O le togalaau

Faʻafeiloaʻiga a le tagata lava ia i le fale

Soo se togalaau o le a teuteuina i le petunia, e matua fuga mai i lanu eseese i le taumafanafana ma le autumn. E le gata i lea, o le petunia e le lelei, ae le o le manaʻo e tausi.
O le mea lea, e toʻatele e fiafia i le auala e ola ai fatu petia mai fatu - aemaise lava le totoina, tausia o fualaau aina ma le fugalaau matutua.

Metotia mo le totoina o petunia mai fatu

Ina ia maua mai fatu o le petunia, e tatau ona toto fatu i le masina o Fepuari po o le amataga o Mati. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina ni fatu, pe faʻaaogaina le tekinolosi o le tuputupu aʻe o petimonia e ala i fualaau.

  • O le tele o taimi, e faʻaaogaina laau mo lenei faʻamoemoe. O fatu o le fugalaau e mama-pei, o lona uiga, latou te manaʻomia le malamalama e ola ai. O le mea lea, o le lūlūina e faia i luga o le eleele, e le mafai ona fufuluina i latou i le eleele, ma mo le sili atu ona faʻafesoʻotaʻi ma le eleele, ua lava lea e taʻalo i lalo.
  • O fatu e ola i se vevela maualuga, e tusa ma le +25 ° C ma le 98% le maualuga o le ea.
    E mafai ona tuʻuina atu ia tulaga pe afai e te tuʻuina pusa fatu i totonu o se nofoaga mafanafana susulu, e ufiufi ai ma se lanu e leai se lalaga. E mafai ona e faʻaaogaina tioata poʻo se ata vali ata mo lenei faʻamoemoe, ae ui i lea, o le lalaga e le uʻamea e maua ai fatu ma se siosiomaga sili atu ona lelei mo le tuputupu ae, talu ai o le susu e sili atu ona puipuia, ma o meaʻai e mafai ona manavaina le ea.
    E aveeseina le ie e le o lalagaina pe a tutupu aʻe fatu laau.
  • O le totoina o fatu i totonu o fualaau mama e sili atu ona aoga. Ua faʻaalia e le faʻatinoga o le totoina o laau i fualaau mama e le manaʻomia ai le suavai mulimuli, ma mafai ona totō vave laau totō ile eleele.

O le aoga o laupepa o meatotino masani ia o le peat, o lona vai ma le ea e mafai ona maua, i se faaopoopoga, o lo o aofia ai le tele o meaʻai e manaʻomia mo le atinaʻeina ma le tuputupu aʻe o tipu.

O le faaaogaina o nei fualaau mo le totoina o petunia mai fatu e matua faigofie. O loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa - o se pusa tioata ma se tapuni, ma ua tumu i le vai.
I totonu o le 10 minute, e pulapula laumei, ma faateleina i le taimi lava e tasi, ae o le taofiofia o le lautele. A maeʻa ona toe faatalitali mo le isi 5 minute, ona faʻafefe lea o le vai tele, ma, faʻaaogaina le tweezers po o le nifo nifo, e tasi le fatu e tuʻuina i le atuatuvale o loʻo i luga o le laulau. Ona tapunia lea o le fagu ma se tapuni ma tuu i luga o le windowsill.
O le faʻateleina ma le tausia o le petunia o le tausia lea o le vevela ma le faʻamafanafana e tatau ai mo le faʻaleleia o fatu ma le tuputupu ae.
Ina ia taofia le faʻamalolo mai le tafe mai i luga o le totogo, e tatau ona e faʻaliliu i taimi uma le fagu ma aveese le tele o susu mai ona puipui ma lona tapuni.

E le o tagata uma o loʻo i ai tulaga e ola ai fatu totunia i totonu o le fale. E mafai ona totoina petunias i totonu o se kiona, ae ui i lea, o sauniuni ua saunia mo le toto i le eleele o le a sili atu nai lo le fale.

