Fale taumafanafana

Faʻaaogāina o le vai i le vaomatua

O le mamafa o le vai i totonu o le suāuu lava ia atonu e le lava e tuʻuina atu ai le vai vevela. Mo le toe faʻaaogaina o le vai vevela i totonu o le vaomatua, e tatau ona faʻapipiʻi saʻo le DHW ma faʻapipiʻi ai se pamu tafe.

I totonu o fale tetele, ua fautuaina e le au atamamai le faʻapipiʻiina o se vai vevela (DHW) o se auala faʻapitoa o le faʻavevelaina o le vai e ala i le faʻavelaina o le kesi ma le eletise (e mafai foi ona e faʻaaogaina se kesi eletise e tasi). I lenei tulaga, ina ia mafai ai ona maua le suavai vevela, e tatau ona faapipiiina i totonu o lenei faiga se afi afi vevela.

O le tele o le vaomatua e fuafua e mafaufau i tagata uma o loʻo nonofo i totonu o le fale (mo se aiga o le 4 tagata, o se mea faʻaleleia mo le 100-150 lita o le a lava). O le vai o loʻo i totonu o le DHW e faʻamaʻafia e faʻaaogaina ai se fesuiaiga vevela lea e fesoʻotaʻi atu i se mea faʻavevela (vailaʻau, koluma).

O le vai vevela vevela e tele mea e faʻaaoga ma galuega faatino. O le mamanu o le mea e le o se mea e faʻaaogaina ai le mafanafana, o le faʻapipiʻiina lea o se pusa i totonu o le mea e pei o se masini pipili e faia i le uamea, lea e alu ese ai le vai vevela mai le vaomatua. Ona o le vevela o le vevela i le va o le vai vevela i totonu o le pamu ma vai malulu i totonu o le vaomatua, ua vevela ai le vai i totonu o le vaomatua. O lenei mea e maua ai se faʻasuaga muamua o le vai vevela mo manaʻoga o tagata.

O le polokalama DHW atoa o loʻo i ai se pupuni tapuni. Afai e le faʻaaogaina le vai vevela mo se taimi umi, e amata ona malulu. A manaʻo se tagata e faʻaaoga le vai vevela, atonu o le a feagai ma le faafitauli o le toesea muamua. A oʻo i luga le tap, o le tino lava ia e faʻaaogaina ma amataina le faʻavelaina o le vai. Ae seia oo i lena taimi, pe a vevela i le vevela e manaomia, e mafai ona pasi ni nai minute.

Ina ia mafai ona faʻaaogaina le vai vevela pe'ā uma ona tatala le pusa, faʻapipiʻi le pamu pipisi i totonu o le masini, lea e faʻamautinoa ai o loʻo faʻaauau pea le vai, e tusa lava pe faʻaaoga e le tagata le vai vevela pe leai foi.

O le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa e faʻaaogāina: vai faʻalautele, siakiina ma vaʻalele saogalemu, vaʻalele toto.

O le mea lea, o le toe faʻaleleia o le vai vevela i totonu o le vaomatua e alu i le faʻaaogaina o se pamu felafoaʻi, se vevela vevela ma meafaigaluega faʻaopopo, lea o loʻo faʻatūina i se polokalame DHW e tasi. O se taunuuga, e le tatau ona faʻatali se tagata seʻia tafe le vai, tuʻu le vai mo sina taimi.

Toe faʻaaogaina o le faʻaleleia o le alavai

O se tasi o auala sili ona taua ma faʻalavelave o le faʻapipiina o se vai vevela o le suavai o le faʻapipiʻiina o se vaomatua ma le faʻaleleia, ae e mafai lava ona e faia oe lava ia.

O se tasi o mea e sili ona taugofie ma faʻaleleia lelei vai mo fale ma fale mafanafana, e manatu le au atamamai i se afi faʻavevela afi. I le avea ai o se punavai o le faʻavevelaina o le vai atonu o le kesi, eletise poʻo se tagata vevela vevela. O le fesuiaiga o vevela lea e mautinoa ai le faʻaaogaina o le faʻaaogāina o le DHW ma se faʻaoʻo afi faʻavevela afi.

O le lelei o le galueaina o le vaomatua e fuafua ai le sili atu o le faʻatinoina o le tino atoa. O le manatu o le fusi e mafai ona faʻamatalaina o se vaega o le faʻapipiʻiina ma le fesoʻotaʻiga o le DHW system i le punavai o le faʻamafanafanaina o le vai.

