Fualaau aina

6 auala e ola ai kukama

I taumafanafana taʻitasi fale poʻo i totonu o moega i totonu o le togalaau, o kukama o loʻo faʻatupulaia. E iloa uma e le fai togalaau ana mealilo o le totoina ma metotia o le tuputupu ae. E maua i latou i le faagasologa o le tele o tausaga o le poto masani i luga o le eleele. O a ituaiga mea e le faʻaaogaina mo moega muamua. O auala uma e mafai ona maua, e mafai ai ona faia ni lagolago mo lenei fualaau faisua. O tagata faʻatoʻaga faʻatoʻaga ua oʻo mai i le sili atu i le sefulu ma le lua faʻailoga manaia ma le masani ai o le fausiaina ma le tuputupu ae o kukama. O se vaega itiiti lenei o ia mea.

Metotia 1. Tupamato tuputupu ae i pale

O le paʻu e mafai ona avea ma le uamea, laupapa (faʻaauau pea le pisa i le pito i lalo ma itu) poʻo le fausiaina o ni pusa o taavale. E tatau ona faʻatumu (pe tusa ma le fitusefululima pasene) ma otaota otaota eseese e ala i le faʻafefiloi ma le palapala. O lenei faagasologa e sili atu ona faigofie ona faia i le tautoulu, ae e mafai foi i le amataga o le tautotogo.

E tatau ona sasaa i luga o le paluga paʻu i aso uma i le vai mafanafana, ma sili atu i se vaifofo faapitoa o le fualaau faasaina ma ni meaola maloloina lelei. A o leʻi totoina fatu kukama, o se pito i luga (e tusa ma le sefulu senetimita) e aofia ai le eleele lafulemu ua sasaaina i totonu o le fagu. I totonu o lenei eleele ma e manaʻomia ona totoina fatu po o fatu.

I le vave totoina o le fatu, e tatau ona e ufiufi i fagu palasitika lapopoa pe tapuni le paʻu i se ata vali. Ma mo le faʻamaina ma mo le faia o nisi vaiinu faaopoopo, o le a fesoasoani le pusa palasitika tutusa. E manao o ia e tipi le pito i lalo ma eli i totonu o le paelo ma le ua i lalo. E faʻaaogaina e pei o se faʻafeinu lea e mafai ai e vai faʻafefea ona ulu atu i le eleele.

O le kalapu o le ovary i le faagasologa o le tuputupu ae e alu i luga o puipui o le palo, ma o kukama uma e vaaia.

Le aoga o le tuputupu ae o kukama i paʻu:

  • O aʻa o fualaau faisua e masani lava ona i ai i tulaga lelei, aua o le faaleagaina o otaota otaota e lafoina ai le tele o vevela. O le atinaʻeina o fale e sili atu le vave, o lona uiga o uluaʻi fua o le a muamua mai nai lo luga o moega masani.
  • O se paluga o meaʻai e maua ai sina avanoa.
  • Faatasi ai ma lenei metotia o le ola ae, e le fefefe kukama i le malulu i luga o le eleele, aua o loo i ai i latou i se ituaiga o malutaga.
  • E leai se mea e tatau ona faʻaaogaina ai le mana eli ai luga o moega.
  • O fua o loʻo i luga o le malamalama manino, latou te le manaʻomia ona maua i totonu o vao vavao vao, ma e le manaʻomia ona e faʻavaivai, e pei ona i totonu o moega mo togalaau.
  • Laʻau ma le eleele e le aʻafia fua, e tumau ma mama.
  • O le eleele o loʻo i totonu o le falala o ia lava o se faʻala, o loʻo i ai uma meaʻai talafeagai mo le totoina o laau totō. E masani lava e le manaʻomia e ia se faʻaopoopoga pito i luga.

Le lelei o le totoina o kukama i paʻu:

  • E tatau ona faʻatauina ni palesi.
  • O le faʻatumu ia mea o le a manaʻomia ai le tele o otaota eseese.
  • O le "fala moega" e tatau ona fafagaina nai lo le togalaau. O meaʻai e le tatau ona faʻamago; e tatau ona lava susu i taimi uma.

