O le togalaau

O le tuputupu ae o le vao e manaia

O le tuputupu ae o taʻavale e le masani ai i la matou eria. E seasea ona e vaʻai ia te ia i se fuafuaga a le tagata lava ia. O lenei vao masani e lauiloa foi o le tarragon. E sau mai le ituaiga e tasi e pei o le wormwood. O vao vao ua tufatufaina i vaega eseese o le kelope: Asia Tutotonu, le Caucasus, faapea foi Europa i Sasaʻe. O se laau ola maloloina lea ma se uluai tofo piquanti e mafai e tagata uma ona ola.

Faʻatauga auala

E tele auala e ola ai vao i totonu o le atunuu. Faatasi ai ma na mea, o le a mautinoa lava e te maua le filifiliga silisili mo oe lava ia.

O iinei e tatau ona e faia se faʻasalaga: o fatu atonu e le tuʻuina atu le maualuga o le germination. Mafaufau ma le faaeteete i le filifiliga a le kamupanī. E tatau ona ia tuuina atu se faʻamautinoaga maualuga i luga o ana oloa. E leai ni faʻamatalaga lelei i le Initaneti, o lea e tatau ai ona e faʻatalanoa ma uo poʻo tagata masani oe atonu ua uma ona maua ituaiga fatu.

O le Tarragon o se togalaau malulu. E masani ona totō fatu i totonu o le eleele. O le maualuga o le aʻafiaga o le a na o na o loʻo i ai le eleele lanu manulele.

Mai fatu e ala i fualaau

Afai o lau 'upega tafaʻilagi e ese le ituaiga o palapala, e tatau ona e lulu fatu mo fatu. Talu ai ona o le a matua faigata lava ona tupu le ola i se auala ese.

Fautuaga mo le galueaina o taʻavale:

  1. O le totoina o vao i luga o laau e sili ona lelei ia Fepuari. Aʻo lei faia lenei mea, o le fatu ua faʻamaluluina mo le 3 i le 4 aso i le vai. O le maualuga o le vevela o le vai o le vevela o le potu. Ina ia totogo vave fatu, e mafai ona e faʻaaogaina mea faʻaleleia o le tuputupu ae.
  2. E leai ni tulaga faʻapitoa mo fanua mo lenei auala tuputupu aʻe. E tatau ona sosolo, faʻaleleia lelei ma faʻagogo vave. E le taliaina e le Tarragon le tele o vai. O pu faapitoa i le pito i lalo o le koneteina (o le a tele atu le susu i totonu ia i latou) ma tamai laumei (faatasi ai ma se manifinifi o le 1 - 2 cm) o le a fesoasoani e puipuia aʻa mai le pala.
  3. Tui fatu i le fogaeleele. E leai ni pupu poʻo ni togalaau e manaʻomia. Ua lava le na o le sosolo i le eleele i se mea laitiiti. O se palapala eleʻele o le eleele mai luga o le a faʻaitiitia le faʻatupuina o le germination. Pe a faʻafefe le tele o vai e le manaʻomia. E le mafai e fatu fatu ona magoto ifo i le eleele. Aʻo le i oʻo mai le uluaʻi fua, ua lava lea e faʻamamaina ai le eleele i se fana fana.
  4. Ufiufi le seleselega i fasi kiriata po o taga masani. Filifili se mafanafana (+ 15 ° - + 18 °) ma se mea susulu.
  5. I le oʻo mai o pupu muamua, ua aveese le ata. O le a le itiiti ifo ma le 14 aso e ave ai. A oʻo mai lua laʻau lelei atoatoa, amata ona faʻafefe.
  6. A maeʻa faʻamafanafana aso o le tautotogo, e faʻafeiloaina ia laau i le tatalaina o le eleele. O togalaau e puipuia i fulufulu pupuu.

Toto saʻo ile eleele

O lenei laau e malulu malie le malulu. O le mea lea, e toatele e fiafia i le auala e totoina ai tarragon i luga o le saite. E tatau ona faia lenei mea i le amataga o le tautotogo po o le autumn.

A lūlūina vave fatu i le togalaau, e faia ni togalaau, fausua le eleele, totoina mea totō ma faʻafefete i le eleele.

O fualaau e faamoemoeina pe afai o le vevela i le auala e i le va o le 18 ° - + 20 °. O lenei faiga e le masani ai mo itulagi uma. O le mea lea, ua fautuaina le au fai togalaau e faʻaaogaina le auala e totoina ai fatu.

Pe a lua laulaau moni e faia i luga o tatupu taʻitasi, e manaʻomia ona malepe.

Tuputupu ae tuputupu aʻe mai le vavae

Afai o le tautotogo e masani lava ona mafanafana i lau eria, o le faʻalauteleina o taʻavale e ala i le vavaeina e mafai ona i ai i le amataga o Me. O le vevela o le ea e tatau ona i totonu o le + 18 ° C. Filifili fualaau talavou ma maloloina. O le umi o le 'au e mai i le 10 i le 15 cm. O le paʻu e faia i se maualuga (e tusa ma le 45 tikeri). O le isi, tuu se tipi o le aʻa mo se aso i se fagu ma se vaifofo o le alualu i luma e faaosofia. A maeʻa lena, tuu le aʻa i le eleele, ufiufi i le afifi. Maea atoatoa gaosia meaʻai. O lenei metotia e manaʻomia ai le onosaʻi. Faatali mo aʻa muamua aua muamua nai lo le masina. Ona faʻafeiloaʻi lea o le vaʻai i le togalaau lea e te fuafua e ola ai pea i taimi uma.

