Laʻau

O le totonugalemu o le fale e le o se laau mo tagata uma

Faatasi ai ma le tele o faatoaga o laau toto, o le puaa, po o le Plumbago, e masani ona i ai se nofoaga faapitoa. O se tasi lenei o laau sili ona fiafia e mafai ona e mafaufau i ai. O fugalaau fugalaau e aoina mai i le gaogao ma le ufiufi o vao vavao mai se mamao e foliga mai e pei o le moa lane. O le puaa e le foliga faʻafefe ma fiafia i le taimi e tasi, o lenei mea totino e fatuina ai se lagona faapitoa e le mo tagata uma. Faʻaipoipo ma paʻi, o le puaa o se aganuu ma se tagata faigata, faʻafeiloaʻi le maualuga o le timuga ma e manaʻomia ai le tausiga faʻaeteete.

Pig-ear poʻo Cape (Plumbago auriculata).

O le a le mea e foliga i ai se puaa potu?

O fualaʻau e sili atu ona lauiloa o laau totō, lea e tupu aʻe pei o togavao i totonu o vaipanoa ma le malulu. O le solo i totonu o se potu malulu e le taofia ai lenei tulaga tulagaese ma tetele tele mai le faʻaalia uma o lona matagofie ma le maofa i le lalelei tele o le fuga. I le avea ai o se aganuu i le potu, ua filifili ai puaa e aua le tupu tele, ae leai se aoga. E sili atu le tele o lapopoʻa, ae leai se lauolaola e mafai ona faatagaina lenei aganuu e avea ma se tasi o fetu sili ona fiafia i totonu.

O le faʻamasinoga o se tasi lea o faʻamatalaga na oʻo mai ia i matou mai Aferika i Saute. E ui i lona fiafia i le maualuga o le suavai i se siosiomaga potu, ae o le puaa e sili atu le malulu o le lamala nai lo ona tagata tauva. I le natura, e le maua i totonu o vailaʻau, ae o mea laiti.

O le ituaiga Piggy (Plumbago) o le aiga o le Piggy (Plumbaginaceae) o le igoa e tasi. O le igoa lauiloa "puaa" e sili atu ona lauiloa nai lo le "plumbago" aloaia.

O Gilts i le natura e sili atu nai lo le luasefulu ma le lua ituaiga o meaola, ae i totonu o se faʻalapotopotoga o le potu latou te ola ai le tasi ituaiga ituaiga o laʻau.

 Ear poʻo Cape (Plumbago auriculata) - o se laau laʻau teuteu-fugalaau e mafai ona mafaufauina e pei o se vine, ma pei o se laau toto, e faalagolago i foliga o loʻo manaʻomia. E masani lava ona tupu e pei o se togavao, ae afai e manao ai, e mafai ona e ola saoloto laau ma faaali atu le natura moni o lala. E lelei le puaa i totonu o pusa o loʻo faʻalauteleina, i luga o lagolago, pei o se aganuu ampel. O pupu o le puaa e umi, ae le mafai ona fetuutuunai, i le umi e aunoa ma le puleaina e mafai ona latou oʻo i le 1-2 m.

Piglets ei ai laʻau matagofie. Ole lapopoa, faatasi ai ma ni mea se lua, e le mafai ona vavalalata, e oʻo i le 7 cm le uumi, e matua manaia i le paʻi ma susulu i se malamalama, lanu paʻepaʻe. O laʻau lapopoa e fai ai se pale paleni ma matagofie, e foliga mai e le faʻaeteete ma leaga, ma i le taimi o le fugalaau e naʻo le faamamafaina o le alofaga o puaʻa. O laulaau i luga o laʻau e faʻaopoopoina.

O fugalaau i puaʻa e matagofie tele. O le lima-petal nimbus i luga o se paipa umi e faamanatu ai fulolaau o le phlox ma le tapaa manogi. I le lautele, o fugalaau o le puaa e gata i le 3 cm, o le a latou le iloa e tele naua, latou te manumalo i le faigofie, agavaivai ma le fua. O fugalaau e aoina i ulu ma pulumu o mea e tutupu mai i luga o tipu.

O le lanu lanu o puaa e matua tapulaa lava, ae leai se isi aganuu e iai lanu lanu e pei o lenei laau. Lanu moana lanumoana i le lanu moana, paʻepaʻe paʻepaʻe po o carmine pink - o fesuiaiga eseese nei.

Faleoloa i totonu.

