Laʻau

O le a le eseesega i le va o le surfinia ma le petunia

O vaega o le totoina o petunia e iloa uma e fai togalaau. O ē e ona fale, fale o loʻo nonofo i le taulaga, fale talimalo i le tautotogo e maua ai se laau e fiafia ai mata o isi i se lanu lanu. Surfinia e amulous petunia hybride. I le tepa muamua, i le va o laau e le mafai ona e maitauina le eseesega, ae i le taimi o le tausiga ma le galue o loʻo i ai a latou feeseeseaiga.

Faamatalaga o lanu

Surfinia e malosi malosi e oo i le lua mita le umilea e foliga ai e sili atu le umi, maua ai le tamaoaiga. E lauiloa i le aufaʻataʻaga o le lauʻeleʻele.

Loto umi o Surfinia e faapotopoto i se fusi. Latou te faia se pulou, i luga o le paʻu e susulu, fugalaau tele. O le taamilosaga o fugalaau e oʻo i le 6 inisi. Fugalaau laiti e i ai le lautele o le 1.5 centimita.

O laʻau pito i lalo ua punou i le eleele. Faʻailogaina le aʻafiaga o se afu o fugalaau.
aso

Vaʻaia vaaiga o Surfinia

Ampelic Surfinia ei ai le tele o lanu, e ese mai isi ituaiga o petunia. E mafai ona ia togi ese fugalaau e lua-faalua e foliga matagofie i luga o faamalama matafaga ma fugalaau fugalaau.

Half Terry Flowers o Surfinia
Ua totoina e le laau le malosi tele e tetee atu ai i nisi o faamai ua sauni e faaleagaina le petunias, faateleina i luga o laulaau po o le fugalaau.

E le o faʻamaʻi uma e lamatia mo Surfinia, ma le toʻatele e iloa le auala e tau ai ma manumalo i le taimi.

O le isi mea taua o Surfinia o fua tele. O fugalaau e le gata o lanu eseese, ae tele foʻi lanu. O le tausia o lenei meaola e le faigata, e oʻo lava i tagata e amataina le fugalaau. Afai e ola aʻe Surfinia i le vevela mafana, e fuga mai mo le tele o masina e aunoa ma le aveesea o lona matagofie mai fafo.

E tusa ai ma fuainumera, e sili atu ma le 25 ituaiga o ituaiga o meaola e le mafaatusalia o petunias. I le faʻaopoopoga i meaola autu, e mafai e faifaatoaga ona faʻato'ā totoina ituaiga fou i tausaga taʻitasi ona o se faʻasalaga.

O a eseesega i le va o ituaiga o petunias?

Eseesega o petunias eseese. E tāua le mafai ona iloa faʻavaʻa i latou, ina ia oʻo i le taimi e tausia lelei ai le faʻatinoga o manaʻoga. O ituaiga fugalaau taʻitasi i le taimi o le tuputupu aʻe ei ai le tele o eseesega e manaʻomia ai se tagata taʻitoʻatasi.

Amene

Surfinia Ampelnaya e faatatau i mea taua. O fugalaau e mafai ona malulu i totonu o se potu malulu e aunoa ma le tuʻuina atu o fugalaau ma lau. O le amataga o le tautotogo e amata ona fuga mai. E oo lava i totonu o le fogafale lalo e maua mai ai le gaʻo

Aloaia lanu mumu
Fufulu vien
Lanu samasama

Lisi lanu mumu

O tagata teuteu teuteu e fiafia e galulue faatasi ma lanu o le laulaau Surfinia laulau mumu lanumoana. Fugalaau e amata mai ia Me seia oo i le tau o le autumn.

Lisi lanu mumu

Fugalaau lanu papaʻe, faʻalauiloa mai logo, faʻamalo le vao, avea ma mea teuteu matagofie o mea faʻafiafia.

Lanu piniki lanu

O le mana o upega o loʻo iloga e le laʻau mumu o Surfinia lanu piniki mumu. O le umi o 'au e oʻo i le 1.5 mita. Fugalaau ei ai se lanu violē e le mafaatusalia e ufitia i se mea e le masani ai. O le vailaʻau e puipuia i le vevela ma le leai o se vai i le taumafanafana. O le maualuga o le vao e mafai ona oʻo i le 20 simita.

Lanu piniki lanu
O ituaiga uma o Surfinia petunia o loʻo i ai ona lava lava faaletonu ma le leaga. O le mea autu o le alofa lea i fugalaau, na o le latou laʻau o le a taʻitaʻia ai le fiafia.

