O le togalaau

Heliotrope totoina ma tausi le faʻamalosia ma le faʻaleleia

O le heliotrope o loʻo faʻatusalia mai i le 250 ituaiga o meaola i tropical and subtropical climatic zones of the globe. O nisi oi latou, aemaise le Europa, e afaina ona o mea o le cinoglossin, o se palloid i le laʻau ma ua tipi, lea e mafai ona mafua ai faʻamaʻi ogaoga o le tino o manu i manu.

O le tele o vaega, latou te faʻaaogaina le heliotrope Peruvian, e faaigoa i lo latou atunuu - Peru, lea e oʻo ai i le maualuga o le 1.9 mita e ufiufiina i fugalaau manaia e faʻaalu mai ai le manogi o le manogi. O le taatele i le faʻatoagaina o laau, o siakono, corymbose ma le gaʻo.

Faamatalaga lautele

Heliotrope Peruvian O se faʻalauiloa ua aʻafia i se tau le lelei e pei o se tausaga faʻaletausaga, e pei ona tupu, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma togavao. O ona laʻau talatala e saʻo ma salalau totoa, e oo atu i le 60 cm le maualuga. O laulaau e lanu meamata, e le o le lanu, pogisa i luga ma malamalama i lalo, pala, ma maanuminumi. O inflorescences e oʻo i le 15 cm e aofia ai sina mea manogi, manogi, paauli po o fugalaau uliuli lanumoana, e afaina mai le amataga o le vaitau o le tau mafanafana seia oʻo i le afu muamua o le autumn.

E tatau ona maitauina o le manogi matagofie o le heliotrope e tupu mai i fatu e fai si itiiti i lo tatou taimi, ona o mea taua o le filifiliga filifilia e le o le faʻaleleia o mea manogi, ae o le atinaʻeina o mea teuteu.

O le mea lea, o le malosi o le manogi e ono eseese pe a faia se suʻesuʻega auiliili e oo lava i le ituaiga lava lea e tasi, o le mafuaʻaga lea e maua ai e le au atamamai aʻo leʻi faʻatau fua laau toto le manogi o laau - atonu o le a sili atu le manogi o nisi oi latou.

Eseese ma ituaiga

O le sili ona lauiloa o ituaiga Peruvian i togalaau o Heliotrope marin. E matua lelei lava, e oʻo mai i le 15 cm le umi, o le lanu violisa paauli ma le lanu meamata lanu meamata. O le maualuga maualuga o fugalaau o lenei ituaiga o le 45-50 cm. E aʻafia le aʻa ma amata ona fuga i le tausaga lava e tasi talu ona toto.

Heliotrope Sea Breeze - o se laʻau matagofie tele o loʻo i ai i le vanu. O lana fugalaau fugalaau e mafua ai le le malamalama o le uila i totonu o le vai. O faʻalavelave faʻaleagaina e lanu uliuli pe lanu violē, ma lanu lanu e pei o le Marina eseese. O le vao e mafai ona ola 45 cm mai le eleele. O lenei vailaʻau e matua manogi lava ma foliga sili i luga o tuaoi.

Heliotrope Odysseus - O se vao vao vao lenei e itiiti ifo i le 30 cm le maualuga, ma fugalaau laiti manogi. E fuga tele ma umi se taimi i le taumafanafana. E masani ona faʻaaogaina mo laufanua faʻasao ma le kapeta.

Heliotrope pubescent - o se vailaʻau oona e le mafai ona faʻaaogaina i le faʻatoagaina, pe i isi foi vaega. O loʻo faʻamatalaina e se lala faʻalautele mai le 20 i le 50 cm le maualuga, oval pe toetoe lava o lapotopoto lau, fugalaau fugalaau i luga o pito o lala ma o loʻo i luga o le tasi itu ma le itiiti o fualaau aina suamalie e pala i le taimi e matua. Tufatufa atu i sautesasae o le Rusia Rusia, i Azerbaijan, faʻalautele i luga o auala ma faʻasalaina fua o saito. Afai e te maua lenei laau i lau lava fugalaau togalaau, iloa - e sili atu le faʻaaogaina!

