vaʻaia ma le faʻaeteete ia laau fou taitasi na aumai i totonu o le fale, e le aofia ai le fugalaau fugalaau. E sili atu le togafitiga o Novoselov i le mea lava e tupu i sauniuniga o manu ma taofi mo le le itiiti ifo ma le 10 aso (ma i le tau malulu, pe a toe gaoioi lemu ma le umi) i se potu avanoa e leai ni isi laau. Po o le tuuesea mo se taimi le tumau le novice e ala i le ufiufi i le gau poo se pepa palasitika.

Taofi o lago, apu ma isi fua na aumai i totonu o le pusaaisa. I totonu o se fagu i luga o le laulau, ia naʻo ni mea lelei na fufuluina, aemaise lava mo fualaʻau suamalie: o nisi taimi o maliliega uma o faʻatofaʻailoga i luga oa latou paʻu paʻu.

E tusa lava po o le a le vave e te manaʻo ai e faʻapipiʻi se mea fou i se nofoaga tumau ma iloa le faʻaogaina o lenei laau i isi, taumafai e tausia tagata fou mai tagata tuai ma asiasi ia i latou i le tele o taimi i le aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fualaau suamalie, laurel, murraya, cacti, ficus, orchids na 'aina e coccids na oʻo mai ia te aʻu, ae e mafai ona ou faia e aunoa ma togafitiga faʻamaʻi. I ni nai togafiti, na ou mauaina ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi manuʻa uma.

Mea e faaaogaina:

  • I.Vladimirova