Faatoaga

Boxwood - o le teuteuga o le togalaau

E faigata ona maua se laau e sili atu ona lelei mo le faʻaleleia o tomai o le "atinaʻe togalaau," ma faia ai ni faʻamafanafana ma ni fuainumera eseese i lau lava togalaau nai lo boxwood. O lenei mea totino o se "Frenchististist", o se mea e sili ona fiafia i ai artisi topiary, ma faʻaaoga lelei, e mafai ona fatuina ai se laufanua matagofie i soo se togalaau.

O lenei laau afu ma se pale paleni faataamilomilo faataamilomilo ua ufitia i le lanumeamata lanumeamata, paʻu, paʻu lanu manu. O le teuina pea o lanu lanumeamata, o le boxwood o loʻo tumau pea le teuteuina o le togalaau i soo se taimi, e oʻo lava i le vaitau. I lo latou atunuu, i atunuu o le Metitirani, Asia Minor, Aferika i Sasae, Amerika Tutotonu, Iapani ma Saina, laau totowood e maualuga i le 6-8 mita, ma o le laau e pei o se laau e oo atu i lona pale malulu e 15 mita. I a tatou ponesi, na o faʻataʻitaʻiga e tupu aʻe i Crimea e mafai ona mitamita i latou. Ae maise lava, o tupu laau e lua selau e ola i le Nikitsky Botanical Garden, e ola e aunoa ma se lauulu, o lona maualuga e le sili atu i le 5-6 mita.

Boxwood

Boxwood o se agavaʻa faʻalautele ma, faatasi ai ma le tausiga lelei, e mafai ona ola e tusa ma le 500 tausaga. Ma e ui lava e sili atu i le 30 ituaiga o meaola, o le mea aupito sili ma sili ona faʻatuatuaina mo a tatou togalaau ua tumau pea ma tumau pea le faʻaauau - lat. "Búxus". Na taʻua e tagata Eleni o Buchus, lea e faauigaina o "mea eleelea" - o le taua tele lea o boxwood. O lenei laau tulaga ese ua taʻua foi o le "laau uʻamea" aua o loo taoto le laupapa i le vai. E le gata i lea, e tupu malie tele, o le mafiafia o le ogalaau e le sili atu i le tausaga e silia ma le tasi le millimita.

Fautuaina ituaiga o boxwood

O le filifilia o Boxwood e faia i le itu o le fatuina o ituaiga fou fou ma ituaiga eseese ma le motley, auro, paʻu poʻo le lanu lanu.

Boxwood "Marginata". Laʻau taʻitasi e teuteuina i se lanu samasama faataamilo i le pito.

Boxwood "Aureovariegata". O lau lanu ei ai se manamea samasama malie.

Boxwood "Latifolia maculata". O le laʻitiiti, o lauʻau tuputupu aʻe e foliga mai i lanu auro, ma le pito i lalo, mafiafia, liliu lauusiusi.

Boxwood "Compacta" - eseese ituaiga.

Boxwood "Loka Puni". Tifaga fiafia ma le foliga masani.

Boxwood "Marginata" Boxwood "Latifolia maculata" Boxwood "Aureovariegata"

O fea e totō ai boxwood?

O Roma anamua ma o latou tuaoi tuaoi i Metitirani na latou ofoina atu fomu ma foliga fausaga e avea ma laupapa. Ona o nisi faʻaitiitia o le tau i lo matou eria ma se vaitaimi uumi o le faʻataʻatitia, i le totoina o fafie i totonu o la matou togalaau, o le a mafai ai foi ona matou mafaufauina le savalivali solo, ma faia ni ata vali lanumeamata. O aso nei o le boxwood e manaʻomia ma e alofagia e le aufaʻailoga ma e masani ona maua i totonu oa tatou togalaau i fualaau suamalie po o fualaau e leai se totogi.

  1. Boxwood, tupu aʻe i se auala pito i luga, e iloga e nofoaga sili ona lauiloa. O Boxwood ei ai se nofoaga faapitoa i totonu o togalaau i se faiga masani. E tatau ona fiafia o ia i tagata o loʻo vaʻavaʻai i le faʻalogoina o le faʻamalamalamaga - "faʻapipiʻi le le fetaui".
  2. O laupapawoodwood o loʻo faʻapipiʻiina foi i se paʻu o le lauulu, aʻo tumau pea le foliga masani o le togavao, ma e fetaui tonu lava i le tele o mea totino o isi mea teuteu faʻamalosi poʻo conifers. O ia vaega e fai ma vaaiga masani pe ese i le fua o lanu lanumeamata i luga o le mutia.
  3. Faʻatoʻa totoina ni faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi o boxwood e faʻailoaina i le foliga o se foliga faʻa-ata poʻo se tagata tusiata.
Boxwood "Compacta" Boxwood "Loka Puni"

E faʻapefea ona tipi laupapawoodwood?

Afai e te manaʻo e tupu se laʻau eleelea, laiga ma le soifua maloloina poʻo le puipui - ia faʻamaoni, o le maualuga o le boxwood ua faasolosolo malie ona faateleina.

