Laʻau

Tausiga tatau o le hoya poʻo le uaua i le fale

O le Hoya o se faʻamalosi e pei o le tio, e iai ni fugalaau muamua, e faʻapotopoto faʻatasi e pei o tamai faamalu. E tele ituaiga eseese, e le gata i le vao ma le faʻaleleia. I lalo o tuutuuga o le tausiga, o le a teuteu e le hoya soʻo se fale i totonu;

Hoya fugalaau faʻamatalaga

O Hoya o le fale i Ausetalia. Mai iina na aumaia e tagata fai togafiti i le 18 senituri. I le vaomatua, puaʻa taunuu i le sefulu mita. O le laau toto e salalau i autafa papa ma ogalaau o laau.

Faʻaleʻaleʻa manuia le totoina o laau i luga o faʻamalama malamalama. I le fomu, o le fale o le aiga e vaevaeina i ni ituaiga autu se tolu:

  • matagofie, tautau;
  • ivy, curly;
  • faʻavae, i le foliga o se tamai togavao.
I le tautotogo, ua ufitia tele le puaa i fugalaau paʻepaʻe poʻo le piniki i foliga o fetu laiti.
Amene
Ivy
Fugalaau le masani a le hoya
Fugalaau le masani a le hoya
Fugalaau le masani a le hoya

O fugalaau manaia e aoina i le faʻaogaina o le faʻafefe. Ole laititi o fugalaau e laiti - e tusa ma le 2 cm.

Eseese ma ituaiga o laau matagofie

E tele ituaiga o hoya. E tofu i latou ma ona uiga patino. O ituaiga sili ona lauiloa e aofia ai:

Kerry

Fugalaau e foliga o vao vao, o le teuteuga o le uluai laulaau i foliga o loto.

O lapisi e lapoa tele, o le umi e 15 cm. Kerry fuga ma fugalaau 1 cm i le tele.

Loto fatuina Hoya Kerry lau
Kerry fugalaau

Faʻailoga ivy

O Waxwax o se aʻega faʻatasi ma lapoʻa matala i pito. O latou foliga e foliga mai ua ufiufi i solo, o lea o le igoa o le ituaiga. O fuālaau Ivy e papaʻe ma se nofoaga tutotonu.

Hoya e mafai ona ola faatolu i le tausaga e tasi.

O le ivy e tupu i le fale ma fafo.

Faʻailoga ivy

Imperial

Laina laau ma lau oval. O lenei ituaiga e eseese mai isi lanu o fugalaau. I totonu o le malo o le hoya e tele atu i latou nai lo isi laau o lenei ituaiga, o fugalaau e ola e oʻo i le 8 cm le lautele. I luga o se tasi faamalu na aoina i le 10 lanu mumu mumu ma se nofoaga tutotonu papaʻe.

I le aotelega, e tusa ma le 300 ituaiga o hoya.
Imperial

Multiflora

Multiflora compact Hoya ituaiga Multiflora. Taumafai e tuputupu ae lemu. Fugalaau fugalaau e pei o se paʻepaʻe paepae. I luga o se tasi tulaga e le mafai ona oʻo i le 30 fugalaau.

Multiflora
Multiflora inflorescences

E tausi e Hoya ile fale

Soo

Mo le hoya, e tatau ona filifilia se eleele faapitoa ma vaʻaia ma le faaeteete. O le eleele e tatau ona sina gaʻo pe leai. E le tatau ona tumu le eleele i masima sili atu. O le filifiliga pito sili ona lelei o le a faʻafefiloi:

  • perlite;
  • afu laau;
  • fasi vaega o paʻu mamafa;
  • popo niu.

E mafai ona e faʻatupulaʻia le taua o meaʻai ma le fesoasoani a humus.

Malamalama, vevela ma le faʻafeinu

Hoya e faatatau i photophilous, o le mea lea, e tatau ona tuu le fagu fale ina ia lava le susulu o le la. Ae o le laau e le o nofouta i tulaga o le vevela, e lagona le lelei i le vevela ma pei lava ona faigofie ona faapaleni le manava.

