Fugalaau

Luga o le fugalaau mai luga o le taualuga - uiga o le faʻapotopotoga

O le taleni o le vavaeina o togalaau i luga o taualuga ua leva ona liua mai le vaega o se ofu manaia i se sologa lelei ma masani i le siʻosiʻomaga. O tamai vaega o le mafanafana ma le toafilemu, o tulimanu mo fesootaiga ma le natura ma malologa mai le vevesi o le aai ua suia olaga o le toatele o tagata. O togalaau teuteu matagofie e tumau pea le filifiliga sili ona lauiloa. O faʻamatalaga malamalama ma tau vaitau, faʻaopoopoina mo le sili ona aafiaga, e le faʻavalea. Ae i luga o le taualuga e mafai ai ona e totoina atili laau totō - o lauolaola suamalie ma laau totō o le a fiafia i le tausaga atoa.

Luga o le fugalaau mai luga o le taualuga - uiga o le faʻapotopotoga.

Vaega o le faʻapipiʻiina o togalaau

O le faʻaleleia o laufanua e mafai ai ona e toe tilotilo i nofoaga o faafiafiaga o ofisa, fale maualuluga ma fale tumaoti. Ae e le manaʻomia le faʻamapulaʻaina o ia lava i le "vaomatua i le taulaga". Soo se taualuga e mafai ona avea o se avanoa faaopoopo ina ia mafai ai ona fausia se togalaau fou. O le manao e fatu se tamai vai e tulaʻi mai pe a tatala le vaaiga i luga o se taualuga mafolafola mafolafola mai lau potu e sili ona e fiafia i ai po o le faletalimalo.

Faamanuiaga o se Fagafale

O le isi aoga maualuga i luga o le taualuga o le fale poʻo le fale faʻataʻavalevale, o fausaga e le gata e fesoasoani e maua ai se nofoaga malolo faaopoopo ma se vaaiga ofoofogia, ae e tele foi mea aoga aoga. O le mea moni, faʻafetai i luga o fale, latou te faʻaleleia le siosiomaga i totonu o le fale, vevela vevela (aemaise lava, puipuia i latou mai le vevela i le taumafanafana), faʻaleleia le maualuga o le ea, afaina le pefu, faaleleia le microclimate, faʻaleleia le faʻaoga lelei o le timu, sola ese mai le leo, ma isi.

Tapulaʻa mo Vaomatua Fugalaau Faatoaga

O le faʻaaogaina o le faʻaogaina o fale e gata mai i na o mea e lua:

  1. O le malosi o le fola, o le gafatia o le fausaga e taofi ai le mamafa o le mamafa (ia amanaʻia e le gata o laau ma eleele, ae o le kiona, fausaga, pusa, mea teuteu).
  2. Le lelei o le faʻapipiʻi, e aofia ai le i ai o le faaleagaina ma le pa'ū o le sili atu i le 20 tikeri, e manaʻomia ai ni fuafuaga faapitoa.

Ina ia iloa le avanoa e faʻaumatia ai se togalaau faaopoopo ile fale, ua lava lea e liliu atu ai i tagata tomai faʻapitoa oe suʻeina le numera o fausaga.

Afai e faʻatagaina oe i luga o le taualuga e te faʻatūina se togalaau, e mafai ona e filifilia ituaiga eseese o fanua.

Laʻei mea e teu ai fanua

Afai e faʻatagaina oe i luga o le taualuga e te faʻatūina se togalaau, e mafai ona e filifilia ituaiga eseese o fanua. E na o le tolu o latou:

  • Faʻatoʻaga le tumau pe faʻaogaina fafie.
  • Totogi totoina i le ituaiga o moega fugalaau poʻo moega.
  • Faʻatasia ni filifiliga e faʻapipiʻi ai laʻau ma fugalaau ma fugalaau fugalaau.

E mafai ona faʻaaogaina i luga ole tolu togalaau togavao. O le faigofie o nei mea o le totoina o laau i totonu o pusa teuteu. E le pei o taumafanafana, o le a faʻamalieina ai taloni mo le tele o tausaga, e manaʻomia ai puipuiga faaopoopo ma fale mo le taumalulu (pe aumai i totonu o le potu). E tumau, teuteu, faia ni puipui puipui. Ae ui lava i lea, o le matagofie uma o laau totino e faʻaalia, muamua lava, ona o le totoina o se natura tumau.

