Fugalaau

Astra alpine perennial Tuputupu ae mai fatu Laʻau ma tausi lelei

Astra alpine ata

O le ituaiga o alpine asters e tusa ma le 250 ituaiga o tausaga taʻitasi, tafaogalua, lauolaola vao ma vao. Faateleina tufatufaina atu i vaega eseese o le Itulagi i Matu, aemaise i Amerika i Matu. E lagona e ia le fiafia i Alps, Sayan Mountains, Altai, ma le Caucasus. O laau toto e talafeagai mo le galue i luga o mauga mauga ma mo tuaoi.

Asters i fuaitau o le fugalaau e vaevaeina i le tautotogo, taumafanafana, autumn ma le fuga. O inflorescences e nofofua, matagofie tele, ma le lautele o le 4-5 cm, i luga o ponaivi manifinifi; lautele na faʻaaogaina mo le seleina. O nisi laau toto e tupu i Aferika i Saute. O le igoa e atagia ai le foliga tutusa o se fetu - mai le lanu samasama susulu o le tele o ave o petals e feololo. O foliga i fafo e pei o se togalaau vao po o seisa, o lona uiga o le igoa lona lua - alpine daisy.

O le le fiafia ma le tauagafau, umi le teuteuina Alpine aster e faʻamaonia ai vaʻavaʻai mai le tausaga taʻitasi. I le totōina o se tasi laau, latou te faamemelo i ai mo le silia ma le tasi le tausaga ma e itiiti le tausiga ma le tausiga.

Faamatalaga o le Botanical

Alpine aster perennial photo

Alpine aster, Korzhinsky aster, faʻailoga pepelo - o se aiga vavalalata o le Saina po o le taʻutaʻu tausaga, o se tasi o sui iloga o se aiga tele o asters, ua maua le alofa o le tele o fai togalaau mo le tele o seneturi. O le tele o laʻau e oʻo i le 35 cm le maualuga. Faatasi ai ma le malamalama lelei, o le vao, o loʻo tuputupu aʻe, e faia lona tolu-foliga.

O faʻamaga, faʻasalaga, lala e sili ona faʻalauteleina e faʻalauteleina mai le vavao vao. O le aʻa e tu i le pito i luga ma faʻalauteleina. O laʻau basal o le obovate foliga o loʻo i luga o laʻau e faʻatauvaʻa, faʻafefe i le ape, e masani ona tupu mai e aunoa ma ni petioles. A o leʻi oʻo i le taumalulu, e alu lauusiusi ia laau. O le afifi leoleo, e aofia ai le lua laina o laupepa o se foliga e leai se mea e tasi. Inflorescence - ato apical e oo atu i le 6 cm ma ituaiga fuga fugalaau eseese o paleti lanu eseese - mai le ogatotonu o le ultraineine. O fatu e sosoʻo i luga. E fuga mai le amataga o Me ia Iulai. Aua e te leiloa lo latou fiafia seia oʻo i le kiona.

Ua totoina le laau talu mai le seneturi lona 16, ua faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le teuteuina o nofoaga ma le tele o tagata fai togalaau ma tagata nonofo i le mafanafana. I totonu o le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaaogaina i vaʻavaʻaʻi, tuaoi, mauga maumaututu ma faʻavae vaega o le pito i luma. Ua totoina i itulagi pito i matu, ma tumau ai i ogaoga e aunoa ma ni taunuuga.

Tuputupu ae Alpine Aster

Astra alpine faʻasolosolo taimi totō ma ata tausi

Afai e le ufiufi lau togalaau fugalaau, lelei ona susulu i le la, o le matagofie Alster Aster o le a le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. E manaʻomia e ia le suavai lelei, ae le o le eleele faʻapalapalaina, ae a le o le mea e le lelei ma faʻavaivai. I le taimi o le tutupu o masini, latou te manaʻomia le tele o faʻamafa. E tele meaʻai ma ituaiga e manaʻomia le fafagaina lelei. O le taimi lava e oʻo mai ai le malulu (ogatotonu o Oketopa ma mulimuli ane), tipi le aʻa i le ua. O lenei taotoga e mafai ona faʻafeiloaʻi i le tautotogo, faʻatasi ma le aveeseina o moli tioisa.

