Meaai

O le manogi o le taumafanafana po o le lanu samasama e tuufaatasia

O se tasi o faamanatu manino o le taumafanafana na teʻa nei, o loʻo teuina i luga o fata i totonu o le meaʻai, o se mea faʻapitoa o paʻu samasama. E moni lava, faatasi ai ma se tasi o ona foliga mai, o se fagu o se vai inu mafanafana, lanu lanu o le a fiafia i le manaia o le matagofie. O mea manogi, suamalie suamalie o le a le gata ina faʻamalieina ai lou galala, ae o le a avea foi ma mea e puipuia ai fualaau oona.

E le pei o meainu e faia i fualaau lanumoana, fualaau lanu samasama e avatu ai i le compote se suamalie suamalie, o lea e le tatau ona e tuʻuina le tele o suka.

Vailaau o le Plum

O se tasi o fuaitau sili ona faigofie ma sili ona faigofie mo compote e faia mai le lanu samasama mo le taumalulu o le tasi lea o le liligiina o fualaau suamalie ma sua suka suka. E ui lava o le mea inu e le o toe faʻamaʻiina, e matua lelei lava ona teuina, talu ai o le pulu e iai lona lava gaʻo talafeagai.

Ina ia saunia ni taʻavale se lua o le compote ma se gafatia e 3 l o le a e manaʻomia:

  • popo, ae le o le manogi vaivai - 1 kg;
  • suka - 600 g;
  • vai - 5 l.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga o le lanu samasama tuufaatasia:

  1. Setaini fagu.
  2. E vaʻaia fualaau aina, vavae ese mai ponaivi, ma fufulu. Faʻataga e faʻagogo sina mea laitiiti.
  3. Lasa le kulimi i fagu, tufatufa tutusa.
  4. Sasaa le vai i totonu o le pan pan i le tasi e mafai ona tusa ma le 2.5 lita. E mafai ona e faia sina mea itiiti i se pito. A oʻo ina vevela, faaopoopo le suka. Aʻo osofaʻi, faʻapipiʻi le sipuni mo le 5 minute.
  5. Liligi fuʻu palamu i le siva suamalie, taʻalo i luga ma ufiufi i se palanikeke mafanafana mo le faʻamaʻi.
  6. A maeʻa le fagu ma fualaau suamalie ua maeʻa maeʻa, tuʻu i le teuina i totonu o le pulou poʻo le lalo ifo.

Laʻau samasama tuufaatasia ma fatu e fautuaina ina ia teuina mo le silia ma le tasi le tausaga. O isi teuina e mafai ona tumu i meaʻai ona o vailaau faʻapitoa e tuʻuina mai ponaivi.

Faalua ona faatumu le komupi

O le mataupu faavae o le sauniuniga o le inu e toetoe lava tutusa ma le fua muamua. Mo se ipu e tolu-lita, saunia le 1 kilokalama o pauna lanu samasama lanu ma le tino.

O fualaau suamalie, o suamalie suamalie e sili ona totoe mo siama ma jam. I luga o le faʻafesoʻotaʻi i vai inu, o le paʻu o ia ituaiga pauna e mafai ona malepelepe - o le a faaleagaina ai foliga vaaia o le compote mai pulu lanu samasama mo le taumalulu ma avatu ai le lanu.

Tuu paʻu i totonu o se fagu ma sasaa vai inu (pe tusa ma le 2.5 lita). Ufiufi ma se tapuni ma tuu le mea faigaluega mo le afa itula. Mai luga e manaʻomia e ufiufi ai se solo.

Liligi le vai faʻamamafana i totonu o se apa ma kuka ai le sipuni suka e faavae i luga, faaopoopo le 250-300 g o suka.

Toe faʻatumu le fagu fualaau aina i le vevela vevela, tataʻi luga ma afifi.

Compote o le fufuluina o laumei samasama

O lea ituaiga mea inu e foliga mai e matua mauoa i le tofo ona o le maualuga o fua o fualaau aina ma suka. Mo le seleseleina e faigofie ona faʻaaoga vaʻa lita - o le a latou faʻaitiitia le avanoa i luga o le fata. Ae mai se tasi o ia mea e mafai ona e faia ni nai lita o le compote.

O le faʻamalosi o le paluga faʻamalosi, pe a manaʻomia ai, e mafai ona faʻafefeteina i vai inu i le taimi lava e leʻi faʻaaogaina.

O le fua e fai sina eseesega mai faʻataʻitaʻiga jellied:

  1. Fufuluina le tolu kilokalama o lanu samasama suamalie, tipi i ni afa se lua i se naifi ma aveese fatu.
  2. I totonu o fagu muamua, ia tuu ai fualaʻau, ma faʻatumu i luga.
  3. Mai le 750 g o sugar granulated ma le 1.5 l o le vai, faʻapipiʻi le sipuni ma sasaa i luga o paʻu.
  4. I totonu o se lautele lapoʻa poʻo se pesini, tuʻu se solo tuai i le pito i lalo ma tuʻu fualaau aina i luga, ufiufi i latou i le faʻavaa. Sasaa le vai vevela i totonu o le pusa, faʻapipiʻi i se vevela ma mai le taimi lenei faʻamaonia le compote mo le 25 minute.
  5. Aveese ma le faaeteete pusa tioata, taʻavale i luga ma afifi i luga.

Fetaʻi faʻamalosi mai pagamu e aunoa ma le suka

Ona o le mea moni o laumei samasama ei ai le suamalie lelei, e mafai ona faasaoina e aunoa ma le faaopoopoina o le suka.

Fufuluina paʻu i le 700 g i le lita le fagu, tuʻu i totonu o se mea e teu ai meaʻai ma sasaa muamua muamua i le kuka ma le vai malulu. A maeʻa uma le suavai, tuu i totonu o fagu ma sasaa le tele o le tele o vai inu.

Tuu fagu i se lautele lapoʻa, ufiufi i paʻu uʻamea ma vaʻaia mo le 10 minute.

Faʻasolo le compote mai plums e aunoa ma le suka mo le taumalulu, ia liliu i lalo pito i lalo ma afifi.

Suauu-free plum mitiina i totonu o se pani

O le uiga ese o sea inu e le gata o le leai o se suka, ae o le auala foi o le sauniuniga. E le pei o le fua muamua, o palamu e muaʻi saunia.

Fufuluina paʻu manogi paʻu i le 500 g e ala i le momotuina o fao. Aua le aveesea ponaivi.

Sasaa 2.5 lita o le vai i totonu o le apa. A faʻamalieina sina mea itiiti, tuʻu le lanu samasama. Aumai i se vevela, faʻapala mo le 1-2 minute, ona fai ma le faʻaeteete, taumafai e aua nei gauia le paʻu, aveese le fua mai le vai ma tuʻu i totonu o se fagu.

Tuʻu atu le vai lea na vela ai plums, toe faʻafefete ma sasaa i totonu o se fagu ma popo. Kino ma afifi.

Lapoʻa samasama compote o le a sili ona apili i tamaiti, aua o se inu lua-i-le-tasi: e mafai ona e faanatinatiina lou galala ma maua se meaʻai e 'ai ai fua. Ma afai e tumau pea laumei, o le a tupu mai se keke sili ona lelei. I se tulaga aoao, o le gaosiga o otaota! O le mea lea, o le ulugalii (toeselau) o isi fagu e le afaina.