O le togalaau

Fugalaau o Incarville Toto ma tausi i le malae Vaʻa mai i fatu Ata o meaola

Incarville delawa tulaʻi ma tausi ata

Incarvillea o se laau totoa ma matagofie matagofie fugalaau o le a avea ma se faʻaoga tele i le mamanu o le laufanua. O le igoa o le fugalaau ua tuuina mai e faamamaluina ai le Pira D'Incarville, o le tagata lauiloa lauiloa o le na aoina se faaputuga o laau e le masani ai i Saina, o le fetu lea o lenei fugalaau manaia. O le gloxinia o togalaau o se igoa taatele mo se laau toto.

O le laau e le lautele i Europa, ae ua faateleina le tosina atu o le mafaufau o tagata fai togalaau. E 14 ituaiga o telefoni, e eseese tele i latou lava. E mafai ona avea ma tausaga taʻitasi ma taulaʻau, vao ma vao. O meaola uma lava ei ai se mea saʻo (faigofie pe faʻalaʻau) ma se mea maulalo, e pei o se fusi.

O le maualuga e mai le 30-40 cm i le 1 mita. O lau e lapoa, atoa pe vaeluaina, o le pito i luga o le laulau laʻau o loʻo siosiomia. Laua ma laʻau e lanu lanu meamata. Mamanu matagofie o mumu, lanu piniki, lanu paʻepaʻe, lanu samasama fiafia i le mata mo se taimi umi. O foliga o le corolla e talitutusa ma le fuga o le gloxinia room.

Auala e tausi ai le Incarville

Incarvillea tuputupu aʻe ma tausi ata

O le gloxinia o le togalaau e le o manaʻomia le tausiga, ae o ni mea patino e tatau ona amanaʻia ona o le fugalaau e susulu ma tele.

Nofoaga Filifilia ma le Laufanua

E taua tele le filifilia o le nofoaga sao mo le laau. O aʻa e nofouta i le susu, o le mea lea e sili ona totoina i togalaau, i luga o mauga, nofoaga papa. Pe a toto i ni fugalaau fugalaau poʻo ni fugalaau, o aʻa o le laau o le a faʻatūina luga aʻe o le eleele.

E tatau ona malamalama lelei le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona ufiufi lau paʻu. Faʻamalamalama le susulu o le la e mafai ona afaina, o lea ia paleni paleni.

Lelei mo le laau o le oneone oneone suamalie. Faʻamau le alavai faʻavaivai o oneone oneone.

Faʻasa

Faʻamama le Incarvilla ma le faʻaitiitia. Aua le lolovaia e aloese mai le pala o le aʻa, ae i le taimi lava e tasi, e le tatau ona faʻamago le eleele.

Suiga ma luga o laei

Incarville Delaware Incarvillea del. Snowtop Tuputupu ae ma Tausia ata

A oʻo i le totoina o se laau, e manaʻomia le laei. Faʻaopopo se faʻalavelave o fugalaʻau o le minerale poʻo mea faʻalenologia i le eleele (masani ona latou faʻaaogaina le mullein infusion, lea e fautuaina foi ina ia faaopoopoina i le taimi o le tuputupu ae malosi). Faʻatasi ai ma le faʻamafanafanaina, e taua le aua nei faʻaalu, pe a le o lea o le a aʻafia ai le tetee atu i le malulu.

Maʻi ma meaʻai

O le pala e pala o se faʻamaʻi lea e tupu i le mamafa o le suavai. Aua e te faia na mea sese, a leai o le a mate le laau.

Mai vailaau faʻamaʻi pipisi i Incarville, o se mealybug, aphid, ma le apogaleveleve. Togafitiga ma iniseti e puipuia.

Sauniga o le taumalulu

O le gloxinia o le togalaau o se togalaau e sili ona malulu, ae sili atu le saunia o le puipuiga mo le taumalulu. E tatau ona ufiufi aʻa o le laau aʻo leʻi amataina le kiona. E pei o le mulch, meaʻai laupapa, sawdust, nila, peʻa, ma isi. O le puipui puipui e tatau ona tusa ma le 10 cm. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona aveeseina ina ia le pala le aʻa. O fualaau talavou e fautuaina mo le taumalulu e ufiufi ai se pulou (pipi tioka filati) - o le a maua ai puipuiga faaopoopo mai le timu o le autumn.

