Fugalaau

Indoor Muscari - punavai primroses i totonu

O le paʻi, faʻapupula e peiseai na oi latou lava, o laʻau lanumoana lanumoana, po o muscari i togalaau ua manatu e toetoe lava o se laau e tatau ai. E matua faigofie lava ona tupu ae o le fesiligia o le fesiitaiga o lau punavai e sili ona fiafia i ai i totonu o ipu ua na o se taimi o le taimi. Ae maise lava i le oʻo mai o ni mea fou mataʻina ma uluaʻi lanu. I se faiga feaveai, o muscari e foliga matagofie, fetu susulu ma paʻi. E le foliga mai o se mea itiiti lava. Ina ia ausia le fugalaau tutusa mai totonu o muscari totonu e pei o togalaau togalaau, o le ae faia la latou faaputuga ma mataʻituina le vevela. Ae leai se mea faigata i le tupuina o muscari totonu.

Indoor Muscari - punavai primroses i totonu

Muscari i se faiga fou fou

O se tasi o laau e sili ona taatele i togalaau aina mai le pusa lapisi o lona igoa lea mo se mafuaaga. I le gagana Eleni, o le igoa o lenei laau matagofie o lona uiga o le "muse", ma e tutusa lelei ma le tautotogo tautotogo o nei togalaau. Ae o le igoa Musania Muscari e le masani ona faʻaaogaina nai lo latou igoa tauleleia e sili ona fiafia i ai. Viper aisa, moacinth souris, mamoe - i le taimi lava e le o taʻua ai lenei laau i le salafa o le lalolagi. Muscari e faigofie ona amanaʻia ma mafaufauina o se vailaʻau vao. Ae o lenei mea faigofie o le mealilo o lona lauiloa, ma le matagofie o le lalelei.

Muscari e maua i le natura masani i Eurasia ma i matu o Aferika. Wild Muscari ituaiga malo i Europa Tutotonu.

Muscari (Muscari) e aofia i le fuainumera o laʻau pupuʻu. O le lapoa o vavao ovoid i laau matutua e mai le 1 i le 2 cm, e ufiufi i laulaila malamalama ma foliga foliga mai o le garlic. O laau totő e faʻatamala, e tusa lava pe laʻititi, ae pe a foliga mai o le mea e leaga i totonu o togalaau, ona latou faʻaalia ai lea o lo latou alofa tunoa ma le tele oa latou lau.

O laulaau e vaapiapi, manifinifi, laina, tele, ma se lanu pupula nai lo le pogisa, ma vavalalata lelei ma isi tauvaga tautotogo. O gafa e oo i le 15 cm le maualuga e faapaleina i le palaniki poʻo le vevela, e le o se mea mataga tele, ae o se mea mataʻutia tele i le fausaga. I mea e tutupu i luga o laulaau moa ma le umi e nonofo ai mai le 30 i le 50 fugalaau, o foliga ia e tutusa lelei ma lili uamea o le vanu - e tutusa lava le felanulanuaʻi o lauulu, o le mea e sili ona lelei, o le logo, ma musika, e matagofie tele. O fugalaau i totonu o le fugalaau e fuga mai le pito i luga agai i luga.

O se tasi lea o aniani sili ona manogi. E faigata le puʻeina o le manogi manogi o Muscari i le avanoa avanoa, ae faʻaalia lava ia lava i le muscari totonu.

Polokalame lanu a Muscari e masani lava ona aofia ai naʻo le lua lanu lanu-o le ultraarine ma le violet-dark, e masani lava i se tuaoi paʻepaʻe i autafa o le gutu o le corolla, lea e naʻo le suʻesuʻega vavalalata. O filifiliga filifilia na mafua ai le faʻaaliaina o ituaiga ma lanu piniki, lanu paʻepaʻe ma le kulimi, e le faʻapitoa uma ai lanu moana. O le varietal muscari na avea ma fetu o le le tele o se togalaau e pei o se aganuu potu.