Mo le faʻaogaina o fanua i luga o fale e faʻaaoga ai laau faapitoa - e matua faigata lava.

Talosaga mo le taualuga

Mo le faʻaogaina o fale i luga o le eleele, o loʻo faʻaogaina ai laau faapitoa mai le faʻaaogaina o laʻau faʻamalosi - teuteu, ma le rhizome faʻamalosi, faia o suauu eleelea e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa, faigata ma faʻatupulaia. O le pene i le faagasologa o le faia o se togalaau ile taua e le tatau ona faia i luga o le numera o laau, ae i luga o lo latou gafatia e fatuina faʻatoʻaga faʻatasi i luga o le taimi.

O le filifiliga sao o faʻailoga e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le tausiga o le togalaau o le taualuga i se tapulaa maualalo. O le mea moni, afai e te lafoaia laau totō ma vaitau, faʻapena foi ona faʻafeu ma totō laau totō e fiafia i le totoina o laau toto, e tatau ona e gauai atu i se togalaau faapena 1-2 taimi i le tausaga.

O le auala sili ona faigofie e lanumeamata ai luga o le taualuga o le filifili lea o seevae na faia muamua na faia ma faʻapipiʻi eleele. O le mea moni, i le ituaiga o vaovao e vaeluaina i sikuea, latou te le gata ina faʻatau atu laʻau, ae sili atu foi ona faigata faʻatasi ma maʻa, laau laiti, ma isi laau e le lelei. E mafai ona e suʻesuʻeina le tele o faʻavaa teuteu teuteu i totonu o faletusi i le lotoifale.

Afai e faʻaaogaina ni meaʻai mo se togalaau, ona toetoe lava a le gata i le filifiliga. Mo le totoina i totonu o koneteina ma fugalaau fugalaau, meaʻai teuteu o lau laau ma fualaʻau manogi lelei e tele lava ina filifilia. Lavender, mint, lemonimo balm, oatmeal, crest, wormwood, wortwood St. John, thyme, cuffs, geyhera, mamoe - o ni nai laau ia e mafai ona suia ai taumafa i totonu o koneteina. Faʻapitoa o le puipuiga o le eleele ma vine mai i tafaoga i le ivy faia se galuega sili ona lelei mo le galuega ile fanua.

Afai e faʻaaogaina ni meaʻai mo se togalaau, ona toetoe lava a le gata i le filifiliga.

Filifilia o Laʻau mo Faʻatulagaga Tumau

I le fatuina o fatuga tumau o fugalaau i luga o le taualuga, e tele isi aganuu e oʻo mai i luma:

  1. Fiafiaga sili ona lelei o le faʻaleleia o fanua i luga o fale o le mea lea e sili atu ona lelei. Thawing, stonecrops, saxifrages, thyme ma Co. o loʻo tumu i se vaega itiiti o lauʻeleʻele lelei ma faʻasaʻo ai soʻo se vevela ma le lāmala.
  2. O le sili atu ona malosi i le mamanu o le tuufaatasiga i luga o le taualuga, le lavender laititi vavae, vevela ma le dwarf irises, bearberry, fadrangular afiafi primrose, ua faʻaaogaina logo o Carpathian. Kotovniki, faʻamalologa, faʻamalama sill, stonecrops ma phloxes e ufiufi ai eleele e lelei tele i togalaau.
  3. O fualaau aina, e taua le taulaʻi atu i le mamoe vao, fugalaau fugalaau, fugalaau, pulumu, ulaina ma sapalai. Afai e te lūlūina fatu o le Haretail ma isi cereals faaletausaga i le taimi e tasi, o le a latou salalau i le totoina o le tagata lava ia ma faailoa atu le aafiaga o le improvisation i le tuufaatasiga. E pei o le fuga o fuʻa - e pei o le kosmey toto mumu.

O loʻo i ai se nofoaga i luga o le taualuga mo fale tetele. O le vaomatua mo le faʻaogaina o fanua i luga o le taualuga, o le tele o mea faʻatauvaʻa ma le faʻaaogaina e faʻaaogaina. Meyer lilacs o nai meaola laiti, aluni o steppe, rose-bear rose, fetu i luga o le va o le weymouth ma le laʻau laiti, o ituaiga masani eseese o ni tagata sili ona lelei mo le matafaioi o le tasi o le siʻomaga ma le faailoaina o le maualuga ma le fausaga i le tuufaatasiga.