Tulaga lelei mo le tuputupu ae o puaʻa i totonu

E faigofie lava ona maua ni tulaga talafeagai i potu mo puaa. O lenei laau e manaʻomia le faʻamalama sili ona malamalama. E sili atu le faigata ona faʻafetaui manaoga o le vevela a le fale.

Fetuunaiga i potu, o le puaa, e toetoe lava a le suia ai ona togalaau. O lenei laau e fiafia tele i le ea fou ma e fiafia i se tau malulu. O nei tulaga sili ona faigata mo tulaga tuputupu aʻe e tatau ona iloiloina pe a faʻatau.

Malamalama ma le tuʻuina atu o puaa i totonu

O le agai i totonu o potu, e le suia e le puaa lona uiga ma tumau ai se laau e manaʻomia le malamalama sili ona susulu. O le mea lea, e sili atu le tuʻuina o puaa i totonu o le fale i na o faamalama, ma sili atu i le itu i saute poʻo le itu i saute.

Faʻasalaga le susulu o le la mo le laau e le o se mea matautia, sei vagana ai le la o le aoauli pe a teuina e aunoa ma se ala masani. Vaʻaia faʻasalalau saʻo i le taeao po o le afiafi, ma faʻasalalauina le malamalama e mafai ai e oe ona ausia lau lanu felanulanuaʻi. E tatau ona masani le puaa i soʻo se suiga i le sulu malie, aloese mai se paʻu paʻu pe a siitia atu i se nofoaga fou poʻo le faateleina o le malosi o le moli i le tautotogo.

O nei fetu malamalama e le fiafia i le malamalama i le taimi o le tuputupu ae malosi, ae i le taumalulu, faatasi ai ma le fesoasoani a le fiva, e mafai ona totogi ai le le lava o le malamalama ma taofia ai le taamilosaga o laʻau ma lafo i lalo vaega o laulaau. Afai e leai se avanoa e tuʻuina atu ai le malamalama ma e leʻi faia, ona toe faʻaleleia lea o le laau pe a uma le teuteuina i le tautotogo.

O Piggy o se tagata soloist, ae o lenei laau o le a le leiloa i vaega. E le fefe o ia i le pitonuu ma isi vine, e foliga lelei i fualaau faiva laiti. Pe a tuu se puaa, e tatau ona e mafaufau i le fua o lona tuputupu ae ma le umi o pupu. Talu ai o lenei mea o se laau tele telefoni feaveai, e mafai ona e tuu naʻo se puaa i luga o fagu mata.

E mafai ona ola Piggy i totonu o le faletaele, ae naʻo luga o le windowsill.

Laititi ma le ea

E le taliaina e le puaa le vevela lelei tele. Faailoga o le vevela o le ea e sili atu i le 22-23 tikeri e naʻo le tele o le ea fou ma le faateleina o le vevela i le maualuga.

E ui i le tulaga o se togalaau totō, o le puaa e le o se togalaau malulu. E tatau ona taumalulu i tulaga pe afai e gata le maualuga o le vevela i + 7 ... + 8 ° C. O le laau e le fefe i le malulu taimi, ae e sili atu pe a tumau pea le tumau o le ea ma e gata lava i le laina + 10 ... + 15 ° С.

O le fesuiaiga i mea taumalulu i le malulu e lelei tele le faia o se lamolemole, faatasi ai ma se fetuutuunaiga malie i tulaga fou. O le solo i le maualalo o le vevela e manaʻomia, ae le manaʻomia. E mafai e Piggy ona soona vevela. Ae o le a leai se mea e sili ona lelei, e manaʻomia le sili atu ona teuteuina ma lafo ese laʻau. I le tautotogo, ma le tausiga lelei, o le a vave maua vave le laau.

O le a sili le fiafia o le piko e faʻaalu ai le mafanafana i fafo, e ala i le tatalaina pea o le faamalama po o luga o se faapale. O puaa i totonu e mafai foi ona ave i le togalaau, ae e tatau ona aveeseina i se taimi umi ao le i faia muamua le tubular plumbago. O le feʻaveaʻi faifaipea o se mea taua pe a faʻatupulaʻia puaa i totonu o se potu, e tusa lava po o le a le vaitau. O le laau e tatau ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga, ae aunoa ma le avanoa i le ea fou e sili atu ona afaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E mafai ona ola le piggy e pei o se togalaau toto.

