Fugalaau

Oxygen Fruit, poʻo Ekremokarpus - mea faʻapitoa

O se tasi o vaʻaiga faʻapitoa iloga faʻapitoa ua maua atoa lona tulaga o se "mea faʻapitoa." O le mea moni, o loʻo i ai le tulaga i le faʻamalosia o laau e le ona o le tausiga faʻapitoa, ae ona o le maualalo o le toʻa. O fualaau suamalie e pei o se lauiloa ua tupu na o le eliina mo le taumalulu mai le eleele poo le avea o se fagu. Ae i le alofa tunoa ma le alofa tunoa e le iloa e le ovary tagata tauva. O se vine manaia lea ei ai uluai fugalaau mu, matagofie ma matagofie i le taimi e tasi.

O le ovum, poʻo le Ekremokarpus faigata (Eccremocarpus scaber). © Karl Gercens

Laʻau tuputupu ae ma faʻafefe

I totonu o vine togalaau, lea o nei aso mai le tele o laau e le masani ai mo le tuputupu ae i luga o pylon ua avea ma ata moni fetu fetuunai, lautele, vaivai, ua mafai ai ona e faatumuina vaega tetele i se taimi puupuu, o loo i ai le manaia o ituaiga masani ma mea moni. O le tasi o le pito mulimuli o le fua o le ovule, e le o iloa e lona igoa o le botanous as ekremokarpus. O nei meaola o loʻo olaola tele i Chile, lea ua tupu i le lalolagi atoa e avea ma tausaga taʻitasi. O laʻau matagofie ma le tele o fuālaʻau e le faʻalavelaveina mai le alofa tunoa o le laau, o se tasi o mea aupito sili ona matagofie o mea e taʻavale ai.

Ovaries, po oEkremokarpusy, po o Ekkremokarpy (Faʻasologa) - fuga o vao vao e feosofi i le maualuga (poʻo le, umi) o le itiiti ifo i le 2-3 mita. E ui i le mea moni o le 4 ituaiga o laau o loʻo aofia ai i lenei ituaiga, o se ituaiga e tasi ua tupu aʻe o se aganuu teuteu - Oryx e faigata, po o Ekremokarpus grungy (Paʻu paʻu).

O se foliga matagofie lava lenei, o le faia o laulaau mamago, ma le matagofie, matagofie ma le matagofie i luga o le lagolago. E mafai ona ia pipii i le toetoe lava o soʻo se lagolago, laʻititi, ae tele faʻatautaia e mautinoa ai lona faʻatuatuaina. O le ovoma e faigata tele, e oʻo lava i se tausaga faʻale-aganuʻu e mafai ona oʻo i le maualuga e oo i le 5 mita. O le laina lava ia e foliga mai o le ea ma le mamafa. Ae e ui lava i le foliga mai o le eleelea ma le meaʻai, o le ovule ua puipuia lelei mai le matagi ma e faia ai pea lavalava e puipuia pea mai le prying eyes. O laulaau e faigata tele, nofo i tua, e aofia ai le 3 i le 7 tamai lobes, tuʻuina le pale i meaʻai, pala ma le vaivai. Pogisa, mafiafia le lanu na o le faamamafaina o le matagofie o laʻau. E faigata ona iloatino fasipepa taʻitasi i le "kapeta" o le ovum; I le pito o laulaau, ma tuʻu ai vevela tutotonu, o loʻo i ai ni mea faʻalautele, e le mafaamatalaina i le taimi muamua na tilotilo ai. O se liana mai fatu e atiina ae.

O le laumei matagofie o le laau e le itiiti ifo i le matagofie e fuga, ae o le matagofie o le mea mulimuli lea ua manatu o le uiga sili ona lelei o le vine. O fugalaau laiti, fugalaau laiti, e valiina i lanu mumu, e aoina i pulumu vavalalata o mea leaga i pito pito i tua o lala. O loʻo tuʻuina i tafatafa o le laʻau, ona o le mea e sili atu ona latou teteʻe atu i lona tulaga. O le pusa e vaapiapi, e toetoe a tapunia le pharynx. Fugalaau e pei o ni tafega, pala, salalau solo i luga o le fale. A maeʻa ona toto, o fualaau lanumeamata e pei o tao ma fasi pepa-mamafa e amata ona fua, amata ona vevela ia Aokuso. O le faʻavaeina o fualaau 'aina i le mea e faʻamama ai fugalaau e afaina ai le tele o le fugalaau.