Mai le taoto

Filifili se mea talafeagai o se laau talavou (1 i le 2 tausaga). Saunia se malologa i le eleele i foliga o se togavao poʻo se togi. Mo lenei auala o le toe gaosia, e manaʻomia le i ai o se laupapa laupapa i foliga o le Latina V. V. I le vaega o le aʻa e te manaʻo e aʻa ai, ia faia ni faʻaopoopoga (e le loloto). Faatasi ai ma le fesoasoani o se faʻamau, faʻapipiʻi le aʻa i le eleele ma moe māmā i luga o le palapala. Seia oʻo mai aʻa, faʻaalu sina taimi i le eleele. I le tautotogo o le tausaga na sosoo ai, o le aʻa o aʻa ua vavae ese mai le tagata matua ma totō i le togalaau.

Faiga faʻamavae

E talitonu le au Faʻatekoneka e mafai ona faʻatinoina le galueina o tarragon i le nofoaga e tasi i se nofoaga e tasi mo se taimi umi (seia oʻo i le 15 tausaga). I le faʻatinoga, faʻapitoa tagata fai togalaau e fautuaina le faʻafouina o le laau ile 4 tausaga. A le o lena, e matua tupu tele, afaina isi togalaau aina, ma e leiloa lona tofo ma uiga manogi.

O le fale tuai ua faʻamatuʻu lelei. Ua aveeseina aʻa ma ua faaleagaina. O isi o loʻo vaevaeina i ni vaega, e tatau ona tofu mai i le 2 i le 4 le tuputupu ae o fatu. O mea uma o totoe o le tuʻuina lea i fafo i se nofoaga atofaina.

E faʻafefea ona faʻafefe ma faʻafefe

O le faʻaleleia ma le tausia o taʻavale i le malae vaʻaia e faigofie. E sili i le faʻafeusuaʻi faʻafefe. Afai o vevela vevela vevela ma vevela, e mafai ona e faʻatupulaʻia sina mea itiiti. O le faʻamautu vai masani o le tasi i le 2 i le 3 vaiaso.

E faʻaaogaina fualaʻau i le eleele i le tautotogo (aʻo lei tupu aʻe pe a uma le muamua veleina). E sili ona lelei le fafaga faatasi ma le faʻafefeteina o mullein (ia totoina le itiiti ifo i le 5-6 taimi) poʻo le anufe mago (i totonu o se tioata pe lua mo laau taʻitasi). O le kulloride chloride ma le superphosphate (1 sipuni / 10 l o le vai) e faʻaaogaina foi.

Aʻo ola le vao i le togalaau mo le lua tausaga, e mafai ona e fufuluina urea (10 g), superphosphate (25 g) ma le sulfate sulfate (15 g) i le togalaau. I le lumanaʻi, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fomaʻi oona. Mai ia i latou, o laulaau e tumu i palapala ma toesea ai lo latou tofo.

O le Tarragon e sili ona lauiloa i le kuka. Laʻau vevela ma mamago e faʻaopoopoina i marinades, sauces, tinisini tinctures. E masani ona faʻaaogaina mo kukamalu kukama ma pulo. O le uʻamea faʻasusu i le seleni ma le pasili o le a avea o se taimi matagofie mo le faʻaofuina o soupeti. O vailaʻau taʻitasi e faʻapipiʻi i salamu. Faʻaaogā le tarragon i le faʻalelei. Mo le tasi ipu e 25 - 30 g o laʻau fou ma na o le 2 - 3 g o le mutia vao.

Seleseleina mo le taumalulu

O le seleseleina o le tau mo le taumalulu e mafai ona faia i auala eseese:

  1. Laʻau fou e mafai ona faʻamaʻa. Faʻapipiʻi i luga o ata ma faʻapipiʻi i vaega faapitoa o loʻo e teuina ai fualaʻau ma fualaʻau.
  2. O le tele o taimi, o lau e mamago mo le taumalulu. E vavaeeseina pe a fua mai le laau pe o le a fuga. O le faʻagogo togafitiga e faia i se nofoaga matutu, puipuia mai le la. O le malulu o le ea e le tatau ona sili atu i le 35 pasene, ma e tatau ona tausia le susu ile 5 - 7%. O laʻau mamago o loʻo faʻapalaina i le paʻu ma teuina i totonu o se koneteina tioata po o ni ato o mea masani.
  3. E mafai lava ona faʻafeiloaʻi laulaau. Fufulu, masini tapuni mama ua gaosia lelei ma fefiloi ma le masima i le fua o le lima i le tasi. Ona tuʻuina lea o laulaau i totonu o fagu ua le faʻamaina ma teuina i lalo o palasitika i totonu o se nofoaga malulu.
  4. O laʻau e gaugau i totonu o fagu, faʻasusu i masima ma sasaa mai i le masima fuālaʻau mama poʻo le vinika. Faletupe o loʻo tuʻuina i se nofoaga malulu.
  5. Le maua o ni meaʻai fou i le tausaga atoa, ola vao i le fale i totonu o ipu, e pei o le fale.

Aua le fefe e faataitai se mea fou. Tutu toto i luga o lau togafiti - ma o le ae avatu se tofo fou i au ipu uma.