Laʻau

Le tatau ona totō ma tausia lelei le laufanua i luga o le eleele

O lenei malu malulu o fugalaau e mafai ona maua i soo se mea i totonu o vaega uumi oa tatou togalaau i Rusia, Belarus, Iukureini. Matou te fia taʻu atu e uiga ia Astilbefaʻapea foʻi ma le totoina ma le tausia o vao i luga o le eleele.

Vaaiga Vaaiga

O lenei matagofie ma i le taimi lava e tasi o le a avea ma laau teuteu o se teuteuga o soo se togalaau. O se sui lauiloa o le aiga o Saxifrage o lona igoa ona o le lanu susulu.

O le laau lenei e ola i totonu o se togavao. e oo atu i le maualuga 20 cm pe 200 cm, e faʻalagolago i le eseesega. O fugalaau o loʻo i totonu o se panicle, lea e eseese foʻi la latou lapoa.

O le tele o le vao, o le tele o le panicle, i se tele ituaiga e oʻo i le 120 cm, fuālaʻau e mafai ona tumau mai le amataga o Me ma Setema.

E vaevaeina foi e tusa ai ma le foliga o le fugalaau:

  • rhomboid;
  • pa'ū;
  • pyramidal.
Astilba o se ogalaau e oʻo i le 2 mita le maualuga, e afua mai i le amataga o Me ma Setema

Faletusi

Afai e te manaʻomia le vaʻai pe faapefea ona ola Astilba i le vaomatua, ona faigofie lea ona fai pe a uma le asiasiga i Iapani po o Asia i Sasae. O iina e fai ai ni vao vao, lea i le taimi o la latou fuga e foliga mai o ao fefiloi lanu eseese.

I Rusia, ona o lona lauiloa, e mafai ona ausia soo se mea mai le itu i saute i itu i matu.

O ituaiga eseese ituaiga

Ona o lona matagofie, lenei o le vao e 40 ituaiga ma e tusa ma le 400 ituaiga. O le sili ona taʻutaʻua oi latou e mafai ona tupu i lo tatou tau o loʻo tuʻuina atu i lalo ma se faʻamatalaga.

O nei hybrids uma na mauaina e ala i le sopoʻia ma toe gaosia faʻatasi ma le fesoasoani a rhizomes poʻo ni aʻa.

Arends

O lenei ituaiga na tuuina atu i ai le igoa faafetai i le igoa o le saienitisi na faia le ituaiga. O ituaiga eseese e i ai i luga o le limeti e oo i le 150 cm, e fuga mai i le tele o lanu o lanu piniki, paʻepaʻe ma paʻu.

Aʻoga Aʻoga

Saina

O lenei mea e maualalo, e oʻo atu i le 60 cm, ituaiga o lauolaola fugalaau e oo atu i le 40 cm le maualuga.

Saina saina

Iapani

Muamua lava, o se eseesega tele, o le maualuga o le vao e le mafai ona oʻo i le 40 cm le maualuga. E sili ona fiafia i nofoaga malulu, o le mea lea o le a mauaa aʻa i tafatafa ane o se vaituloto. O fugalaau e fuga i le paolo mai le lanu piniki i le lanumoana uliuli.

Iapani tuai

Tunberg

O lenei vailaʻau e tupu tele le faʻasalalau o vavao ma o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi. O le fugalaau fuga maualuga e oʻo i le 120 cm. Manaomia pe o se vaituloto pe masani ona faʻamafa. E lelei i ituaiga laau o Thunberg ma vaituloto ma punavai.

Thunberg Grade

Leafy

O lenei vailaʻau o loʻo i ai uiga lelei o le ituaiga e sili ona malulu, e le taua mo itu i mātū o Rusia. O paina e valiina i paʻepaʻe, kulimi, samasama.

Laʻau eseese

Po o le a lava le ituaiga o Astilba e filifilia, e manaʻomia le tausiga taimi mo ia.

Faʻatoʻaga i fafo

O laau toto e ola i luga o soʻo se eleele e ala i lona vailaʻau faʻasolosolo, ae e manaʻomia le tausiga e iu ai ina fuga e tusa ai ma lona ituaiga.

Faʻamasinoga

Astilbe pei o togalaau i totonu o le lacy paolo o laau. O le mea lea, o le filifilia o se nofoaga, e tatau ona totoina, toe laa mai i le laau i ni nai mita, ina ia le faaleagaina le aʻa.

E faapena foi nofoaga mago o le togalaau ua filifilia, o le mea lea, o nisi o tagata fiafia i lenei fugalaau e faia faapitoa mo ia le tele o vaituloto.

Pe a toto se laau, e tatau ona manatua i lena mea e manaʻomia ona ia faʻafeinu i taimi uma, e oʻo i le faʻafefe o le eleele.

E faia le tau peʻa a mafai e le tau, ae le sili atu nai lo le faaiuga o Me, talu mai le amataga o le vevela o loʻo i ai se avanoa e le mauaa i se nofoaga fou.

Totoina o fatu laau e taua le taulaʻi atu i le setete o aʻa. E tatau ona lelei le soifua maloloina e aunoa ma ni pala, ma o le vegetative vaega o le vao e le tatau ona faanatinati ma laʻau laʻau paʻu.

Latou te totoina se vao i Me, filifilia nofoaga susu i le paolo o laau.

Tausiga

E manaʻomia tele le faʻatau. I aso vevela o le taumafanafana, e maua i aso uma, ma o le susu i le palapala e tumau pea i le umi e mafai ai mulch le eleele faʻataʻamilo i le ogalaau i vaovao, vao, peʻa.

Talu ai o Astilba o se auala auala ma vevela vevela, e le mafai ona tatou suia, ae ui i lea, o Astilba e tupu lelei i le vevela o le ea e 28 tikeri Celsius.

Faʻateleina lona tuputupu ae, o le tuputupu ae lemu, ma ua momoe le togavao ina ia sao ai i se taimi le lelei.

O le uluai laʻei pito i luga e faia pe a totoina ni fatu. Nisrogen fertilizers ua tuʻuina i totonu o le totōina o le lua, lea o le a faʻaosofia ai le tuputupu ae malosi o le fatu.

Pe a amata le vaitau o le fugalaau, ona faʻamaʻaina lea o le laau i fugalaʻau-fugalaau. O le faʻasusu ma fugalaʻau mo fualaau fugalaau o le a faʻalauteleina ai le vaitau o le ola ma faateleina ai le lelei o fatu.

Tuputupu ae ma le faʻafagaina o le vaalele:

Maʻi ma meaʻai

O le mea moni, e le maʻi le laau, ae e mafai ona i ai ni meaola lavelave iniseti.

Nematodes - e le mafai ona oti le iniseti i vailaʻau, ma o le mea lea e tatau ona aveeseina le falemaʻi mai le aoina.

A eliina se laau mama, aveese ma se vaega o le eleele palapala i aʻa. Talu ai ona o le meaʻai e tuʻu ai fua i totonu o aʻa o le laau.

Faʻaputuina o pennies - faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o le a i ai se foliga o le faʻavaivai. Ina ia faʻamalo ese le meaʻai, e tatau ona ave ma le lima mai le vao o Astilba.

O le a le mea e fai i le togavao pe a uma ona fuga?

A maeʻa le faʻatoʻaga, ona avea lea o se mea teuteu teuteu o le togalaau mo se taimi umi. O le mea lea, 'aua nei e faʻaosoosoga e peritomeina.

Ae pe a faʻamamaina le togalaau o le autumn ma sauniuni mo le vaitau taumalulu, Faʻasalaga faʻamalosi i le palapala ma le ufiufi paʻu paʻu poʻo paʻu faʻasolo.

Trimming Rules:

Vaaiga

O lenei fugalaau e mafai ona tulieseina mo le aso malolo saʻo., ia i ai i le taumalulu. E tatau:

  1. I le tau o le autumn, ua aveeseina vao ma fanua ma ua mama le eliina.
  2. Faatasi ai ma le amataina o le kiona, ua ufitia i latou i laʻau paʻu.
  3. Ia Tesema, eli ai le togavao ma aumai i totonu o se potu mafanafana, totoina i totonu o se fagu fugalaau ma eleele mama.
  4. A mavae le 3 masina, o le a totogo le fatu.

A maeʻa se faʻamalologa, e mafai ona faʻaola le laau e ala i le totoina i luga o le eleele i le tautotogo.

Faʻatauga auala

Fatu

O lenei lauiloa, e pei o isi tagata uma, faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻalauteleina o fatuga e le faʻaalia ai ona uiga eseese. O le faʻatonuina o le lelei o le fugalaau o le a matauina, ma o le taimi o le fuga o le a matua faʻaitiitia.

