Laʻau

Taumafa Melon mo le ituaiga 2 Mateʻo

E le mafai ona teena le osofaʻiga a Aukuso i le maketi ae le faʻatau mai ni fua lanu, melons. O se mea manogi faamalolo o le melonini o le a maua ai se uiga lelei ma faʻaleleia ai le tino ma elemene talafeagai. Faatasi ai ma i latou e mafai ona afaina ai melolo, o loo i ai le toatele o tagata e maua i le maʻisuka. E mafai ona 'ai le kelo i le maʻisuka ituaiga 2, seʻi tatou taumafai e faʻataʻitaʻi.

O le maʻisuka ituaiga 2, o ona faailoga ma taunuuga

O o tatou tino o se mea faigata. O faʻamalolo i totonu o le okeni e tasi o loʻo atagia mai i faʻaaliga e leʻi mafaufauina. O le mea lea, o le faʻaauau pea o togafitiga, televave, togafitiga o taotoga, mafatiaga ma le le lelei o le siʻosiʻomaga e mafai ona taʻitaʻia ai le inosia o le inisalini e le faʻaaogaina mo le gaosiga o suka, ma e mafua ai le le atoatoa o le suauu atoa. O se tasi o faʻataʻitaʻiga mataʻutia o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 o le afaina mai le le lelei o taumafa. Tagata e faʻaaoga meaai vave, maua se meaʻai i luga o le tamoe ma gaʻo ao latou mafaufau i taunuuga. A maua loa, o le maʻisuka e le toe mafai ona faʻamalolo.

E maua e se tagata se faailoilo i foliga o faailoga nei:

  • faʻaoga faifaipea ma le faʻaaogaina;
  • susu ma le galala malosi i le ao ma le po;
  • vevela le paʻu i nofoaga vavalalata;
  • umi le faʻamalolo o manuʻa i luga o le paʻu.

I le maʻisuka ituaiga 2, e le tuiina le inisalini, aua e le tali atu i ai ia sela. Faatasi ai ma le hyperglycemia, o le suka e mafua mai i le urine, ma ua faateleina lona gaosiga. Afai e te le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, o le maʻisuka e ave 10-15 tausaga. I vaega mulimuli, o le vavaeina o vae ma le tauaso e tupu. O le mea lea, na o se taumafa malosi ma le lagolago faafomaʻi e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi ma faʻaʻumiʻumi le ola.

Ituaiga 2 maʻisuka meaʻai

O le faʻamaʻi e masani ona o faatasi ma le mamafa, e tusa lava po o le a le mafuaʻaga o lona tupu. Ma o le mea muamua o le a faʻaitiitia ai le tulaga o se faʻaitiitia o le tino o le tino. Ina ia faia meaai lelei mo calories mo le maʻisuka, e tatau ona e manatu o mea sili ona matautia e maua ai le gaʻo i le faagasologa o le gaosiga o sugars. E tuʻuina atu gaʻo kulūlū i le masini fuamalie i se pepa, ae faʻasaʻoloto ma ulu i le toto. O nisi oi latou e malolo mo se taimi umi, o le toto toto e maualuga lemu, o isi e maua vave le gaʻo ma o se mea matautia, e mafai ona tupu se pu. Vaega, fiber ma cellulose, i se tulaga lautele, e le faʻaumatia.

O le mea lea, na latou ave le kulukose e avea o se faasinomaga ma tuu atu i ai o se faasino igoa o le 100. O lona uiga, e vave ona ulu atu i le toto, masalosalo ai le suka. E tusa ai ma le laiga GI o oloa, o le glycemic index of melon is 65, o se maualuga maualuga. O lona uiga pe afai e te faʻaaogaina se fasi melonini i le 100 g, o le toto toto e faʻapuupuu, e maua le 6.2 g, pe afai e te 'ai atili, ona faʻalautele lea o le taimi e fuafua i le fua.

