Laʻau

Venus flytrap mai fatu i le fale Auala e tupu ma tausi lelei Mea e fafaga

Venus flytrap ata tausi fale

Venus flytrap poʻo le fionea (lat. Dionaea musipula) - o le varnivo o le monotypic genus Dionea, o le aiga Rosyankovye. Faaliliu mai le Latina, o le igoa o le laau o lona uiga moni o le "mousetrap", ae o se mea sese lenei. I le "taumafataga" o le vaionia na o iniseti ma arachnids, o nisi taimi e paʻu'ū ai i totonu o le mailei.

O le igoa Lusia na tuuina mai e faamamaluina ai Venus - le atua fafine o le lalelei ma fugalaau. O le natura masani o vaomatua o le talafatai i sasaʻe o le Iunaite Setete. O foliga mai o le togafiti taufaasese e manaia, matagofie, e ono fai mai foi e le mafai e se tasi ona fai se tala.

Venus flytrap ma iniseti

Laʻau vavalaʻau Venus flytrap photo

4-7 lau lau laau ola mai se pusa eleele lalo ifo. E matua mamao lava, e faaiʻu i se mea e faʻaaogaina ai: lua apaʻau ma lauulu i pito (pei o le auvae). Faʻafesoʻotaʻi ile lauulu e faʻaaoga ai le patipati. Afai na le manuia le toilalo (o iniseti laiti lava e mafai ona o ese ma tuua le fale e aunoa ma le "malologa"), ona tatala loa lea o le mailei i le maea ai o le 1-2 aso.

Faʻatasi ai ma le manuia, o le faʻaleaogaina o le faagasologa e 5-12 aso, pe a maeʻa ona toe tatalaina. Ina ia mafai ona faʻaaogaina le masini, e tatau ona faʻaaogaina se metotia faʻafaigofie i le le itiiti ifo i le 2 lauulu ma se vaitaimi e le sili atu ma le 20 sekone, ma o le faagasologa o le faʻapalaina o le a amata pe a uma le lima taimi o le faʻaogaina. O lenei fuataga e maua ai puipuiga mai le ita pe a osofaʻia mea faʻalavelave (otaota, suavai vai, ma isi).

Venus flytrap: o le a le mea o le a tupu pe afai e te pipii lou tamatamailima?

O Venus flytrap e matua faigofie lava ona ola i totonu. Ma o le faagasologa o le faʻaaogaina o le gaosiga e le laau e manaia ma manaia.

E masani lava, o se paionia e fenumiai ma se uila, o se lapataiga, ae eseese i foliga vaaia ma le tausiga. E na o latou e fesoʻotai i ai.

Vaega o le vavao vavalo

E faʻafefea ona fuga le ata o le vaeluaga o le vaalele

I le taimi o le vavave (amataga o le tau vevela), e aliali mai se pale umi, lea e mafai ona oʻo i le afa mita le maualuga. I luga o lona pito i luga e i ai le tele o laumei-paepae o le kiona-paʻepaʻe, o le ogatotonu o loʻo teuteuina i maʻa samasama. O le fugalaau e susunu ai se manogi manogi, e tusa ma le 2 masina.

Mo se vaivai poʻo se laʻitiiti talavou, o le fugalaau atonu e le mafai: o le foliga mai o se fionia o le a tiga, e mafai lava ona oti. Afai na e faʻatau mai se manu felelei ma se fatu fugalaau pe masalosalo foi i le malosi o lau laau toto, e sili atu le aua nei lamatia le ola o se fioni - tipi vave le fugalaau. E mafai ona faʻaaogaina mo le toe gaosia (sili atu i lalo ifo).

Atonu o le fatu ma le vegetative (faia i le tautotogo) toe gaosia o le vaalele, i le togalaau, o le auala lona lua e sili ona lelei.

Venus flytrap E faʻapefea ona ola mai fatu i le fale?