Heliotrope hybride - tupu e oʻo i le 50 cm le maualuga, o loʻo i ai faʻamau faʻalaʻau saʻo. O le lanu lanumeamata lanumeamata ua leva ona lautele. Laititi fugalaau fugalaau e oʻo i le 15 cm le lautele ma se lanu viole, lilac poʻo le lanu paʻepaʻe ma se manogi manaia.

O le lanu paʻepaʻe atoa o le faʻaleagaina o le uiga o le ituaiga Heliotrope Alba. O le ituaiga Heliotrope faletua papaʻe o fugalaau e piniki ae ia paʻepaʻe pe a fuga.

Heliotrope totoina ma tausi

O le faʻaleleia o le heliotrope i le lautele o le eleele e le mafaia e aunoa ma le uluai totoina o laau totō, ona o le faʻamaʻiina e tusa ma le 100 aso ao le i faia ni faʻalavelave. E tatau ona lūlūina fatu i le pito mulimuli o le taumalulu poʻo le aso Muamua o Mati i se mea na saunia faapitoa e aofia ai le 4 vaega o le peʻa mo le 1 vaega o le oneone. O le faʻafefiloi e tatau ona uʻu ma e tatau ona faʻamalosi e faʻaumatia le gaʻo.

A maeʻa ona faʻatumu le fagu i le palapala, e fautuaina e faʻatū lelei ma faʻatusatusa sina mea itiiti, ona faʻasalalauina lea o fatu o le heliotrope i luga ma sasaa i le pito i luga ma le eleele. I totonu o le potu o le a ola ai fatu, o tulaga vevela e lata i le vevela o le vevela - 18-20 ° C, ma le 22 ° C - pe a oʻo mai le totogo, e tatau ona matauina.

A maeʻa ona foliga mai 2-3 lau, e totō laau i totonu o pusa ma faʻafeinu tele. I le taimi o le fatuina o fatu, e tatau ai le susu o le eleele i totonu o le greenhouse, ma o le palapala lea e sosolo laitiiti. O le heliotrope e mafai ona totō ile lauʻeleʻele i aso muamua o Iuni, pe a maeʻa le po, i se laufanua lafulafu e matala, e sili ona lelei ma eleele eleele. O le heliotrope o se laʻau o le la-alofa, ae e le gafatia ia avega tuusao o le la. O le totoina o toto e tupu mai i nisi taimi, e mafai ona sili atu ona matagofie le fuga o le heliotrope.

Fesoasoani ile Heliotrope

O nisi o fai togalaau ua talitonu ma le mautinoa e tatau ona taua le heliotrope i laau toto, ae le o faamaonia lenei manatu pe a lelei ona faasusuina le laau. O le mea moni, e fiafia o ia i le susu, ae e le fiafia i le tele o vai, o lea e lelei ai le faatumauina o le lelei o le eleele - pe a timu, e aoga le faʻamaʻa. E le gata i lea, o le faʻavaeina o aiaiga o le faʻaititia o le faʻaleleia o le suavai, lea e masani lava mo nofoaga o loʻo maua ai le vevela, e ala i le sasaina o le a aoga.

Afai e te mulumulu le palapala ma le faapalaga poo le peat, o le a sili atu ona faigofie le tausia o le heliotrope, aua e le tatau ona e tatalaina le eleele i taimi uma. O le vavalalata o ia lava e faʻatagaina, aua o le auala lenei e puipuia ai le eleele mai le fausiaina o le pala. E le manaʻomia foʻi le faʻafefeteina o le eleele faʻamalolo.

Faasao le heliotrope i le taumalulu

E le mafai e le laau ona taumalulu i le laufanua. Aʻo leʻi amataina le malulu o le tau, sa faʻapipiʻiina o ia i totonu o se ulo ma auina atu mo le taumalulu i se potu malulu matagofie. I le taimi lava e tasi, o le fugalaau e puipuia mai le susulu o le la, o se taunuuga e mafai ona maua mai ai lau laʻau matagofie se paolo pogisa po o le mu foi.