I le faaopoopo atu i le GM, o le fua o se iunite falaoa. I le taimi lava e tasi, o oloa uma e tutusa i le aofaʻi o carbohydrates i le 1 cm keke fasi falaoa e vavae ese mai se falaoa masani. O le maʻisuka e le tatau ona sili atu nai lo le 15 XE i le aso atoa. Ua mamanuina le taumafa ina ia le sili atu le paleni taumafa i le aofaiga ole XE. O le tau o le melonini e 39 Kcal mo le 100g. O lenei vaega e tutusa i le taua i le 1 XE ma mo lona gasologa e te manaʻomia 2 iunite o inisalini.

E mafai ona ou 'aina le kelo ma le maʻisuka?

O le maʻi suka e lua ituaiga. I le tulaga o le maʻisuka inisalini, e tatau ona fuafua pe fia le insulin e manaʻomia mo le gaosia o le oloa, ma faʻaititia le tele o inisiua. Po o le 'ai o le kelo, e le aofia ai isi meaʻai e tutusa i le paleni gaʻo. I le tulaga o le maʻisuka, o le melonini e mafai ona faʻaumatia i ni tapulaa faʻamapulaʻa, ia manatua e faʻaleleia le faʻaaogaina o suga, ae 40% o carbohydrates o loʻo faʻatusalia e le fructose, lea e le manaʻomia ai le inisalini.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o mea e sili atu ona faigata. Inisalini o loʻo i ai i totonu o le tino, ae le faʻamaunuuina lona aoga. O le mea lea, o le melo mo ia tagata gasegase o se oloa e le manaomia. Ae talu ai ona o se mea itiiti e fesoasoani i le gaosia o hormones o le fiafia, ona oʻo lea i lagona o le 100-200 g, pe a aofia i le lisi, e le afaina. E le gata i lea, o le melo e iai sona aafiaga tele ma le totogia. I le taimi lava e tasi, o le a sili atu ona faigata le lisi o kalori, talu ai o le oloa e maualalo-kalori. Masalo o sina paʻu mamafa. Faatasi ai ma isi fualaau (tangerines, pears, apples, strawberries) i se vaega itiiti, e faaleleia ai le lagona, lea e taua mo le maʻi.

O suʻesuʻega faafomaʻi e leʻi oʻo mai, ae i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatele, o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le toto ma le fesoasoani o le meloniki ma le momordica ua faʻapupulaina le lauiloa. O le ituaiga e taatele i Asia. O Momordica ua aumai i Rusia i le lanumeamata. Fua o se foliga uiga ese, laitiiti. Latou te matua vevela lava, ma le tiga na aoina i totonu ma i lalo o le vailaʻau. O le pulupulu lava ia e na o sina mea itiiti lava. i se tasi taimi e fautuaina e 'ai se kuata o le fausua ua afaina. I atunuu o loʻo tupu ai lenei meloni, e faʻaumatia i le atoatoa.

Initia oe na iloa le aoga o le kelolo oona ua talitonu o polypeptides o loʻo i totonu o le tamaititi e fesoasoani i le gaosiga o le inisalini.

O le moli melonesa o se fofo mo tagata lautele mo le faaleleia o le tulaga o le maʻi ma mafai ona afaina pe afai e maualalo le maualuga o le suka. O le mea lea, o feutagaiga ma se fomaʻi e se endocrinologist aʻo leʻi faʻaaogaina le oloa e manaʻomia.

O le fesili pe o le kelo e mafai ona fofo taʻitasi mo le maʻisuka e faʻatatau i le maʻi o le maʻi. Ae ui i lea, ei ai auala e le matautia tele ai le kelo mo le maʻisuka. E mafai ona e 'ai se fualaau lema:

  • o le aofaiga o le suka e itiiti ifo ifo;
  • fuamoa le fua mai o loʻo i ai se mea e maualalo ifo kalori;
  • afai e te faʻaopopoina se suāuʻu popo, o le suka e ulu atu i le toto maso lemu.

E mafai ona e faʻaaogaina se afifi o fatu melonini, lea e faʻaaogaina e avea o se diuretic, e faʻamamā ai totoga uma. O lea ituaiga mea e faʻaaogaina e na o le faʻaaogaina masani. O le sipuni sipuni o fatu o le a gaosia i le 200 ml o le vai inu, faʻafefiloi mo le 2 itula ma inu i le aso i le 4 vaeluaina. O le fua lava lea e tasi o le a fesoasoani e faʻamalo le ala o le malulu.