Laʻau

Kislitsa

O fugalaau fugalaau fomai e taʻua lenei laau o Oxalis, o lona uiga "suamalie". I totonu o tagata, sa taua o le "faafefiloi o le fiafia" (po o le "vevela pupula"). O lenei fale i le taimi o le fugalaau e faʻaopoopoina ai le fiafia ma le fiafia lelei i totonu o le fale, aemaise ile taimi malulu. E manaia le tilotilo i se fugalaau matagofie ma faamemelo i ai pe a timu pe aisa i fafo o le faamalama.

O ipu fagu vai i le tele o atunuu o loʻo manaʻomia i le Vaeluaga o le Kerisimasi. Ua faatauina i latou o se meaalofa o le Kerisimasi ma tuuina atu mo le fiafia i aiga ma uo.

O le aiga o lenei laau e toetoe 800 ituaiga ma ituaiga eseese. Oxygen o se laau e le lelei ma ola i konetineta uma. E mafai ona maua uma i vaomatua ma vaomatua i atunuu Europa, Amerika i Matu, Asia ma e oʻo lava i le konetineta o Aferika. I lo tatou atunuu, o meaola suamalie mumu ma le lanu piniki, lelac ma fugalaau sinasina e masani ona taatele.

Potu Kislitsa: tausi fale

Nofoaga ma moli

O le okesene o le potu e manaʻomia se malamalama lelei. Fautuaina e tuu i le itu i saute poʻo sisifo ole fale. Afai e na o le itu i mātū e feagai ai pupuni, ona fai lea mo le laau e te manaʻomia e faʻapipiʻi se isi faʻalauiloa malamalama. O le Sorrel e totoina uma i totonu o se fagu fualaau faisua, ma i totonu o se pusa faʻapipi, ma i le taumafanafana ma luga o se nofoaga faʻatoʻaga.

Lulu

O lenei fugalaau totonu e tupu lelei i se potu vevela o le 15 i le 20 tikeri Celsius. Faatasi ai ma se faaitiitia o le vevela, o lona fuaina e iloagofie ai le faaitiitia ma lemu lemu.

Faʻamasinoga

O le gasegase o le suavaia e teuina i totonu o se potu malulu mo le lua i le tolu masina, talu ai e manaʻomia se taimi malologa. I le taimi nei, aua nei galo e uiga i le faʻamaluina o le palapala seia oʻo ina aliaʻe uluaʻi fuʻa. E totoina ni fatu toto e tusa ma le lima vaega i ipu eseese. E naʻo le masina o le a pasi, ma o le a mafai ona fiafia i le tele o fuālaʻau.

Le palapala

Toeitiiti lava o soʻo se eleele e lelei atoatoa mo le ola malie. E mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaoga le faʻatau pe faʻapipiʻi i vaega tutusa le oneone, laupepa, turf, faʻapea foʻi ma le eleele paʻu. I le tulaga o le paluga o le eleele e sili ona lelei, o le a fuga le fuga o le oona, ma o le a paʻu le lau.

Faʻasa

Oxygen o se fale e tatau ona manaʻomia i taimi uma ma faʻamautu lelei. Ae e faigofie lava ona faʻafetaia le suavai o le eleele. Talu ai ona o le laau e ola toetoe lava a faifai pea ma faifai pea, e manaʻomia ile laʻei i vaiaso taʻitasi.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O lenei laau e manaʻomia ona fafagaina i na o le taimi o fugālaʻau, faʻapea foʻi ma le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe i le 2 pe 3 vaiaso. O le faʻaaogaina o le mineral fertilization e talafeagai lelei mo lenei (1/2 vaega o le fua fautuaina ua faʻaaogaina).

Suiga

Mo se mumu, e lelei atoatoa le fugalaau fugalaau, lea pe a maeʻa se taimi e malolo ai e te manaʻomia e te le totō se tasi, ae o ni pulu poʻo nodules. Aua neʻi galo e uiga i se alavai lelei.

Faʻapenaina o le Ita

Oxalis faʻalauteleina i auala eseese - fatu, pusa ma gauga.

Pulu

O le tele o taimi, o le oxalis e faʻapupulaina e puluvao poʻo fatu e ola latalata ane i se uʻamea tuai poʻo se pulu. I le avea ai o se tulafono, ua totoina i le 5-10 bulbs (nodules) i totonu o le tasi fugalaau fugalaau ma fufulu i le eleele i sina mea laitiiti. O se laau fou e tupu ma e vave ona atiina ae. O le mea lea, a maeʻa laitiiti atu nai lo le 4 vaiaso mai le taimi o le totoina, o le a tupu tele se laau totō. Faafetai i lenei tulaga, o le fugalaau e faatonutonuina.

Fatu

E lūlū fatu i luga o le eleele e aunoa ma le fufuluina oi latou. Toeitiiti atoa le tolu vaiaso o le a pasia aʻo leʻi oʻo mai le fuʻa muamua. I lenei taimi uma, e manaomia ona totoina i taimi uma ia laau toto. O totogo talavou e tatau ona totoina ia le itiiti ifo ma le toalima le tasi i tamai ipu ma eleele faapitoa (oneone, peʻa ma humus).

Laʻau

O le tipiina o le suauu e tatau ona mauaʻa i le oneone susu ma tausia le vevela pe a ma le 25 tikeri. Pe a ma le luasefulu aso, e mafai ona totoina i ni ipu eseese (tolu toso taitasi).

Maʻi ma meaʻai

E afaina i meaola faalafua, pei o le mea e tupu mai ai, o le aisa oona e seasea lava. Ae o le le talafeagai le tausiga, e mafai ona fetaiai le inu ma faigata, mo se faataitaiga, samasama ma le faataapeapeina o lau.

Faʻamatalaga Faʻatau

O lau o le kulimi suamalie o loʻo faʻaaogaina e fai ai soupeti ma salata, ma e matuā mauoa foi i vitamini C.

E mafai ona e iloa po o le fea ituaiga o meaola e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga, o ituaiga o vailaʻau oona o loʻo ola i le fale, ma e mafai ona totō i totonu o le togalaau i la tatou tusiga auʻiliʻili - Ituaiga o le kulimi suamalie.