Laʻau

Tupe siliva: ata, fuʻa ma tausi fale

Crassula (Money tree) e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga. E mafai ona faʻamalamalamaina lenei mea i le mea moni o lenei laau e le lelei i le tausiga, ma o loʻo i ai foi ona foliga matagofie. O se lala laʻau umi ma le tausiga lelei e mafai ona teuteu ai se potu ma ia lava.

E leitioa foi ei ai le igoa faasaienisi o lenei fale laau - "Krasulla". O le lauiloa o le Fat Woman e mafua mai i le mea moni e taʻua e tagata o le "Money Tree". O loʻo i ai se faʻailoga o lenei laau e aumai ai tupe i le fale.

Faamatalaga o le fale o le Crassula, ata

O lenei togavao e maua i le vaega o Crassulaceae. I le aotelega, o lenei vaega e tusa ma le 350 ituaiga. O le mea ofoofogia o le telē o nei laau e mafai ona eseese uma: mai le 4 cm i le 60 mita le maualuga.

Laʻau laʻitiiti e faʻaleleia lelei le mamanu o le potu. Ae o tamaitai lapoa tele e teu i le fale o le a matua faigata lava. O lenei vaaiga e sui ma fuga laau vao, ma suauu, ma fugalaau fugalaau, ma laau talatala.

O nei meaola e tasi lava le mea e masani ai - laʻau malie ma le mafiafiatu i tafatafa o lala i luga o le ala. E le gata i lea, o laulaau e eseese lava foliga:

  • oval;
  • uila;
  • tai pei o taimane;
  • faʻatauvaʻa.

Faatoaga na o mai ma le tele o igoa mo lenei laau: o se laau o le fiafia, o se areto, tupe. E tusa ai ma le saunoaga a Feng Shui, o le gaʻo fafine e aumaia le manuia ma le filemu i le fale. I nofoaga e ola ai lenei laau, e masani lava o se siosiomaga lelei.

O ituaiga sili ona lauiloa o tupe



E pei ona taʻua i luga, o le fafine gaʻo e sili atu i le 350 ituaiga eseese. O ituaiga sili ona lauiloa o lenei laau o loʻo faamatalaina i lalo.

Oval Krasulla - O le ituaiga sili ona lauiloa o krasulla. O loʻo faʻaalia i le tele o ituaiga eseese. O laʻau e gaogao, sessile, leafless. O lau lanumeamata lanumeamata ua faia i se fasi mumu.

O laau toto o lenei ituaiga e mafai ona ola e oʻo i le mita e tasi. O le tele o laʻau e masani ona oʻo i le 6 cm le umi, ma le 3 cm le lautele. I le taimi o le fuga, fuga lanu paʻepaʻe po o le piniki. E mafai foi ona maua lenei laau i lalo o le igoa - siliva gaʻo. O ituaiga eseese o lenei laau i le tausiga e matua le lelei lava.

Laʻau gaʻo - O se togavao lea e mafai ona ausia se maualuga e oʻo atu i le 1.5 mita. O lau lanu uliuli e fai i se lanu mumu. O lau e 9 cm le umi ma 4 cm lautele.

I le avea ai o se tulafono, e fuga mai i nai paʻepaʻe paʻepaʻe laiti lea e liu piniki i le taimi. I le fale, e seasea ona fiafia le au fai togalaau io latou fua. E ola lelei i luga pe lata i le itu i sisifo po o sasaʻe.

Fatty Schmidt - laau toto ma vao vao. Lea, e le pei o isi ituaiga o moa, e latalata i le pito ma e le lautele. I luga aʻe o lau lanu lanumeamata ma se lanu siliva, o loʻo pito i lalo e mumu.

I le taimi o le fuga, faʻapipiʻi paʻu o le carmine i le mumu-carmine inflorescences. E masani lava ona mafai ona vaaia lenei laau i Europa. Ae latou te totoina e le o se mea taua, ae o se tausaga taʻitasi. A maeʻa ona fuga, e lafo le tamaʻi gaʻo, ma i le isi vaitau e totoina ai ni togavao fou.

