Fugalaau

Totoina lili i le tautoulu - o filifiliga uma ma le aoga

E masani lava o le teuteuga autu o se togalaau poʻo luma o le togalaau o lili. E le o se mea e le aoga le taʻua o lenei fugalaau o le Crown Tsar. E manaʻomia ai se auala faʻapitoa e tulaʻi ai ma toe faʻaleleia. E i ai mea faalilolilo i lenei tekinolosi. Amataina o fai togalaau e fia iloa pe aisea e matua taua ai le totoina o lili i le tautoulu, pe a tonu ma pe faapefea ona totoina ina ia latou fuga ma faamasani le mata mo le silia ma le tasi le tausaga.

O afea e toto ai: i le tautotogo po o le autumn?

O le taimi o le autumn o le a fuga mai i le taumafanafana

Mo le toʻatele, o lenei mataupu o loʻo finau pea. E talitonu se tagata e te manaʻomia le totoina o fugalaau i le amataga o le tautotogo, o le isi ua fefe i le kiona ma o loʻo faatalitali mo Me, o le lona tolu ua mautinoa o le taimi sili mo le totoina o lili o le autumn. O le filifiliga mulimuli lea e sili ona moni. O le mafuaaga autu o le totoina. A uma le totogo o le tautotogo, o le a leai se "pale" i luga o le au - o le a fuga mai le lili i le vaitau e sosoo ai.

Taimi faʻaleleia

Latou te fesuisuiaʻi e le gata e faalagolago i le ituaiga o laau, ae faapena foi ile tau. O le tulafono autu o le fatuina lea o se taimi faʻasolo ina ia mafai ai e le aʻa ona atiina ae ma totō i laau totō aʻo leʻi tafe le aisa. O le vaega lona lua o le maualuga o le vevela. E tusa ai ma mea e manaʻomia e le 'eleʻele, e mafai ona toto lili pe a tumau le auala e maualuga atu nai lo le 10 ºC. Afai e te faia muamua, o fugalaau o le a amata ona ola, lea tatou te matua le manaʻomia lava.

Faʻafanua ma le taimi

FaʻafanuaTaimi faʻaleleia
Moscow ma Moscowlona lua o Setema - Oketopa
O le vaeluagalemu o Rusia
Belarus
Uralle vaega lona lua o Aokuso - Setema
Siberia
South RusiaOketopa - ogatotonu o Novema

O le faasologa o le totoina, fuafua i le eseese o lili:

  1. White lilies - o lo oi ai ia i latou le taimi sili ona moe mo taimi uma.
  2. North American ma Caucasian species.
  3. Tubular, Asia ma Sasaʻe meaola, lago ma lili Tibet (o meaola mulimuli e lua e talafeagai lelei mo le totoina o le tautotogo).

E faʻapefea ona saunia se saite

Filifili ma le faaeteete se nofoaga mo lili, aua latou te ola ai iina mo le itiiti ifo ma le 5 tausaga. E le tatau ona vevela tele le saite, ma e manaʻomia le malamalama ma le susulu i le fugalaau tele. O se ata le manaomia, i se tulaga ogaoga, e tatau ona faaitiitia lenei itu leaga.

O lagona e sili ona lelei i tulaga e latalata i le natura

Afai o le a e totoina lili fufulu, poo le Candidom (lili paʻepaʻe "Madonna's Flower"), e tatau ona e lime le palapala - faaopoopo le pefu po o le penisina, maʻa. O isi ituaiga e pei ole palapala eleʻele. I le tulaga o le mamafa o eleele, mafaufau e uiga i le alavai, aua o fugalaau e le aʻafia. Faʻaauau e leai se faʻavaivai o le vai i le taimi o le totōga ma aʻo tuputupu aʻe. Le Kapar a le Tsar e le fiafia i le tele o le vai, ae e le mafai ona faapaleni le mago - maua ai le faʻafeoloolo agavaʻa.

Fertilizers

Pe a totoina lili, o le lelei o le eleele e taua, e tatau ona saunia lelei:

  1. Lisi se saite i le loloto o le 30, ma pe a ma le 40 cm.
  2. Afai e mamafa le lalolagi, eli, i le sikuea 1. Ou te aumaia i totonu o se pakete o peat ma le aofaiga o le oneone, aua o le mama ua na o le peat ua lava.
  3. Mo le sikuea 1. m faʻapipiʻi foi le faapalaga poʻo le humus. I luga o le mita o le 5-10 kilokalama o le tasi po o le isi.
  4. O vailaʻau faʻasaina e lelei foi i faʻaopoopoga i organics: i le 1 sq. Kilomita. m faʻaaoga le 100 g o le superphosphate ma le 50 g o le potassium sulfate.