Afai e te matauina le rhizomes o le alpine aster o faanatinati ese mai le eleele, ona e tatau lea ona toe totoina le laau i le loloto pe a mafai pe ufitia foi i le eleele, e ufiufi ai vaega e iloagofie ai. O nisi o meaola e vave ona faʻavavevaveina, o lea e tatau ai ona vaeluaina taimi. Mo le gaosiga, o vaega sili ona maloloina o le rhizome faʻatasi ai ma fuālaʻau tetele ma se aʻa e lelei ona atiaʻe. I le amataga o le vaitau tuputupu aʻe, ua fafagaina i latou i le faʻamalositisi ma le faʻaopoopoga o le calcium, lea e faʻaaogaina e pei o se penisina po o ni fuamoa fuamoa fuamoa.

I le taimi o le tau mafanafana, latou te faaopoopoina le pefu i lalo o laau, ona sosoo ai lea ma le tatalaina. E le fiafia le manulele fou. Ua muta le fuga mai i le tele o meaʻai e leʻi pisia. Latou te sulufaʻi lelei e aunoa ma se malutaga; latou te aofia ai na o tamaʻi laiti ma talu ai nei na faʻapipiʻiina faʻataʻitaʻiga i lala laau, vaovao mamago.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

Toe faʻaleleia o alster alpine i le vaevaeina o le ata o le togavao

E faʻapipiʻiina i le vaeluaina o le vao. O aso sili ona lelei mo lenei taotoga o Me - Setema. Delenki ua tupu i se mamao e tusa ma le 15 cm mai le tasi. Pe a latou atiina ae, e mafai ona totoina i eleele tatala. O loʻo faʻalauteleina foi i fatu e vave ona le mafai ona latou gafatia le germination, e totoina i se vasega pepe mai ia Aperila ia Iulai poʻo le taimi o le taumalulu, e faʻaosofia ai le faʻamalosia o le natura.

Faʻateleina Alpine Aster mai Fatu

Astra alpine perennial fatu toto

I le ogatotonu o le laina, Alpine aster e mafai ona luluina fua i luga o le eleele, i le amataga o Aperila, e ufiufi ai le togalaau i le ata. A maeʻa le masina, e mafai ona totoina laau totō i se nofoaga tumau, ma i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana o le a amataina ai laau faiva laiti. O le tausaga e sosoo ai o le a latou atinaʻe atoa ma o le a fiafia i le tele o fugalaau.

I le fale, o fatu e totoina ia Mati-Aperila, i papatusi, koneteina ua faatumulia i se masini malamalama. E mafai ona ola e aunoa ma le suavai, pe afai e te tuu fatu i se mea mamao mai le tasi ma le isi ma faasolosolo lemu le palapala.

E faʻapefea ona tupu se aster alpine mai fatu mo vine i le fale:

  • O le luluina e mafai ona uma i le faaiuga o Fepuari ma seia oo lava i le faaiuga o Aperila. O nisi taimi e leai ni taimi latou te toto ai fatu i le ogatotonu o le taumafanafana.
  • O fatu e tanumia i totonu o le meaʻai mo le centimita ma le afa, leai.
  • E sili atu pe afai e te totoina se pea o fatu i ni ipu eseese. Afai o loʻo e totoina ni atigipusa tele po o atigipusa, fai laina e le sili atu nai lo le 8 cm, tuu se mamao e 5 cm i le laina.
  • E faʻamalosia le tafega, ia mautinoa ia i ai avanoa i totonu o le pusa mo vai e faʻafefe.
  • E sili atu le lelei o le vai ina ia aua le afaina le palapala ma e le faigata tele.
  • O se mea sili ona sauniuni e saunia mo fugalaau e lelei mo le toto i le fale. Afai e le o lata mai, ia tausia lelei le mea e pala, ma faaopoopo i ai le afa afa o le fanua i le togalaau ma faʻafefiloi.
  • Filifili matala i saute pe a lava le malamalama ma o le a le faʻaosoina laau.