Musika o Muscari mo le maualuga o le 2 vaiaso. A maeʻa le faʻatupulaia o se taumalulu, latou te fuga mai saʻo lava i le 2 vaiaso mulimuli ane ma o le mea sili ona mautinoa le pulou i totonu.

O filifiliga filifilia na mafua ai le faʻaalia o ituaiga muscari i le lanu piniki, lanu paʻepaʻe ma le kulimi.

Ituaiga ituaiga muscari

Mo le tuputupu aʻe i totonu o le pusa, e na o le lua ituaiga muscari ma a latou ituaiga manaia e faʻaaogaina.

Muscari manogi (Muscari racemosum) o se ituaiga laʻau-tele, matagofie tele lea e faʻatoʻilalo i se auala faʻasolosolo, tele, vaapiapi lanu o le semi-cylindrical shape ma medium-sized medium inflorescences ma fugalaau uila siliva. O le manogi sili lea ona manogi, e ui lava o lona manogi e le o faʻalavelaveina e pei o nisi ituaiga togalaau.

Muscari vulgaris (Muscari botryoides) e ese mai i mea na muamua atu i le laina, pala mafolafola ma lanu faʻamau ma se lanu uliuli. O lenei ituaiga o meaola e le o ni meaʻai, ma maualuga lona maualuga o le maualuga o le maualuga e oʻo i le 12 cm. E ese le eseesega tele o le lanu, e aofia ai le lanu violē ma le paʻepaʻe, ma le lanu faʻaonapo nei - ma filifiliga lanu piniki.

Muscari e masani ona faʻatau atu i se ituaiga seti o pulufana - tasi ituaiga poʻo se faʻafefiloi o ituaiga. Mo le aganuu o le aganuu, e mafai ona e filifilia ituaiga eseese i lanu, lapoa, lautele o lau. O ituaiga laau toto e sili ona lauiloa e aofia ai:

  • lanumoana lanumoana "Faigamalaga o mea fiafia",
  • lanumoana vaivai Peppermint Candy,
  • snow-paʻepaʻe Alba,
  • lanu piniki Pink Dawn,
  • lanu enaena Valeria,
  • malu lagi lanu moana Florida,
  • ituaiga o le vai, faatasi ai ma se fesuiaiga mai le lanumoana i luga o fugalaau i le loloto lanu uliuli o mea e tutupu "Ocean Magic",
  • ituaiga vailaau "Faʻatonu",
  • auro "Manogi manogi".

Muscari fragrant (Muscari racemosum).

Muscari vulgaris (Muscari botryoides).

Tuutuuga mo le tuputupu aʻe totonu muscari

E le o se filifiliga aupito sili ona lelei e amata ai ona suʻesuʻe laulaʻau aisi sipuni. Latou te le o atoatoa i totonu o laau toto, ae tuʻuina atu i latou i faʻasalalauga mo se ata faʻavaitaimi. Latou te manaʻomia tulaga faʻatupulaia masani, nisi o eseesega i tulaga o le vevela ma le matua manaʻomia e faʻafeiloaʻi taimi faʻatapulaʻaina mo le faʻasili, tuʻuina atu i nei mea uma, e sili atu ona fetaui mo i latou e ola ola.

Malamalama ma le tuʻuina atu

Muscari manaʻomia se moli susulu. E oʻo lava i le susulu o le la, e le afaina le la laau mai le susulu o le la, ae o le lafoaia o le malamalama e fetaui mo ia. E masani lava ona tuu lenei laau i luga o faamalama sasaʻe ma sisifo. Musika o Muscari i totonu totonu o potu ma malamalama lelei, e le mamao mai faʻamalama i saute.

Afai e tuliesea le muscari i se taimi vavalalata, ona oʻo lea i le umi o le ao ma le malosi o le moli e tuʻuina atu ai faʻamalamalamaga faaopoopo.

