O le togalaau

Helopterum po o le acroclinium Toto fatu ma totoina i le laufanua palapala Vaʻalo o meaola

Helopterum totoina ma tausia ata fugalaau

Heliperum poʻo acroclinum, rodente - o nei lanu lanu piniki lea e fiafia i le taumafanafana i totonu o le fugalaau, ma i totonu o vaʻa vevela faʻaʻumiʻumi le atemosifia. Inflorescences e tauagafau ae lanu. O paʻu faʻamalolo e faʻapipiʻiina i luga o maʻa (pei o tila), foliga tutusa lelei, latou te susulu le lanu ma lanu susulu, malosi ma mago i le paʻi.

O foliga vaaia lautele, lea e mafai ai ona e fatuina uluai fatuga i luga o le 'upega tafaʻilagi ma faʻatau, faʻatasi ai ma le le lelei o le faʻatoʻaga ma le tausiga, avea ai le helipterum e lauiloa i le au faifaatoaga faʻatoʻaga, faʻailoga o le laufanua ma tagata fugalaau.

Faamatalaga o le Botanical

Helipterum (Helipterum) o se laau laʻau o le aiga Asteraceae (Asters). O fualaau e maua mai le fugalaau e manifinifi, umi (50-60 cm), ma le maualuga e alu aʻe, ona o le pubescence e foliga mai e lanu. O le tele o laulaau laʻau e aoina i totonu o se rosette basal, e le o se mea, e oʻo lava i le 3-4 cm le umi, o laʻau laʻau e laʻititi lava, e faʻafeagai. O le lanu o laulaau e lanu meamata, o le ulu o le ava e maua ai le lanu.

O le lanu lanu o petals e aofia ai paʻepaʻe, samasama, lanu piniki, maunu. O le leo e vaivai, o le susulu siliva e faʻafefeteina ai le lanu o laʻau ma laʻau, ma faʻapupula ai le laau.

Aisea ua avea ai se igoa ese

Faaliliu mai le Eleni, o le igoa o le laau o lona uiga moni o le la ma le apaʻau. E le masalomia lenei mea e fesootaʻi ma foliga vaaia o mea e tutupu: o le lanu samasama o loʻo siomia e peti e pei o fulufulu (apaʻau) o se manulele.

Ma le isi, o le laau o loʻo maua i lalo o le igoa Acroclinium (Acroclinium).

O le Helipterum e afaina mai le ogatotonu o Aferika ma Ausetalia. Na sau o ia i Europa e tusa ma le 2 seneturi talu ai. E ui lava i le le tumau, ae o loʻo ola pea i le tausaga e oʻo lava i Siberia.

A Fuga o le Helipterum

Helipterum mo se taimi umi: e amata ia Iuni (e le tele - ia Iulai) ma tumau seia oʻo i le amataga o Setema (umi i le tau lelei).

I le faaiuga o le fugalaau, o fatu-fatu ua nonoa, ua teuteuina i se mea e le masani ai o le cirrus bristles.

Helipterum faʻatoʻaga mai fatu

O le faʻalauteleina o Heliperum e naʻo le fatu.

E mafai ona vave totō ile laufanua, ae o le tuputupu ae o laau e mafai ai ona e maua ni laau malolosi, o le fugalaau o le a sau muamua.

O afea ma pe faʻapefea ona toto fatu fatu o le acroclinium mo fualaau i le fale

Helipterum mai fatu fatu laau toto

O le totoina o laau e faia i le ogatotonu o Aperila. O le a e manaʻomia ni pusa lapopoa e iai se mea e pala ai meaʻai. Faʻalu le eleele, tufatufaina fatu i luga o le fogaeleele e ala i le pipiʻi i totonu, ufiufi i tioata manino poʻo se ata mai luga. Ia mafanafana (i le vevela 20-23 ° C), tuʻuina atu faʻasalalauga faʻasalalau. E taua tele le faʻamalosi i aso taʻitasi, faʻaitiitia le faʻasalaga ina ia le poloka poloka. Faʻamalu le palapala i lea taimi ma lea taimi e ala i le sasaina i se moli lelei. I lalo o ia tuutuuga, o le a foliga mai ai laau i le 10-14 aso. E tatau ona aveʻesea fale puipui, faʻaauau le faʻaleleia o le faʻalelei. I le laasaga o le lua o laumei moni, totō i latou i ni atigi pusa eseese, taumafai e faʻapipiʻi le coma i le tele e mafai ai.

Lauina o fatu i le eleele

Helpertum fatu rosum ata

O le luluina o fatu o Helipterum i luga o le eleele tatala ua faia i le amataga o Me. Tui vave i le nofoaga o le galueaiina faifai pea. Fai ni uʻu papaʻu, vai, tufatufaina fatu, ufiufi i se palapala eleele e le sili atu i le 1 cm le mafiafia i le pito i luga. Ufiufi faʻatoʻaga i ni pepa poʻo ni mea e liliuina.