O le totoina o mea e sili atu o le a na o le mu i le eleele, ae le o le aʻa ma alu aʻe

Aua e te faʻaaogaina le fesuiaiga, pe afai o loʻo iai lau fanua lelei ile luga ole laupepa. Mo se faataitaiga, lalolagi lanu uliuli.

Mea e toto ai le kuka

Lili o se galati laau ma faʻaleleia, i le faasologa, ma pulu. Ae ui i lea, e mafai ona e luluina fatu ma lūlū, ma totō laʻau e pei ona taua.

Pulu

Bulbs - o le filifiliga talafeagai mo le totoina o lili i le tautoulu

E taua le filifilia o aniani lelei. Faʻalogo i manatu nei:

  • o le maualuga o le pulu e tatau ona i lalo ifo o le 3-4 cm;
  • i le paʻi atu i ai e tatau ona faʻamausali, maoaʻe;
  • Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona mataʻituina lelei mea e totoina mo le totoina o siaki ma siaki;
  • o aʻa e tatau ona ola, e le pala;
  • e sili atu pe a fai e leai se totogo o pulu mo le totoina o le autumn.

I le taimi lava aʻo leʻi totoina, faʻafefete i luga o vai mo le 2-3 itula. Ina ia saogalemu ma aloese mai faʻamaʻi pipisi, e mafai ona e suʻeina i se vaifofo o le paseka faʻatasi. Tuu i ai aniani ia taofi i totonu mo le 15-20 minute, ona tatau lea ona vele i le paolo.

Faʻasologa o mea

O le totoina o fugalaau totogo o se punavai tautotogo

E faʻasaʻolotoina le vaʻaia e faʻatagaina le vave ona aʻa vave le lili pe fuga i le taumafanafana e tasi, lea, ioe, e le ono tupu. E tasi le auala poʻo le isi, tupu mai i le tautoulu o se tasi lea o faafitauli. O lo latou faatasi ai e iloa ai o le pulu e le "moe" ma ua sauni e tupu. Ae o le a le umi pe a oʻo mai le kiona ma le kiona i luma? E masani lava, o le a mate le totogo, ma o mea totō o le a totoina i le eleele ma i le tautotogo o le a leai ni togavao.

O le tali aupito sili ona faigofie o le totoina o se pulou ma se pu i totonu o se ulo ma tuu i totonu o se potu mo le taumalulu, lea e tele le malamalama ae le vevela. Suavai lelei, ma i le tautotogo toto i se moega fugalaau.

E faʻapefea ona toto mea i le tautoulu:

  1. Tuu le totogo e oʻo atu i le 20 simita.
  2. Suʻe malie le tasi i le tasi i le tasi itu ma le isi, "vavalo" le totogo mai pulu.
  3. Ua saunia le mea mo le faʻaleleia masani i le taumalulu.

Pau lava le mea o nei fualaau e manaʻomia le tausiga i le tautotogo, e pei o fale kesi.

Fatu

O na mea totō e faʻatupuina mo le onosaʻi ma le poto masani o fai togalaau

O le mea masani, o fatu lili ua totoina i le taumalulu o le taumalulu - amataga vave o le tautotogo i totonu o atigipusa ma totoina i luga o faamalama faamalama seia oʻo ina vevela le vevela. Ona auina atu lea o fualaau i luma o le togalaau. E amata ona fuga i le 3-4 tausaga.

I le tulaga o fatu, e pei o pulu, o le autumn o le taimi sili lea e faataatia ai le faavae mo fugalaau i le lumanaʻi.

I le tautoulu, lūlū fatu e totō tonu ile eleele. I le tautotogo, o le a mautinoa lava o le a tupu mai, ma i le taumafanafana - tumutumu, vagana ai, ioe, e te saunia lelei mo lenei mea:

  • aua le faatuai le totoina pe a uma ona faaputu fatu, ia faaaoga le maualuga mo le tausaga lona lua, ma sili atu i le tausaga muamua, talu ai ua vave ona leiloa le fatuina o le lily;
  • e le tatau ona totoina - o le a latou totogo i le tautotogo ma le susu ma le vevela;
  • A o leʻi lūlūina, ua fautuaina e taloina fatu i se vaifofo o le hydrogen peroxide ma le maualuga o le 1-2%, e mafai ona e uuina i le pisuka - o se mea lea i le peroxyide, ae maise lava o le au mafanafana o le mafanafana o le taumafataga o le 0.04% vaifofo o le sulfate sine; Po o le a lava le mea e te filifilia, pe a uma le 15 itula o togafitiga, o fatu o le a faasolo vave ma e le aafia i siama.

