Fugalaau

Faʻamatalaga auiliiliga o ituaiga panicled hydrangea Pinky Winky

I le 2003, i Peleseuma, na faia ai e le au faifaatoʻaga se ituaiga taua o le aiga hydrangea - Hydrangea Pinky Winky. O se mea fou e le masani ai le matagofie o laau ua avea ma tagata lauiloa i le au fai togalaau. E tosina atu ai le gauai o tagata i laʻau matagofie ma faʻalavelave faʻafuaseʻi., ma i le tautoulu fiafia i lona lanu violē. I lenei tusiga, e mafai ona e maua se faʻamatalaga auiliili o lenei laau toto.

Tulaga lautele ma le faʻamatalaga o le panicled hydrangea Pinky Winky

O lenei ituaiga o laau na faaigoaina ia Hortense, le tuafafine o le Alii o le Emepaea Roma. O le genus e aofia ai le silia ma le valu ituaiga ituaiga eseese.O le Hydrangea o lenei ituaiga e tupu i le tulaga o se tamai laau po o se vao ma se pale lautele.. I le maualuga, e mafai ona oʻo atu i le lua mita.

Pinky Winky Hydrangea Bush

O laau afu teuteu e faatatau i laau toto. O le aʻa o le vao e faʻaalia e le mana ma le elasticity. O laulaau e lautele ma laititi laiti i pito. Le lanu o le laʻau e lanu meamata. E i ai se lautele lautele, e faasino agai i le pito. Faʻasolo i le paʻi. Pinky Winky hydrangea o le eletise e foliga tutusa. Fugalaau fugalaau e aoina i le pito i tua o le meaʻai i foliga o le paʻu. O se uiga iloga o lenei ituaiga o le lanu o fugalaau e mafai ona sui i se fuga laniki mumu. O le inflorescences ua pisapisao mo se taimi umi ma le le talafeagai. O laau toto e tupu mai ia Iulai ia Setema.

Tulaga o le tau ma le tuputupu ae

O lenei ituaiga o laau toto e fiafia i le malamalama, e mafai foi ona tupu i se faapaologa. Mo le tuputupu aʻe masani, o le eleele e tatau ona susu, faʻalelei, gaogao ma faʻamalolo.. Faʻasagaina o le togalaau e fautuaina i aso uma e fitu. E faalua ona faʻailoga ile taimi. O le fiafia o Pinki Winky i le tele o fuālaʻau, ua faʻapuupuuina ona lala e lua vae tolu i tausaga taʻitasi. O se tau lelei e talafeagai mo lenei fale.

Faʻafefe o le aisa

O lenei vaaiga e mafai ona oʻo ai i le malulu malosi. Nofoaga faapitoa mo le taumalulu e le manaʻomia, e pei o le Pinky Winky e mafai ona alofia le vevela e oʻo i le 30 tikeri i lalo o le zero. I lena tulaga, afai o le vao e laiti, ona manaʻomia lea o sauniuniga mo le taumalulu. O tapenapenaga sauniuni e aofia ai le ufiufi o le eleele ma laʻau mamago ma faʻaaogaina se paʻu vevela mo le laau lava ia.

Totoina ma le tausiga

O le nofoaga mo le totoina e filifilia e amanaʻia ai nisi o uiga o le laau:

E sili ona lelei mo le totoina o Pinky Winky hydrangea o le a avea ma se vaega i le mea e matala ai ni mea e le maalofia le paolo po o le itu i sasae, e aunoa ma se la vevela
  1. Hydrangea tuputupu ae le lelei i se nofoaga malulu. O le totoina o se togavao i le paolo, o le a vaivai le fugalaau, ma o le lanu o le a vaivai;
  2. I le tulaga lena, pe afai o laʻau tuusao o le la o le aoauli e pau i luga o le vaomatua, ona o le a leiloa o latou uiga teuteu, ma o laulaau o le a faigofie ile mu. O ola e afaina ai le soifua maloloina o le laau;
  3. Aua e te totoina Pinky Winky hydrangea i nofoaga matagi, talu ai ona o le a malepe le mamafa tele o panicles ma o le a foliga le manaia le vao.
O le nofoaga sili mo le Pinky Winky hydrangea o le a totoina o le a avea ma vaega o le a i ai se paolo vaeluaina ma o le a leai se la susulu.

Le taimi e totō ai

E tatau ona toto i le amataga o le tautotogope a leʻi amataina le tafe. O lenei vaitau ua filifilia mo le totōina ina ia aʻafia le laau aʻo leʻi oʻo i le amataga o le taumafanafana ma tuputupu aʻe malosi i frog malulu.

Faʻasologa o mea

O lua e faʻalelei ai e tatau ona lapoa, tusa limasefulu i le 70 centimita le lautele, ma o le loloto e tatau ona oʻo atu i le fasefulu senetimita. E tatau ona faaopoopo i ai iina se mea faʻapitoa faʻamalositino ma mineral.

Tausiga

Mo le tuputupu ae masani, o le taimi e manaʻomia ai le fausiaina. E maua i le masina, ma i le vevela - faalua. O le eleele eleelea e tatalaina faalua i le vaitau, o le loloto o le galueina e tatau ona oʻo i le ono inisi. E fautuaina le fafagaina o le palapala ile fugalaʻau.