Pe a faʻapipiʻi le vaomatua ma le tino atoa ma le toe faʻaleleia, e te manaʻomia:

  • Seti se mea e toe faʻaaoga ai. E masani ona tu i le ogatotonu o le nofoa afi;
  • O vai malulu e tuʻuina i le pito i lalo o le vaomatua;
  • O le vai vevela vai e tatau ona faʻatutu i le pito i luga o le vaomatua;
  • O le paipa o le vevela e fesoʻotaʻi mai i luga, ma pasi (o le tafe o le vai o le felauaiga vevela o le a alu i le matagaluega, o lona ulufale atu o le ai ai i le pito i luga o le vaomatua, ma o le a mafua mai i lalo).
  • E tatau ona tuʻuina atu faʻataʻitaʻiga i le punaoa eletise e tusa ai ma tulafono o mea faʻapipiʻi, ma fesoʻotaʻi faʻaoga faʻaoga. Valves ma taps.

E tatau ona e nofouta o le aoga o se faʻaaogaina o vai faʻafefe i totonu o le fale e faalagolago ile faʻaogaina ole fale mafanafana ile fale. O lenei mea e fesoasoani e faʻaleleia ai le lelei o se vai vevela faʻavaivai (vaimini) e 35%.

O le suʻeina o le vaomatua faʻatasi ai ma le toe faʻaleleia o loʻo faia faʻatasi ma se faʻatulagaga masani o meafaitino: taps, PVC pipili, mea faʻapipiʻi, tuʻuina, pamu. E tatau ona e filifilia naʻo ni oloa faʻamaonia lelei maualuga mai mea umi. O le faʻaaogaina o masini faʻasolosolo ma mea e faʻaaogaina ai paʻu o loʻo malosi e le fautuaina.

O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le kiliva

O le faʻaleleia o le vai i le DHW e manaʻomia ina ia maua ai le vai vevela i soʻo se itu i totonu o le tino e aunoa ma se faʻaopoopoga faaopoopo. O le faia o lenei mea, o se matagaluega o loʻo feaveai i luga o le vai e alu ese mai le vaomatua i totonu o le tino, ona toe foi mai ai lea i le vaomatua. O le toe faʻaleleia o loʻo faia i le faʻaaogaina o se pamu laitiiti e matua lemu lava. O lenei faiga e fesoasoani e faatumauina ai le malulu o le vevela o vai vevela i soo se mea o le fale.

Faatasi ai ma fuafuaga masani o le toe faʻaleleia, e tele ni filifiliga autu:

  • Faʻamatuina se alalaupapa e tolu-ala poʻo le tautua. Faʻaoga lenei metotia mo puipui ma fola o le 'olo. Lua paipa (lua kesi) e fesoʻotaʻi i le vaomatua. O se tasi o matagaluega e mo le faʻamafanafana, o le isi mo le vevela. O le faʻavelaina o le vai i totonu o lenei faiga e avea ma mea autu e faʻamalolo ai. Pe a faʻaitiitia le vevela o le vai, e faʻaaogaina se servo-drive poʻo se alalaupapa e tolu, lea e amata ona galue i le faʻamafanafanaina o le vai. Ua taofia le vevela i lenei taimi. A maeʻa le faʻafefiloi o le vai i le vevela e manaʻomia, faʻafouina le mafanafana;
  • Faʻatūina o pamu e lua i totonu o le tasi masini. Faatasi ai ma lenei polokalame, o se tasi o pamu ua mamanuina e toe faʻaaogaina ai le vai vevela e ala i le faʻavelaina o le eletise, ma le isi i luga o le auala eletise. O lenei faiga e faʻamautinoa muamua ai le vevela masani o le vai i totonu o le vaomatua, ona sosoo ai lea ma le faʻavelaina o le eletise. O se vaega o sea fuafuaga o le i ai o se thermostat ma se fesuiaiga o mode, lea e mafai ai e oe ona faʻamalo, pe a manaʻomia, se tasi o polokalama;
  • Le faʻaaogaina o uila vaʻalele. E faʻaaogaina pe afai e sili atu ma le lua laina i le fale (faʻamafanafana, vai vevela, faʻamafanafanaina le fola). O lenei polokalame e faʻaoga i le faʻavevelaina o le vai, e mafua ai ona vevela uma le kesi. O lenei faiga e taua tele le toe foi - i le auiliiliga o vai. E le mafai e le tagata faʻamalolo ona taulima manaoga o tagata uma i le taimi e tasi.

O le filifiliga o le auala e faʻafefe ai le vai ma le mafanafana, faʻapea foʻi ma metotia o lona toe faʻaleleia i totonu o le vaomatua, e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma faʻamalamalamaga manino o tagata faʻatau uma ma le malosi o le tagata e faʻaleleia le suavai. O se mea lelei i totonu o fuafuaga autu o se mea e faʻaaogaina ai ni vaʻalaupapa e tolu-ala poʻo ni tautau faʻamaonia.