E mafai foi ona eli i luga le rhizomes o laau ma teuina i totonu o se potu malulu (pulou, fale mafanafana) seia oo i le tautotogo.

Tuputupu ae e ese mai fatu

Fatu o le ata o Incarville

E talitonuina e mai le fatu lea e tupu aʻe ai togalaau faʻasaina. O le faʻaleleia o fatu mai fatuga o aiga e toetoe lava o se filifiliga filifilia: filifilia o laau taʻitasi, e mafai ona e ausia ni faʻafeagaiga fou fou o le lanu o le lanu.

Fatuina mo fualaau

  • O le luluina o fatu o le afi mo laau toto o loʻo faia ia Mati.
  • O le eleele e talafeagai lelei le oneone poʻo le faʻafefiloi o le eleele mo fatuga, lea o loʻo faʻatau atu i le faleoloa.
  • E fautuaina togalaau e muaʻi togafitia mo le 5-10 minute ma se vai lanu piniki mumu o le potassium, ma fufulu ma faʻagogo.
  • E tatau ona tusa ma le 0.5 cm (loloto le loloto o le fatu) i totonu o le fatu (o le eleele e le sili atu nai lo le mafiafia o le fatu lava ia). Suavai lelei. Tuu i totonu o se mea e susulu. A maeʻa le 5-7 aso, faʻatali le faʻaalia o le fuʻa muamua. E masani lava e tupu fua le fatu, o le a mafai ona totoina i le lua vaiaso talu ona toto.

Incarville mai fatu toto toto laau i le fale Vaʻai ata

Faatasi ai ma le foliga mai o ni laulaau moni se lua, luluina fatu i ni ipu eseese e tusa ma le 15 cm le maualuga.

Fatuga o le ata o Incarville

I le faaiuga o Aperila, e mafai ona e totōina laau totoa i fanua tatala. E sili atu le faʻaaogaina o le auala e faʻafefeteina ai ina ia aua le faaleagaina ai aʻa o manu ma togalaau o le visteria.

Lauina o fatu laau i totonu o le eleele Pe a toto

I le lauʻeleʻele e mafai ona totoina i le tautotogo (tusa o Aperila-Me, faatasi ai ma le faʻavaeina o le po i luga o le 15 ° C).

E tele lapoa e mafai ai ona tufatufaina i se laina e le masani ona fai: tuu 7-8 cm i le va o latou ina ia le tatau ona vevela laau. Afai e te masalosalo i le germination o fatu, tuu se mamao pe a ma le 5-6 cm, ona e malepe ai lea.

O le loloto o le loloto e 1-2 cm, o le mamao i le va o laina e 15-20 cm.

E sili atu le sauniuni o le togalaau i le taimi muamua, eli i luga, faʻaopopo le oneone ma fugalaʻau faʻapitoa: faapalapala, humus (1 pakete i le sikuea mita). E lelei pe afai o le eleele e tu pe a ma le vaiaso ma nofo ae lei totoina fatu.

Faatumu le togalaau ma vave lulu le fatu, ao susu le eleele, ufiufi ia atigipusa ma tua o le rake. E mafai ona faʻafefeteina lelei pe afai e faʻamalo le eleele, ae e le faatagaina le vai, pe a fai o le a gaosia ai le eleele, lea e matua afaina ai fualaau laiti. E lelei pe a maeʻa le faʻaleleia o lau vai e te faʻafefeteina le eleele ma le humus: o le malo e naʻo le 0.5-1 cm o le a puipuia ai le eleele mai le faʻamamago, ma o le ae le toe inu, ia popole o le a mafatia laau i le palapala o le eleele.

A oʻo mai pula, e tatau ona e veleina le moega: aveese ma le lima ia vao uma, vevela laau, tuu 8-10 cm i le va o fualaau. O laau totogo ua totoina e tusa lava pe itiiti ifo i le tele o le 20-25 cm i le va o laau totō, ma e tele lava ina totoina ituaiga lapopoa pe a uma le 40-50 cm.

Faʻapenaina o le televave vao

O se laau vao e totoina e fatu ma i se auala vavave: e ala i le tipi, e le masani ona faia i le vaeluaina o le rhizome.