O le totoina o lili ma fatu o se pisinisi faʻalavelave, ae o se pisinisi manuia. E leai se isi ituaiga o mea totō o le totoina o le a maua ai se tele o fugalaau maloloina, fugalaau manaia ma ni fusi vao.

Buns

Buns - o se tasi o ituaiga o mea toto e totoina ai fugalaau

O le faʻasaienisi faʻamatalaga o bulbs o le tumutumu. E faia i lili "i le fatafata" - i laulaau. Afai latou te pauu i le eleele, latou te totogo, ona maua mai ai lea o fugalaau fugalaau. Ae o le faasalalauina faʻafuaseʻi o le salalau atu i totonu o le fugalaau e le o se filifiliga sili lea. O le mea lea, e tatau ona aoina ma totoina i le faasologa lea o le a ola ai fugalaau mo le tele o tausaga.

E le o ituaiga uma o lili e maua mai ai ituaiga fatu: na o le tig, le tele o vailaʻau o Asia, o nisi o laau. O le a amata mai lava i le tolu tausaga talu ona toto fatuga.

O nei fatu e totoina i na o le autumn. I le lalolagi, latou te faaauau pea ona faateleina le lapopoa mo sina taimi, ma i le tautotogo latou te ola ai.

Vitio: auala e totoina ai tamaiti lily i le tautoulu i lo latou fale mafanafana

E faʻapefea ona toto lili i le lumanaʻi: faʻasologa i lea laasaga taʻitasi

E mafai ona e faʻatulaga fugalaau i luga o le 'upega tafaʻilagi, totonu o tuaoi o le fugalaau poʻo le pito i luma, i lau faitalia

O le tulafono lautele mo le totoina o le loloto tonu lea o le pu. Fai mai nisi o fai togalaau e tutusa ma le lili, ae i le mataupu faavae mo laau toto uma. O le mea moni, e sili atu le usitaia o fautuaga faapitoa e faalagolago i luga o le maualuga o le faʻavae o le fugalaau i le lumanaʻi:

  • o laʻau e maualalo le tuputupu aʻe o loʻo tuʻuina i le loloto o le 10-12 cm, pe'ā tele lapisi; 7-8 cm, pe afai e laʻititi, i le va o laina e alu 15-20 cm;
  • maualuga le maualuga o laau totō ua totōina i lapisi tetele i le loloto 12-15 cm, laitiiti - 10 cm, aisles - e tusa ma le 25 cm;
  • lili lapopoa ua tanumia faatasi ma lapisi lapoa i le 15-20 cm, laiti i le 12 cm, ma i le va o laina latou te vavao pe a ma le 30 cm;
  • o se lili paʻepaʻe paʻepaʻe, terracotta ma Gatsby ua totoina loloto mo se lua cm.

Ina ia aua nei taulotoina nei fuainumera, e mafai ona e faatoateleina e tolu le maualuga o le pulu ia lava. Faapea o le 5 cm, o lona uiga e tatau ona toto i le loloto o le 15 cm.

Pe a totoina, e taua foi le ituaiga palapala. Afai e malamalama, e mafai ona e eli i le pusa ma loloto, mamafa - sili atu le maualuga.

Pulu (e aofia ai totogo pe a uma ona aveese)

O pupuvaga na vaʻaia ai pupuvaʻa aʻo leʻi totoina e tatau ona sili atu ona puipuia mo le taumalulu faatasi ai ma pupuʻu vaovao poʻo vaovao

O le tulaʻi mai o se auala faigofie:

  1. I luga o le nofoaga ua saunia, ia eli lua o le loloto talafeagai ma 2-3 cm.
  2. I le pito i lalo, tuʻu se oneone laititi itiiti - nofo i totonu ia 2-3 cm.
  3. Tuu le pulu i luga o le rhizome lalo, salalau aʻa.
  4. Fafaso sina oneone laitiiti.
  5. Faatumu i le palapala mai luga, faʻatusatusa ma liligi le tele o vai.