Metotia 2. Kopama tuputupu ae i ato poʻo ato

O lenei metotia ua fausia foi i luga o le mataupu faavae o se moega tuusao. Ina ia fausia se moega, o le ae manaomia se ato tele (e mafai ona faia mai soʻo se cereal poo suka), palapala mo le totoina o kukama, pine laupapa e sefulu po o se fasi laupapa (pe tusa ma le lua mita le maualuga), tolu palasitika (tolusefulu le lautele ma le selau le maualuga) centimita) ma se maea manifinifi (e tusa ma le tolu mita le umi).

Muamua, galuega sauniuni. I luga o tui paʻu taitasi e tatau ona e puʻe pu i le umi atoa. O le a latou faia le vaega o le faʻavaivai. I luga o le tasi pito o se laau laau e tatau ona e aveina ni nai fao, lea o le a faʻapipiʻi ai le maea.

Ona e manaʻomia lea e faʻatumu atoa le taga i le eleele ua saunia, ma faʻaofi se laau laupapa i le ogatotonu. Ua faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻamalosi i totonu o le eleele i luga o le laau. O nai tamai tipi e tipi i se naifi i le tasi itu o le taga. Ua lava le totoina o ni fatu se tolu i totonu o le taga e tasi.

O le faʻaleleia o loʻo faia e ala i paʻu palasitika, ma e mafai ona faʻamamaina le eleele palapala i tafatafa o pito i luga o le ato. I le vevela vevela ma le vevela, e tatau ona fausiaina ia moega i aso uma, ma i le faʻaleleia ma le malulu o le tau - tasi i le vaiaso.

Pe a amata ona aliali mai se musika i luga o vao o kukama, o lona uiga ua oʻo mai le taimi e tausi ai le lagolago mo le sasaina o le kuluga. O le taimi muamua na saunia ai pine i le palapala faataamilo i le taga. Ona toso mai lea o se maea mai pine taitasi ma nonoa i le pito i luga o se laau laau ua tuu i le ogatotonu o le ato.

Faamanuiaga o le totoina o kukama i ato poʻo ato:

  • E le tele se avanoa i le togalaau.
  • E le manaʻomia se taimi e eli ai.
  • E matua faigofie lava le tausia o fualaau faisua.
  • O fua e sili atu ona mama muamua ma tumau pea le mama.

O le le lelei o le tuputupu aʻe kukama i ato poʻo ato:

  • O le tau o le mauaina o mea e manaʻomia.
  • E talafeagai le vavaeina o le taimi mo le sauniuniga ma le fausiaina o se moega faʻasaga.
  • O le pulea lelei o le tele o taimi e manaʻomia ai le fausiaina. I le eleele matutu - o le a mate laau i le lamala, ma i totonu o le vai - mai le atiina ae o faʻamaʻi.

Metotia 3. Toto cucumbers i totonu o se faleie po o se fale

O lenei metotia e le o se mea masani poʻo se mea muamua. I le taimi muamua e foliga mai o se tamai laulaau fuga, ma ao tuputupu ae, e avea ma foliga o se fale.

Kuki totō po o fatu e totoina i ni pu i le aofaʻi atoa (pe tusa ma le mita i le tele). E lata i pu taitasi e te manaʻomia e faʻapipiʻu ai pine laiti poʻo uʻamea uʻamea i le palapala. I le ogatotonu o le moega fugalaau kukama, e tatau ona e faʻamalo se puʻe sauni (tusa ma le tolu mita le umi), e tusa ma le mita le loloto. O faʻamau e pipii i le pito i luga o le paipa. O se uaea po o se maea uʻamea e faʻaloloa mai nei matau i pito pito i lalo. O le fausaga atoa e tatau ona ufiufi i se ata vali seʻia oo i le faaiuga o le tautotogo malulu. Afai e te le o sauni mo tau o meaʻai o se maea, paipa ma le uaea, ona faʻapenaina lea o le fausaga atoa mai lala masani o laau. O sea moega o le a sili atu ona pei o se faleie.

O lea kuluga o kukama o le a le gata ina maua ai se seleselega lelei, ae o le a avea ma se teuteuga o le fale atoa o le taumafanafana.

O ia fausaga e mafai ona faʻaaogaina e le gata i moega mo togalaau. O le tuputupu aʻe o kukama i paleni poʻo ato, o se fale faʻapitoa (na o sina laʻititi laitiiti) o le a avea o se malutaga faaopoopo ile tau malulu.