Fale laupapa laupapa

O vao laiti e tipi i lalo o le tasi selu, muamua i le maualuga o le 15 cm mai le eleele, pe a uma le tupu aʻe o tipu - i le maualuga 20 cm mai le eleele, ma isi. O lenei metotia o le a mafai ai e oe ona maua se pa puipui i se pale paleni paʻu, lea e faʻaaogaina ai foliga o pupuʻu, paʻu paʻu poʻo se foliga le mafaamatalaina o le pa puipui lava, pe a vaʻavaʻai vavalalata ma lala o loʻo i lalo, ma o loʻo i luga luga le tumutumu o le tumutumu. Mo le tasi vaitau o le tau vevela, boxwood ma le 3-4 ituaiga lauulu e tupu ile 15-20 cm i tausaga taʻitasi. O le fulufulu lauulu mulimuli e tatau ona faia e le sili atu nai lo le faaiuga o Aokuso, ina ia oʻo i le tuputupu ae o le tuputupu ae o le taimi e matua ai ao lei amataina le kiona.

Tafaʻi fanua geʻotaʻi Woodwood

O lauulu lauulu laupapa e faia i le faʻaaogaina o laupapa talafeagai. O le tuʻuina atu i boxwood se foliga faʻasolosolo i foliga o se vaʻa, o se fagu, o le pyramid, o se trapezoid, o se ellipse, ma isi mea, o loʻo faʻapipiʻi ona faia o le uʻamea uʻamea. O le faʻavaa e tuʻuina i luga o se vaomatua, ma o mea uma o loʻo totoe i fafo atu o le pepa, o le osofaʻi mai siama, o le a vavaeeseina ma le alofa. Na o lauulu e puleaina ma tausia le foliga na tuʻuina atu.

Fuainumera faʻalavelave mai boxwood

O laupapa laupapa e ese pe a oʻo mai i le ata o se tagata, manu, meafale ma isi mea faʻalavelave. Ona tuʻuina atu ai lea o lala o le adultwoodwood i foliga talafeagai e ala i le fesoasoani a le uamea ma le uaea mafiafia. O lālā tutusa e paʻu, faʻapipii, ma o totoe o loʻo fesootaʻi i le skele ua maeʻa poʻo ua aveese atoa. O le fatuina o se ituaiga o ata o le faagasologa e sili ona faigata, e le gata ina naʻo le onosai, ae o le naunautaiga foi ma nisi o tomai tusiata, e pei o se lagona tutusa, tutusa ma le fealofani.

Boxwood Topiary Fale laupapa laupapa Fuainumera faʻalavelave mai boxwood

Falelaau laupapa laufanua Boxwood

O togalaau o loʻo ola ai laau vao po o faʻatagata e tupuga mai i le talafaasolopito ma se faailoga o le manuia, tamaoaiga ma le faʻaaloalo. Ae i le faaopoopo atu i vaega tatala o le togalaau, ua totoina i ogalaau ma teuteuina i ata mataga i luga o patios, terraces, balconies ma loggia, ma e latou te faʻaaogaina foi boxwood i totonu o togalaau. O le togalaau fai-ia-oe e tuu i lau windowsill, e le o se vavega? Se manatu sili e uiga i se uluai meaalofa mo oe pele, faʻapea foi i latou oe miti a latou lava togalaau, ae e leʻi mauaina nei avanoa.

Laasaga muamua

Muamua, e tatau ona tatou filifilia se atigipusa o le a tatou faasalalauina ai a tatou togalaau i le lumanaʻi, e mafai ona avea ma pusa laupapa, o se ato, o se uʻamea teuteu teuteu, o se potopotoga matagofie po o se isi atigipusa.

Laasaga lona lua

Matou te tuu le alavai i le pito i lalo o le ulo. O laupapa laupapa i luga o le laufanua e le talia ai le vavalalata o le eleele, o le a sili atu ona lelei i totonu o se fagu ma vai lelei ma suavai lelei.

Laasaga tolu

E tatau ona e filifili i le faiga poʻo le autu o lau togalaau. E mafai ona avea ma se mea: mai le laasaga i le Igilisi poʻo se faiva faiva. O le a e manaʻomia ni laumei poʻo soʻo se isi lava faʻatumuga (iliili, maa) o soo se lanu ma lanu e fai ai se togalaau togalaau. O le tuʻuina atu o le faanatinati ma le natura i lau tamai togalaau, mafaufau e filifili ni fomu fale e fai i foliga o ni tamai nofoa, nofoa faataavalevale, figota po o ni fugalaau fugalaau e mafai ona faia mai mea e faʻaleleia e faʻaaogā ai pusa, pulou fagu, uʻamea, ma isi.

Laasaga lona fa

O le laasaga pito sili ona taua o le filifilia lea o laau mo se togalaau laitiiti. O le faamamafa e tatau ona i ai i luga o le laau sili ona susulu ma sili ona tetele, mo se faataitaiga, o se laupapa laupapa. O lenei laau e masani ona totoina i totonu o fagu, aua e vave ona fetaui i avanoa vavalalata, ma e vave lemu le evergreen.
O lea ituaiga o laau o le a teuteu ai le togalaau i vaitau uma e aunoa ma le aveesea o lona teuteuga. O paaga e le maua le maualuga o laau toto i foliga o sūlū, ivy, fesia pe fetolofi laume. O le tuputupu ae, o le a latou faatumuina le talaaga lautele o le togalaau, ma faamamafaina le alofa tunoa o boxwood.

Togalaau laitiiti Iunivesite a Iapani i se tamaititi

O nisi taimi, o le fatuina o se togalaau faʻanofo e le manaʻomia ai ni tupe teu faʻafaigaluega tetele, faʻaalia sina mafaufauga ma tosina mai ai se mea manaia tele e pei o boxwood!

Punaoa: Faʻatoʻaga Blog