Laʻau

O mea faʻapitoa o le faʻamalolo o le lago ivanoa poʻo le afi, penefiti ma tulafono mo lona faʻaaogaina

Vaʻalele ma laufanua e vevela i le tau mafanafana ma le tele o lanu susulu, o le tele oi latou o vailaau. Faatasi ai ma le tele o le fugalaau, o le a feiloai tagata uma i se laau e masani ai mai le tamaitiiti-e pei o se afi mumu po o "tagata" - Ivan tea. O lenei laau totino tulaga ese, lea e patino i le aiga o perosi, e tupu i le atunuu atoa. O le mea lea, e oo lava io tatou tinamatua na taua o ia o le "tagata sailiili." A uma mea uma, e totogo e oʻo lava i le susunuina o fanua, auala ma tafatafa o le vaitafe. O faʻamalologa, faʻaaogaina ma le faʻaogaina o le Ivan tea o le a talanoaina i lenei tusiga.

Igoa amata lanu

O le igoa e sili atu i le tasi le tala: i totonu o Sasae Mamao na faʻaaogaina ai lenei togavao faʻavevela e togafitia ai faafitauli i tagata, ma i Rusia na latou faia ni meainu suamalie mai le: tii ma le kofe, lea na faʻafiafia ai le tino, o lea na faasaina ai. Faalilolilo, o nei meainu na faʻaaogaina i totonu o lotu ma monasone, e ui i le mea moni na faʻasaina.

Ma o se vaega o le igoa "Ivan" na sau mai se tala: i lalo o Peteru o se tamalii e igoa ia Vanya "na osofaʻi" le tele o lona taimi avanoa i se ofutino mumu i totonu o mutia. Na ia suʻesuʻeina a latou mea tau vailaau. I le taimi lava, na iloa ai e tagata o le Ivan ua leiloloa, ae e lei pine ae vaaia fugalaau mumu i le pito, ma foliga mai o lanu o le mitiafu a Ivan, latou te faapea mai: "Ioe, o Ivan, lauti!". O lea la, o le igoa e pipii atu i lenei fugalaau vailaau.

I aso nei, e sili atu ma le luasefulu igoa o lenei vailaʻau faʻamaʻi, o ia mea taʻitasi e faʻamaonia ai le itulagi ma le nofoaga o le aoina. Faatasi ai ma le mea sili ona masani ai: creak-plakun, faimamafana, viole vao, vao vevela, vevela ma isi.
Tapuni o le fugalaau o le willow-tea

O fea e mafai ona ou maua ai le afi ma faʻapefea ona tupu?

Faatasi ai ma nofoaga taatele e tupu ai le fugalaau o le fenumiai. O i nei nofoaga e "foliga" muamua ai o ia. O nofoaga e sili ona fiafia i ai e aofia ai foʻi le vaomatua, faʻamalamalamaga, mea e fiafia i ai, salu mago ma papa oneone, vaomatua o fugalaau vao.

I Rusia, o Ivan-tea, e pei ona latou fai mai, o taimi uma lava. Ae ui i lea, o lona "tele" sili ona tele o loʻo i totonu o faʻatoʻaga o vaomatua o Siberia ma i Europa.

I le faaopoopo atu i le "nofo" laufanua, o le ituaiga ituaiga eseese o fugalaau e ofo tele. I aso nei, o nei ituaiga o moa ua lauiloa:

  • mauga;
  • masima;
  • lauulu;
  • lanu laʻitiiti.

O le afi o le mauga o le ituaiga sili lea ona lauiloa o lenei laau. I fafo, e foliga tutusa ma se vao laumei masani: o se laau e tasi e sosolo, o le laʻau o le fuamoa, ma o fugalaau 1 cm i le lapoa e i ai se kulimi paʻepaʻe paʻepaʻe. O le maualuga o le laau e oʻo i le 60 cm. O loʻo iai i luga o mauga le mea e maualuga ai le susu ma le nila, faʻapea foʻi ma laau lata ane. E faʻaaogaina e avea o se taotoga, lea e mafai ona vave taofia le toto.

O le laʻau mumu e ese mai i isi e ala i lona foliga aluma. O le maualuga maualuga e tusa ma le 80 cm, ma o le uumi o le laʻau e 9 cm. I pito o le laina saʻo o fugalaau lanu paʻepaʻe po o le piniki e pei o pulumu.

O uila afi i Hairy e eseese lava le foliga mai o "aiga" muamua. O loʻo i ai se malosi malosi, lea e ufiufi i lauulu, lau laʻau mumu ma e tasi le mea e tasi o se lanu piniki piniki. O lenei ituaiga o meaola ua salalau solo i le Europa o Rusia ma sili atu le fiafia i le lauʻeleʻele mo le tuputupu ae.