Aiga Tausi

Faatasi ai ma le matagofie o le totoina ma le tele o le totoina o faatoaga o fale, ua manatu lelei i ai tagata o se tasi o le "auala" -o lona uiga. O lenei laau e sili atu ona fetaui mo le au fai togalaau. Ae i luga o lea mea e mafai ona e faʻatinoina tomai o le fausiaina ma le totoina o laau e manaʻomia ai ni tulaga sili atu. O le vaega pito sili ona faigata i le tausiga o puaa o le taofia lea o le mea mai le mago. Ae o le teuteuina ma le faatumauina o le malulu o le ea e le faigofie ai foi ona togafitia togalaau.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E taua tele mo le lūlū e faʻamautu ai le malulu o le eleele i le taimi atoa o vao vao ma fua. Vai le laau i se mea itiiti, i ni vaega laiti o le vai, ae masani lava. I le tau mafanafana, e faʻafefe le paluga i le 3 taimi i le vaiaso, i le taimi lava e mumu ai le pito i luga o le meaʻai. I le mālōlōga, faʻaititia le faʻafeinu, faʻaititia le eleʻele o le eleele, ae le faʻatagaina ia faʻamamago atoa. O le lāmala e mafua ai ona leai ni laulaau pe leai foi. Soo se mea e sili ona leaga e matua lamatia ai. Fua faʻatatau o le taumalulu faʻamafanafana - 1 taimi i le vaiaso.

Mo le luluina, latou te le gata ina puipuia, ae o le vai mafanafana o le vevela o le vevela e pei o le ea po o sina vevela. Faʻasaga i vai malulu e tutusa lava le matautia e faʻaaoga ai vai masani.

O le maualuga o le maualuga o le ea mo lenei laau toto, o le sili atu lea. O le mea lelei, o fuainumera e tatau ona 80-85%. E faʻafefeteina e le piko le ea māgogo i na o le vevela. E le mafai ona faatumauina le malulu o le ea lea e lelei mo le puaa e ala i le sasaina.

Mo le laau toto, e tatau ona e faʻapipiʻi mea faʻamafanafana poʻo a latou analogues - mai punavai o loʻo i totonu poʻo isi faʻaleleia o le susu i papatusi ma paluga i laʻau susu, faalauteleina o le oneone, puʻu. A o le fugaina, e mafai ona faʻatinoina i lea taimi le fale.

Fertilizing ma le faʻafefiloi

Mo puaa, o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina lelei - faʻatasi ai ma le vai mo le faʻaleleia, e naʻo le vaitaimi o le tuputupu aʻe ola ma le faʻavave o le 1 taimi i le 2 vaiaso.

E le o mamafa le puaa i luga o le tuufaatasiga o fomaʻi. O fualaau faʻasaina faʻavaomalo mo totonu o laau e talafeagai mo ia, ae afai e te manaʻo e ausia le fugalaau sili ona mataʻina, e lelei tele le faʻaaogaina o fugalaau mo togavao matagofie.

Pig i le maeʻa.

Taʻu ma teuteu

E le mafai ona ausia le maualuga o mea teuteu mai lenei fale e aunoa ma le fausiaina. O lanu o se puaa e masani ona faʻalautele, ola pea i le umi, e le o se paranesi, e le mafai ona fesuisuiai. Afai ua ola le laau i le aganuu lauiloa, ona puupuu lea o pupule ina ia faatumauina ai le matagofie o otootoga ae le faatagaina ai i latou e faalautele tele.

Pe a tupu i luga o se lagolago, o le teuteuina e mafai ona solo, sei vagana ai le faapipiiina o luga. Ae ina ia maua ni laau matagofie, e faia ai le cropping mandatory.

Mo le luluina, o le teuteuga e sili ona lelei i le amataga o le tautotogo po o le Fepuari. E pei o laau totō uma e ola i luga o lālā talavou, o le autu autu o le teuteuina o le faʻaleleia lea o le tuputupu ae o ni aʻa tetele ma le tele o fugalaau.

O fuā uma e fai ma faʻavae skeletal o le tolu poʻo le fa fugalaau malolosi, ma o ituʻau uma e vaeluaina i le 2/3 o le maualuga, ma tuʻu ai 2-3 paila o lau. O le faapipiiina o tumutumu e faaosofia ai le tuputupu ae o lala lalata.

E pei o le tele o vao, e sili atu ona lelei le aveeseina o lala vaivai pe luluina i totonu o se puaa. Afai e manaʻo ai, e mafai ona tuʻuina le vao i se mausali malosi ma e oʻo lava ina fausia se puaa i totonu o se faʻailoga.

Afai e toso ese le puaa, o lau laititi e laʻititi, o le mamao i le va oi latou ua faateleina ma ua leiloa lona teuteuga, e tatau ona e faʻaaogaina le faʻanatinati vave aʻo leʻi faʻamautuina aiaiga. O le faʻapuʻupuʻu o laʻau i ni nai laʻau o le a faʻatagaina ai le puaʻa e toe faʻaola vave. Faʻafouina poʻo le toe faʻaleleia o le teuteuina e sili atu ona faʻamalosia, vavae ese uma aʻa i se maualuga e 30 cm.