Vaʻai i le faʻaalia pe a ma le 7 aso. Manatua ao e tuputupu ae: faʻaleleia ma le faʻaeteete le eleele, faʻaleetele le totoina o fualaau aina e puipuia ai le aʻa mai le manua, e mafai ona toe totoina le laau pe aveese mai le saite.

Helipterum faʻatupulaia togafiti

Ole Helipterum o se tulaga masani mo le faʻatupulaia o manaʻoga.

E le na o se faʻaaliga, malamalama susulu o le la e taua mo ia. A oʻo ina tupu aʻe i laufanua matala, o le a fiafia le laau i le faʻalauteleina ma faʻalauteleina le fugalaau, aʻo faʻamaʻi ma meaola faalafua e le fefefe i ai.

O le tele o mea taumafa o le eleele e fesoasoani i le tuputupu ae o le laumei lanumeamata, lea e aʻafia ai aʻafia. O eleele o se tali alkaline e matuā faʻasaina. Faʻalelei ma e lelei le palapala, vaʻavaʻa, le faaʻauʻau poʻo sina gaʻo ile tali - lelei. Nai lo le totoina o eleele eletise, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le faʻamaʻiina i le vaitau o le tuputupu ae.

E faapefea ona toto le helipertum i le eleele

E faʻapefea ona totoina laau vao a Helinterum i le eleele

Acroclinum o laau toto ua totoina i totonu o le eleele lafoaʻi faatasi ma le faʻavaeina o le vevela moni (e pei o le afa lua o Me). Fai ni pu e tusa ai ma le tele o le aʻa, faʻafefiloi faatasi ai ma se eleʻele eleʻele, faʻapalapala le palapala i totonu o le laau ma ou alofilima, o le ua aʻa e tatau ona fusi i luga o le palapala, vai. Ina ia faʻaleleia le tuputupu aʻe, faʻapipiʻi le ata tele.

Tausia se mamao pe a ma le 20 cm i le va o laau taʻitasi.

Auala e tausi ai helperthrum

Ole tausiga o le Helderum e itiiti lava: o le laulauina o le lamala, e masani lava e le manaʻomia le laei pito i luga, o le palapala ma le vevela o le a manaomia.

Tatalo ma mulching

E mafai ona taʻua lea mea o togafitiga faʻatulafonoina, talu ai e taua le faʻamautinoa le maua o le okesene i aʻa. O le faʻaleleia o le eleele o le a matua faʻamafanafanaina ai le tulaga. Faʻaaoga soʻo se mea i le lima: peat, compost, vaomago, vaovao, paʻu, sisi. E fautuaina e tuʻu le mulching layer i se taimi pe a uma ona toto.

I le le maua o le mulch, faʻalasolo taimi, e le faatagaina le faʻaalia o se mea e pala i luga ole palapala. E le tatau ona loloto le loloto ina ia le faaleagaina ai aʻa. Aveese ma le lima vao vao.

E faʻafefea vai

E ui lava i le faapaleʻaina o le lamala, ma le leai o ni timuga masani, e manaʻomia le suāsusu. I le vaitau o le ogaoga o le lāmala, vai pe tusa o le tasi i le vaiaso. Afai e le lava le susu, o le a le toe i ai ni mea. Aʻo tuputupu aʻe mo le seleselega, faʻaauau ona faʻainu vai masani i aso e 10 aso.

Faʻafefea ona fafaga

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o meaola faʻapitoa e pei o laʻei pito i luga mo acroclinum. I le amataga o le tuputupu aʻe, fafagaina faʻamaʻi faʻasamaʻi, i le taimi o le aliali mai o faʻavave, faia se faʻalavelave faʻalavelave o minerale mo faʻalaʻau fua. Afai e te manaʻo e totoina le tele o meaʻai mo le tipiina, e tatau ona faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamalosi ile minerale 1-2 taimi i le masina faatasi ai ma le vai mo le fausiaina.

Maʻi ma faʻamaʻi o acroclinum

A oʻo ina tupu aʻe i se nofoaga talafeagai, faʻamautu faʻafefe, e le faʻaalia le laau i faʻamaʻi ma meaola faalafua.

Mai le suavai o le palapala, e mafai ona afaina ai faʻamaʻi faʻamaʻi - o le taunuuga o le pala ma le oti o le laau.

Faatasi ai ma meaola faalafua, o meaola ma anufe o moli nocturnal e tatau ona matauina.

A oʻo ina aʻafia mea e tutupu, o le tuputupu aʻe o le heliopterum e faʻagesegese, e mafai ona maua togitogisa uliuli i laulaau. Mo le puipuiga, ua totoina ai falala ma galala lata ane. O le faʻaaogaina o nei laau totō e faʻaaogaina e togafitia ai le fesoasoani, pe a faʻaalia mai meaola faʻafuaseʻi.

E faʻafefe i anufe (latou te lanuina lau), latou te faʻaogaina togafitiga ma se iniseti faapitoa.

Helopterum i le mamanu o le laufanua

Helopterum i le ata ata ata

Acroclineum e lelei atoatoa mo mea e ola ai, o loʻo i ai se mea mataʻina i totonu o moega fugalaau ma fugalaau lapopoa i totonu o le kamupani faatasi ai ma laau totō e mafai ona faʻaogaina pine.

