Laʻau

Faʻafaigofie ona faʻamalosia taffodils i le fale

Na tafe mai gutu malulu. O le taimi lava e amata ai le mafanafana o le la, e mafai ona e vaʻai i aʻa totogo mai le eleele i foliga o laʻau uumi. O se taffodil lenei. E tolu selau afe ituaiga o ituaiga o lenei laau. O le fugalaau e matagofie tele, e foliga mai o le susulu o le la, e matua maaleale lava. Ae ui i lea, o le a tatou siiina se mataupu e ese si ese ma talanoa e uiga i auala e tuliesea ai fugalaau i le fale i le amataga o Mati 8.

Faʻamālosia o taffodils i le fale

O Narcissus o se laau vevela e vave ona fetuunai i soo se tulaga. Faigofie le faʻafeiloaʻi o le taumalulu, e le o le mea e osofaia e roi, talu ai o le fugalaau oona. E le manaʻomia ona faʻapipiʻiina i taimi uma, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. E fiafia le Faatoaga e toto laffodils ia latou poloka. E mafai ona vaʻaia i moega o fugalaau faʻatasi ma isi ituaiga o fugalaau.

Afai e faia ni tulaga faapitoa mo se fugalaau faapena, e amata ona fuga i se vaitaimi e le o se uiga o lenei fugalaau. O le fugalaau e matua aʻafia lava aʻa e le gata i ipu, ae faapena foi i totonu. A e tupu aʻe i totonu o se falemautotogi poʻo totonu o se lauʻeleʻele, o le a fiafia i ona fugalaau e oʻo lava i le taumalulu seia oʻo i le amataga o le tautotogo.

Fugalaau fugalaau fugalaau

Soʻo, vevela ma le malosi

E taua le filifilia o le ipu saʻo. E tatau ona faia i meaʻai poʻo le omea, maualalo 15 cm, i le lautele mai le 10 i le 13 cm.

Mai le 2 i le 4 pulu e mafai ona totō i totonu o le ipu e tasi. E tatau ona faia pito ma alavai i le pito i lalo. O le mea lea, o le tele o vai o le a sasaa atu, lea o le a vavaeeseina ai lona malolo ma le pala o le aʻa o le laau.

O le eleele e tatau ona aofia ai le eleele faapitoa, faatasi ai ma le i ai o mea oona, otaota, omea, oneone o le vaitafe. E tatau ona vaivai, ae le o le pipii, ina ia le tupu aʻe ai faʻamaʻi faʻamaʻi, ma e lava le gaʻo o le okesene.

Auala e filifili ai se pulu ma sauniuni mo le totoina

A o le totoina le daffodil, e taua le filifili o le pulu. E tatau ona: mausali, pe a tele. I luga o le fogaeleele e le taliaina: o magiati, vaega o mea e faʻaoga, pu, mea lanu uliuli ma isi mea leaga.

E i ai ituaiga eseese o lenei fugalaau ma galueaiina i lalo o nisi tulaga ua fautuaina. Mo pulu, o tulafono nei o loʻo i ai aʻo leʻi totoina:

Aso, tautotogo, solo ma fanua o daffodils.
  1. Fufulu mo le lua vaiaso.
  2. Muamua, taofi le vevela mafanafana o le 30 tikeri Celsius. Ona faaititia lea i le 17 tikeri. Ma, mo le tolu vaiaso, e tatau ona i luga le pulu i le vevela o le 9 tikeri. Afai e le o matauina lenei mea, ona amata lea ona fuga o le kaseti ao le i oo i le taimi.
  3. E taua le matauina o le maualuga o le susu i totonu o le potu, o le tausia o mea totō aʻo lei totoina mo le masina.
  4. A o le totoina, i totonu o le fale koli, tuu le sisi i totonu o se taga palasitika. Uu i luga ma tuu i le teuina sei vagana ua toto i le vevela ile 5-9 tikeri Celsius. E mafai ona e tuua mo le tolu ma le afa masina. I lenei piriota, ia siakiina pea le pusa. Suavai 2 taimi i le vaiaso.
  5. A oʻo i le 10 cm le laʻau, o le malosi na latou i ai, e tatau ona e faʻafeiloaʻi i se potu e 17 tikeri ma le maualuga 50%. O le taimi lava e foliga mai ai fugalaau, e faaumiumi ai le fuga, e le sili atu le maualuga o le vevela i le 10-12 tikeri.
O le suiga o le vevela e taʻalo i le vaʻaia faifaipea o soʻo se vaomatua.

Totoina, aʻafia, fafaga faʻamaina le palapala

E manaʻomia e Narcissus se tausiga faʻapitoa, e ui lava i lona le mautonu. O le sauniuniga mo le pulu mo le toto i le fale, e mafai ona amata ile lua masina, e pei ona faamatalaina i luga pe faʻatau i se fale fugalaau. Aua nei galo le totoina o le pusa i le paluga o le kulimi i luma o le totoina. O le taimi lava e aliaʻe mai ai aʻa, e mafai ona e totoina i totonu o se ulo ma le eleele ua saunia.

Pe a totoina pulu i le eleele, e le mafai ona latou paʻi le tasi i le isi ma i itu o le ulo. E tatau ona e faʻalauteleina i le tasi vaetolu o le telē.

E tatau ona faʻaleleia le faʻatau, faʻalagolago i le fausaga o le palapala. A oʻo ina amata ona tupu, o le vai e masani ona fai. Fugalaau e lanu samasama, taofi le fafaga. A uma loa ona toto le laau, oti ese laulaau i le pito i lalo.

Faʻailoga mataʻutia ma le tele-itu i le taffodil.
O faʻamaʻi sili ona afaina o le fugalaau o siama, lele ma nematodes.

E mafai ona faʻamavaeina e ala i le faʻaaogaina faifaipea o peti pa'ū ma alu ese mai eleele eleelea. O le eleele e tatalaina i taimi uma ma sasaina i iniseti mo puipuiga. Aua nei faʻapalapala le palapala pe tuʻu i le vevela i luga ifo o le 10 tikeri.

I le leai o se fugalaau, e ui lava i faʻamaoniga o maʻi poʻo le faʻaleagaina, o le mafuaʻaga atonu o ni mea sese i le totoina o fugalaau.

E tatau ona e iloa o lenei fugalaau ei ai se mea oona. E mafai ona faʻaleagaina ai le aʻa o laau vavalalata. Aua nei tuʻu se taffodil i luga o se windowsill i tafatafa o isi laau.

Fugalaau fugalaau

O le aʻafia lelei o se fugalaau e manaʻomia ai le faʻamalosi. Mo se taffodil, e tatau ona i ai le gaʻo-gaʻo. Faia muamua le fafagaina i le taimi lava e tupu ai le totogo. Le lua subcortex, pe afai e te vaʻai i togitogi i lau.

I le mulimuli ai i fautuaga uma o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga, o le a mafai ona e tupu aʻe se daffodil, i soʻo se tulaga, ausia le fua tele. Tuu le fagu i le pulufana seia oʻo i le isi toso faʻatasi ma le palapala i totonu o se taga taga po o se pepa palasitika ma tuu ai i totonu o se potu malulu.

O le faʻatinoina o le taimi e faʻamalosi ai le daffodil oe lava, e le manaʻomia le faʻatau o isi atigipusa, ao sauni lau mea totō.