Leona gaʻo - e matua ese lava mai ituaiga eseese o laau. O laulaau o lenei fugalaau e faʻaigoa ma faʻaitiʻopiʻo, ae o le aano. I pito o laulaau o laina tetele o laulaau laititi. O lenei togavao e lelei ona toe gaosia.

O ona lauʻau e paʻu mai fafo o le ulo i le uiga moni o le upu. A oʻo ina totogo, faʻalelei atoatoa le faʻaaogaina o fugalaau laiti. E taua foi o le mucosa gaʻo. O le laau i le fale e le manaʻomia se tausiga taua.

E faigofie lava ona faʻafefiloi le ufiufi. E masani lava o lenei ituaiga o gaʻo e faʻaaogaina e avea o se mea e maua ai le eleele, ona o ona aʻa e laʻitiiti ma e le manaʻomia se tele o vai. O lenei togavao e mafai ona totoina i totonu o fagu ma isi fale o loʻo i totonu.

Papa gaʻo - o se laau fetolofi, o lona tele e oʻo i le 50 m. E i ai ni manogi o le laʻititi laʻititi ma ni fasi lanu mumu ma laʻau. I luga o le pito o laulaau ei ai se lanu moana lanu mumu, ma tuusao i laulaau - o se mumu mumu. O lenei ituaiga o meaola e faʻaalia i le mea moni o laulaa e totogo i pagalua, o le sili atu i le faavae. E fuga mai i pulumu piniki.

Faʻasalaga e fa itu - faʻapipiʻi fatu faʻasolosolo ma moli mata. E tele aʻa malolosi. E faigofie lava ona punou ma salalau i le eleele. O le vao e matua le lelei lava, ae e vave ona tupu vave. O le toe totoina faʻatasi ma le faʻapipiʻi e talafeagai.

Faʻatoʻa gaʻo - se vao mutia ma lau paʻu ma faʻapipiʻi aʻa. O laʻau e faʻafefe i foliga ma tusi i le pito. E i ai o latou lalaga paʻu. O laulaʻau lanumeamata-lanumeamata ei ai ni lanu pogisa. Mamanu ma lau paʻu o le lanu paʻepaʻe.

Tupe Toto

E masani ona i ai i le fai togalaau se fesili, pe faʻapefea ona tausia se tupe? Totonu o fale pe a fafaga e le fiafia i lologa. Ae e tusa lava pe faigofie ona faʻafefeteina e mafai foi ona taʻitaʻia ai le mea moni o aʻa e amata ona pala, ma vave ona maeʻa.

Mo se suavai lelei o le susu i totonu o le apa, i le pito i lalo ole ipu e te manaʻomia fai ni pu laiti. A fai se fagu mo se fafine gaʻo, ia mautinoa e taatia le alavai i le pito i lalo. E le faasaina le afaina i vai masani. Afai e leai ni au punaoa, ona tatau lea ona puipuia lelei le vai.

E le tatau foi i se tasi ona galo ia fufulu taimi le fufuluina o laulaau o le laau tupe ma se ie susū ma fufulu i latou i le vai mai le fana fana. E sili atu i le tasi vaiaso i le faia o se tamaʻitaʻi gaʻo mafanafana. I le taumalulu, o lenei "fufuluina" e mafai ona faia tasi i le masina.

E tatau ona iai le vai i le vevela o le potu. E tatau ona mautinoa e le pa'ū le vai ile eleele. Ina ia faafaigofieina lenei galuega, e mafai ona e tapunia le eleele i totonu o se ipu ma le polyethylene masani. E faasaina le ave o le krasulla susu i lona tulaga. E tatau ona faʻatagaina le susu e faʻaalu sina mea laitiiti.

O lea e leai ni fesili i le faʻasusu, e te le manaʻomia le faʻapipiʻiina o se fagu i lalo o le la. O se palapala palapala e vave ona magoto mai luga, ma lalo o le eleele e tumau pea le susu. Ae e te leʻi amata faʻamafa siaki siaki eleele 3-4 cm.

