O le togalaau

Garden begonia - totoina ma tausi

E le pei o le lagonia, o lona togalaau e tulaʻi mai i le tau ma ola lelei i togalaau ma fugalaau.

O le lanu o lenei laʻau lauiloa e mafai ona ese tele - mai le paʻepaʻe ma le lanu viole, ma o ituaiga eseese uma o le begonia o le togalaau e mafai ona vaaia i le ata i totonu o faʻamaumauga o fugalaau ma fomaʻi. O le togalaau o le begonia e lauiloa mo ona vavao, e le sili atu ma le 25 cm le maualuga. Afai e te fiafia i lenei laau ma e te manao e ola oe lava ia, e tatau ona e iloa pe faapefea ona toto ma tausia togalaau o le begonia. O lenei mea totino e faʻafeiloaʻi ma e le faʻafeiloaʻi sese.

Totoina o se togalaau begonia

O Begonia o soo se mea eseese o se laau telefoni, peitaʻi, pe a totoina se togalaau aina, e tatau ona e filifilia ni nofoaga paolo. O le susulu o le la o le a le afaina ai le atinaʻeina o le laau, ma e sili atu lona leaga.

I le faia ai o se faaiuga i se nofoaga mo se laau totō, faʻatali ia Iuni, talu ai o lenei masina ua totoina le begonia. O le tau e mafanafana ma tumau, ma mo se laau laʻau e matua taua lava, talu ai e oʻo lava i sina malulu po o le maualalo o le vevela e mafai ona faaleagaina le begonia o le togalaau.

E mafai ona e totoina le begonia tipu i le laufanua, faʻatau vave i totonu o se faleoloa faapitoa, pe ola faʻatasi mai fatu i le fale.

Fatu fatu

Matou te manaʻomia:

  • Eleele;
  • Laʻau o le togalaau begonia;
  • Pusa poʻo le atigi pusa mo fualaau.

O fatu o varietal garden begonias e totoina ia Fepuari i fatuga o pusa e tumu ile palapala. E faia tutoatasi e ala i le faʻafefiloi o peat, oneone ma laʻau palapala i le fua faatatau o le 1: 1: 2. O fatu o Begonia e laʻitiiti lava, o lea e le o fufuluina ai, ae na o sina mea itiiti lava e olo i le palapala susu.

Pusa o fatu e pipiʻi i le tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana. E tatau ona faʻaleleia pe a faʻapalapala le eleele, faʻaeteete, pe mafai foi ona fufuluina ni fatu laiti i le vai. O le a tupu mai le popo o Begonia i totonu o le vaiaso, ma i le matua o le 2-3 vaiaso e tatau ona toso i se isi ipu. O le totoina o togalaau o le begonias o le togalaau e faia i se mamao e 2 cm mai le tasi. A maeʻa le masina, o fatu o le begonias e talafeagai mo le totoina i ni faʻataʻitaʻiga eseese mo le tuputupu ae.

O sea ituaiga begonia o le a fuga i le tausaga muamua. Ae ui i lea, ina ia amata vave ona fuga, e tatau ona e faʻaaogaina fualaau i tumutumu na aliali mai.

Garden Begonia Care

Pe a totoina le begonia o le togalaau i le lauʻeleʻele, ona sasaa lea o le peat ma le faapalaga i totonu o le lua pe suia i soʻo se faʻalalaʻau minerale e aofia ai le potassium ma le maika. A uma ona totōina, e tatau ona faʻamaligi le palapala i le vai, lea o le a faʻateleina ai le aʻafia o fatu.

O le tausiga o le begonia o le togalaau e aofia ai le tatalaina i taimi uma o le eleele e latalata i laau, lea o le a maua ai le aʻa ma le okesene. E ola lelei le laau i totonu o le eleele malulu, o lea e faʻafeinu ai laau i aso uma e tolu, e faʻatatau i le tau. Faatasi ai ma le faʻavaeina o le vevela ma le vevela o le tau, e manaʻomia lou faʻaleleia o le begonia i le tele o taimi, ia mautinoa e faʻamalo le eleele pe a uma ona faʻaulu. E le tatau ona faatagaina le vai vai, aua o lenei mafuaʻaga e fesuiaʻi ai aʻa o le laau. Mo le mafuaʻaga o le puipuiga, pe a tulaʻi i lalo o le lua, o loʻo tuʻuina atu se mea faʻavaivai - faʻalauteleina le omea, vailaau o le oneone, maʻa, ma isi.

O Begonia e le manaʻomia se togafiti faaopoopo, nai lo lea, o le pa'ū o le vai e faʻaleagaina ai i latou, talu ai latou te mafua ai le foliga mai o lanu enaena. I le tautoulu, i le afiafi o le taumalulu, faʻafefe ai le vai.

Tausiga o taumalulu

I le amataga o Oketopa, e tatau ona eliina fatulaau o le begonia mo le taumalulu. Muamua, o le a vavae ese ia tipi mai le laau, ma tuu ai se'ea e oʻo i le 3 cm le maualuga. E faʻamago i totonu o le potu ni fatu o le begonia o le togalaau mo vaiaso e lua. O le eleele ma toega o totoe o loʻo aveesea mai le tubers, tuu i totonu o se pusa e teu ai ma ufitia i le oneone.

Taofi ia fatu i se nofoaga malulu. O se pusaaisa e talafeagai foi mo le teuina o sina vaega o tubers.

Faʻapenaina o le togalaau begonia

I le faaiuga o le taumalulu, e mafai ona e amata amataina le fatu o le begonia. O se auala lelei lea e faʻaititia ai le tele o le totoina o mea mo se togalaau fugalaau. Faʻafefete le oneone i totonu o se tamai atigipusa ma totoina fatu o le begonia. Pe a oʻo mai le tupu muamua, ona vavae lea o le pulupulu ina ia le itiiti ifo ma le tasi le fatu fatuga tumau i vaega taʻitasi. O fasi falaoa ua sapalai i le koala palu, mago mo ni nai itula, ona totoina ai lea o fatu o begonias i totonu o fagu. O le tausiga o ia ituaiga laau e talitutusa ma lena pe a tupu aʻe le begonias mai fatu.

O tausaga taʻitasi, e tupu aʻe ai fatu tetele o begonia. O lea ituaiga laau e aoina ai le tele o meaʻai, o lea i tausaga taʻitasi e sili atu ai fugalaau.

E ui lava i le mea moni o le togalaau o le begonia ua tupu i luga o le eleele, e mafai ona faʻaaogaina mo fanua e faʻaoga ai laufanua, teuteuina o faʻamalama ma faletalimalo. O le tuputupu ae o lenei laau e avea o se aganuu e le afaina ai le matagofie o ona fua.