O moli fafo, laititi-lanu lanu e faʻaalia uma ai le igoa. E i ai se mea e tasi, o lona maualuga e tusa ma le mita, ma fugalaau fugalaau lanu piniki. Mo le tuputupu aʻe, e fiafia i nofoaga vaʻa ma vailaʻau.

Vaovao ma fugalaau tila

Uiga o le laau vavalalata vavalalata

O le tele o afi afi ua taʻua o se laʻau faʻapitoa lea e mafai ona maua i soo se mea i vaʻa lelei. Peat bogs, conflagration, fiafia, faʻamalamalamaga - nofoaga autu o lona tuputupu aʻe.

O le maualuga maualuga o le laau e tusa ma le tasi le mita. O le Rhizome o se ituaiga fetolofi ma se numera tele o faagasologa. O laulaau ua faʻaloloa, ma o pito o loʻo faʻasolo. E iai ni fugalalalalalalalalalalalala o se fuga lanumoana. O se fua i luga o se atigipusa ma se fuainumera tele o fatu, latou te felelei ese i le matagi mo se mamao mamao. Iuni - Aukuso ua taʻua o le vaitau masani o le fugalaau, ma o le faaiuga o Iulai ma ao Aokuso o le taimi matua tele lea.

Vaʻalo Ivan-tea i luga o le auala

Tulafono mo le aoina ma le faʻamagoina o fugalaau

O vaimoa o se vailaʻau lautele e tele a latou vailaʻau faʻamaʻi ma vitamini. O le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa. Ae ui i lea, o le laau e "tuʻuina atu" mea tau vailaau taua pe a lelei ona seleseleina.

Faʻaauau i le aoina o laau totō naʻo le taimi na tupu ai. Mo le itu i saute, o le taimi o le aoina o Iuni-Iulai, ma mo teritori i matu - Aokuso-Setema.

Ma o lenei e uiga i tulafono o le talosaga. Mo le sauniuni o le laʻau faʻamalolo, e tatau ona aoina mai ma faʻagasolo lauʻau. I lenei tulaga, e tatau ona teuteuina ma le faaeteete le laau, ma e le o gaoia, ma tuu ai le lua sima mai le eleele. A le aoina mai pefu pe faaleagaina mea totō e le tatau ona aoina. E le fautuaina le aoina o le laau i le maeʻa ai o timuga. E sili atu le filifili aso la.

Mo le teuteuina mai lenei laau ina ia sili atu le manaia, e tatau ona pipii i le faamamaina lelei. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona vavaeeseina ma le faaeteete laulaau mai le au, fufulu i lalo o le vai tafe ma taoto i luga o pepa papaʻe. Ole nusipepa masani e le galue. Mumu i le paolo mo le tusa o se aso, o nisi taimi e fuli ai laulaau.

Aoina fugalaau ma lau o fugalaau Ivan-tea

O le a le ituaiga e faia ai vailaʻau mai lea mea?

O le tea o Ivan e iloa e le tele o tagata atamamai e le gata o togafitiga masani, ae o aganuu foi. E aofia ai elemene aoga, o le mafuaaga lea e faʻaaogaina ai lenei laau e avea o se vaega taua o le vailaʻau faʻasaina. E fautuaina foi e fomaʻi le faia o teuteuga faapitoa mo na gasegase o loʻo mafatia i le gastritis poʻo le maʻi o le manava.

Mai lenei telefaceted plant mo aoga aoga, e mafai ona e faia ni meaʻai, meainu, suamalie, pulu, mea manogi, teuteuga, mea faʻapitoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia saunia se mea e fusi ai, e tatau ona e 'ave ni sipuni se lua o vao mamago, ona sasaʻa lea i ni ipu tioata se lua. Ona tuu lea o le susu mo le 2-3 itula. O lenei mea faigofie e mafai ona inu e mafai ona onā 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

O lea mai lenei laau e sili ona lauiloa. E oo lava i fomaʻi e fautuaina atu ia i latou e lei leva ona faia le taotoga. Faatasi ai ma le fesoasoani mai o le lauti faamalo e faaleleia ai le fausiaina o otaota, faamama le tino ma faʻaleleia galuega ole fatu. Mo le faia o le lauti, e tatau ona e sasaa le 2 sipuni tele o le vao matutu i le 500 ml o vai. E tatau ona faʻaaogaina le fufulu mo le 15 minute, pe a maeʻa e tatau ona faʻalavelave. Ina ia faʻaleleia le tofo ma le aoga, e mafai ona e faʻaopoopo le meli.