Faʻapenaina i tafatafa masani e masani ona faʻaaogaina o se auala sili ona faigofie ma aoga. Oti ese se lau lapopoa, maloloina ma se vaega o le ala mai se laʻau lau. Taofi le siama i le fofo ma se tuputupu ae tuputupu ae. Mo le totoina, toto i le oneone ma ufiufi ma se pulou. O aʻa o le a aliali mai i le 2-3 vaiaso, ma o le a totoina atoa le laau i totonu o le tausaga.

O le vaevaega o le vao incarville e faia i le amataga o le tautotogo poo le amataga o le tautoulu. Sulu le eleele ma eli se togavao. Faʻaaogaina se naifi maʻoti, vaevae le rhizome i ni vaega, o ia mea uma e tatau ona aofia ai le tuputupu ae o fatu. O le totoina o mea totino e tanumia ina ia lima le ua i le 5 cm i lalo o le palapala. Ina ia mafai ona mauaa le delenki, o le ea vevela i le auala e tatau ona 18-20 ° C.

Totoina ma le totoina o le gloxinia vine

Fufulu le eleele i le loloto e tusa ma le 40 cm. O le totōina o lua e faia le tele o le rhizome. Faʻaopopo faʻamalosi faʻamaʻi faʻamalosi poʻo mea toto. I le pito i lalo e taatia ai se alavai o le oneone. Fufulu le ū 3 cm i le palapala. A uma ona totō, e manava le vai.

A aunoa ma se mea e suia ai, o le a le totogo le fatu ma le tele. E manaʻomia lou faʻafouina o le faʻafanua i le 4-5 tausaga.

Ituaiga o mea e aofia ai ata ma igoa

Incarville tele telefoni Incarvillea grandiflora

Ata i Incarville ata tele Incarvillea grandiflora

O le laau e tusa ma le 30 cm le maualuga. O fugalaau e tetele, o pulupulu e piniki ma lanu ma se lanu samasama. O le malulu ma e mafai ona faʻafefeteina le malulu e tusa lava pe leai se fale.

Incarville Delaway Incarvillea delavayi

Incarville Delaway Incarvillea delavayi photo

E oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 60 cm. O laulaau e mumu. Le lanu o fugalaau e fesuisuiai mai le lanu piniki i le piniki piniki. Mo le taumalulu e tatau ona fai se malutaga.

Luga tele Inarvillea compacta

Incarvillea dense Incarvillea compacta ata

O le maualuga o le maualuga e oo i le 30 cm. Tuʻu ma lobes atoa. O fugalaau e lanu viole.

Incarvillea Mayra Incarvillea mairei

Incarvillea Mayra Incarvillea mairei ata

O le laau e oʻo i le 30 cm le maualuga. O laʻau e lapoa, lanu piniki i lanu. Lafoaʻi sina paʻu. Afai ei ai se malutaga, o le a ola e oo lava i le sili ona leaga.

Incarville Olga Incarvillea olgae

Incarville Olga Incarvillea olgae ata

E oʻo atu i le maualuga o le 1.5 mita. Lafoaʻi lau, o loʻo faʻafeagai. Fugalaau e i ai le lapoa e oʻo i le 2 cm e aoina i mea e faʻaaogaina i palatini. O le umi o le fasi panicle e 25 cm.

I le lautele, i ituaiga uma o incarvillea, o le vaitau e amata ia Iuni ma e toetoe lava o le taumafanafana uma. I nisi o tulaga, o le fai soo o lau fugalaau i le autumn e mafai. Fugalaau fufulu ese se manogi manaia.

Incarville i le faʻasologa o fanua ma le fugalaau

E mafai e Atcarville ona ola i luga o le papa papa - o le a sili ona manaia i rockeries, togalaau papa ma fuga e ufiufi i maa maa.

  • Nofoaga teuteu i le malamalama, eleele e sili ona suavai - alavai, puipui lagolago, nofoaga o le terrace.
  • Toto solo solo, faʻapotopoto ituaiga eseese e taʻalo ai ma ni lanu eseese.
  • I totonu o le vaganāʻau, vailaʻau vine, Iberis.
  • I meaola ola, selesele fugalaau faʻamolemole na o le 1-2 aso.