O lenei metotia e faʻaaogaina pe a latou mananao e atiina ae se ituaiga laau fou. Ae afai ei ai se manaʻoga mo le fausiaina, o le mea lea o se laʻasaga taʻitasi i lea laasaga:

  1. O se koneteina e tumu i le palapala o loʻo faʻamamaina.
  2. Ua totoina fatu i luga o le eleele e aunoa ma le teuteuina oi latou i le eleele.
  3. O le koneteina o loʻo tuʻuina i totonu o se ato poʻo ufiufi i le tioata, faia o ni lauʻeleʻele.

O laau toto e tupu vave vave ma a mavae le tolu masina ua totoina i se nofoaga tumau i le togalaau. O isi tausiga e aofia ai le faʻamalosia ma le faʻamalosolo o le eleele.

Lauina o fatu:

Vaeluaina o le vao

O le auala masani lenei.ina ia maua ai le lua pe sili atu faʻamalosi Astilba mai le tasi laau.

Mo lenei mafuaʻaga, e faʻataʻapeʻaina le tinā ona vaevaeina ai lea i ni vaega i luga o le eleele ina ia tofu le aʻa ma lona aʻa ma tuputupu ae. O fasi pepa uma ina ia aloese ai mai le pala o loʻo fuga i le fafie.

A maeʻa lena mea, e sasaa ifo sina tamai Kornevin i luga o le solo taele o aʻa ma tuʻuina le aʻa i totonu o se lua ma le eleele ua faʻamaligi i le vai. O le totōina e mulimulitaʻi, ona tausia ai lea e pei o se tagata matua.

E taua tele le faʻaleleia o le taimi e faʻasusu ai ina ia aʻafia le laau i se nofoaga fou.

O fatugaʻo

O lenei metotia e sili atu ona faigata nai lo le muamua. I le taimi o le tautotogo, ua vaeluaina le faʻafouina o le faʻafouina, ma o le auala lea e totoina ai aʻafiaga i totonu o greenhouses.

E taua le mataʻituina o le suamalie ma ona i ai lea i le tausaga o le ai ai se tamai fatuina o Astilba.

Laʻau

Faʻapenaina e ala ile tipi - o le auala lava lea e tasi e pei o fatugaʻo. E na o seleselega e vavaeina ia Iuni, totoina i totonu o ipu ma eleele mama, ma tupu atili ai i totonu o le laufanua.

O le togavao e faʻalautele e fatu, vavae ma tumutumu, vaevaeina o le vao

Le faʻaaogaina o Astilba i le togalaau togalaau

Vaavaai latalata i le vai e le o se talaaga o coniferslea e maua ai ata o Astilbe ma avea o se talaaga matagofie matagofie.

E lelei tele le totoina o ituaiga laau toto e felafoaʻi ma Hosts, ma o le a fausia e le au tusitala se talaaga i totonu o lenei mataupu. O nei mea uma o le a foliga mai o se ao lanu tele.

E ala i le totoina o ituaiga eseese o Astilba latalata i vaituloto, e mafai ona e faia ni togalaau matagofie. A uma mea uma, ona o le atagia i totonu o le vai, e faʻaluaina e le laau ona pulou fugalaau, ma faʻapupula ai le matagofie o le fugalaau.

I le uma, o le pau lava le faigata i le tausiga o togalaau ina ia lava le susu i le fugalaau i aso vevela o le taumafanafana.

Faʻatasi ma isi lanu

Vaʻai tele i isi lanu. O le a foliga lelei i totonu o se togalaau Iapani poʻo ni togalaau. E tele ituaiga o laau ua totoina i autafaao faia ni tapulaa i le fugalaau.

Atonu e iai tuaoi tuaoi: tulip, lili o le vanu, mea manogi, le masiofo o le ata o Khost.

O le totoina o se fugalaau, e tatau ona faʻaaogaina fugalaʻau i le taimi mo le totoina o laau totino ma se maualuga o mea e maua mai i le maukalama ma le potassium.

Laʻau e totōina i tafatafa ane o le vai, faʻafeiloaʻi ma au, i tafatafa o laau laʻau.

Mea aoga

Astilba e le gata ina matagofie, ae faapena foi aoga togafitiga faafomai. O ona togafitiga faafomaʻi e masani ona faʻaaogaina i Saina ma Iapani, ae faʻatasi ma i tatou e naʻo le teuteuga o le togalaau.

Na o aʻa ma laulaau e faʻaaoga mo togafitiga. laau totō e iai mea e faʻasaʻo ai le faʻamaʻi ma le antimicrobial.