O le filifiliga manumalo o le tuʻuina atu lea i totonu o mixborders, tuaoi, rockeries. E le tatau ona totō le Helipterum i ni fugalaau tetele, aua e mafai ona "leiloloa" i le tele ma le matagofie o laau tuaoi. O le totoina o le laina (i le mixborders, moega fugalaau, lipine, mo le fausaga o togalaau, o puipui ma fausaga i le itu i saute) o le a faaalia ai le tulaga o le laau, faatumu le avanoa i le susulu.

Faigafaiva mo se fesoasoani tauagafau e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete. E mafai ona avea: violet e leʻi faʻaaogaina, pulupulu o polo o alumini, loto o faʻaleagaina o mea, faʻaupuga ma ona laʻau faʻamaonia, au.

Helipterum i fugalaau

Helipterum i fugalaau teuteu o fugalaau mamago

O le laliperum pito sili ona lauiloa e faʻaalia i le foafoaina o sefe. O se mea manaia faʻatasi ma fugalaau tetele o irises, popopies, sunlilies, peonies. O le eseesega o le lanu samasama ma le lanumoana e matagofie: o se helipterum samasama e fetaui ma fualaʻau, logo po o le eleni lanu violē.

E oʻo lava pe a uma le faʻamamago, o le a le mafai e le faʻalavelave ona taofia a latou fatu ma e umi. E foliga mai e foliga mai e "ola" ia laupepa, fiafia i mata i se lanu siliva.

Paʻaga i totonu o vaʻa vevela o le: statical, craspedia, xerantum, malosi, physalis, mordovia.

E faʻaaogaina foi e fai ai atavali, paneli, ma isi mea teuteu.

Tipiina ma le faʻamagoina o mea e tutupu i le acroclinum inflorescences

Ina ia maua ni mea vaivai a Heliperum, lea o le a susulu ma tumau, e tatau ona e faia mea lelei uma. O le tipiina e faia i ni nai aso pe a uma ona tatalaina pupu. E mafai ona e tipi uma lala. Faʻapotopoto i latou i fusi, tautau faʻatasi ma o latou "vae" luga. Mumu i totonu o se nofoaga malulu mafiafia ua lelei ona faʻaleleia.

O ituaiga ma ituaiga eseese o Heliperum

O le ituaiga o lenei tusi tausaga matagofie e aofia ai le sili atu ma le 90 ituaiga. Talu ai ona o nofoaga o le vevela e nonofo i le fale, na o nisi oi latou e faʻafeiloaʻi i tulaga o la tatou eria.

Helipterum pink Helipterum roseum syn. Rhodanthe chlorocephala

Helipterum pink Helipterum roseum syn. Rhodanthe chlorocephala ata

O le maualuga o le laau e tusa ma le afa mita. O laʻau e faʻamaoni, faʻalelei, ae tumau. O le basal rosette e aofia ai lau lanu lanumeamata lanu uliuli ma se fulu lauulu. O le taamilosaga lanu samasama o loo fausiaina i le 5-6 laina o lanu piniki "petals". O loʻo i ai se pepa lapopoa-fuga ma fulufulu.

O ituaiga sili ona lelei o le ituaiga:

Helipterum white grade Helipterum roseum 'ata o Pierrot

Red Boni - o le pito i totonu o le lanu enaena, o le gaʻo o lanu piniki mumu;

Album - paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e siomia se lanu samasama lanu;

Taalo lapotopoto - o le tumutumu e toetoe lava uliuli, o le lanu o petals e eseese;

Goliath - faʻalavelave tetele (e oʻo i le 6 inisi le lautele) faʻatasi ai ma petals of pink, cherry, coral hue.

Helipterum Humbold Helipterum humboldtiana

Helipterum Humbold Helipterum humboldtiana photo fugalaau

O le maualuga o le laau e tusa ma le 40 cm. O le maualuga o le inflorescences e 3 cm, ae e tele, e faʻaputu i talipupuni. E foliga mai o fugalaau o loʻo punitia i le tele o lau.

O le laʻau Baby Baby e lauiloa - o le lanu lanu samasama o le samasama, o le lautele o mea e le tusa ai ma le 6 cm.

Helipterum Mengles Helipterum manglesii

Helipterum Mengles Helipterum manglesii photo

Laʻau faʻamaina 30-35 cm le maualuga. O le lapoa o le ato e tusa ma le 3 cm, o le ata lanu e mai le lanu paʻepaʻe i le paolo o le keke.

E lua ituaiga:

Аtrosanguinea - faʻatasi ai ma se paʻu paʻu o petel;

Maculata - peti lanu piniki e ufiufi i laʻau o se paolo pogisa.

Helipterum corymbiflora Helipterum corymbiflorum

Helipterum corymbiflorum Helipterum corymbiflorum ata

I fafo atu, e talitutusa lava ma le manatu o loʻo i luga, ae sili atu le tele o faʻafitauli.