Fale taumafanafana

Mafiafia le kiona o le kiona - viburnum buldenezh

O le pieli-rose o Petena o se laau e taatele i le ogatotonu. O le maualuga o le teuteuga ma le le faʻaleagaina o tulaga na avea ai o ia ma se malo faaaloalogia i togalaau ma paka. O lenei ituaiga tuai na talisapaia e le au fai togalaau i lalo o Catherine II mo le paʻepaʻe papaʻe e pei o se kiona. O le igoa o le ituaiga - Boule de Neige - ua faaliliuina mai Farani ma o lona uiga o le "kiona". Mo le taimi muamua, o le faʻamatalaga o le viburnum buldenege na gaosia e le Farani Faʻatonu Lemoine, o le na faʻaaogaina lenei ituaiga.

Faailoga o le vasega

Viburnum buldenezh o se ituaiga o viburnum masani ma o se lautele lautele e oʻo i le 4 mita le maualuga. Faʻasoa lelei, o lenei laau e ola i le 50 tausaga pe sili atu ma o tausaga taʻitasi e fiafia i ai ma le ola umi. O toto e fuga mai i le amataga o le taumafanafana. Fugalaau uumi, mai le 2 vaiaso i le masina. O fugalaau fugalaau e muamua ona lanu enaena, ona avea lea ma paʻepaʻei sinasina, liliu lanu piniki i le faaiuga o le fuga.

O se uiga iloga o le ituaiga o le leai atoatoa o le manogi i fugalaau. O le laau e taumalulu-faigata, ae i ogaoga ogaoga e mafai ona malolo. O le aʻa o le ituaiga.

Totoina o se fatu

O le olaola o viburnum buldenege ma ona totoga e tele lava ina faalagolago i le totoina lelei o nofoaga ma togafitiga mulimuli ane. O le nofoaga e sili ona lelei mo ia o le eleele faʻamamaina ma le malu malu. E fautua i le totoina i le tautotogo po o le autumn, e pei o le vevela o le taumafanafana, o aʻafiaga e sili atu le leaga. O le nofoaga o loʻo tulaʻi mai ua saunia muamua:

  • eli se lua ma le tele o le 0.5 x 0.5 mita;
  • alavai e taatia i le pito i lalo - vaega o piliki, maʻa maa, oneone;
  • saunia se paluga kulimi o le faapalaga, lefulefu, fugalaau faʻapitoa ma le eleele togalaau.

E faatofuina le fatu i totonu o se lua i luga o se faaputuga o paluga o meaʻai, faasaʻo aʻa, faaloloto le ua aʻa i nai senitimita ma faatumu i le eleele o totoe. A maeʻa ona totō, e tele le vai e faʻafeinu ma a maeʻa ona faʻaleleia, e faaopoopo le lalolagi. Mai luga, e mafai ona mulumulu le nofoaga e tulaueleele ai ina ia le vave faʻapalapala le eleele.

I faʻavae kulupu, e manaʻomia e fatuga taʻitasi pe a ma le 4 sikuea sikuea, talu ai o le laau e salalau tele.

Viburnum tausi

O le tausiga mo viburnum buldenez e aofia ai le tautotogo ma le tatuga o le autumn ma le masani ona susu i le taimi malolo. I le tautotogo, e asiasia le laau ma tipi ese lala ua mamago, mama ma mama. O le teuteuina o le pepa o loʻo faia i le tautoulu - ua matua faʻasusu ma tupu aʻe i totonu palealii. Faatasi ai ma le fesoasoani i le teuteuina, e mafai ona liu se laau i se vaomatua - e tipi le ogalaau i le maualuga o se laau. I le tautotogo, e tele taafe itu o le a amata ona ola mai le aʻa.

Ina ua uma ona tipi, na iloa e tagata uma ua tipiina i lalo se vaifofo o le apa memea sulfate ma ufiufi i ituaiga togalaau.

I tulaga o le ogatotonu i Oketopa, o le tele o vai-loading irrigation o viburnum o loʻo faʻatinoina. O lona faʻamoemoe o le faʻaleleia atili o le alualu i luma o aʻa ma taofia lo latou taalili i le taumalulu. E fautuaina le fafagaina o le laau aʻo leʻi fafaga.

Fertilizers ma le faʻasusu

Mo le tele ma le umi o le fugalaau, viburnum buldenez e tatau ona fafagaina e le aunoa. I le 2-3 tausaga muamua, o le laau ua lava meaʻai e tuʻuina i le totoina o le lua. I tausaga o loʻo mulimuli mai, e fafagaina i le tautotogo ma faʻamaʻi faʻamafanafana po o le faapalaga, i le tautoulu ma le phosphate ma le paluga. E mafai ona faataapeapeina fugalaau i le liʻo lata ane, faʻafefe ma timu tetele. Ina ia mafai ona alu saʻo uma meaʻai ile aʻa, e tasi le isi metotia e faʻaaogaina:

  • faataamilo i le faataamilosaga o le poloka o le lio, ua faia ni pu i le eleele ma se loloto o le 20-30 cm e faaaoga ai se togalaau togalaau, fagu po o se laau laupapa;
  • sina fuālaʻau itiiti e sasaa i totonu;
  • o le masani atoa, fuafuaina i le laau, e vaeluaina e le numera o pu;
  • ona tafe ai lea o le poloka poloka i le vai.