O se fua faʻatatau mo le tuputupu aʻe o puaa o loʻo tauina fugalaau ao latou fuga. E mafai ona aveese ni gafa i le taimi o teuteuga lautele i le amataga o le tautotogo.

Piglets, pe a tupu aʻe i ipu masani e aunoa ma le teuteuina, pulea o taʻavale o le laau ma puipuia ai mai i le pala, manaʻomia le lagolago. E sili atu ona lelei le faʻapipiʻi muamua i le taimi o le totoina o laau ma faasolosolo malie, ao latou tuputupu ae, nonoa laau ia latou.

O lenei aganuu e mafai ona faʻatupulaia e le gata i luga o taʻavale, ae faʻapea foʻi i luga o le faʻaaogaina o masini. Pe a faʻapipiʻi le tipi, e tatau ona e faia ma le faaeteete, ia amanaʻia le le lelei o le fetuunaiga o lala ma faʻaaoga mea vaivai. Tutoʻatasi faʻapipiʻi i piers e le pipii.

O le falemaʻi totonu i le taumafanafana e mafai ona ave i le togalaau.

Suiga ma sui

O lenei laʻau tetele e na o le amataga o le tautotogo e totoina. E masani lava, o tamaʻi laumei e faʻafefeteina i tausaga taʻitasi, pe a uma ona teuteuina i se talavou, ma naʻo le mea e tatau ai mo tagata totō matutua. Tasi le gafa i le 2-3 tausaga e lava. Laʻau totoʻa faʻapupula malosi.

Mo puaa e sili atu ona lelei le filifilia o se mea e mafai ona faʻafefiloi i le vai atoa ma tulaga maualuga o mea taumafa. Latou te fiafia i le eleele eleʻele suamalie ma le maualuga o le peat content. O lenei laau e lagona le lelei i totonu o le mea masani na faatauina mai mo laau totō. Afai e te faʻafefiloi le mea e te sui ai, ona lelei lea ona fatuina i luga o le eleele palapala, faʻaopopo le afa o le oneone ma le peʻa i ai.

E tatau ona faʻaeteete lelei le puaa, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma aʻa. E naʻo le vaega maualuga o le mea o loʻo faʻaleagaina o loʻo aveese mai le coma tuai.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻalavelave tuputupu aʻe

Piglets e masani lava ona mafatia mai faʻamaʻi i totonu, aemaise lava iniseti o loʻo gaoioi i le ea malulu. O miti vavave ma fua o iniseti o fili sili ona matautia o lenei fale.

Aʻo tuputupu aʻe puaa, e masani ona tulaʻi mai faafitauli nei:

  • laulauina o togitogi i le ufiufi;
  • ufiufi o laulaau i le ufiufi;
  • fugalaau e taofi pe a mu le meaʻai;
  • lanu enaena o laulaau ma vai e le masani ai.

Tonu i totonu.

Fafagaina o puaa

E mafai ona maua ni togavao fou mai fatuga ma fatu. O nei metotia e lua e le faigata tele, ae o le vao e tatau ona faatali mo ni nai tausaga e ausia ai le sili ona manaia.

O fatu Plumbago e totoina i se uila malamalama i totonu o se mea susu, e aofia ai vaega tutusa o le oneone ma eleele laugatasi. Latou te le gata na o fale e gaosia ai laufanua, ae faapena foi le vevela o le malulu e tusa ma le 20 ° C. O le suavai e faia pe a uma ona aliali mai laʻau moni i totonu o pusa paʻu taitasi. I le lumanaʻi, e totoina le toto pe a manaʻomia.

Mo otaota, e sili ona faigofie le faʻaaogaina o lālā o loʻo totoe pe a uma le fufulu o le tautotogo. A maeʻa togafitiga ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe, ona tanu ai lea o pamu i le oneone susu. A ufiufiina i se pulou, tausia lelei le mausali ma le vevela e tusa ma le + 16 ° C, latou te aʻafia i le 2 vaiaso.

O laau toto e totoina i totonu o pusa laititi ma ola aʻe ma tausi lelei, togafitia aʻo latou tuputupu ae. O fualaau e maua mai le seleselega o le a fuga mai i lenei tausaga, ae o le a mafai ona fiafia atoatoa i le matagofie o le vaʻaia pe a tupu aʻe le vao vao tetele.