Muscari o loʻo faʻafeiloai atu i totonu e avea o se siʻomaga faʻavaitau faʻavaitau. O lenei laau e mafai ona avea o se paʻi mataʻina i aso malolo taumalulu po o le fetu autu o le faʻalauiloa o le tautotogo. Pe a tuu le muscari, e aoga le togafiti e pei o se paluga ola i totonu o ipu.

Laititi ma le ea

Mo muscari e faigata tele ona maua le tulaga saʻo. O lenei aganuu e manaʻomia ai se suiga o tolu fesuiaiga o le vevela - mai le vevela e malulu, ona malulu ma vice versa - ia vevela. Afai o totoe o le pusa i totonu o le fale e lava mo vaitau eseese e lua, ona faʻaaogaina lea o le muscari distillation scheme e sili atu ona faigata.

A o faagasolo le vaitaimi o le atinaʻe malosi, o le muscari o le a sili atu ile malulu o le potu. E le taliaina e le laau le vevela lelei ma fuga le umi i le vevela o le 16 i le 18 tikeri.

Muscari e tatau ona malulu pe a uma ona toto. Aʻo leʻi faʻapipiʻiina e le pupuʻu le totogo, o le taimi mulimuli o le aʻafiaga mulimuli, o le taimi lea e maua ai laau i le vevela o le 13 i le 15 tikeri Celsius. I ia tulaga, o le muscari o le a totoe seia oʻo ina oʻo mai le toto fou fou i le maualuga o le 33 cm. O fualaau pupuʻu mo le 3 po o le 4 aso e ave i fafo i le malulu, i totonu o se potu ma le vevela o le 5 i le 8 tikeri. Ma e na o le maeʻa lava ona latou toe faʻafoʻi atu i le potu.

Muscari e le fiafia i le ea malulu. O potu ma laau e manaʻomia ona faʻaalia soo. I le taimi o le fuga, e puipuia ai laau faʻamalosi mai faʻamalosi malosi.

Muscari e faʻafeiloai atu i totonu o se siʻosiʻomaga faʻavaitau.

Muscari tausi i le fale

Muscari o se suauu masani i totonu ma ona vagaries. O lenei laau e aliali mai i totonu o le fale mo se vaitau puupuu, o lea e le tatau ai mo ia ona fafaga. O le mea moni, na o le pau lava le mea e tatau ona tausia o le fafaga malie.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E inu malie le muscari. O le taimi atoa o le tausia o le faʻamafanafana e manaomia tele, ae le o le tele o vaiinu, i le va o le pito i luga o le meaʻai e mamae. A maeʻa ona malulu, ua faʻafefe Muscari i le suavai mama. I le malulu, e le faʻamaina le fale. Muscari e tatau ona faʻafilemuina lemu e aunoa ma le galo o le pito i lalo o lau. O lenei mea e faʻafefe ai na o vai malulu.

O le faʻamauina i le vai mafanafana e mafai ai ona e faʻaleleia le fugalaau. Lava le vai ma le vevela pe a ma le 30 tikeri ina ia fuga ai muscari 3-4 aso muamua.

Afai o le vevela o le ea e mamao mai le maualuga o le 18 tikeri, e vevela laau, ona maualuga lea o le vevela, o le umi o le a fuga ai le mascari totonu. Mo se laau toto, latou te masani ona filifilia le filifiliga o le tuʻuina o pale i le susu susu poʻo le tuʻuina i tafatafa ane o se isi fale e tutusa ai ma tagata e faʻavalea. Aʻo faʻapipiʻiina i le maualuga o le tau vevela ma i le taimi o le faʻasili, o le faʻalauteleina o le maualuga o le manogi mo lenei pulou e matautia.

Fertilizing ma le faʻafefiloi

E le mafai ona fafagaina totonu ole muscari. O le vaitau o le vaomatua e puupuu, o le laau e fuga mai mo le lua vaiaso, o lea e leai se mea e manaʻomia e tausi lelei ai le fafaga. Afai e te manaʻo e faʻaleleia le fugalaau, e mafai ona e fafagaina laau ile fuga o le taimi muamua faatasi ai ma se vaega atoa o le faʻamalo mo le totoina o fualaau aina poʻo pulu.