Buns

E manaʻomia ona aoina lelei mai lau laʻau, e aunoa ma le faʻatali mo le timu e pau i le eleele

O le vaitau sili ona lelei e tulaʻi mai o Aukuso ma Setema. Taimi e faʻalagolago i le tulaga faʻafanua. Afai e faigofie ona vaʻaia pupuvaga, o lona uiga ua matutua ma e mafai ona aveesea. O le isi faailoga o le matuia o aʻa ia i luga o polo laiti.

Ma le isi, fai mea nei:

  1. Mo le 3-4 vaiaso matou te tuʻuina ai pulu i totonu o le pusaaisa, faʻatulagaina le vevela i le + 3 ... +4 ºC - mo le faʻamalosi.
  2. Tui saʻo le pusi i totonu o le eleele avanoa i le loloto o le 2-3 cm. O le mamao i le va o pulufana e tatau ona itiiti ifo ma le 5 cm, i le va o togalaau - 20 cm.
  3. Vai le totoina.
  4. Matou te ufiufi i se laulau o le mimiti po o le humus.

Fatu

O fatu e tatau ona totoina pe a uma ona galo ma laei

Lua avanoa e tulaʻi mai ai:

  1. Poto - ia lulu fatu ile laufanua avanoa.
  2. Long - ia muamua toto i totonu o le tane, ma i luga o le fugalaau na o le tautotogo po o le isi tafaʻi.

O le filifiliga muamua e faigofie, ae matautia - o fatu e ono le ola i le taumalulu i le eleele. Ae ui i lea, e mafai ona e maua se avanoa:

  1. I le eleele ua saunia, fai ni togalaau 3 cm loloto.
  2. Lasa le fatu i totonu ia i latou e le matua matamata tele - e uiga i le auala e tatau ona ola ai fugalaau.
  3. Ufiufi i latou i le palapala, faʻatusatusa ma faʻafefe ma faʻaleleia le toto.
  4. Ufiufi i latou i laupepa po o vaovao.

O le filifiliga lona lua:

  1. Ave se fagu (atigipusa) ma se loloto o le itiiti ifo i le 10 cm.
  2. Faʻamau i totonu o le eleele - o se vaega o le togalaau aina, peʻa ma oneone.
  3. Fai ni togavao e tusa ma le 0.5 cm le loloto.
  4. Fafasi fatu ua totoina i totonu o togalaau.
  5. Fafasi i le palapala.
  6. Faʻamaʻosaʻo mea toto.
  7. Faatali mo fatu e totogo.
  8. Totoina i latou ile lauʻeleʻele i le tautotogo po o le isi taʻavale - ave faʻatasi mai le tane taʻavale i le taimi faatasi ma le eleele ma totoina i ni pu e loloto le tutusa ma le uumi o le rhizome.
  9. Vai le fugalaau totō.

Faʻamasinoga faʻalelei

E mafai ma e tatau ona tuʻufaʻatasia fugalaau i le pito i luma o le togalaau poʻo le fugalaau

E ola faatasi foi ia laʻau faatasi ma rosa, ma o loʻo faʻaaogaina foʻi fugalaau totō o le a avea o se kapeta lanumeamata ma le tele o lanu lanu.

Tausia pe a tulaʻi

O le mea autu o le puipuia lea o lili mai le maalili. O lenei mea e aoga i ituaiga uma o mea totō totō.

Ufiufi lau togalaau ma ni paʻu paʻu e puipuia mai le malulu

E leai se mea e tatau ona fafagaina tele i aso uma i le tautotogo, pe afai o timuga mai lea taimi i lea taimi.

A pa'ū le kiona i se laulau e silia ma le 10 cm, mo le totoina e lelei tele, e te le manaʻomia ona faia se mea. Afai e itiiti ifo le kiona, ia faaputu i luga o se moega fugalaau - mo le mafanafana.

Mulch (ufiufi mea) e tatau ona aveese i le tautotogo e pei o le kiona e liusuavai, ae le o le taimi lava lena, a le o lea, o le a le faʻaumatia Malaki i le masina o Mati.

O le totoina o mea lili e na o le tasi lava le mea e mafai ona faʻatau, ona faʻasolo ai lea oe. E faʻapefea - faʻatasi ma pulu, fatu poʻo paluga - o le a filifilia e le tasi mo ia lava.