Fugalaau

Dahlia Care

E foliga mai o dahlias o fugalaau a "tinamatua" mai taimi lelei ua galo, ae o nei aso matagofie nei ua toe i ai i le maualuga o laei. Latou te ola, fuga ma uluola lelei.

Dahlia Care

O Dahlias o ni laau e le lelei tele, o le mea lea, i le vaitau atoa o le tuputupu aʻe, latou te manaʻomia le suāvai faifai pea. Laʻau, aʻo tuʻuina atu ia i latou le susulu ma le moli, tuputupu aʻe malosi, faʻatasi ai ma vaʻaiaʻoga poto ma le malosi o atinaʻe lau. Tausiga o le vevela i le taumafanafana o se mea tāua lea i le teuina o fatu i le taumalulu.

Faʻasaina dahlias

A maeʻa le totoina o dahlias, e faʻamamaina le eleele i aso taʻitasi mo le vaiaso. Ona faʻaitiitia ai lea o vaitau vai, ae e siakiina pea ina ia le malolo le eleele. O le faʻaaogaina o le eleele o loʻo faʻatinoina peʻa uma ona fafagaina ma fafaga le dahlias. Mo le puipuia o le susu, e sili ona lelei le mulch le palapala ile fugalaau ma le humus, peat poo le faapalaga.

E masani ona fafagaina le Dahlias i le fafagaina o moa ma le mineral fertilizers e oʻo i le faalua i le masina.

Faiga fai togalaau

I le taimi o le togavao, e lua aʻa tetele malolosi o loʻo totoe i luga o laau ma ua lafoaia i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe: latou te aveesea uma tamaiti laiti ifo i le maualuga o le 30 cm. . E tatau ona faoa uluaʻi ulu aʻo latou faʻalavelave le atinaʻeina o fale. O pompon, dwarf, collar, ma ituaiga eseese uma o le dahlias e le o laasaga.

E tolu puʻe e masani lava ona faia i le pito o le fana, o nei tumutumu o le ogatotonu e atiaʻe vave, ae i le taimi lava e tasi o loʻo i ai se pupuʻu pupuu, e le talafeagai mo le tipi. O lenei laʻau o le a sili ona togiina ma o le a sili atu le faʻaleleia o laʻau ma o le a tupu olaola latalata ane i le tafaʻi pito.

Manatua! E tatau ona e tipi dahlia i le po po o le vaveao. 'Otiʻoti dahlias i le aso o le a le tu mo le umi.