Afai o le eleele e matutu i lenei loloto, ona mafai lea ona e saogalemu le suʻeina o le tamaʻi gaʻo. I le fausiaina o se laau tupe, o le tulafono faavae e aunoa ma se faʻatulagaina e galue: aua le faʻaaogaina! I lenei tulaga, o le suāsusu o le a taʻitaʻia ai le pala o lau.

Afai e le o mulimulitaia le pulega o le vavai ma o le palapala e susu, o aʻa e afaina i le galo. I lenei tulaga, e mafai ona e teuina le tupe pe afai e te aveese faatasi ma se faaputuga eleele mai le ulo, lelei malogo ma faʻagasolo i se vaifofo e faasaga i le gaogao.

Lafoga mo rossula

I le taumafanafana mo se laau tupe, e manaʻomia le vevela o le 21-26 g. Ae i le taumalulu, o le laau vevela o le vevela manaomia. I le taimi o le taotoga, o le vevela o le 11-16 kalama o le a sili ona lelei mo Crassula

Afai e le mafai ona fatuina le vevela manaʻomia mo le laau, ona aua nei tuʻuina i tafatafa o masini afi. O se taunuuga le lelei o lenei mea o le faʻaopoopoga o le ogalaau o le laau tupe ma paʻu'ū lau, o loʻo i lalo.

Malamalama mo le tamaʻi gaʻo

Mo lenei fale, o le faʻamalamalamaina o le potu e taua. Ae e le o le uiga o lenei krasulla e mafai ona seti i lalo o ave saʻo o le la. Fautuaina e faʻapipiʻi se fagu ma se laau i luga o le windowsill, lea e alu i saute sasaʻe.

Faatasi ai ma lenei filifiliga, o le tupe o le ai ai lava le malamalama masani, ae o le laau o le a le taoina tele. I le taumafanafana, e mafai ona faʻapipiʻi krasulla i le fola o le loggia. E lava le ea mo le fugalaau, ma faʻaitiitia le gaioiga o le la. I le taumalulu, o le a sili ona lelei le laau i le itu i saute.

E le lagona e Krasulla le manaʻomia mo le faʻaleleia pea, o le mea lea e matua leai lava se mea e manaʻomia e faʻamalolo ai i aso uma. Ae o lenei laau e le fiafia tele i le pefu, o le mea lea e tatau ona aveeseina mai lea taimi i lea taimi mai laulaau. E iai foi le tupe faʻaauau pea le manaʻomiaae aua neʻi faatagaina ni pepa malosi. O le a latou faʻaumatia le laau.

A oʻo mai se fugalaau

O le tupe, e ui lava i le mea moni o le faʻamatalaga i luga aʻe o ituaiga meaola e iloa ai o lanu latou te fuga mai, o le mea moni o lenei mea ofoofogia ua vaaia e nai tagata. Talu ai ona o se manatu lauiloa e le o fuga le teine ​​gaʻo. Ae e le saʻo lenei mea.

O le leai o se malamalama ma le le lelei le toe gaosia e aʻafia ai le fuga o le tupe. I totonu o vaomatua, o lenei mea toto e sili atu ona fuga tele. O fuga e tupu i le taimi o le tuputupu ae o krasulla.

Laʻau ma le maunu. Mo lenei fugalaau, o le eleele o loʻo faʻaaogaina mo le tuputupu aʻe o cacti e sili ona talafeagai. O le tuufaatasiga o lenei eleele e aofia ai le eleele vevela ma le coniferous, faapea foi le oneone ma se mea e le faaituau. E taua foi o mea piliki piliki, ofu, humus ma le omea.

Suiga ma le faapaleina o pale

E manaʻomia le suʻeina o lenei laau e tusa ai ma le tikeri o le tuputupu ae. E tele taimi e te faia ai lenei mea i le tausaga. Ae o le a faalagolago i le saoasaoa o le tuputupu aʻe. E tupu o aʻa vaivai e le mafai ona uuina se vao tele i totonu o se ulo.

O le mea lea e taua ai filifili le ipu saʻo mo le tupe. E tatau ona manaia, mamafa ma fetaui ma le tele o se fafine gaʻo. Ae e le manaʻomia ona e filifilia se atigi pusa loloto, aua o aʻa o le laau e le o umi.