O le paleni lanu o le oxycarpous e aofia ai na o lanu mumu - lanu mumu ma moli i le tele o tuufaatasiga o tuufaatasiga, e masani ona fefiloi ma i latou i fugalaau lanu.

O le fuga o lenei vine e umi lava le umi, e le itiiti ifo i le 2.5 masina - mai ia Iulai seia oʻo i le muamua o fulufulu muamua. Ma afai e mumu lau lauusiusi i le malulu, ona le fefe ai lea o fugalaau o le tau muamua malulu.

O le ovum, poʻo le Ekremokarpus faigata (Eccremocarpus scaber). © Michael Wolf

I le faaopoopo atu i le nofoaga autu, na atiina ae e le au faifaatoaga ituaiga o togalaau o le ovule. E eseese i latou mai le fale i le lanu ma sili atu le tele o fua. O foliga teuteu o le ovoid e faigata:

  1. "Tresco Scarlet" - moli-lanu mumu, lanu eseese ma samasama samasoni ma le lanu mumu;
  2. "Tresco Gold" - o se lalelei matagofie i auro, susulu i fugalaau i lalo ifo;
  3. "Tresco Rose" - fuaina, eseese ituaiga ma se paolo peleni o fugalaau piniki ma se moli lanumeamata moli;
  4. Lanu eseese-lanu eseese "Tresco";
  5. Salmon, faatasi ai ma le matagofie o pito auro, vasega "Pulou Pulu";
  6. Ata lanu auro matagofie "Aureus".

Le faʻaaogaina o le ovary i le mamanu o le togalaau

O le ovary o se tasi lea o vine sili ona matagofie mo le teuteuina o lagolagosua eseese, puipuia o nofoaga malolo, faia o lanu lanu, masamilo ma mea e teuteu ai. E foliga maualuga i luga o le pa, faʻafefe, gasebo, faapaologa ma e oʻo lava i puipui o le terrace, fale, fale. E faapitoa le aoga o le matagofie o ekremokarpusa i tua, i le tulaga o le tatalaina o mea i tua.

O le a ola lelei le ovary i totonu o le togalaau, ma i luga o le faapaologa, ma luga o le terrace. O le mea autu o le filifili lea o se nofoaga mafanafana, ma lelei mo ia. I le taimi lava e tasi, o le liana e mafai ona faʻaaogaina mo le teuteuga lē tumau (mo na o le tasi le vaitau), ma o se uluai solosolo solo i totonu o togalaau teuteu ma mea teuteu.

Oxygen Fruit Growing Strategies

I le fale, e faafouina le liona i tausaga taʻitasi ona o le lapisi lapoa, ae o le tubers e faigofie i le malulu, taumalulu i na o le vevela i luga ae 0 tikeri. E naʻo tagata o loʻo i lalo o le vailaʻau o loʻo i ai ma le malūlū le fiafia atonu latou te le popole i le auala e tauva ai le ovine i le togalaau. Mo le vaeluagalemu, o lenei agaifanua e sili atu le maʻaleʻale, ma o sina taumalulu-malosi le vine o le a le gata ina malupuipuia, ae ave i totonu o se potu e leai se fale.

E sili atu ona faigofie le tupu aʻe o le okesene i totonu o pusa lapoa. O lea e sili atu ona faigofie le tuʻuina atu o meaʻai paleni ma le faʻaleleia o vai e tatau ai mo le laau. Ae e mafai ona e totō saʻo toto ile eleele.

3 taʻiala mo le tuputupu aʻe o avo:

  1. E pei o se vine taʻitasi - i le lūlūina o fatu mo fualaau ma le aveina o laau laiti i totonu o eleele palapala poʻo pusa.
  2. E pei o meaʻai, i le lūlūina i le taufaʻaiuiuga o le tau vevela po o le vave o le tautoulu i greenhouses, malulu i totonu o se potu e leai ni kiona ma totoina i le togalaau i le tausaga a sau.
  3. E pei o se laʻau faʻapena e faʻamamaina i totonu o fale mo le taumalulu.
O le ovum, poʻo le Ekremokarpus faigata (Eccremocarpus scaber). © Christian von Bohlen