O faʻamanuiaga o le totō o kukama i totonu o se faleʻie poʻo se fale faʻapitoa:

  • O le fale e avea ma elemene o mea teuteu i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tosina atu ai le mafaufau ma faʻamafanafana ai.
  • O fualaau aina suamalie ua lelei tele, e faigofie ona latou piki ma e le manaʻomia ona fufuluina.
  • O se faleie faapena e lavea avanoa i luga o le fale vevela.

Le lelei o le totoina o kukama i totonu o se faleie poʻo se fale puipui:

  • O tau o mea e manaʻomia e faʻatau ai mea faʻaopoopo.
  • O le sauniuni ma le faʻapotopotoga o le fausaga atoa o le a manaʻomia ai le taimi ma taumafaiga.

Metotia 4. Tuputupu ae tuputupu aʻe i luga o se va

O se mea faʻamaonia ma sili ona lauiloa, ma o le auala sili ona taua e tupu ai kukama. O le mea e fai mo le gaosiga o le faʻamalosi, o koluma laupapa (tasi ma le afa i le lua mita le umi), paʻu uʻamea, polymer mesh, twine ma isi mea e talafeagai.

E tatau ona e amata i le totoina o fatu po o ni fatu i totonu o moega. Lua moega e tatau ona tutusa ma le tasi i le mamao e le silia ma le afa mita. I le va o pu kukama e tatau ona e alu i le tusa ma le luasefululima senitimita. O le taimi lava e oʻo atu ai le laau i le maualuga o le sefulu senitimita, ona oʻo loa lea i le taimi e amata ai ona faʻapipiʻi le va.

O loʻo tu i le ogatotonu, i le va o moega. E leai ni fautuaga manino i le fausiaina o le fausaga ma le faʻaaogaina o mea. E mafai e tagata uma ona sau faʻatasi ma a latou lava ituaiga o lagolago mo le laau. I le avea ai o se lagolago, e mafai foi ona e faʻaaogaina sana ua totoina i le va o moega kukama po o le la. Kukama, faʻatasi ai ma le fesoasoani a latou faʻasologa, o le a latou mauaina le ala talafeagai ma o le a pipii mau i le lagolago.

O le lelei o le tuputupu ae o kukama i luga o se vaitau:

  • E faigofie i le seleselega, o kukama e mama ma mama.
  • O moega gapope o loʻo i totonu o se nofoaga avanoa, lea e mautinoa ai le lelei o le faʻaleleia o le ea. E taua tele lenei mea e avea o se faʻasologa e faʻaleagaina ai faʻamaʻi fatu.
  • O ia moega ua atoatoa ona tuʻuina atu i le la ma le vevela.

Le lelei o le totoina o kukama i luga o se vavao:

  • Manaomia le tau o meafaitino mo le mauaina mai o meafaitino. Twine, slats, pou.
  • O le a manaʻomia le malosi faʻaletino ma le taimi avanoa.
  • O ia moega e tatau ona eli i luga.

Metotia 5. Tupama tuputupu aʻe i luga o laau laʻau

O lenei metotia o le a talosagaina i latou e le fiafia e auai i le fausiaina o fausaga faaopoopo. O laau totoma ua ola i le auala faaleaganuu, i luga o moega. O laina uila e faʻaaogaina na o se lagolago. Latou te punou faanatinati, o le mea lea e faʻapipiʻi ai pito o le 'olo i le eleele i luga o luga o kukume totō. E fesuiaʻi laina taʻitasi i le arc e malolo i le isi. E fesoʻotaʻi le arcs i le tasi, ma lagolagoina e le tasi le isi. O lea ituaiga puipui puipuia e puipuia ai le fualaau fualaau mai le faafesootaia o le eleele ma maua ai le lelei o le ea.

Metotia 6. Tupama e ola aʻe i lalo o se ata uliuli

O lenei metotia o le a apili atu ia i latou oe talisapaia aoga o se togalaau manaia. Mo lona fausiaina, e tatau ona saunia mea e tatau ai aʻo leʻi oʻo i luma: ata paʻu uliuli, otaota eletise eseese, lala laʻau, oneone, ash, humus, tapenaga o EM.

I luga o se moega faapena o kukama e le tatau ona fafagaina soo, o le a latou manaomia tele taimi e itiiti ifo ai le susu. O le faʻatoʻaga muamua o le a faʻaalia i le faaiuga o Iuni.

E tele auala e toto ai kukama, ae atonu o se tasi o metotia faʻalauiloa o le a faafiafiaina oe ma o le a faʻafiafiaina oe i se seleselega tele.