O se vaega taua o le tausiga o tupe pale paleni. Ina ia fausia se pale, e tatau ona faatali sei 4 ni laulaau fou ua faia i luga o le vao ma ua fausia ai se pua fou. E tatau ona tipi ese, ma le faʻaeteete faʻatasi ma tweezers. I luga o so o se paranesi o le laau e le tatau ona sili atu i le 3-4 pauna o laulaau.

A tupu le vao, o lona pito i luga foi e manaʻomia le tipi. Ina ia ola lelei le laau, e tatau ona liliu i le malamalama i itu eseese. Afai o le taimi, pe a uma ona tupu le 4 lau, ua leiloloa ma o lau laulaau fou, e mafai ona fesoasoani le peritomeina. E naʻo le tatau ona vavae ese le fana i luga o le 4 paʻu lau.

Pests ma faʻamaʻi

O le tupe e taua o le puipuia ma le le lelei i meaola faalafua ma faamai. Ae o loʻo iai pea le tele o faʻamaʻi e osofaia lenei laau:

  1. Lelei - faia ai se paʻeʻeʻe papaʻe i luga o axils o lau. Auala e tausi ai: iniseti ma fofo faʻamautu.
  2. Spider mite - fai ni pusa i luga o laʻau ma lau. Auala e tausi ai: faʻamatalaga fasimoli, faʻafefeteina o tapaa poʻo le kalaka.
  3. Fuataga - faia ai ni lanu samasama pe enaena i luga o laulaau. Auala e tausi ai: "Fitoverm", "Fufanon", o se fofo o le fasimoli.

O le faʻamaʻiina ma se faʻamaʻi pipisi e faamaonia ai ia lava lanu enaena luga o lau. Mo le faʻamaloloina o se siama siama poʻo le faʻaleagaina, o loʻo faʻaaogaina faʻafitauli faʻapitoa.

E masani ona faitio le au fai togalaau o le laau ua mamae pe o lau lauusiusi ua paʻu. E tupu lenei mea mo mafuaʻaga nei:

  • Lafoaʻi paʻu ona o le susu susu.
  • O ave avega o le la po o le vevela mai masini mumu e paʻu i lalo o le togavao.
  • O se laau e leiloloa ona laulaau pe afai e faasūsūina i le malulu.
  • Le lava o le susu e tau atu i le pauu.

Faʻaaoga meatotino ma fautuaga mo le tuʻu

O mea faʻamalolo o se fafine gaʻo e le iloa e le toatele. Faatasi ai ma le fesoasoani a le sua o lenei laau toto, tonsillitis, gasegase, herpes ma le tonsillitis e togafitia. O le tupe e faʻamalolo ai manuʻa, togi ma le tipi. Mo togafitiga, e faʻaaogaina ai le sua o le laulaʻau, lea e tosoina e le lima.

E fautuaina e tausi le laau e pei ona taua i lalo:

  1. I le taumafanafana, e sili ona lelei le tupe i le loggia poʻo le togalaau.
  2. Afai o le taumalulu na i ai le laau i le paolo, ona oʻo lea i le tautotogo e tatau ona masani le masani i le malamalama masani. Muamua e te manaʻomia le tuʻuina o tupe i se mea malulu.
  3. Afai e umi tele le ogaumu o le vao, ona le lava lea o le malamalama.
  4. O le taimi sili mo le totoina o laau toto o le tautotogo.
  5. Mai ia Oketopa ia Mati, e manaomia ai e le laau le filemu.
  6. Afai o laʻau paʻu ua fai i luga o le vao, e tatau ona aveeseina vave.
  7. Fafagaina e tatau ona faia i le na o le taimi e tupu ai le ola.

Tupe o le ogalaau tetele mo soʻo se fale mautotogi. E i ai foi se faʻamatalaga e "faapipiiina" i le tagata e ona ma le tuputupu ae olaola e taʻu mai ai le manuia o le fale. Taumafai e tupu se laau tupe, aemaise lava talu ai e leai ni faigata i lenei mea.