O le mea autu o le saunia lea o le greenhouse i se auala e tuʻuina atu ai le laau i le vevela e manaʻomia ma le faʻamafanafana.

Tausaga o le tuputupu aʻe o petunias

O le tuputupu ae o petunias i totonu o tulaga potu o se tulaga faigata, ae sili ona manaia.
O le mea autu o le faʻamautinoa o le māmā o pulega ma le tausisia o le vevela manaʻomia.
E foliga mai e ono vaiaso talu ona lulu le fatu. O le faailoga lea e tatau ai ona faʻaitiitia le vevela o laau toto: i le ao e le sili atu i le 20 ° C, ma i le po 16 ° C.
Ma o le totogo e foliga mai e le faʻaosoina ma ola lelei, latou te faʻalauiloa atili le faʻaaogaina o ituaiga o fugalaau.

E tatau ona amata faʻamalamalamaga faʻapipiʻi i le taimi lava e tupu ai le totogo. Fautuaina ia susunuina laau mo le tusa ma le 16 itula i le aso. E fesoasoani lenei mea i le totoina o le ola malosi ma maloloina, ma atili faʻavaveina ai le fausia o fugalaau.

Fufulu ma tausi le gaosiga o fatu laau

E totogo fualaau pe a oo mai uluai laupepa atoa.
I le tekinolosi taufaatoaga o le totoina o petunias, atonu o le taimi pito sili lea ona taua. O vaʻaiga e matua maaleale ma vaivai, mo o latou nofoa, o le ae manaʻomia se maualuga o le onosaʻi ma le saʻo ina ia aua le faamanualia i latou.

Mo le gaosiga, tioata o mea manino ua tumu i eleele faʻapipiina e faʻaaogaina. Latou te totoina totogo eli faatasi ma se faaputuga palapala i tafatafa o le aʻa.

O fualaau i le va o le germination e sili ona mataʻina.
E tusa ma le masina talu ona aliaʻe mai le totogo, o lo latou alualu i luma e faasolosolo malie lava, talu mai lenei taimi latou te fausia ai le aʻa. O se tuputupu ae malosi tele e amata i le matua o vaomago ma le afa masina.
Afai o le eleele i totonu o se ipu manino o loʻo malosi le ufiufi i aʻa, o le totogo ua totoina i totonu o ipu o le tele gafatia (e oo i le 2 l) ma tuua ai iina seia totoina i se nofoaga tumau.

O le totoina o le petunia matagofie mai fatu, faapea foi ma le totoina o fugalaau fugalaau, e faia e tusa ai ma le tekinolosi tutusa ma isi ituaiga.
Aotelega petunia o le filifiliga sili lea mo le taina o laau toto.

O faʻalavelave faʻafefeteina foi e aofia ai i le vaega o le aulelei. E fesuisuiaʻi, ae e sili atu le mamafa ma pupuu tele nai lo faʻataʻitaʻiga ampel.

O le gaosia o le terry petunia, o le onfinia petunia o loʻo iai ona lava uiga. O le mea moni, latou te le tuuina fatu, o le mea lea latou te faʻalauteleina e ala i le tipiina o tipu.

Mo lenei mea, o le sosola ese ma le lua internodes ua vavae ese mai se laau talatala. Aveese fugalaau ma tumutumu. O le pito o le 'au e "vavae" i aʻa ma totō i totonu o se ipu malamalama, lea ua seti i le paolo. A mavae le 3 vaiaso, ona aliali mai ai lea. Laʻau totogo i le fale i le vevela o le 16 ° C.