Pinky Winky hydrangea e tatau ona vavae ese i le taimi. O le teuteuina e mafua mai i le mea moni e faapea, o loʻo i luga o le ata o le tausaga o lo oi ai nei. E tatau ona faia ia Mati. A maeʻa Aperila, e le faia le teuteuina, e pei o le a amata ona tupu le laau.
I le vailaʻau vaʻaia Pinki Winki, e tatau ona e tipi malosi ma maloloina i le 5 pi, ma i le matua matutua, e na o le 5-7 cm tumutumu o totoe o totoe i le taimi o le fufulu

O le peritomeina o loʻo faʻaaogaina ai se faʻapitoa. 'Otiʻoti lala o loʻo faʻatonu i totonu o le laau. O lala na o loʻo taʻalo i le itu o loʻo aʻafia foi i le vevelaina o ni nai faʻamaʻi. Faafetai i le teuteuina, o se pale matagofie ua faia i le togavao.

Tulafono faʻavae

Mo le faʻaleleia lelei o le Pinky Winky hydrangea, e faʻalauteleina ai le eleele, lea e oʻo atu i le lautele o le 50 senitimita. I le pito i lalo tuu humus, o lau o loʻo i ai le ofa ma le tutusa o oneone ma peʻa. O le suālaʻau e tuʻuina atu i le suāsusu lelei, aʻo lumanaʻi muamua lenei faiga, e ufiufi i palapala. Ina ia tumau le susu i le taumafanafana, o le palapala e ufiufi i mutia matutu, vao. Fafagaina faʻatasi ma le nitrate e faalua i le tausaga.

Faʻafitauli I le tuputupu ae o le Pinky Winky Hydrangea

Afai o le tausiga mo hydrangeas o lenei ituaiga ua faatulagaina lelei, ona itiiti lea o latou aafiaga. I le mea e tupu ai le susu ma faʻaitiitia le vevela, Pinky Winky hydrangea e mafai ona maua se maʻi pipisilea e aʻafia ai le faʻaleagaina ma le lau. I faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e aofia ai le paʻu o le palapala, o le moa.

Ole aʻafiaga o le apogaleveleve e aʻafia ai aʻafiaga e le gata i le pink winky hydrangea laupepa, ae o aʻa aʻa foi

O le faaleagaina o le totoina o aphids e mafai ona tupu i lalo o tulaga o le ola ae i luga o eleele. O le tele o faʻafitauli pe a tutupu laau totō e fai ai slugs, snails ma pusi vaʻaia..

Ina ia aloese mai faafitauli i le taimi o le galueaiina, e tatau ona faatulaga lelei tausiga lelei mo i latou. Ma o le a vaʻaia e Pinky Winky lona matagofie, ma faʻafiafiaina oe.

Pest Control Methods

I le iai o faʻamaʻi faʻaleagaina Pinky Winky hydrangea e togafitia ma le suavai Bordeaux. Afai e le aoga lenei faiga, ona faʻaaogaina lea o se sauniuniga sili ona lelei mo togafitiga. Afai o aʻafiaga a le aphids, e togafitia i latou i metotia faa-aganuu - o le siʻosiʻisi o kalama poo le tapaa. I le taua faasaga i slugs and snails, o tupe e leai se aoga, o lea ua latou aoina ma faaumatia.

Vaega o sauniuniga mo le taumalulu

Aʻo leʻi oʻo mai le malulu, e ufiufi hydrangea. E manaʻomia lenei mea mo se taumalulu saogalemu. Pinky Winky's hydrangea e tatau ona faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamaʻapeʻa ai ona aʻa i luga o aʻa laiti. Ina ia sauni mo le taumalulu, e tatau ona e pau muamua, ia Setema. Mo le faia o lenei mea, aveese uma laulaau, sei vagana ai luga, ma fafagaina le laau i le mineral ma organic fertilizers. A maeʻa nei taualumaga, latou te puipuia o ia.

Pinky Winky Hydrangea o se togalaau malulu, ae o le fale e sili ona lelei mo fualaau laiti

Faʻalagolago i le a le taumalulu i lau eria, filifili auala faʻafefe. I le itu i saute, e maualuga le vao. A mo sikoa sili atu ona ogaoga filifilia se tasi o auala saogalemu:

  1. Paʻu moe ile paʻa ma ufiufi i se ata tifaga;
  2. Sii le vao ma filemu tosina o ia i fao fao o taatia i luga o le palapala. Ona sosoo ai lea, latou te faapipiina le laau ia i latou;
  3. Afai o le vao e malosi ma matua, ona afifi i le lutrasil ma i luga o le laau tuu se uaea uaea o le uamea. I totonu o le faavaa ua tumu i laulaau mamago, ma le pito i luga ua tapunia e ala i le faʻaaogaina o le fale.

Aʻo tausia le Pinky Winky hydrangea, e le tulai mai ni faʻafitauli faʻapitoa pe afai e tausisia tulafono ma aiaiga uma mo le atinaʻe masani o le laau. E tatau ona faʻapipiʻi le fetaui lelei ma faia ni tulaga talafeagai.. Ma o nei laau matagofie o le a fiafia ia te oe i lo la matagofie mo le tele o tausaga i le laina.