O le a le mea taua e faʻalogo i ai pe a alu

Ina ia mafai e le laau ona fiafia i lona matagofie ma le le masani ai fua, e tatau ona e iloa tulafono faavae mo le tausia oi latou. E taua le matauina o lena mea e oo lava ile pepe mafai ona manuia le ola i Surfinia.

Sola ma moli

O le susulu o le la o le tulaga autu lea i le tausiga o Surfinia ma petunias. I se nofoaga malamalama, o fugalaau e ola vave, e fai ai ni vao lapisi ma ni gaʻo umi ma malolosi.

Manaomia timuga puipui. O le mea lea, e fautuaina e le au atamamai le totoina o Surfinia i lalo o se tamai togi, ina ia aua nei afaina ai fugalaau manaia ma susulu.

Surfinia i lalo o se pupuni

Faʻaiga ma fafaga

E taua le iloa lena mea fafaga i aso uma O le isi tulafono pe a tausia lenei ituaiga o laau. Ae e tatau ona fafagaina i sina vai itiiti, e leʻo faʻatumu.

E sili atu le lelei o le vai, ae itiiti ifo i le voluma.

Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa le fafagaina o fugalaau mo lo latou tuputupu ae tele ma ni ofu faapitoa. Surfinia e ese mai le petunia i le lalelei o se fugalaau, o lea o le fafagaina ma le fafagaina o fugalaau e tatau ona tele taimi.

E tatau ona faʻasuina vai inu vai i le vevela o le potu. Aua nei fautuaina le faasusu i le taimi vevela. O le filifiliga sili mo lenei gaioiga o le taeao ma le afiafi.

E mafai ona e fafaga le laau e le silia ma le tasi i aso uma e tolu laiti o meafaigaluega faapitoa. Afai i lenei itu e leai se poto masani, e sili atu le liliu i tagata tomai faapitoa mo se fesoasoani. O faʻatalanoaga e mafai ona maua mai i faʻatau o faleoloa faapitoa o fugalaau.

Surfinium Fertilizer

Faʻafefea ona tausi

Laʻau tele Surfinia mo le taumalulu o le taimi e tatau ona e faia natia mai le malulu i fale mafanafana, fale mautotogi. E oo lava i pulu tioata o le a taitai atu ai i le oti o le laau, o le mea lea, i le muai vaitau o le manava, e taua le lafoina o fugalaau matagofie i potu mafanafana ma fiafia mo i latou.

Ma iinei petunia ese ola i le tau malulu. O le mea lea, o nei fugalaau e masani lava ona maua i luga o moega fugalaau ma laʻau, nai lo le faapipiiina o ipu i luga o fao.

I aso mulimuli o le taumafanafana, fugalaau fugalaau lapisi. Ole faiga e le faigata, ae manaʻomia se poto faapitoa. Afai e te le i aafia muamua i lenei faagasologa, ole atu mo se fesoasoani mai fai togalaau poʻo ni fai togalaau.

Surfinia Cropping

Tuputupu ae

E tele auala e ola ai se laau matagofie:

  • Fatuina fatu
  • Totoina i tafatafa

O nei metotia uma o loo i ai a latou mea lelei ma le lelei. Ina ia mafai ona totō laau toto i le fiafia o isi, ao le i totoina, e tatau ona e fefaʻatalanoa ma tagata faʻatau togalaau, fai togalaau ma mulimuli ia latou fautuaga i le taimi o le galue.

Togalaau Tausi

I le tausiga o fualaau aina, e tatau ona faia faʻamafanafanaina i luga o se faʻaauau pea.

O le tele lava o taimi e fautuaina ai e faʻaogaina luga o lavalava faatasi ai ma se aofaiga tele o le potassium. Fafagaina e faia ile tasi vaiaso.

O le taimi lava e lafoaʻi ai e le toʻilaʻi se laʻau lapopoa, e tatau ona totoina i totonu o fagu. E mafai ona e faʻaaogaina se togi, a ia faʻaeteete ina neʻi faʻalavelaveina aʻa o le laau.

O le aʻa o Surfinia e faʻapitoa ma e mafai ona manua i ni mea le talafeagai ma le saʻo.

Fufulu fua

Totoina o petunia

Suplania e tatau ona tupu i le nofoaga sili ona malamalama, o lenei mea totino e faʻaaogaina i photophilous. E taua le tuʻuina o laau toto i se avanoa e faʻamalamalamaina. Afai o aso e puaoa, e fautuaina le faʻaaogaina o moli uila.

A oʻo mai laulaʻau i fatu laau i le aofaiga o le 3-5 fasi pepa, e tatau ona vavae ese le pikiapu.

O lenei faagasologa e taua tele mo le tuputupu ae o vaeluaga. O le laau toto e tupu i luga o itu ma avea ai ma lush ma pala.