Tulaga Manaomia e Ekremocarpus

Oxygenates e le talia le susu susu lelei, aemaise lava i le taimi o le vavao. O le mea lea, o le liana o loʻo tuʻuina i nofoaga o le a puipuia ai mai le vaʻaia. A oʻo ina tupu aʻe i totonu o koneteina, o le mauaina o se nofoaga lelei e le faigata. Ae pe a oʻo i le eleele e sili atu ona lelei le filifilia o tulimanu e sili ona puipui ma faʻamalo. Ae mo le moli, ona tatau ai lea i le opo, e tatau ona sili atu lona malamalama. O nofoaga o le la, puipui ma tafega o le itu i saute i nofoaga sili ona mafanafana o le togalaau o nofoaga sili ona lelei mo lenei tagata fetolofi.

Mo le oxycarp, e tatau ona e filifilia lelei le palapala. O lenei laupepa e fetaui lelei mo le palapala, susu ma le lanu po o le oneone papaʻe (ma e sili ile palapala oneone). E taua tele le faʻamautinoa le maualalo o lau eleele e ala i le faaopoopoina o se vaega o faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea faʻalaʻau aʻo lei totoina. O le mea e fai mo pusa e filifilia mai totonu ole vaeluaina ole lalolagi.

O le totoina o le oxycrop

O fualaau o lianas i se nofoaga tumau poo totonu o pusa lapoa mo le togalaau ma le terrace e na o Me lava, pe a maeʻa le lamatiaga o le kiona toe faafoi. O le Ekremokarpus e tuu i le va o le 30 cm i le va o laau: o loʻo ia te ia se rhizome faʻatusatusa, o se laau toto, lea e le manaʻomia tele avanoa.

Aʻo lei totoina vine i totonu o le palapala, e tatau ona faʻaaogaina fugalaʻau. Pe a totoina ni fatu, e sili atu ona lelei le faʻapipiʻi o le palapala. I totonu o koneteina, o loʻo taatia ai se alavai mama i le pito i lalo o le tane. E tatau ona maeʻa le faʻatinoga faʻatasi ma le tele o le faʻafeinu ma le mulching.

O le ovum, poʻo le Ekremokarpus faigata (Eccremocarpus scaber). © FarOutFlora

Oxycarbon Care

E matua faigata lava ona ola Ekremokarpus e aunoa ma le fafaga. O lenei liana mai le numera o meaʻai i totonu o pusa e lua ma le palapala e manaomia ai le tumau o le eleele. E le manaʻomia le faʻavaivai masani, ae tusa lava pe itiiti ifo le malemalulu e sili ona totogi e le susu. O le mea moni, o le veveokarpus e ola i totonu o ogaumu ma pusa e faʻafeinu i aso uma, i le taumafanafana - i aso uma pe sili atu faʻaletonu.

O le a manaʻomia le oxycarpus ma le pito i luga. Mo le pusa o vailaʻau, e faʻaaogaina vaiaso i le faʻaaogaina o fugalaau faʻapitoa mo fua o laau totō poʻo soʻo se faʻamalaʻau. O taualumaga e amata mai i le taimi o le totōina ile eleele poʻo le ave i le togalaau ma faʻaauau seia aulia Aukuso. 2-3 faʻalauteleina o fugalaisa e faʻaopoopoina mo le tuputupu aʻe o ovaries i le taimi galue - se masina talu ona totoina, i le taimi o le fugalaau ma i le amataga lava o le fuga. E mafai ona e faʻaaogaina se isi laasaga - ia faʻamaua faalua i le masina. Mo lenei vine, e lelei foi le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina atoa poʻo fugalaʻau mo le faʻaleleia o laau teuteu.

Mo se tagata e fiafia ile tulaga o le faʻatoʻaga mo le totoina o fualaau oona, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o le eleele. Mo lenei mea fetolofi i soo se faiga o le galueaina, o mea uma e gaosia i le laau ma le mulch teuteu e talafeagai.

Ekkremokarpus e fai ai le tele o laupepa laiti e pipii lelei i le lagolago. Ae o le laau lava ia e manaomia pea ona taialaina, nonoa, "vavave" ao latou tuputupu ae, ina ia sili atu le malosi o le aʻega o le ovum i le lagolago.