I luga o le eleele avanoa e mafai ona gaoioi i le taumafanafana po o le amataga o le tautoulu. Latou te ola pe a mavae le 3 tausaga. E le masani ona teuina ituaiga uiga masani i le taimi o le faʻalauteleina o fatu, e tatau ona amanaia pe a faʻamalosia ae faʻapitoa faʻataʻitaʻiga.

Alpine aster e mafai ona faʻaleleia e ala i le vaʻaia

O ia kopi e faʻaluaina uma le tulaga matua. Totoina mai laau ola maloloina. O le aoga pito i lalo e faʻamamaina laulaau, togafitia i aʻa poʻo isi mea e faʻamalosi ai, fusi luga. Succinic acid e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea e faaosofia ai aʻa e ala i sina vaega ole pefu.

Faʻaaoga i totonu o le lua vaiaso. Ina ia faʻavaveina le faʻavaeina o aʻa, o le tipi i totonu o le vasega pepe e ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata. O aso uma, ea mo le 5-10 minute, siitia le fale. Faʻasuina ao agi, aloese mai le suavai. I le amataga o le tautoulu, toe totoina i se nofoaga tumau i se mamao o le 15-20 cm.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu o alpine aster

Astra alpine blue ata

O aʻa e masani ona aʻafia i le paʻu uliuli, lea e tau atu i le pala o le aʻa, le oti o le laau. E mafai ona aliali mai le paʻu palapala i laulaʻau, e taʻua o se faʻamaʻi paʻepaʻe Compositae. E tupu lenei mea ona o le tulaga le saʻo o le fale. Faʻatinoina mai lenei sasa e ala ile taugofie.

O iniseti, o le aphid o le mea aupito sili lea ona matautia, lea e faʻagesegeseina ai le tuputupu aʻe, faʻamaina ai ni toloiti, fufuluina o le sua mai ia latou; mai pupuʻa ua afaina, faʻalavelave faʻaleagaina, e le fuga i le lumanaʻi. O le lamatiaga o le gaogao, o le togiina o ni taameni laiti. O faʻailoga e lalagaina i le efuefu. E mafai ona aloese uma nei mea e ala i le faʻapipiina o pupuvao, tatala lelei, nofoaga e pu ai.

E faʻaaogaina le vai faʻaaoga i iniseti (2-3 laulau punumu o le birch tar i le 10 lita o le vai), fafagaina laau ma fagu vai. E maua iʻuga lelei lelei le fasimoli masani a le aiga. E mafai ona e faʻamavae le fasimoli i le vai, o le a faʻapupulaina ai le aafiaga o le gaosiga. Vaevaega o le vao e aofia ai le toe faafou, e tatau ona faia i le 3-5 tausaga. E sili atu le aua le faʻaaluina i le faʻamaʻiina ma le faʻamalosiina - i le natura masani o alpine asters o loʻo ola, o le palapala e masani lava le mativa. Pe a vevela, atonu e le fuga le laau pe maʻi.

O ituaiga eseese o alpine aster

Asera Alpine White Alps

Albus (Albys) - o se tasi o uluaʻi fuʻa i le amataga o Iuni, o laumei pupuu e lalagaina i lau lanu lanumeamata lanumoana. Fugalaau e paʻepaʻe ma se lanu samasama, lua-faalua ma faigofie ona salalau solo i le vao. O le maualuga o le 12-22 cm. E sili ona lelei i le rockeries, luga o mauga mauga.

Gloria - fugalaau lanumoana lanumoana e le silia le 3 cm le lautele. O le amataga o le fugalaau e tupu i le faaiuga o Me, Iuni. O le togavao o loʻo i ai le laumera o le emerald e teuteuina seia oʻo i le taimi o le tautotogo. E oʻo i le 35 cm le maualuga E fetaui mo taʻavale laʻitiiti, moega fugalaau, rockeries. Le mautonu, mausali, tali atu i le tausiga.