Suiga ma sui

E le manaʻomia e muscari se faʻaopoopoga faaletausaga i le aganuu faʻatoaga. O le totō i totonu o fagu e faia ao le i amataina lona vaitaimi malulu malulu. Setema ua manatu o se taimi masani e totō ai le toto i le ogatotonu o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo. I le suia o aso, o isi vaitau fugalaau e mafai ona ausia.

E masani lava ona faʻafeiloaina togalaau i totonu o fagu poʻo ni pusa fou e faʻatau. O laau laiti e le faʻaogaina mo le ola i totonu o ipu, taumafai e filifili le sili ona tele, sili ona malolosi ma sili atu ona maloloina. O tamaʻi puʻupuʻu laiti ua ola i luga o le eleele avanoa seia oʻo ina latou oʻo atu i laasaga sili ona lelei. Afai ei ai se manaʻoga e faʻasaʻo le muscari ao le i totoina, ona tausia lea o laau i totonu o se potu malulu ma se vevela pe a ma le 15 tikeri ma puipuia mai le malamalama.

Mo lenei mea, o laau e faʻaaogaina na o masini eleele faʻapitoa mo kulupu. Mo le muscari, e talafeagai le moli, ma le meaʻai. Faatasi ai ma le tuufaatasiga tutoatasi o le eleele, o le humus, leaf, soda palapala ua tuufaatasia i vaega tutusa, faaopoopo i ai le oneone mafiafia mo le tatalaina.

Muscari e le tupu se riki. Ole laʻititi aupito maualalo o vaega mo potopoto laititi e 5-7 goto. O le tele o le vaega, o le sili atu. Mo nei laau toto, e tatau ona e tausia teuteuga faaopoopo o ipu (mo se faʻataʻitaʻiga, le faʻaaogaina o pusa e lua, ato i fafo po o vickers, ipu lago malie) poʻo le filifilia o fugalaau sili ona matagofie.

Aʻo leʻi totoina pulufana, e manaʻomia le tuʻuina atu o se vaifofo o mea faʻamaʻi poʻo se vaifofo vaivai faigofie o le potassium. A maeʻa ona toto, e tatau ona totoina le muscari totonu i le eleele palapala. Mo le vaitau e sosoo ai, e tatau ona e suʻeina pe faʻatau mai ni pusa fou. E mafai ona toe faʻasalaina ile 2-3 tausaga. O le matagofie o laau e mafai ona faamamafa e le malamalama mulch i luga o le eleele (e le tatau ona faalavelaveina le avanoa i le ea).

I totonu o musika i totonu, o faafitauli e amata i le le tausia lelei.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻalavelave tuputupu aʻe

I totonu o musika i totonu, o faafitauli e amata i le le tausia lelei. E le mafai e togāʻau ona faʻafefete, faʻafefeteina, faʻafefete, e mafua ai le pala. Fale faʻamaʻi fale e masani lava aua le faʻafefe Muscari (latou te le maua se taimi). Faʻailoga o le faʻaleagaina o le pusi e ala i faʻamaʻi, ua na o le lafo ese ma le faʻaaoga mo le totoina.

Faalauiloa muscari

Inisi Muscari e na o vegetatively e gaosia, vavaeina ma le tuputupu ae o tamaʻitaʻi. I le avea ai o se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e tupu aʻe muscari mai fatu, ma tuʻu ai nisi o laau i totonu o se faʻala e gaosia ai le vaʻai e iloilo ai uiga eseese. E vave ona le mafai ona gafatia le gafatia o le germination, e lūlūina i totonu o se eleele mama i le loloto e tusa ma le 1 cm. Ua totoina togalaau ma sina susu e fai ai ni tamai pulu. Ona latou amata lea ona ola i ni fuifui vine, ae sili atu le vave ona fesiitai laau i le eleele avanoa ma faatali mo le fausiaina o pulu tetele.