O Hoya o se laau telefoni

Mo le faʻafefeteina e sili ona lelei e faʻaaoga timu ma le kiona. E tatau ona puipuia le vai mai le tapuni. E faʻamaluluina le vai malulu e ala i le faʻaopopoina o le peat i ai, e mafai ona faaopoopo le oxalic acid.

O le maualuga o le susu e afaina ai le fugalaau.

E na o le eleele lava e faʻamama ai. I le taumalulu, e le manaʻomia le susu. Fufulu laulaau i taimi uma e faʻapipiʻi ma se mea malu, susu. E tatau foi ona pupu le laau e aunoa ma le faʻaaogaina o fugalaau.

Laʻei pito sili

O ituaiga eseese o le hoya e manaomia ai le fafagaina ese. Avanoa mo ituaiga uma o ituaiga o le a faʻaaogaina mo le totoina o laau toto.

O mea faʻafefiloi o meaʻai e aofia ai faʻamalama e aoga. Ae o le faʻatonuga o le a faia i lalo ifo o le faʻaaliga i totonu o faatonuga pe tusa ma le faalua.

I le taumalulu, e te le manaʻomia le faʻamafanafanaina o le fugalaau.

Suiga

O le gaioiga e faia i le tautotogo. O laau laiti e totoina tausaga umama tagata matutua tasi i le tolu tausaga.

E le manaomia se potoa lautele, ae e tatau ona fou. Tara i le isi fugalaau e le galue. O se fagu fou e tatau ona fufulu lelei, ma o le eleele e tatau ona faʻamaʻi. I le pito i lalo tuu le alavai. Ua totō Hoya i se nofoaga fou ma se eleʻele eleʻele.

Tofiga

O le toe gaosia e faia i se tasi o auala e tolu. Hoya fanau:

  • toso;
  • fatu;
  • lafoaʻi.

O metotia taitasi ei ai ona lava uiga.

Laʻau

O afaina na gaosia i le vaitaimi mai le tautotogo i le autumn. Ina ia faia lenei mea, filifili se fasi laau e lima lau. O le paʻu ua faia lalo ifo o le node. O se lala ua tuu i totonu o le vai lea ua faaopoopoina ai se tuputupu ae tuputupu ae. O le tipi e tatau ona togafitia i le togalaau.

O aʻa muamua e tatau ona aliali i totonu o le tolu vaiaso, mulimuli ane latou amata ona toto.
O le uia ua afaina ai ona afaina
Laʻau na totoina i totonu o pusa ma palapala

Tuʻu

Aʻo faʻalauteleina e ala i le tuʻuina, fuʻa tupu i le tausaga o le totoina. Ina ia maua mai le laʻau, e filifilia se fana e lelei ona atiaʻe ma o se mimiti e faia i le tele o le fitu senitimita.

O lenei nofoaga e faʻatulagaina i le galu ma afifiina i le uu. A mavae le 2 vaiaso, o le a aliali mai se pine. A maeʻa le isi vaiaso, o le a faʻamalosi, ona vavae ese ai lea o le fana ma tuʻu i le eleele.

Fatu

E sili atu ona faigata le tupu aʻe o le malosi mai fatu. E le o taimi uma e mafai ai ona maua le mea totino totō totō.

E tuʻuina le fatu i le palapala malulu, lea e faʻapipiʻi ai le galu ma le palapala. O le fagu e tuʻu i luga o le la. O le faʻasalaga o le a manaʻomia faʻatolu i le vaiaso. O le a amata mai i le masina le amataga.

Hoya fatu pe a uma le seleselega
Fatuina fatu
O fua muamua
Faʻasao

Pests

Hoya e puipuia mai faʻamaʻi, ae afai e le tausia lelei, e mafai ona amata aphids, fuainumera iniseti, miti vaʻaia. E faʻaaogaina le iniseti e faʻafoe ai iniseti leaga. O ogalaau matutua ma lau launiu e soloia i le ava malosi.

O Hoya o se laau e iai fugalaau tulaga ese. E faʻaaoga e teuteu ai totonu. O le fugalaau e le lelei. O le alualu i luma faamanuiaina e manaomia ai le tele o lanu ma le tele o vaiinu. O le faʻaleleia o le fanau a Hoya i le fale o le a mafai lava mo se tagata e amataina le fale.