Laʻau

Pahira

O Pahira ei ai laʻau lalelei e pei o laʻau fugalaau i o latou foliga. Ona o lenei mea tutusa e taua ai foi o le mea e sili ona lelei o le Guian poʻo le Malabar chestnut. Faafetai i le pale matagofie, ua ola lenei laau i le fale.

Pahira (Pachira) - o se ituaiga o laau o le aiga Malvaceae (Malvaceae), tuputupu ae i Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu, Initia ma Aferika. O le ituaiga e aofia ai le 50 ituaiga o ituaiga.

Pachira (Pachira). © yoppy

Fale Tausiga Fale

O le laau e mafanafana ma agavaivai, ma afai e te tuʻuina atu ia te ia nei tulaga, ona faʻafetai lea o le pachira i le saoasaoa vave. O le maualuga o le laau i totonu o le potu i ni nai tausaga e mafai ona oʻo i le 2 - 3 mita. Afai e le talafeagai se laau umi, ona faigofie lea ona faʻapulapulaina i le faapipiiina o ni aʻa laiti fou.

O fualaau talavou o le pakhira e lanumeamata ma fesuisuiai, o lea e faigofie ai ona mamanu. E tele laau totō e mafai ona totō i totonu o le ipu e tasi, ma, o le aveeseina o laulaau pito i lalo, o laʻau uila laiti, ao latou tutupu aʻe, e fesootaʻi ma se "puaʻalele". O le tele o taimi, o nei laau vavalalata e faʻatau atu.

Pahi fugalaau. © mauroguanandi

Lulu

Pakhira e faʻapitoa. Fautuaina i le taumafanafana o le vevela i totonu o le potu ma le laau e 22-25 tikeri. I le taumalulu, e le tatau ona pau i lalo o le faailoga o le 18 tikeri.

Malamalama mo Pahira

O lenei laau e manaʻomia ai le tele o le susulu o le la. Paketi e ola latalata i le faamalama o le itu i saute, e ui e sili atu ae le o le faʻaalia e faatonutonu ai le aoauli. O le a lagona e Pahira le malu ma le vaeluaina.

Faʻasa

O se fasi eleele i totonu o se ulo ma se laau e le tatau ona faʻamago. I le taumafanafana, o le suavai e sili atu ona malosi nai lo le taumalulu. I le taimi lava e tasi, e tatau ona alofia le vai, pei faʻafefegavai e taʻitaʻia ai le fesuiaʻi o aʻa.

Pahira. © Nina Helmer

Totogi

O pepa Pachira e manaʻomia ai le suʻisuʻiina e le aunoa, aemaise lava i potu e maualalo le maualalo.

Soo

O le eleele mo pahira e le tatau ona sili atu ona lelei. O se faʻafefiloi e aofia ai laupepa ma palapala eleʻele, lea e faʻapipiʻi ai oneone ma piliki piliki, e talafeagai. O le ipu e le tatau ona loloto, aua i totonu o le pakhira o le aʻa o loʻo i luga o le fogaeleele. Suavai manaomia.

Pachira (Pachira). © Nicolas Guilmain

Fafagaina Pachira

E fautuaina le fafagaina o le pakari i le taimi o le tuputupu aʻe faʻaalua i le masina faʻatasi ai ma fomaʻi faʻapitoa.

Pahira na totoina

Ina ia faatelevave le tuputupu ae, o laau laiti e mafai ona toe totoina i tausaga taʻitasi. O le fagu fou e tatau ona i ai le 4-5 centimita sili atu nai lo le tuai. O faʻataʻitaʻiga matutua e faʻapipiʻi faʻatasi i tausaga taʻitasi ao tuputupu ae.

Pahira. © yoppy

Faʻapenaina o Pachira

O le pachyr cuttings bearing leaf and bud is well rooted at high temperature and humidity. E masani ona selesele i le faaiuga o le taumafanafana. O pusi Pahira e avanoa mo pisinisi, ma, pe a manaʻomia, e mafai ona e taumafai e faʻatoʻaina e ala i le totoina i luga o le eleele i le vevela pe a ma le 25 tikeri, ona ufiufi lea i le tioata. O fatu e tupu i le 2-3 vaiaso.