Tala Fou

E i ai lau laau e tafiesea ai iniseti?

E le o se mea faalilolilo o nisi iniseti e maua ai e tagata le tele o mea faigata. O nisi e taufaamatau i fua o le a tutupu i le lumanai, aʻo isi e faalavelave i le malolo atoa o se tagata e ala i le faʻafefeina o le vevelaina ma faʻaumatia. O le a le mea e fai e laveaʻi ai oe ma oe pele mai se tuaoi le lelei?

Mea faʻaleagaina o laau

O iinei, o se mea lilo itiiti o le a faʻaalia i le aufaitau, lea e mafai ona aoga i le toatele.

Afai e faʻamalosia e tagata iniseti tagata i le atunuʻu, e le tatau ona vave alu atu i le faleoloa mo vailaʻau. Mo se fesoasoani, e mafai ona e liliu atu i le natura alofa o le tina. A uma, na ia faia se tele o laau leaga e mafai ona tetee malosi i le tele o iniseti e afaina ai tagata ma laau.

E iloa lelei e tagata uma lenei mea.

  • rosemary;
  • laume;
  • kaluka
  • basil;
  • le pama manogi;
  • mint;
  • pasili;
  • valerian;
  • faʻanoanoa;
  • petunia;
  • chrysanthemum.

Rosemary

O lenei laau manogi manogi ma laulaau -lala e mafai ona tuliese ai masamu ma lago. Afai ei ai i le tagata le sini o le puipuia o iniseti mai le ulu atu i le fale, e mafai ona totō le laau i tafatafa o le fale vevela. E manaia foʻi le aʻafia o le manogi o le rosemary i aʻafiaga o pusi. O le mea lea, afai o manu nei e le o manaomia malo, ona mafai lea ona e toʻa, latou te le laa i totonu o le lotoā lea e tupu ai le rosemary.

Thyme

O lenei togavao faʻatasi ai ma faʻamalosiga o loʻo i ai le malosi e tetee ai namu. Ae o le laau i luga o le vine e leai sona aoga. Ina ia puipuia mai iniseti, o laulaau ole laumele e tatau ona olo. Lubricate nofoaga faʻaalia ma le mea na tupu. O lenei e mafai ona e matua toʻafilemu - o le a leai se tagata e faʻafefe i le toto e lata ane.

Ata

O lona sogisogi e fiafia i le tele o tagata pe afai e faaopoopo i mea taumafa pei o le faʻavasega. Ae o namu, solofanua ma namu e le o ave le manogi o le kalaka i le agaga. O lenei aganuu ofoofogia, totoina i tafatafa o moega ma faataamilo i le nofoaga o le togalaau, e mafai ona puipuia mai faalavelave felelei i taimi o galuega ma taimi malolo.

Ma e mafai ona e palu le moega i le vai malulu. O fualaau aoga e pei o se taualumaga o le a le mataʻu. Ma o le a avea ma faanoanoaga mo buka. Atonu e le mafai ona latou nofo i luga, ma o le a latou le felelei agai i autafa o moega.

Basil

O le manogi o le basil e mafua ai le feitagaʻi i lago ma namu, aphids ma spider mites. O se laau e ola i totonu o se fagu e mafai ona ave i fafo ma tuu i luga o le vevela i le taimi o le malologa ina ia puipuia ai mai ia iniseti. O le Basil o le a puipuia se tagata i se nofoaga faapitoa, pe a totō i tafatafa o lena nofoaga.

Melissa

O lenei mutia matagofie ma fugalaau paʻepaʻe ma le lemoni poo le manogi manogi e le pei o suʻe toto. E mafai ona totō i tafatafa o nofoaga o faafiafiaga ma lata ane i moega pe a faʻafefe ai iniseti mai tagata. I le auala, o le a aoga mo laau totoa e lata ane i le pamu lemoni, aua o le a puipuia i latou mai meaola faalafua.

Afai e te filifili e alu i le vaomatua pe savali faataamilo i se vaituloto masani, ua lava lea e gaosia ai vaega o le tino ma laʻau manogi. I le faʻaopopo atu i le faʻamaʻoina o iniseti, o lenei faiga o le a suia ai le deodorant, e maua ai le paʻu o se manogi manaia.

Mint

O se mea manogi e maua ai le maualuga o mea e teu ai le namu e le manaia mo namu, mio ​​ma pulu. Mint fleeing from insectes in the air. Ma o ogalaau mamago o le a tulieseina ai taʻivao ma pesi mai le fale.

O le Peppermint mulch o le a avea ma se puipuiga mo moega ma elekonia, kapisi ma zucchini. E le mafai e kusi ma anufe ona asiasi atu i se togalaau faapena.

Pasili

O lenei vao o le a puipuia le asparagus ma le strawberries pe afai e totō latalata ane. O slugs ma snails o le a le agavaa mo le seleselega. Ma a maeʻa lana "galuega" i le togalaau ma le faatoaga, o le pasesa o le a avea ma se vaitau manaia mo le tele o ipu ma marinades, o le a maua ai le tino ma vitamini aoga ma minerale.

Valerian

O le manogi o lenei laau ua na o se faititili mo namu. E tele taimi e sili atu le aoga nai lo le faʻataunuʻu. E taua le afaina o le paʻu i laʻau o mutia, ma o le a lele ese mamu i le pito i luma!

Chrysanthemum

O se fugalaau manaia matagofie e tupu i totonu o se moega fugalaau, e le gata e fiafia i ai mata. O loʻo i ai se mana malosi, faʻamalo ese vavae, fuʻa, siaki, selu. Chrysanthemum ma le tele o iniseti i totonu o le fale e faʻateʻaina - faʻapipiʻi ni lala mamago i lalo o mattresses, paʻu, i laei ma pusa umukuka. O lea e matua taua lava le totōina o se chrysanthemum i lau togalaau. O le matagofie ma le fugalaau e lelei i luga o le fanua.

Petunia

O le agalelei ma le paʻi i lona le mafaagaloina, o le tausaga taʻitasi o lanu ma lanu ma lona manogi manaia e faaosofia ai le atuatuvale o meaola iniseti, e aofia ai pusi laʻau, aphids ma otaota.

Ae tasi le mea e le tatau ona faʻagaloina: o anufe ma slugs e le masani ona lauiloa i le petunia. O le mea lea, ao e te teuteu lau 'upega tafaʻilagi ma petunia, e tatau ona e mafaufau lelei.

Marigolds

O se filifiliga e le tatau ai i le tau faasaga i namu, tamato tumato ma taimini taimana o le totoina o nei mea matagofie, matagofie, ma fugalaau manogi i lau eria. O le a avea ma pa puipui i iniseti leaga ma puipuia masi, pumpkins, zucchini ma tamato. O se laau e totō latalata i le fale ma faamalama o le a le faatagaina ai le toto toto e nofo ai i totonu o le potu.

E tele isi laʻau eseese e ono mafai ona aoga i le tau faasaga i iniseti e leʻo manaʻomia ma faʻamaʻi mea totō o togalaau.

Ae e tatau ona tatou manatuaina pe afai o loʻo i ai i luga o le laupepa paluga faapalaga, o se siosiomaga e lelei mo meaola e atiina ae iina. Ona e le mafai lea ona faʻaumatia atoa.