Laʻau

Cornbsers: ituaiga fugalaau, faʻamatalaga o se sana

O le Cornflower o se laau teuteu mai le aiga Asteraceae. I le natura, e tupu ai le lanumoana, lanu piniki, lanu viole, mumu, paepae, paʻu ma samasama. E tupu i totonu o taliga o saito i luga o le fanua. Fugalaau, e pei ona vaaia i le ata, e foliga pei o le kiona. Ua amata ona latou lauiloa. Fugalaau e totoina i fugalaau ma togalaau fale. O le ata o se faʻamaoniga o lenei mea.

O le lanumoana lanumoana e lauiloa taʻua o le lauulu. O lenei mea totino e taʻitasi tausaga, e mafai ona oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 80 cm. I luga o le meaʻai, e tasi lava le terry poʻo le lua-lua fagu e oʻo i le 5 cm le lautele. E fuga mai i le ogatotonu o Iuni seia oʻo i le tautotogo.

O lenei fugalaau ua taatele i Asia, Amerika aemaise lava i Europa. E mafai ona e feiloai ia te ia i Aferika i Matu. O saienitisi e oo atu i le 500 ituaiga o lenei laau, e ese mai i foliga o le fugalaau ma ato o inflorescences. E lanu ma faʻalanoa, e pei ona vaaia i le ata.

Eseese o fualaʻau

O vasega nei e sili ona manaʻomia:

  1. Mountain set corn. Maualuluga, oʻo atu i le maualuga o le 40 cm, ma fugalaau lanumoana e fuga mai ia Iuni-Iulai.
  2. Suauu suamalie. O le igoa na mafua ona o le lanu e le masani ai o laulaau (lautele-pito i lalo ifo). I le maualuga, e mafai ona ola e oʻo i le 80 cm. O fugalaau e lanu moana enaena i lanu, ma se paʻepaʻe paʻepaʻe.
  3. O le puatini lapopoa (i le ata) e samasama ona fugalaau ma fuga tele e oo i le 80 cm le maualuga, e pei ona vaaia i le ata.
  4. Maota matagofie. E i ai ona laʻau felafolafoaʻi ma fugalaau lanu piniki ma le paʻepaʻe, e faʻapipiʻi foliga ma oʻo atu i se maualuga e na o le 20 cm.
  5. O le gullgy cornflower (photo) ei ai le lanu uliuli, ma e mafai ona ausia le maualuga o le 1 mita.

E mafai ona e faamemelo i le laau i le ata o fugalaau. E foliga mai e manaia le mafiafia.

Toto i vailaau faʻasoifua

O se vailaau togafitiga lenei. O fugalaau e aofia ai flavonoids, oona, ascorbic acid ma garotene. O mea sili ona lelei ma teuteu o le laau.

O le fugalaau ua manatu o se vailaau lelei, o le anti-inflammatory, choleretic and analgesic effect.

O se teuteuga o lea mea e ave mo faʻamaʻi o le fatu fatu, ulu o le ulu ma le tiga o le manava.

O paʻele ma se teuteuga o lenei laau e faʻaaogaina mo faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi, rūmatism, diathesis, manava, jaundice ma le māsia.

Ae o nei fugalaau, e pei o isi laau uma, ei ai ni faʻasagaga. E manaʻomia le faʻaaogaina pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi ma e na o togafitiga faigata.

Faʻaaogaina i le cosmetology

O mea faʻamalolo o le laau e mafai faʻaaoga i le paʻu tino, faatasi ai ma vaevaega ma pau ese mai le lauulu, mo le togafitiga o le seborrhea. Mo lenei mea, ua faʻaaogaina ai fugalaau totō. E mafai ona fufuluina o latou ulu pe a uma ona fufuluina pe faʻapipiʻi i totonu o le ulu.

O le faʻaogaina o fugalaau i luga o le vodka e fautuaina e fufulu paʻu foliga i paʻu o le cotton. Ae fautuaina e faʻaitiitia le tincture i le vai (1: 1).

O le ola o Cornflower

E talafeagai le totoina o fugalaau i le togalaau i nofoaga matala matala. Afai o le totoina e faia i isi laau totō, e totō vine i le laina pito i luma ina ia latou lava le malamalama.

Teuteu le nofoaga ma vaega laiti o taʻavale. O a latou ituaiga umi e foliga mai e latalata i vaomatua. Fugalaau e le gata ina teuteu, ae puipuia foi le eleele mai le afaina.

E masani ona totō le pine i le teuteuina o moega fugalaau. E faʻaalia lelei ai le ata.

I luga o fugalaau, e foliga mai e aoga i perennials poppy ma calendula. Latou te fuga i le taimi e tasi, ma fai ai se togalaau muamua. Mo mauga laugatasi e tatau ai ona faʻaaoga ituaiga o laau e maualalo le ola.

Latalataina laau mo le sana

E le leaga mea manogi tuufaatasi ma laau nei:

  • lanu lanumoana;
  • se nofoaga tutotonu;
  • siliva lanu moana lanu moana-lanu moana;
  • Fassen's catnip.

Ua faʻalautele tausaga taʻitasi i pusa faʻamalama ma i totonu o ipu i luga o faʻamalama i fafo.

Tui fatu ia Aperila-Me. O le eleele e tatau ona tamaoaiga i le humus ma le eletise le tutusa. Ua faaopoopo le oneone i le eleele palapala. I le eleele oona, o le lime (1 cm) e tatau ona faʻaopoopoga tasi i le 3 tausaga ma na o le autumn.

Mo le tele o fugalaau, o le laei e mafai ona faia aʻo leʻi amataina le vaʻaiga.

Totoina o saito faaletausaga

Tausaga taʻitasi e totoina i nofoaga tatala i le tautotogo po o le autumn. E le manaʻomia se suʻega ona e le lelei le faʻafefe.

Afai e manaʻomia ni laau, ona tatau lea ona tupu i totonu o fualaau. O le totōina e talafeagai foi i le eleele tatala i le faaiuga o Me.

E manaʻomia ona faʻamavaeina lanu, ma tuʻu ai se mamao i le va o fugalaau e oo atu i le 30 cm.

Faʻapaʻaga i le vaevaeina o aʻa

O lenei ituaiga o faʻatoʻaga e faʻaaogaina mo le suia o meaola. Ia Aokuso, e tatau ona eliina fugalaau, ona tipi ai lea, ma tuu ai na o le 10 cm le umi. Sue aʻa mai le eleele, fufulu ma tipi i ni vaega se lua. O vaega taitasi e tatau ona i ai le 2-3 gaʻo.

Na totō Delenki i vaomatua. Vai vai i le 3 taimi ile vaiaso. Ae o le eleele mo le faʻavaivai e tatau ona faʻagogo. O le isi vaitau na sosoo ai, o le a fuga tele fugalaau.

Afai e te manaʻomia ni fatu, ona manaʻomia lea ona e faʻatali seʻia oʻo ina mou atu le gaʻo i luga o le lau, ma o le nofoaga e faʻauluulu ai. E manaʻomia manaʻoga faʻapitoa taofi 3 vaiaso i se nofoaga matutu. Ona lūlū lea o fatu mai le ulu ma teuina i totonu o se taga pepa i le vevela o le potu.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

O faʻamaʻi, o le suauu e na o le fusarium wilting e ono lamatia ai. O lenei faʻamaʻi e funga. O le mea lea, e manaʻomia le gaosi e le gata o le fale lava ia, ae o le palapala foi. O le eleele o loʻo faʻafefeteina i le efuefu, faʻamaʻaina i se faʻavalea vaivai o le manure poʻo le faʻavae.

Plantflower plant