I le faaopoopo atu i le lauti soifua maloloina, suʻega, ma ni mea mai le afi, e maua mai ai le suamalie o le suamalie ma le suamalie ma le malosi.

Brewed Ivan-Tea Fugalaau

O faʻamalologa faʻaleagaina o le tea o Ivan

Afai e te faʻaaogaina le togafiti faʻamalolo faʻafuaseʻi i se auala faigata ma masani, ona mafai lea ona faʻamalolo mai le tele o maʻi, o ona faamanuiaga e matua taua tele:

  • O Ivan tea o loʻo faʻaaogaina mo faiga faʻalelei. O lona auga o loʻo maua i le tele o kulimi, lotions ma oga. O i latou e pagatia i le paʻu ua fautuaina ina ia fufulu o latou mata i le faalua i le aso ma le afu. E mafai foi ona e faia matapulepule e faʻafefe ai le mumu, ma se teuteuga mo le fufuluina o lauulu;
  • faatasi ai ma le fesoasoani o fugalaau e mafai ona faigofie ona e feagai ai ma na ituaiga paʻu o le paʻu: faatasi ai ma le mumū, o le malulu, manuʻa o le purulenti, o le vevela, psoriasis, scrofula, faʻala;
  • e mafai e le afi ona taulimaina se faafitauli taatele o lo tatou taimi - tiga o le ulu ma le le mautonu. Faafetai i vitamini B, salts, magnesium ma bioflavonoids o se vaega o le laau, e mafai ona e faaleleia atili le moe, "filemu" le mea e popole ai ma faavaivaia le vaivai. Ma ia faʻaitiitia le tiga o le ulu, e tatau ai ona faʻafano i aʻa o Ivan-tea. E tatau ona faʻatolu faʻatolu i le aso ao leʻi 'ai;
  • o le laau e faʻaaogaina mo le faʻasaoina i tamaiti uma ma tagata matutua;
  • Ivan tea o loʻo faʻaaogaina e avea o se antipyretic mo le malulu. Faʻaaoga e pei o le faʻamamaina o le gasegase. E tatau ona saunia se decoction o le 3 tbsp. fatuga ma mea leaga. A uma lena, sasaa 1 tbsp. vai inu. Ona taofi lea pe a ma le 15 minute i totonu o le vai taele;
  • o le fugalaau e faʻaaogaina i le togafitiga o le arrhythmia, gastritis, flatulence, ulutala gastric aua o loʻo i ai ni mea e tetee ai i mea leaga;
  • ei ai se aafiaga lelei i le faateleina o le puipuiga ma faaleleia ai le mafaufau;
  • fesoasoani i togafitiga o le kanesa;
  • aoga faʻamaonia mea lelei e saofagā i paʻu mamafa. O le tuufaatasiga o le lau o le willow e aofia ai faʻataʻi, o le mea autu lea e faʻaitiitia ai le cholesterol toto.
O fugalaau o Ivan-tea e ola i totonu o le fanua

Tina Mamoe

O lenei fesili e masani ona faʻalogoina e le fomaʻi. E tatau ona maitau e tatau ona faʻaaoga ma le faaeteete togafitiga faʻapitoa o fafine maʻitaga.

Ae o le afi, e tatau foi ona faʻaaogaina. O lenei vaiinu ua maua i le faʻamalosia o mea totino, o lea e maua ai le malosi i le tino, faʻapea foʻi:

  • moe masani;
  • fesoasoani e feagai ma le fatu ma le toxicosis;
  • aoga mo le mautonu;
  • mafai ona faateleina le hemoglobin.

E i ai ni faʻailoga?

O le Ivan tea e leai lava se faʻasalaga mo le faʻaaogaina. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le tele o le naunautaiga mo ona aoga aoga e mafai ona afaina. O le mea lea, ia faʻaeteete ma faʻaeteete i le suʻesuʻeina o avanoa faavavega o lenei fugalaau. E faʻamapulaʻa ana gaioiga.

O le tele o vaega o le tea ivan na lauiloa foi i togafitiga masani. Aisea e afaina ai lou soifua maloloina ma aʻafiaga itu? E mafai ona e faʻaaogaina le aoga aoga tulaga ese na tuʻuina mai e le natura ia i tatou. O le tele o fomaʻi e fautuaina foi le faʻaaogaina o le lauti oona e fai ma mea faʻapipiʻi i togafitiga fualaau. Aua nei galo e teu i le taumafanafana faatasi ma lenei laau ofoofogia, lea o le a "fesoasoani" i le gasologa o le tausaga.