Fertilizers mo heliotrope

Heliotrope laei pito i luga e fautuaina i le gasologa o le vaitau, faʻaauau i le va o le 2-3 vaiaso. O suavai suamalie ma sili atu ona faʻavaivaia faʻalavelave faʻamalolo e talafeagai ma nei faamoemoega. A maeʻa le 2 vaiaso talu ona faʻaalia le 2-3 laulaʻau i fualaau aina, ona amata ai lea o le faʻamalolo mo le faʻamafanafanaina mo fualaau.

Heliotrope e tupu mai fatu

Faʻapenaina o le heliotrope e fatu e faia ia Fepuari poʻo Mati i totonu o se faʻafefiloi faʻafefiloi o oneone ma peʻa. Pusa e ufiufi i tioata poʻo ata. A maeʻa le 3-4 vaiaso, o le a tulaʻi mai laau, ona e manaʻomia lea e tuʻuina pusa i totonu o le avanoa ma faʻasalalau solo ma taofi le vevela i tafatafa o latou i le itulagi 22-23 ° C.

E sili atu i le vai ma vai inu i le vevela o le potu. O le faʻaleleia o fatu e maua ai mea faʻapitoa mo le totōina ma le ola faʻateleina o laau totō, vao tetele, fugalaau i le tautoulu ma nai mea laiti laiti.

Faʻapenaina o le heliotrope i tafatafa

E tusa ai ma mea o loʻo taʻua i luga, e mafai ona tatou faʻataunuʻu e masani ona fafagaina o ia i le siama. O le mea aupito sili ona lelei, o tagata matutua o loʻo feagai ma le matafaioi a le ava ava malosi, o le tuʻuina atu i le tautotogo e sili atu ona lelei mea e maua.

I le taumalulu, e teu ai masini o le masiofo i greenhouses, tausia le puleaina vai vevela e lata ane i le va o le 8-15 ° C ma le fausiaina o vai inu mama. Mai le afa lona lua o le masina talu ai o le taumalulu sei oo ia Me, e seleseleina tipi e ala i le tipiina o tipu i le 3-4 internodes, tipiina lau e faʻaitiitia ai le susu.

O lapisi ua togafitiga ma le faatupulaia o le faatoaga o loo tuu i pusa na tumu i le humus ma le oneone i vaega (2: 1) ma tuu i totonu o se nofoaga malamalama i lalo o se ata tifaga po o se tioata. Aʻo tutupu aʻa, e manaʻomia le faʻamautuina o le vevela i le 22-25 ° C, ao faʻamalosiina laau i aso uma.

A maeʻa le 18-25 aso, e ono oʻo mai aʻa, ma e tatau ona totoina ia tipi i totonu o pusa paʻu ma minerale fugalaʻau, o se mea e vavae ese, e aofia ai le peat, oneone ma le oneone i le fuafaʻi 4: 2: 1.

I le vaiaso muamua pe a uma ona totoina, o loʻo tausia tamaʻi manu i nofoaga malulu ma faʻalauina i aso taʻitasi i le vai 2-3 taimi. O le pine o le faapipiiina o laau e mafai ona maua ai le tulaga sili atu o le matua heliotrope. E sili atu le toto i le eleele i se mamao e 15-20 cm mai le tasi.

Maʻi ma meaʻai

  • O faʻamaʻi faʻamaʻi uma i fili o le heliotrope, e tatau ona iloa le vaʻaia o le apogaleveleve i le fugalaau lea e aafia ai aʻa ma laulaau talavou.
  • I le faaopoopo i ai, o faʻamaʻi e mafai ona mafua mai i le papaflies ma aphids.

E sili ona lelei le tagofia ia i latou uma e faaaoga ai le togafitiga o "Actellik", toe faia le togafitiga pe a maeʻa le vaiaso pe a manaʻomia. E le mafai ona faʻaaogaina fomaʻi i le pala, e mafai ona faʻaogaina.