Fugalaau

White orchid: ata ma faʻamatalaga

O laumei paʻepaʻe e taʻua o se tasi o laau sili ona lalelei ma matagofie. O nei fugalaau ua ola i totonu o fagu i luga o faamalama i totonu o fale ma fale, latou te teuteuina vaega e siomia ai fale tutoatasi, ua faʻaaogaina e fatu ai ni faʻaipoipoga tulaga ese.

Uiga ma foliga o lanu paʻepaʻe

Vaaiga Vaaiga

Na maua muamua fugalaau i luga o se tasi o motu o le motu o Malay i le 1750. Ona taia ai lea e le paʻu paʻepaʻe mata o Dutch le Blume ma foliga foliga tutusa i le tele o pata, o lea na avatu ai e le tagata suesue ma le saienitisi le igoa phalaenopsis, lea faaliliuina o lona uiga "pepefly". O le tele o phalaenopsis teuteu o loʻo ola i totonu o fale mautotogi, o lona maualuga e mai le 20 cm i le 30 cm (ata ua faʻapipiʻiina), ae i le natura o le maualuga o le laau e masani ona oʻo i le 100 cm (pei o le ata oi lalo).

O le tele o ituaiga o fugalaau e ola toetoe lava atoa i le tausaga atoa, lea e sili ona lauiloa ai lenei laau ma e tatau foi ona taua. Ae ui i lea, o nei fugalaau e matua tele lava le toe faafoi - latou te manaomia le tausiga faifaipea ma le faaeteete.

White orchid: ata, faʻamatalaga

E pei lava o soʻo se isi lava laau, o phalaenopsis ei ai ni uiga tulaga ese. Faʻaaliga manino paʻu papaʻe paʻepaʻe o loʻo lisiina atu i lalo:

  • mea faʻapitoa e pei o lafu;
  • maualuga e 20-100 cm;
  • o le aʻa e lautele ma ua atiaʻe;
  • lanu lanumeamata lanumeamata lautele lautele ma gagana;
  • fuʻa tupu faʻatolu i le tausaga;
  • i le pito i lalo o le pepa mulimuli, o fuga fugalaau fuga;
  • pseudobulbs ua le o auai;
  • o le taatele o fugalaau o lanu paʻepaʻe, lanu piniki, mumu, samasama ma lanu meamata (vaai ata).

White Care Orchid Care

Mataupu faavae autu o tausiga o togalaau:

  1. Faʻatauina o se paʻu paʻepaʻe. Aʻo leʻi faʻatau se laau i totonu o se faleoloa, e tatau ona e siaki lelei. O se vaega o phalaenopsis maloloina o le i ai lea o aʻa lanumoana. A maeʻa le faʻatauina o se laau toto, e fautuaina e le au fai togalaau le vave toe totoina mai se pusa tioata ma sasaa le vaifofo o le fungicide i luga mo le puipuiga.
  2. Filifilia se nofoaga mo se paʻu paʻepaʻe. O le laasaga muamua o le filifilia lea o le nofoaga sao mo le tupu aʻe o fugalaau. O se faamalama faamalama e tu i le itu i sasaʻe poʻo le itu i sasae o le potu. E tatau foi ona puipuia lelei le laau mai ave o le la o le aoauli.
  3. Tulaga o le vevela. Phalaenopsis e matua nofouta i le maualuga ma le maualuga o le vevela o le ea. O le maualuga o le taumafanafana mo le laau i le gasologa o le aso e 22-27 tikeri Celsius, i le po - 17-20 tikeri Celsius. E pei o le faʻasaina le talafeagai, o le le usitaia o lenei faiga vevela e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o ituaiga uma o faʻamaʻi o le paʻu paʻepaʻe, e taʻitaʻia ai le gaosia o le suka, pala ma taofi le tupu aʻe o aʻa.
  4. Totogi White love orchid e fiafia i le maualuga maualuga, e tusa lava po o nofoaga ua filifilia po o eleele i luga o le auala. O le mafuaʻaga lea e fautuaina ai e le au faifaatoaga fugalaau e faʻaleleia uma le laau ma le nofoaga lata ane i le tele e mafai ai. I lenei tulaga, e tatau ona ave le tausiga e puipuia ai le vai mai le totonugalemu o le laupepa, aua e ono mafua ai ona pala.
  5. Le manaʻoga mo se gaioiga. Phalaenopsis e faʻaleleia e le tele o "pepe" o loʻo faʻaalia i fugalaau. O lo latou ausia o le 5 cm i le lapoa e taʻu mai ai o le paʻu paʻepaʻe e manaʻomia ona totoina i totonu o se isi ipu.
  6. Fuga o fugalaau. A oʻo atu le fugalaau o se paʻu paʻepaʻe papaʻe i le itu autu, e tatau ona faʻaauau le teuteuina, ma tuʻu ai ni nai pusa i le laupepa. Fai mai Florists o lenei ituaiga o taualumaga e mafai ai ona sili atu le atinaʻeina o ni gafa fou mai le mea o totoe i lalo o le tipi.

Suiga ma luga o laei

O le paʻu paʻepaʻe e tupu lelei i totonu o le mea e leai se vai ma le vai, lea e masani ona avea ma paʻu o laau tuai, aemaise pine. I le taimi lava e tasi, e finau tagata fai togalaau mo le atinaʻeina lelei o le laau, e le tatau ona i ai se resini i se meaʻai, lea ei ai sona aafiaga leaga i luga o le paʻu paʻepaʻe.

O le paʻu o se laau e tatau ona faʻamamāina lelei o mea faʻaputu niniʻi, pe'ā uma ona fufulu mo ni nai minute ile vevela vevela. E tatau ona faʻamamaina le vai, ma e tatau ona faʻamamaina le meaʻai i le lumanaʻi ma faʻapala i le 1-2 cm. O le isi, o aʻa o le paʻu paʻepaʻe e faʻamamāina i le pala ma le faʻamago, pe a uma ona tuu le mea totino i totonu o se ipu faʻapipiʻi ona ufiufi ai lea i se mea.

I le taimi lava e uma ai le totoina o se laau susu e le fautuaina, ae tatau ona faia i le aso e sosoo ai. I lenei tulaga, e talafeagai le faʻaaogaina o le vai ma se pito i lalo ifo o suauu calcium ma tuʻuina atu le fiafia i le auala o le faatofuina o phalaenopsis i le vai.

E manaʻomia foi e le paʻu paʻepaʻe se tele o meaʻai, o lea mai lea taimi i lea taimi e tatau ona faʻamaʻaina ma aoga ma elemene aoga. Mo nei faamoemoega, e fautuaina e le au faifaatoaga fugalaau faʻaaoga fomaʻi faapitoae mafai ona faʻatau i le faleoloa fugalaau.

Faaiuga

White orchid, e taʻua foi o phalaenopsis, o se laufanua matagofie tele, matagofie, ae sili ona manaia ma fugalaau felelei. E manaʻomia ai le tausiga faʻaeteete ma le tausiga moni. E na o lalo lava o tulaga lelei mo lenei phalaenopsis o le a fiafia i le mata toetoe o le tausaga atoa.

White orchid