O le a se mea e foliga mai o fatu o se vaalele e pei o se ata

E faʻafefea ona tupu fatu fatu vaʻa

O le galueaina o le Vererina flytrap mai fatu o se faagasologa fiafia. E mafai ona faʻatau mai fatu i vaega faapitoa o le faʻatau (faʻateleina ona faia lenei mea e ala ile Initaneti) pe aoina faʻatasi. Ina ia maua ni fatu, e tatau ona fai le eletise: pe a uma ona matala le fugalaau, ave se pulumu lamolemole ma faʻaleleia ma le faʻaeteete le manulele mai le tasi fugalaau i le pistil o le isi, ia faia ia manipulations ma fugalaau taitasi.

E faʻafefea ona faʻaleleia fatu o se vavao vevela

O fatu e tupu mo le tusa ma le 1 masina talu ona oʻo mai le ovary. E le umi le ola o le fatu - e fautuaina e lulu mo 3-4 masina i le maeʻa o le seleselega. Mo le faʻaleleia o aʻafiaga, o fatu e faʻamaonia. Faʻapipiʻi i totonu o se ie ua faʻafefiloi i se vaifofo o le pati faʻamalolo poʻo se isi vailaʻau faʻamaʻi (faamai), nofoaga i totonu o le vaega o fualaau faisua o le pusaaisa, faʻaleleia e le aunoa ia fatu e puipuia ai le mago. E tatau ile 1-2 masina.

Venus flytrap fesuiaiga fatu fatu laau ata

Mo le totoina o fatu, ia saunia se paluga palapala o se tali malosi: 2 vaega pi ma perlite, 1 vaega o galu ma le quartz sand. Muamua le perlite mo le tusa o le vaiaso, ma fuafua le oneone i totonu o le ogaumu. E leai se mea e tatau ona tuʻu ai se alavai faʻavaivai ile pito i lalo.

O le a le mea e tupu mai ai le totogo mai se fatu mai fatu e foliga mai

Faʻafefea ona toto se Venus Venus Flytrap mai Seeds

Faatumu le pusa o fatuga po o isi mea faapipii i le palapala, tufatufaina fatu i luga o le eleele, e te le manaomia e faalolotoina i totonu o le eleele, e mafai ona e sosogi lemu i luga. Ina ia fatuina se aʻafiaga a le kiona, afifi faʻatasi ai ma le faʻamalosi ata pe ufiufi i le tioata. Faʻaauau le malulu o le ea i le lautele o le 24-28 ° C. O le fogaeleele e tatau ona sina susu. Aua neʻi galo e faʻamaʻalo, faʻaitiitia le faʻasalaga.

Fatuga o le vaeluaina o laau toto

O le susuluina o le moli e manaʻomia mo le 15 itula i le aso, e faʻaaoga ai moli moli e faʻamalamalamaina. E foliga mai pe a uma le 2-3 vaiaso, atonu o le a mulimuli ane. Aveese le fale ma le filemu, muamua ave le ipu poʻo le ata mo ni nai itula. Pe a 1-2 laulaau ua faia, o le fale e aveeseina atoatoa ma o tamai paionia e totoina i ni ipu eseese. Kolisi ma se eleʻele eleʻele.

Faʻaauau le faʻaleleia o vaalele

O le toe gaosia o fua o se venous fly suggests le tele o filifiliga:

Faʻapipiʻiina o laʻau

E faʻapefea ona tipiina se ata vavalo mai fafo

Oti se vaega o le pusa (1-2 laupepa), e faaleleia atili ai le faagasologa, togafitia i se tuputupu aʻe tuputupu aʻe. O le ae manaʻomia ni koneteina ma se faʻafefiloi oneone. Toto le tipi, pito i luga ma se fagu po o se atigi pipi tioata, tuʻuina atu faʻasalalauina le malamalama.

Dionea mai i le tataina o le ata o laʻau laiti

Faʻasalalaʻi i lea taimi ma lea taimi e puipuia ai le faaleagaina poʻo le faaleagaina o mea leaga. O le faagasologa o le faʻamausina atoatoa e tusa ma le 3 masina. Ona totōina lea o vao laiti i ipu eseese ma palapala mo laau matutua.