Auala e totō saʻo ai fatu

Tui se laau mai fatu e sili atu ona faigata. E tatau ona totoina i le taumalulu. O le taimi sili ona talafeagai mo le faʻatinoga o le masina o Fepuari ma Mati.

E sili atu le sauniuni o le palapala poʻo le faʻafefiloi palapala. E taua tele le ofutele sift, lea e afaina ai le totoina o le laau. O le eleele e tatau ona i ai sina malamalama lelei.

O fatu laiti o Surfinia e sili ona fefiloi ma oneone aʻo lei luluina ma salalau solo i luga o le eleele. E leai se mea e tanu ai fatu. Lafoaia le palapala i taimi uma ma vai vai vevela. A uma ona faʻafeinu, ufiufi le eleele i se ata tifaga poʻo se ipu malamalama.

E oʻo atu i le vaiaso pe a uma ona toto, e sili atu le tuʻuina o laau i se nofoaga mafanafana, pouliuli. Ua uma nei i le lima o aso fitu, ma le tausiga lelei, o pine laiti e aliali mai.

Manaoga muamua mo le tausiga o fatu

Aua nei galo lena mea o le eleele e tatau ona susu. O le auala mo le faʻaleleia o fualaʻau e mafai ona faʻateleina e faalua i le aso. Afai e vave faʻagogo le papaʻe pito i luga, e tatau ona fafagaina faatolu i ni vai laiti.

E tāua tele le vaʻaleleina o laau e ala i le aveeseina o ata ma tioata e oʻo i le tolusefulu minute tolu taimi i le ao. O le nofoaga e tatau ona avea ma se malamalama e mafai.

Faʻaleleia fua

Faatasi ai ma auala uma o le totoina o laau faigofie ma lauiloa o le auala vegetative. E faia i le tautoulu. Mai le tagata matua, e vavaeeseina e le tipipasi le pulu e oʻo atu ile 10 simita. Ua aveese a latou laulaau, na o ni nai pito pito i luga e totoe.

Ina ia mafai ona ola aʻa, o le a tuu i lalo le eletise i se vaifofo. A maeʻa, ona tuʻuina lea o le tipi i le palapala malulu, faʻapipiʻiina i se ata vali, tuʻu i totonu o se potu mafanafana. I le tautotogo, greenhouses ma petunias e manuia i isi fugalaau.

Maʻi ma meaʻai

Fugalaau e puipuia i le tele o faʻamaʻi ma le tausiga lelei e le fefe i meaola faalafua. Ae o laau e le puipuia i taimi uma mai faʻamaʻi o le paʻepaʻe po o le paʻu, mū susu, lanu enaena, lanu uli, o nei faʻamaʻi o se natura natura. O i latou uma na mafua ai le pala o fugalaau.

O mafuaʻaga e mafai ona faʻateleina le pala, humuga, eleele eleʻele.

I nisi o meaola faalafua, o le nofoaga muamua e nofoia e vaʻavaʻaveʻa. A latou paʻu i luga o laulaau, ona mamae ai lea o le laau.

Le puipuia, pele, matagofie, fugalaau fugalaau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e tatau ona e mataʻituina le saʻo i le taimi o le tausiga i vaitau uma o le tuputupu ae o laau.

Surfinia na taia e se apogaleveleve mite

O le a le eseesega i le va o le tausiga i le vaitau o le vaitau e feteenai ma le taimi o loʻo moe

Ina ia mafai e le laau ona faʻamalieina le mata mo le silia ma le tasi le tausaga, e tatau i le tasi ona tausisia le tausiga lelei i le taimi o le fuga ma le taoto o Surfinia. A totogo se laau, o manaʻomia le tele o le la, vai, laʻei pito i luga. Aua nei galo o le susu susu o le eleele e faia i aso taitasi ma sili atu ma le tasi.

O le taimi malolo mo fugalaau e iai ona mealilo. Faila Florists fautuaina le tuu o le laau i totonu o se potu malulu, teuina, ae o le vevela e le itiiti ifo ma le 3 tikeri.

E tatau ona puipuia le suavai i totonu o lona laufanua moni, lea i le vaitau o le vavao na maua ai le aofaʻiga moni o taumafa paleni, vai.

Afai e te tausia lelei le laau mai le tautoulu e totogo ai, o lona vaitau e sosoo ai o le a sili atu ona manaia ma matagofie. A o le totoina i le eleele, e taua le faia o le fetuunaiga mo le laau. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e le au atamamai le fuʻeina o fugalaau mai totonu o le potu i luga o le auala, ae ia mautinoa e le pa'ū le malamalama o le la.