O fua faatatau o fua faatatau na faʻaalia i luga o le afifiina e le tatau ona sili atu. O le a le mafai ona totoina e le laau. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le tupu o vao ma le faaleagaina o le palapala i le palapala ma isi vailaau.

Aʻo leʻi amataina le vaʻaiga, e mafai ona sosolo viburnum i le faʻalavelave faʻalavelave o loʻo i ai pusa. O lenei elemene taua e faʻaolaina ai puaʻa tele.

Variants ma metotia o le toe gaosia

Faʻaauau le viburnum buldenezh e mafai ona mafai i se auala laau, talu ai e le aoga ma e leai ni fatu. Faʻapipii i ni auala se tolu - faʻapipiʻi, vaevaeina o vao ma vavae.

Ina ia maua se fale fou e ala i le taoto, e tatau ona e faia laasaga nei:

  • i le tautotogo, ia eliina laina uumi i autafa o le togavao;
  • faataatia lala i totonu oi latou;
  • lolomi i luga o le eleele i luga o laupapa laupapa;
  • faatumu lenei nofoaga i le eleele ma ia susu i le taumafanafana uma.

Ua oʻo mai i le tautoulu, o loʻo faʻapipiʻiina e le palapala o latou lava aʻa, ma i le tautotogo o le tausaga a sau e tupu mai. I le tausaga mulimuli ane, a oʻo ina malosi le 'eleʻele ma faʻateleina le aʻa, e mafai ona vavae ese le laau fou mai le tina tina e ala i le tipiina o se lala ualiina i le va oi latou i se suo maa.

Faʻapipiʻi viburnum i le auala lona lua - vaevaeina o le vao - e sili atu le vave, ae sili atu le tiga mo le laau atoa, ona o aʻa e sili atu ona manua. O lenei metotia e talafeagai pe a fai e pei o se vao ma e tele lala mai aʻa. O le faia o lenei mea, o le aʻa o loʻo faʻaaogaina i se suo ma vavae le vao ina ia tofu vaega uma ma aʻa ma lala. Ona toeseese ese lea o vaega uma. A uma ona totōina, ona faʻafefe lea o fua.

O le auala pito sili ona faigofie e faʻaleleia ai le viburnum teuteu o le buldenez. O vaʻaia maloloina e ave i le taimi o le faʻapipiʻiina o le tautotogo o le a fetaui lelei mo le vaʻaia E tatau ona i ai ni taʻavale taʻitasi. O loʻo eliina i totonu o le palapala ma le afa o fatugaʻo i le eleele. O o latou aʻa na mulimuli ane faia. E masani ona faʻamaʻaina ia sele. Afai o se tamaʻi togavao e maua aʻa ma lala o loʻo faʻavae mai le aʻa, e mafai ona totō i se nofoaga tumau pe tuʻu i le mea e tasi.

O le eleele o loo siomia ai le fatuina e tatau ona teuina ma susu ina ia lava le susu ma le okesene mo aʻa.

Pests o viburnum ma le tau faasaga ia i latou

Laʻau o viburnum buldenezh e malosi le aʻafia e ni meaola faalafua e tolu: laʻau laʻau, atigi iniseti ma aphids.

Laʻau fasi anufe laʻau o laʻau i veins ma mafai ai ona faʻaumatia le vao atoa. E faʻatautaia le viburnum i le malathion 2 taimi i le vaitau: ia Me e faʻaumatia ai vaega tetele, ia Aokuso e faʻaumatia tagata matutua.

Mo le faʻaleagaina o fuainumera iniseti ma aphids, o loʻo faʻaaogaina le laau i le "Actara", "Fufanon", "Agravertin". Faatasi ai ma se tamai laumei, e mafai ona e faia i togafitiga faʻataʻitaʻiga: faʻafefeteina o le kālasi poo le pefu ma le soapkins.

Ma le viburnum blenenez e pagatia i le palapala palapala. O se seti o fuataga o le a fesoasoani mai lenei maʻi faʻaleagaina:

  • pulupulu ma se 0.5% fofo o le paʻu sulfate i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi fuga mai lau;
  • faaitiitia o le faasusu, fafagaina e tatau ona i ai i lalo o le aʻa;
  • togafitiga i le vaitau o le tuputupu ae ma le vai o Bordeaux;
  • o le faʻaumatiaina o vao o loʻo ufiufi paʻu paʻu, e masani lava o vao vao.

O le aʻafiaga o viburnum e aʻafia i le totoina o totoga ma se pale paleni. I luga o soo se ata o se laau viburnum ola maloloina, o le benazeh o loo faaalia mai e tupu fua, o le pale e seasea ona maua, ma o le mutia i lalo o le laau ua moa.

O le faʻatinoga o nei fautuaga faigofie o le a fesoasoani i le tupu aʻe o se laau maloloina ma matagofie. O le viburnum teuteu o le a ola i lau togalaau mo se taimi umi ma o tausaga uma o le a fiafia ai oe i le tele o polo pisa o le kiona.

Kalina buldenezh i le faʻasologa o le laufanua, o le ata lea e na ona atagia ai lona matagofie matagofie, e faʻaogaina i soo se mea: