O le togalaau

Auala e faia ai moega maualuga - o le fofo mo soʻo se palapala

O le mativa eleele i luga o le 'upega tafaʻilagi e leʻo le faʻauʻuga mulimuli lea. Faʻaitiitia nei vaivaiga i le fesoasoani o luga o moega. O le mataupu faavae o moega maualuluga e le o le tau faasaga i eleele leaga i luga o le saite, ae ia faia se nofoaga ese - o se moega i luga aʻe o le eleele, lea o le a mafai ai ona e pulea le lau ma le tuufaatasiga o le palapala. I totonu o lenei tusi, faitau e uiga i le a le maualuga o moega ma le auala e faia ai oe lava ia.

E faʻafefea ona faia ni moega maualuluga o le vaifofo mo soʻo se palapala.

O le a le maualuga o le moega?

O se moega maualuga o se moega e fausia i luga aʻe o le palapala. O le mamanu o moega maualuluga e mafai ona faʻalavelave, e faʻaaoga ai laupapa papa poʻo maa maualuga, poʻo le faigofie pe a oʻo i luga le moega e sili atu i le centimita le maualuga i luga aʻe o le eleele. I luga o se moega maualuga e mafai ona e totoina se mea: mai laau afu ma fualaau faisua, i meaola ma laau totogo.

Le lelei o moega maualuluga

I le fausiaina o moega maualuluga i luga o le 'upega tafaʻilagi, o le a faʻagaloina oe i le faʻafitauli o le eleele mativa ma maua ai faʻamanuiaga faaopoopo:

  • i le tautotogo, moega maualuluga mafanafana vave, e mafai ona e galue ma le eleele ma totō laau muamua;
  • maualuga mafanafana mago lelei;
  • o le eleele i luga o se moega maualuga e le faʻatusatusa, ona latou te le laa i ai;
  • palapala i luga o le moega maualuga e faigofie ona fetuunai mo laau totō;
  • O se moega maualuga e faigofie atu ona tausia.

E faʻapefea ona faia se moega maualuga?

O ituaiga sili ona lauiloa o moega umi o loo fusia ai moega, aua e sili ona lelei mo soʻo se fualaʻau fualaʻau, totō laau, otaota ma fugalaau.

O le filifiliga o mea e fai mo le faia o ni pa eletise maualuga e matua eseese lava. O le tele o fai togalaau e fausia ni moega umi o laupapa, e le o se mea e ofo ai: e faigofie ona galulue faatasi, ma i le taimi e tasi e taugofie. O pitonuʻu poloka, maʻa poʻo piliki e talafeagai lelei mo moega moega, ae o le fausiaina o puipui mai ia i latou e sili atu ona faigata.

O nisi tagata fai togalaau latou te faia mea faigofie: faaputuga o vaovao po o vaomago i lapopoa e talafeagai mo le moega, ona sasaa lea o le palapala i luga, faapalaga ma toto laau. Ae ui i lea, o lenei metotia e puupuu-o le vaomago e vave ona pala, ma o le mea lea o ia moega e le lava mo le silia ma le tausaga. Afai o le manaʻoga e suia mea o le togalaau faʻatasi i le tausaga e le faʻafefe ai oe, pe afai o loʻo e sailia pea se mamanu tumau, atonu atonu e tatau ona amata i le filifiliga i luga.

Ma o le a faaauau pea. Manatua o le maualuga o moega e fausia mai laupapa laupapa, o loʻo i lalo faatonuga mo le fatuina o moega umi mai ia latou.

O le maualuga o le moega e fuafuaina, e fuafua lava i le fausaga o le eleele ma laau totő e fuafua e ola ai luga.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le fatuina o se moega maualuga o le fafie

1. Filifili se nofoaga mo lou moega maualuga. Afai e te iloa mautinoa o le ae tuputupu ae fualaau faisua, laau toto poʻo fugalaau faʻapitoa, filifili se nofoaga o le a susulu i le la pe a ma le valu itula i le aso. O le maualuga mo le fausiaina o se moega maualuga e tatau ona laugatasi ma e oo lava, ma i le nofoaga o le fausiaina o se moega maualuga e tatau ona faigofie ona maua le vai mo le fausiaina ma lava le avanoa mo le galue ai ma laau toto.

2. Iloilo le tele ma foliga o moega maualuluga. Ia mautinoa o le a faigofie ona faʻaogaina ia laau, ma i le taimi e tasi e te le tau laʻa i luga o le moega.

O se tasi o mea taua taua o moega maualuluga o le mea moni o le eleele o loʻo i totonu e le faʻatusatusa, e pei o se togalaau masani, faʻafetai i le mafaufau lelei i ai.