E faʻafefea ma pe o le a le vai e faʻafeinu ai vai

E taua tele le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻafeinu vai. E tatau ona faia lenei mea i se tulaga lelei ma i le taimi, matauina o nisi tulafono:

  • Faʻamatalaga faʻatasi ma le suāsusu e mafai ona vaʻaia. O se atopotu vavalalata solo lelei e sili ona talafeagai mo le susuina o le masini. O le suavai o le palapala e matautia i le foliga mai o se "lanu uliuli" - o se maʻi lea e tupu mai ai le totogo mai le pito i lalo ma oti ai. O le faʻamaina o mea e afaina ai fualaau laiti.
  • O le auala e sili ona faatuatuaina e tausia ai le eleele e manao i ai o le suavaiina o fualaau mai lalo mai le apa, ae le mai luga.
  • Mo le faʻavaivai faʻaaogaina vai vaivai e le o aofia ai le chlorine. O le mea lea, ia mautinoa e puipuia le vai tapuni mo le itiiti ifo ma le aso, ma i le taimi lava e leʻi faʻafeinu faʻaopopo sina sua o le tipolo.
  • O le vai ma le meaʻai e tatau ona i ai le vevela tutusa.

Taua! I le vevela o le tau, e tatau ona faasusu vai i le afiafi, talu ai i le po e sili atu le malosi o le tuputupu ae ma e tele le taumafa o le vai, i le gasologa o le aso e faʻavaveina ai le vai.

O le faia o nei mea lilo faalilolilo o le gaosia o gaʻo, matou te maua uma ai fualaau

O le a le palapala e manaʻomia mo petunias?

Mo le lūlūina o fatu, ua faʻatagaina e faʻaaoga vailaʻau palapala eseese e faavae i luga o peat, sei vagana ai alkaline ma malosi acidic.

O le sauniuniga a le tagata lava ia o le paluga eleele e manaʻomia ai tomai faapitoa, ma e tatau ona maua vaega i se mea, o le mea aupito sili ona lelei o le faʻatau lea o se mea i se faleoloa fugalaau.
O loʻo aofia i totonu o se fua faʻatatau lelei uma mea talafeagai mo meaʻai laau toto ma lo latou tupu aʻe.

Ina ia puipuia le laau mai faʻamaʻi, e tatau ona faʻamaligiina meaʻai i le filogide aʻo lei totoina.

Fertilizers mo petunias

O se laau e le mafai ona tupu atoatoa e aunoa ma le faʻaaogaina o faʻamalolo i le faagasologa o le atinaʻe. Petunia e matua tali mai i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina, ma e matua manaʻomia tele. Seiloga e tele mea e maua ai le faʻasusuina, o le a totogo lelei seia oʻo i le malulu.

Taumafai e faʻaaoga na o fomaʻi faʻapitoa, pe a fai e faigata tele ona faʻamaualuga le faʻamalosi. O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le maualuga o mea e gaosi ai le potassium e talafeagai lelei mo le laʻei pito i luga.

I le fale, e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o faʻamaʻi vai, lea e faʻafefeteina i le vai aʻo leʻi faʻamafa. O la latou filifiliga e lautele lava.
Fafagaina e tatau ona amata i ni vaiaso se lua pe a uma le faʻasalaga. I le gasologa o le vaitau e tatau ona e faʻaauau pea ona faʻamafanafanaina i se vaeluaga o vaiaso e lua.

I le faaopoopo atu i luga o laei, o le tausiga o petunia e aofia ai le vavalalata taimi o le eleele ina ia mautinoa ai le okesene i aʻa ma le fausiaina.
O le tausiaina o mea taufaasese, e toatele e le iloa e faapea, mo le fausiaina o togavao e tatau ona tui, o lona uiga, aveese, o tumutumu o togitogo. E tatau ona faia lenei mea i le vaega o le tuputupu aʻe ola, pe a fai le 4-5 laulaau ua faia.

O Petunias e tupu lelei ma tumau. O loʻo totōina i moega fugalaau, i vases ma ipu, faʻaaoga e teuteu ai moega fugalaau. O le faʻaalu o se taumafaiga itiiti ma le taimi e ola ai fatu, e mafai ona e totoina le vaitau atoa i le matagofie o lenei fugalaau manaia.

Se tusiga pe a toto le petunia i luga o fualaau!