Astra alpine blue Goliath Aster alpinus Koliata

Goliath - lauulu lanu lua-lua lanu violē i luga o le mutia laʻititi laʻitiiti o lanu uliuli-lanu meamata. A faʻaaogaina e pei o se mea faʻaleleia, e vave ona ola ma nofo ai i le eria ua tuʻuina atu i ai. Aveesea vave o lala ua leiloloa, o loʻo fesoasoani i le vaʻavaʻa umi.

Astra Lpian Rosea Pink

Rozeya - ato na i ai le lapisi o le 6 cm e aoina mai i tumutumu o peti piniki, o se nofoaga lanu-samasama. O le maualuga e tusa ma le 15 - 20 cm. Fuga i Iulai. Latou te faia ni paʻu matagofie, lalagaina i fugalaau pupula. O le lauusiusi o se vaega lanu meamata. E fetaui lelei mo le tuufaatasia o maa.

Astra Alpine Fiafia Fiafia Fiafia ata

Fiafia Fuga (Fiafia Fuga) - o se ituaiga o loʻo i ai faʻamalosi malolosi, o le amataga o le tupu. O taʻavale vaivai e teuteu ai le fafo. E laitiiti tele atu nai lo ona uso. Fugalaau e tele ma umi mai ia Me ia Iulai. O se laufanua taua i laufanua o loʻo i ai ni mea lapopoa, mafolafola, o loʻo tumu i lanu piniki i le taimi o le fugalaau. A tulaʻi i luga o le ala e foliga matagofie ma matagofie. E tatau ona aveese faʻamaʻi ua mamago i se taimi tatau, ma faʻalauteleina ai le fugalaau.

Duncle Schenet - o se lago maualalo ma le paʻu lanu violisi ma se nofoaga tutotonu samasama e le sili atu i le 3 cm le lautele ma le 25 cm le maualuga. E foliga mai e ese mai le tala o le peony bushes ma isi fugalaau e vave ona fuga, e faia ai se lanu pupula e faasaga i se lanu lanu meamata.

Ruber - matagofie matagofie vavalalata mata. O lanu lanu o fugalaau o se mumu-lanumumu o le a teuteuina soo se nofoaga i lau togalaau. O le maualuga e oo atu i le 30 cm e fetaui lelei mo laau nofofua ma pupuni, e faapena foi mo le galo, moega fugalaau, mauga papa. O le fausiaina i luga o le auala, fatuina se mea matagofie ma se vao.

O le Superbus o se mea e le lelei, e le faʻasalaina ma fugalaau lanumoana-fugalaau lanumoli. Teuteu soʻo se nofoaga i lau togalaau. Na te lagona le lelei i le ufiufi o le malamalama, teuteuina o puipui o ie ma isi fausaga.

Pogisa Matagofie ma Helen Beauty - laʻei matagofie o le 15 centimita tafaʻi ma fugalaau lanu enaena lanu enaena e faʻaaogaina e avea o se mea e teu ai i nofoaga e manatua ai, o le fatuina o se laufanua e tele-fuga. Toto i le va o maa, e foliga sili ona lelei.

O le faʻapipiʻiina o le totoina mai ituaiga eseese, o lanu e faʻaauau pea ona tupu mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo. E maua lenei mea e ala i le faʻapipiʻiina o ituaiga alpine ma isi ituaiga o faʻailoga - Oketopa, Setema, Italia, Peleni, New England ma Niu Sila.

E na o nei fugalaau lava ia, eseese ituaiga ma mea totino, e mafai ona e fatuina se mix mixga Igilisi - o se elemene taua o le fuafuaga a Europa, lea o le a tumau pea ona teuteuina i le tausaga atoa ma o le a fiafia i lona fatu ma lona aiga ma le matagofie, fua tele. O le mixborder, o loʻo i luga o le pa, pa poʻo le faʻasalalau o le fausaga, o le a natia ai mea sese, teuteu le teritori o le 'upega tafaʻilagi poʻo le togalaau ma faaopoopo le atoatoa i le laufanua. Manaomia le tausiga aupito itiiti ma le tau. O nei mea totino e foliga mai o toto, e masani ona fuga, ona faʻapena lelei ai lea o fugalaau masani ma fugalaau fugalaau.

Faamalologa meatotino

Alpine aster palapala ata ufiufi

O vailaau faʻaleagaina o le chamomile alpine e faʻaaogaina. Faʻaaogaina togafitiga faʻasolosolo e faʻaaogaina ai le fuga. O loʻo faʻaaogaina lelei mo le gastrointestinal upsets, togafitiga o scrofula, tuberculosis. Selesele i le vaitau o le vavalaʻau: tipi, faataatia i totonu o se mea e tasi, faʻamago i lalo o fao, aloese mai le susulu o le la. O teuteuga, o meaʻai e togafitia ai tamaiti ma tagata matutua. O fualaau e faʻaaogaina mo le tele o dermatoses.

O lenei laau le lelei talu mai aso anamua ua tosina mai ai mafaufau o tagata i le matagofie o le matagofie. O fale tuai na teuteuina i teuteu e toe fai ai paʻu o lala ma vavae. Na maua i latou i le taimi o taʻavale i tuʻugamau ma tuugamau anamua. E taʻua i tala faʻasolopito ma tala faʻasolopito e uiga i le alofa ma le faʻamaoni e fesoʻotai ma le atua fafine o le alofa Aphrodite, faʻaalia le matagofie o le Atua ma le le faʻamaonia le talavou.

Na talitonuina o nei "fetu" matagofie o loo i luga o le tulaga o atua fafine. Sa totoina i latou i aso anamua i faitotoa o malumalu ma fale ina ia maua ai le fiafia o tino faalelagi ma atua. Na tuʻuina atu e le tasi i le tasi i le vaeluaina, ma talitonu e fesoasoani i latou e fiafia e toe maua le fiafia ma toe feiloai.

O le tele o tagata fugalaau e tuliloaina i latou, e le o le tele o mea e manaomia ma mea e aofia ai, e le o le tele o mea e manaomia ma mea e aofia ai, e le o le tele o mea e manaomia ma mea e aofia ai ma le sui o le laʻau, o lo tatou matamuli lea, o le tausia lelei o le tagata lava ia, faaaloalo i na nofoaga o le a tupu vaivai ai isi au filifilia .

E tele lava taimi e ave ai taʻavale i tua atu o nofoaga tuulafoaia, e mafai ona e vaʻaia se laau talatala o le alster aster i lalo o vao o fugalaau po o currants. O le a le ituaiga tausiga e mafai ona tatou talanoa i ai i lenei tulaga, ae o loʻo ola le laau, o loʻo ola, fuga. E taua le faaopoopo atu o sina gauai ma tausi ia te ia, ma o le a faafetai atu ia te oe i le va o le fugalaau umi. E le tele ni laau totino e iai na ituaiga meatotino ma o se galala faapitoa mo le ola.

O le laau e atoatoa mo na tagata nonofo i le taumafanafana, latou te fiafia e na o le malolo i totonu o le fale poʻo le togalaau, e aunoa ma le faʻalavelave e tausi lelei laau. Alpine daisy o le a faʻafetai pea i tagata uma i lana fiafia i fetu laiti. O le mea moni, i lenei tulaga, e tatau ona e gauai atu i ni mea e sili atu le lelei.

Alpine aster o se tasi lea mea ofoofogia o le natura o le natura o le tina, e fiafia ai i tatou i ona laʻau, lauulu laititi-taua, faʻatau ma le le mautonu, tutumau, lalelei. O le tuputupu ae o le a le faigata, e oʻo lava i tagata e amataina le amataga.