Bush division

E faʻapefea ona vaeluaina se ata o le valaʻau

E faia e Dionea faiga masani (tamaiti) malosi tele, ae fiafia e tupu "aiga", talu ai ona o lo latou nonofo eseese e faavaivaia ai le laau. E sili ona lelei le faʻatinoina o le faʻataʻitaʻiga muamua i le 3 tausaga, e faʻapipiʻiina ai ma se gaioiga. Aveese le laau mai le ulo, vaevaeina ma le faaeteete i ni vaega. E sili atu le faʻaaogaina o se pulu pe o se naifi malosi, togafitia ia mea tipi i se sigicide. O fatu laau e totoina i ni ipu eseese.

Lueina o le fugalaau

Faatali seia oʻo i le umi o le fugalaau fugalaau 4-5 cm, ona tipi ma aʻa i totonu o le peat, faʻalauteleina ile 1 cm. O isi gaioiga e tali tutusa ma le taina o vavaega: fatuina o se gaoli, faʻaleleia o le eleele, faʻamalamalama, lele. I le aluga o taimi, o le fuga o le fugalaau o le a leai se ola, e mafai ona faʻamamago toetoe atoa lava, ae le o lona uiga ua le manuia le faagasologa. O le tuputupu ae o le a tupu pe a uma le 1-2 masina.

Tulaga Tutupu mo Venus Flytrap

Malamalama

E manaʻomia e se fionia se malamalama ae susulu malamalama. Faʻamalamalama le susulu o le la e mafai ona afaina. Ia mautinoa o loʻo susulu e le la le pulupulu vaʻa mo le itiiti ifo i le 4-5 itula i le aso i le taeao po o le afiafi. O aʻa o le laau e tatau ona puipuia mai le vevela - aua e te ola i totonu o se pusa pogisa pe afifi foi le fagu i pepa.

O fea e tuu ai le laau

O le nofoaga sili mo se laau o le a avea ma faamalama o sasaʻe ma sisifo. Aʻo tuputupu aʻe i le faamalama i saute, faʻapipiʻi (aemaise i le aoauli).

Faatasi ai ma le leai o se moli, e laulauina laulaau, o le a lanu le lanu. E masani lava ona tupu i le amataga o le tautotogo po o le pau, pe a faʻapuupuuina le ao. Taumafai e faʻaaogaina le moli faʻamalama: i se mamao e 20 cm mai le laau, faʻapipiʻi 40 W lamp fluorescents.

Faʻameli

Manatua e le fiafia le laau i gaioiga faifai pea: vave ona maua le nofoaga tonu.

E fiafia le laau i le ea fou. Mo le taumafanafana, fesiitai atu i se faapaleni poʻo se togalaau. Afai e le mafai lea, faʻafefe tele le potu, ae puipui mai le ata.

E faʻapefea ona tausia se vafefe i le fale

Feavega o le ea

O Venus flytrap e faʻapitoa. I le taimi mafanafana, e lagona le manaia i le vevela o le 22-30 ° C, i le taumalulu o le a faʻaitiitia ifo faailoga i le 7-10 ° C.

Faʻasa

E manaʻomia paleni paleni: aua le faʻatagaina poʻo le faʻamagoina o se uʻamea eleele, e tatau ona faʻafefete le susu. Le tumau o le susu, mulch le eleele. E sili atu le suavai e sili ona lelei. Liligi le vai i totonu o le apa ina ia ufiufi ai le pito i lalo o le fagu faatasi ai ma le alavai. I le vevela o le vaitau, o le tulaga o le laau o le a lelei ona aʻafia e ala i le totoina o le nofoaga lata ane mai le pamu moli.

Mo le faʻaaogaina o le vai e faʻamamaina ai le suavai: suavai timu, faʻamaʻaina, fufulu poʻo le kuka. Ona o tulaga le lelei o le siosiomaga, o le timu o le timu e mafai ona aofia ai ni mea leaga le lelei, o lea e sili ai le aoina ma puipui mo sina taimi, teuina i totonu o pusa palasitika.