Ina ia mafai e le ovary ona fuga ma le fiafia tele i logo afi mai ia Me ia Oketopa, o le a tatau ai ona ave faʻamalosi taimi uma ma le faʻatagaina fua le fua. Ae o le faʻamautinoaga autu o le totoina vave o le teuteu taimi. Ina ia mafai ona fua lelei le fua o le ovule, oʻo atu i ni lapoa tetele, faʻaalia i le tele o mea laiti, e tatau ona faʻapuupuu ai laulaau uumi aʻo leʻi toe aumaia i le togalaau.

O le ovum, poʻo le Ekremokarpus faigata (Eccremocarpus scaber). © FarOutFlora

Oxyfert taumalulu

E mafai ona e faʻasaoina le vine mo le tausaga e sosoo ai na o le faʻafeiloaʻiina i totonu o koneteina i le potu. Pe a tutupu le olaola i le palapala, pe a eliina, e fautuaina e aua le faʻaumatia le palapala palapala i totonu o le fatu. A o le i alu ese le laau mo le taumalulu, ua faapuupuuina pupu. O ovaries matagofie e tatau ona taumalulu i se malulu, ae le o se potu malulu tele. O le maualuga o le vevela o le taumalulu mo lenei vine e mai le 5 i le 10 tikeri Celsius (maualuga - 15 tikeri). Ae o le autu autu e le o le vevela, ae o le avanoa i le malamalama. Ina ia mafai e le ovary ona taofiofi lona matagofie ma ia aua nei tofu, e tatau lava ona teu i se mea manaia e oo lava i le taumalulu.

Puipuia o Pest ma Disease

Oxycarp o se laau faʻamalosi pea e le afaina i faʻamaʻi faʻamaʻi ma e seasea osofaia e meaola faalafua. Na pau lava le tuusaunoaga o le aphid, lea, i nofoaga lata ane o laau mamaʻi, e mafai ona salalau atu i lenei vine. E na o le taua lava e tau ai ma iniseti.

Auala e toe gaosia ai

Fatu

O lenei vine ua tupuina e le gata i fualaau, ae faapea foi i le totoina saʻo i eleele palapala (ia Me, pe a uma ona faamafanafanaina le eleele), ae o lenei filifiliga e le aoga mo le laina ogatotonu. O fatu laau e totoina i totonu o Fepuari poʻo Mati, i kaseti poʻo pusa lautele. E laʻititi fatu, o le mea lea mo le lūlūina, e sili atu le faʻafefiloi i oneone poʻo oneone. A o leʻi lūlūina, o le meaʻai e faʻamalieina lemu. Mai luga, o fatu e ufiufi i se manifinifi lanu o le palapala, e sosolo mai le fana ma mumu i lalo o le tioata po o le ata. I le tulaga lautele, o le faagasologa o le faʻaleleia o fualaau e lua vaiaso, lea e manaʻomia ai ona faʻasalalauina faʻatoʻaga i aso taʻitasi. O le togi o loʻo faia i totonu o pusa paʻu poʻo ni atigipusa taʻitasi i le tulaga o le faʻaalia o le lautusi lona tolu. Mo laau toto, e sili atu le vave tuʻuina o se lagolago. Mai le amataga o Me, e sili atu le amataina o fatu e ita ai. A maeʻa le taufaamataʻu o le kiona ua leva, e mafai ona feaveaʻi i totonu o pusa mo le togalaau poʻo le eleele palapala.

O le ovum, poʻo le Ekremokarpus faigata (Eccremocarpus scaber). © davisla

Laʻau

I le puipuia o vine mo le taumalulu, olaola e avea o se vaomatua, o le fua o le ovule e mafai foi ona faʻaleleia i aʻa, ma vavaeina i le amataga o le tautoulu. E tatau ona e aʻaina le tipi i se mea e le gaogao, i lalo o se pulou, ona tupu lea o laau i totonu o se potu malulu i le taimi o le taumalulu ma se malulu o le ea e 12 i le 15 tikeri Celsius.

Manatua: o fatu o le oxcarpous e tupu i le manuia o le pa'ū, e oʻo lava i le vaeluagalemu. Ae afai latou te le maua se taimi e fua ai, o fua e mafai ona "aumaia" i tulaga o le potu e ala i le tautau i totonu o se potu susulu, ma le vavalalata. Pe a maeʻa le masina pe sili atu foi, o le a totoina fatu ma e mafai ona e maua lau lava sapalai o fatu fatu.