Isi

E faʻapefea ona tausia le otaota e ola i le vai ma le eleele

Tau mai ia i matou le auala e tausi ai le opu? Na aumai e loʻu toalua ia te au se manaia manaia mai se malaga faapisinisi. Ou te fefe e le faʻaleagaina mai le valea. O fea e sili atu le tuʻuina o le fagu ma o le a le tele e te manaʻomia ai le vai i le fale? Na ou faalogoina o le bamboo e fiafia tele i vai.

O totonu o le bamboo totonu o se mea moni lava. E le pei o le tele o fugalaau e mafai ona maua i luga o le faamalama. Ae maise lava pe afai e te faia se tuufaatasiga o fualaau mama, ma tuʻuina atu i le laau se foliga manaia. O le tuputupu ae e le faigata. O le mea sili lava o le fatuina o tulaga e latalata i le natura masani o le tuputupu aʻe. Ma o lea e tumau ai pea le ola o le vao, e taua le iloa pe faapefea ona tausia le otaota.

O le bamboo fale e sili atu ona lauiloa o Dracaena Sander. O le igoa lea o lenei ituaiga dracaena mo a latou foliga tutusa.

Filifilia o se nofoaga mo le totonu o apese

O faʻamalama i Sisifo poʻo sasaʻe o se nofoaga lelei mo bamboo. Na te fiafia i le susulu ma le felafolafoaʻi. Afai e te tuʻuina i le pito i matu o le fale, ona amata lea ona leiloloa le vao, ma o le a faʻagesegese lona tuputupu aʻe.

I le taumalulu, e faʻaauau pea le atinaʻeina o le laau ma manaʻomia pea le la. Mai le amataga o le tautoulu seia oo i le ogatotonu o le tautotogo o le a tatau ai ona faaopoopo ai le moli. A le o lena, o le a totogo le vaovao ma vevela, ma o le a pauu ese laulaau pito i lalo.

E fiafia o ia i le otaota ma le mafanafana, i le tausaga atoa. Ua mafatia o ia i le vevela o le taumafanafana e aunoa ma ni faafitauli pe afai e lava le susu. Ae e le mafai ona tuʻuina le vevela i lalo o le 13 ° C.

E lelei foi le tuʻuina o le pesini vai i autafa o le atigi - o le a faʻaleleia ai le malulu o le ea. Ae e sili atu le musu mai le pulupuluina o laʻau - e mafai ona fufulu fatu. E sili atu le fufuluina soo o papatusi lanumeamata ma se omomi pamu.

E faʻafefea ona tausia le aseta, faʻalagolago i le auala e galue ai

O laʻau matagofie matagofie e mafai ona faʻatupulaia lau laulaau:

  • i totonu o se ulo ma le eleele mama;
  • i totonu o se fagu vai.

O le tausiga lelei e faalagolago i le mea e tupu ai le atigi.

Tausia o eleele palapala

O le filifiliga o le ipu e faalagolago i le tele o le laau lava ia. I soo se tulaga, e tatau ona avea ma fugalaau loloto, ae lautele. O le aʻa o le dracaena e malosi, ma e tele naua aʻa e oʻo atu i totonu o le vaa. E mafai ona faatauina le eleele faapitoa, faailogaina "Mo le tala". O se mea atoa e talafeagai foi.

E tatau ona i ai le alavai i le pito i lalo o le ulo e puipuia ai le pala.

Vaʻaia le vai i le eleele, e manaʻomia tele, aemaise lava i le taumafanafana. E le tatau ona faʻamalolo le eleele - o lau o le a vave faʻapala. Ae i le taumalulu, aemaise lava pe afai e malulu le potu, e tatau ona sili atu ona seasea le suāsusu.

Mai le tautotogo i le tautoulu, o le bamboo e manaʻomia luga o lavalava. Mo nei faʻamoemoega, e sili atu le faʻaaogaina o meainu minerale (mo dracaena poʻo mutia vao). Ua lava lea e faia ai i le taimi o le faʻafefeteina faʻatasi i le lua i le tolu masina.

Tausia o le Mamboo i le Vai

Afai e masani ona e tuua le fale ma tuu lau laumei lanumeamata, e sili atu ona lelei le tipi i totonu o le vai. I lenei tulaga, o le a ia pulea le "meainu". O lea, e le mafai ona e popole o le a mago le togavao.

Mo se "vai" otaota, e tatau ona filifili se vanu lautele, e le o loloto. I le pito i lalo, sasaa se papa mafiafia o laʻau ma sasaa vai. E sili atu le totoina o laau totino, o lea o le a latou tutu lelei ma foliga sili atu ona teuteuina. Mo le mautu, e mafai ona e nonoa i latou i se lipine.

E manaʻomia le faʻaaogaina o le vai na o le vevela.

E tasi i le vaiaso, e tatau ona suia le vai i totonu o le vailaau ina ia le mafai ona tupu ai sigi. Mo le puipuiga, o se laulau o le malala ua faʻaaogaina o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu. O se mea e manaʻomia muamua mo le totoina o le otaota i lenei auala, o le faʻasusuina masani.