E faʻafefea ona fafagaina se manu felelei i le fale

O le a le mea e fafaga ai feeseeseaiga

Fertilizers ma le pito i luga luga mo le paionia i lalo o aʻa e le faʻaaogaina. E maua e le laau ia meaʻai e tatau ai ona o le gaosia o mea taumafa - mea iniseti. O le laau e "sailia" pe a le oi ai le nitrogen. A tuʻuina i totonu o le mafanafana masina i fafo, o le a taulimaina e le fionia lenei lava mea. Totonu e tatau ona fesoasoani.

E lava le naʻo le fafagaina o le fafaga 1 le taimi i le 2 masina, e oo lava i le afa tausaga. I le taimi o le taotoga, e le fafagaina le laau. Mo nei faʻamoemoe, o loʻo ola ai iniseti. Afai e "tumu," o le a le amanaia e ia le taumafai e fafaga.

E le aoga le ulaina o le laau mo mea malie: o le gaioiga o meaʻai o le malosi-malosi. A maeʻa faʻaaogaina faatolu, e mate le mailei, ia e manatua po o fea "gutu" na e "fafaga" i totonu, o le isi taimi e te faʻaaogaina ai le isi. Ua naʻo le fafagaina 1-2 mailei i le taimi.

I le natura natura, o mea e totoe o meaʻai e ave e le matagi pe fufulu ese le vai - ae e tatau ona e aveeseina oe lava ina ia le amataina le pala. O le tele o mea taumafa e taua foi: o se iniseti tele e le mafai ona afaina i se vaalele, ma o se mea itiiti e mafai ona "alu ese".

O tulaga faigata e mafua ai le teena o le fafaga. O lenei mea o se gasegase, o maʻi, leai se malamalama, o se suiga tele o vaaiga (e le tatau ona e vave taumafai e fafagaina le laau i le taimi e te aumaia ai mai le faleoloa puaa).

Taimi malologa o Dynea

I le autumn, e saunia le laau mo se taimi malolo: o lau e vevela, liliu le lanu, ona pau lea. O le foliga mai o le fioniua e le faʻatusalia, e mafai ona fai mai o le tiga - e leai se poto masani o fugalaau fugalaau, e taumafai e toe faʻaaogaina le laau ma faʻamalosia le faʻamafanafana, vevela ma moli susulu. Ae leai se mafuaaga e popole ai. O le fagu ma le laau e tatau ona siitia atu i se nofoaga malulu ma pouliuli. O le fogafale ma lalo o le pusaaisa e lelei. I lenei setete, o le laau e tumau pea seia oo i le ogatotonu o Fepuari. Fagogo le eleele i lea taimi ma lea taimi. O le tuputupu aʻe faʻatupulaia o le a amata i le faaiuga o le tautotogo.

Faʻafefea ona suia se fioni

Faʻafefea ona vaʻaia se Venus flytrap

E lē tatau ona faʻaaogāina faʻaopoopoga masani: e le faʻaitiitia le eleele, ma o le togafitiga i le taimi o le faʻavaivai ma le vai faʻamamaina e le ono tupu. E fautuaina le suʻe se tasi i le 3 tausaga e vaevae ai le togavao.

Mo le totoina, filifili se atigi pusa loloto (aʻa e mafai ona oʻo ile 20 cm).

Ua maeʻa le tuufaatasiga o le palapala: o se faʻafefiloi o le perlite ma le oneone, e mafai ona e faʻaopopo le peʻa ma le quartz sand.

A maeʻa le faʻavasegaina, o le a manaʻomia se taimi o fetuutuunaiga: taofi i le paolo mo le 3-4 vaiaso, faʻafeinu i taimi uma.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o se vavalo vavave

O le suavai o le eleele e mafua ai le faaleagaina. O lenei mea o loʻo faʻaalia e se ufiufi fulufulu lanu. Faʻaalu togafitiga fungicide. O meaʻai meaʻai e mafai ona tupu ai mailei mailei: ia mautinoa ia aveese nofoaga na aʻafia ina ia le pasi atu le manulele i le fale atoa.

Pests (aphids, spider mites) e seasea lava faʻalavelave. Ole togafitiga ole iniseti e manaʻomia.

Dionea laau o le vete o ata