O le lautele lautele o se moega maualuga e tusa ma le 1 mita 20 senitimita, aua i lenei tulaga e mafai ona e maua i le ogatotonu o le moega i itu uma. Afai e te faʻavasega se moega e faasaga i le puipui poʻo le pa, o lona lautele e le tatau ona sili atu ma le 90 centimita. Afai ua e filifilia le lautele saʻo mo se moega maualuga, o lona umi e le afaina.

3. 15 senitimita le loloto masani o le eleele mo le tele o mea toto e totoina. O le maualuga maualuga o moega e mai le 25 i le 30 senitimita. Afai e lelei le palapala, e le o le palapala poʻo le papa, e mafai lava ona e tatalaina ma fausia se moega mai le 15 i le 20 centimita le maualuga. Afai e le lelei le eleele pe o le a tupu lau laau e pei o kāloti ma beets e manaʻomia ai le palapala loloto, ona tatau loa lea o le moega e tusa ma le 25 inisi le maualuga.

4. Saunia le nofoaga. A maeʻa ona e filifili i le tele ma foliga o ou moega, e mafai ona e amata galue i le sauniuni o le nofoaga. O le tele o galuega e fuafuaina e le maualuga o le moega fuafuaina ma laau totő ua fuafuaina e ola ai iina. Mo le tele o fualaau faisua ma laau afu, o le moega e 15 centimita le maualuga e talafeagai. E mafai ona e faʻasaoina lou taimi e ala i le tuʻuina o se nusipepa, laufanua poʻo se pepa malo i luga o le uila, faʻatumu le moega ma palapala mai luga. Ae ui i lea, ina ia lava le avanoa mo le tuputupu ae o laau, e sili atu le aveeseina o le eletise o loo i ai nei ma faaopoopo ai le eleele i se suo poo se togalaau toto i le loloto e 20 i le 30 senitimita.

5. Fai se faavaa mo se moega maualuga. A faʻapipiʻi se faʻavaa, faʻaaoga laufanua e le pala, e pei o le arasi, o le paʻu, po o mea faʻapese mea faʻaonapo nei. Ina ia faia se moega 15 inisi le maualuga, tipi i le tele o le manaʻomia le numera manaomia o laupapa, ona faʻapipiʻi faʻatasi lea e fai ai se faʻavaa faigofie. E mafai ona faʻamaonia papatiʻa i auala eseese. E mafai ona e suʻe pu ma faapipii laupapa i luga o le sooga, e ala i le tosoina o sikulini uila (faʻaogaina o mata). E mafai foi ona e faʻaogaina laupapa laititi i tulimanu, faʻapipiʻi laupapa taʻitasi ia i latou.

6. Faʻamoli le faʻavaa i le tulaga ua filifilia mo le moega. Faʻaaogāina se laʻasaga, ia mautinoa e faʻatulaga le faʻavaa i itu uma e faʻatatau i le tafaʻilagi. E taua lenei mea: afai e le o le fausaga, o le a faʻafefe le vai i le tasi itu o le moega ma faaputuputu i le isi. Afai o le isi itu o le faavaa e maualuga tele, faigofie ona aveese nisi o le eleele i lalo o lena itu.

7. Faatumu le moega i palapala. O le vaega atoa o moega maualuluga o lona fesoasoani lea e mafai ai ona e faia se eleele lelei mo laau totō. O le mea lea, ia faʻatumu le togalaau i se mea maualuga maualuga, sola ma pala. A maeʻa ona faʻatumu ia moega ma faʻavasega le palapala i totonu, e mafai ona e amata totoina pe totoina fatu.

I le pito i lalo o moega e mafai ona e tuʻuina ai ni mea e le o lalagaina pe pepa, ma sasaa palapala i luga.

Fale Maualuga

Luga maualuga e faigofie ona tausia. Soʻo se tautotogo poʻo le tautoulu latou te manaʻomia ona toe faʻaleleia i le faapalaga ma le meaʻai. Afai o le moega ua faamoemoe mo le totoina o laau toto mo na o se vaega o le tausaga, o le faapalaʻau po o le manua e mafai ona tuu i na o le pito i luga o le centimetimita o le eleele. E pei lava o le tulaga i isi lava moega, mulching le pito i luga o le eleele ile maualuga maualuga o le a fesoasoani e tausia le susu ma puipuia ai vao. O le taofia o le susu e sili ona taua mo moega umi ona latou te vave vave nai lo moega masani.

Colin Vanderlinden, "E faapefea ona fai ni moega umi?"