Mo faʻafeiloaʻi faʻamaonia ma vaitau o vaitau i luga o togalaau, e mafai ona e faʻaaogaina le kulipi kulupu. O lea tamai togalaau e mafai ona avea ma fale suesue fou mo le suʻeina o vailaʻau poʻo mea fou. O tagata pulufana e mafai ona fatuina se sulu atoa o le fugalaau, ma ni mea o loʻo i ai le fugalaau o le sipi o le a avea ma fetu moni. Mai le muamua paʻi atu o le kiona i crocuses, o le kiona, o ituaiga ma varietal tulip ma hyacinths i daffodils - e tele naua e filifili mai le faʻaaliga o le tautotogo. O a latou fugālaau o le a faʻaputuina foi i aufana teuteu - Qatar, tafatafa ulu, ma lili.

Ina ia momotu i lalo ni moega fugalaau i luga o le taualuga, o le a tatau ai ona faaopoopoina i ai i se puipui puipui o le faʻamalama.

Faʻamatalaga faʻapitoa o le tuputupu ae i luga o le taualuga

Ina ia ola i luga o le taualuga i totonu o moega fugalaau faapitoa, fatuga, moega poʻo ni meaʻai, e tatau ona e tausia e le gata i le filifilia o laau toto.

Muamua, o tuaoi o togalaau ma togalaau e tatau ona matua faatapulaaina: o laau totō ua totoina i na o mea na fatuina i luga o le mataupu faavae o le moega o le moega poʻo le moega - e maualuga i luga ae o le tulaga lautele o le taualuga.

O le faatulagaina o le togalaau o le taualuga e tatau ona mafaufau lelei i ai, ia lava le avanoa mo se nofo lelei, tumau, ma togafitiga. O teuteuga teuteu, o le faia o laʻei, o le faatulagaina o nofoaga e taʻalo ai, aemaise lava pe a fuafua fale e faʻalelei, faʻamaeʻaina aʻo le i faia le faʻaogaina o fanua.

Ina ia momotu i lalo ni moega fugalaau i luga o le taualuga, o le a tatau ai ona faaopoopoina i ai i se pa puipui puipui e faʻapipiʻi ai i le vaega o le a faia ai le mea. O le faʻapipiʻi puipui e faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i mea e le o lalagaina, ma na o le taimi lava e amata ai ona faʻatumu le fausaga. O le laupapa laupapa, faʻapipiʻi palasitino, laʻau faʻaleleia faʻalelei e filifilia e fuafua i le manaʻoga ma le mamanu o manaʻoga.

Faʻataunuʻuina "'apaʻau"' ua tumu i le tele o laʻau o meaʻai. O le vaega pito i lalo o moega fugalaau e fausia mai le faʻafefe, lea e faʻatagaina mo soʻo se mea faʻapitoa i luga o le taualuga (faatasi ai ma se laulau o le itiiti ifo i le 10 cm). O le alavai e ufiufi i le fiva mama, ma na o le pau lea o le meaʻai, maualuga, lelei le eleele, e sasaa mai ai le laau.

O le vaega o le meaʻai poo le eleele lafulemu i luga o moega fugalaau i luga o le taualuga e saʻo lava e fuafua ai e le gata o le mamafa o le atoaga o le fausaga ma le ituaiga o aoga, ae o mea foi e mafai ona faʻaaogaina. Mo otaota, 5-7 cm o le palapala e lava, ae o isi laau o le vao o le a manaʻomia se avanoa tele ma se vaega o le meaʻai i le va o le 8 i le 12 cm.

E le lava le mamafa, o le palapala mafiafia o le palapala e tatau ona fai mo laʻau - e tusa ma le 15-20 cm. Ae o sea palapala o le eleele o le a mafai ai ona toto fatu, ma tetele, o aʻa malolosi o meaola, ma e oo lava i mea teuteu tetele.

Mo le faia o se togalaau tauagavale, o fualaʻau malosi ma se aʻa aʻa e faʻaaogaina. Small delenki poʻo laau totō e leai ni aʻa e fetaui lelei mo se taimi uumi ma mafai ona mate i ni tulaga fesuiaiga patino. Pe a filifilia se mea e totoina ai, e taua le gauai atu i aʻa e lelei ona atiaeina, o le leai o ni meaola faalafua ma faamai, ma le tuputupu ae tuputupu ae.