Meaai

Faitau e le au tusitala le faia o pepa logo i luga o se laulau malulu

O le pi o se fualaau ola maloloina lea e tupu manuia i le tele o itulagi o le lalolagi. O ituaiga eseese e mafai ai e oe ona maua ni seleselega lelei o lenei fualaau aina, e oo lava i itu i mātū, e ese mai le fanua o talafaasolopito. E faʻapefea ona faia le logo o se pepa o se tau o le taumalulu, tagata faʻafuaseʻi ma faʻapolopolo se paketi a le aiga? E naʻo lou manaʻo e filifili le suʻega sili mo oe lava ma valaʻau i ai e lauiloa!

E tusa ai ma aoga o fualaau o le solar

O le paʻu e lelei tele mo le puipuiga o le tino ma le tino. O loʻo i ai le tele o vitamini ma suauu meli o loʻo aʻafia i faiga faʻapitoa, fesoasoani e faʻamalo ese toxins ma toxins ma faʻamalolo ai le faʻaogaina o meaola. O le tuufaatasiga o le fualaau faisua e aofia ai:

  • ascorbic acid;
  • vitamini A, P, vaega B;
  • uʻamea, iodine, calcium, potassium, fluorine, phosphorus, zinc;
  • fiber;
  • suka
  • antioxidants;
  • alkaloids.

Crispy fualaau faisua e aoga mo le le mautonu ma le atuatuvale, leai se malosi, faaletonu mafaufau. O le masani ona faʻaaogaina i meaʻai e faʻaleleia ai le gaoioi o puipui o toto toto, faʻaleleia le faʻaoʻoina o le okesene i sela.

O le pi e faʻateleina le hemoglobin ma faʻaleleia tulaga paʻu.

E mafai ona 'aina le mea fou, palu, mali. O le tele o meaʻai e teuina i le taimi o togafitiga vevela. O fualaʻau e mafai ma e tatau ona faʻaumatia e tagata matutua ma tamaiti. O le tuusaunoaga o i latou o loʻo i ai le allergies ma le manava o le manava.

Bell pepa pepa

O meaai tioata ma le aisa e taofi le tele o mea aoga aoga. Faatasi ai ma i latou, o le oloa e tumau pea lona tofo ma le manogi, lea e taua tele i na itulagi lea e matua lagona ai le tuaoi i le va o vaitau. i le taumalulu e matua manaia le kukaina o soupuni poʻo le kuka mai fualaʻau e seleseleina e ou lava lima, ma sili atu ona tupu i lau lava togalaau.

E amio lelei le paʻu pe a faʻamaʻa. E tumau lona foliga, fausaga ma le tele. O le pepa suamalie e mafai ona faʻamaʻi atoa pe i fasi pepa. E faʻalagolago lava i sini e tuliloa e le faletua.

Fualaau aina atoa

Mo lenei ituaiga o le maalili, o pepa laiti e filifilia, e tutusa lava le tele. I le lumanaʻi o le a faʻaaogaina mo le fufulu. Latou fufuluina fualaau faisua, oti ese le pito i luga ma le siʻu ma fufulu totonu o fatu ma vaeluaga. Ma o le pepa e le oso ma e le momotu pe a tuu i totonu o le pusaaisa, ua avanoa mo le 30 sekone. Ona faʻaliliu lea ma faʻafefe. O lenei e mafai ona teuina.

E i ai lava le leai o se avanoa i le faleisa. Ina ia faasaoina, o le pepa e faaputuputu i se nofoaafi tasi i le tasi, ma o pulou e tuu eseese i le itu. Ua faapipiiina le afi i totonu o se pusa palasitika. Ua maea le taualumaga.

Mo mea faʻaletagata, e mafai ona e faia samasama, lanu mumu ma le lanumeamata i totonu o le taga e tasi, ona faʻamalieina ai lea o oe e le gata i meaʻai, ae faʻapea foʻi ma foliga.

I le taumalulu, pe a iai se manaʻoga e kuka le pepa i le faʻatumu, ua faʻatagaina o ia e faʻamalo, ae le o atoatoa. E tatau ona tumau le oloa. Ona sili atu lea ona faigofie le tuʻuina o totonu i totonu - o le a le maligi puipui, ma o le foliga o le a tumau pea. O le pepa malulu mo le faʻamamaina e le gata e lelei, ae vave foi. O le ipu e kuka i ni nai minute, le taimi atoa - pe a maeʻa togafitiga vevela.

E tusa lava pe sili atu le maaleale o faletua, i le i ai o le avanoa avanoa i le pusaaisa, ia vave ona tusi le pepa ma sauniuni mo togafitiga vevela mo le teuina. I le taumalulu, ia na o le fesuiaʻiina o fualaau faisua i totonu o le ulo ma faʻapipiʻi seia oʻo ina vaivai O le isi faʻaaogaina o lenei seleselega, o le taumafanafana o vaovao faʻafefe e sili atu ona taugofie, lea e mafai ona tuʻuina faʻatasi ma ni fasi meaʻai i totonu o le pepa. O le a fufulu le ipu ile ala vevela.

O i latou e fiafia e faʻaopopo le fualaʻau Bulgarian i pizza e tatau ona aʻoaʻoina pe faʻapefea ona toliina lelei. Muamua, ua fufulu, faʻamamago i se solo ma fufulu mama i totonu. O le isi, tipi i ni mama vela ma tuʻu i luga se pepa tao mo faʻamalo, lea o loʻo i totonu o pusaisaisa taʻitasi.

O mama taitasi e vavae eseese mai le tasi ma le isi ina ia le paʻi pe pipii faʻatasi. O le mea lea, latou te nonofo i le pusaaisa mo le 2 aso seia oʻo ina latou malolo lelei. O lenei e mafai ona latou potopoto ma tuʻu i se fagu. I le lumanaʻi, o le a faigofie ona vavaeeseina mai le tasi ma le isi, faʻasaʻo lo latou amiosaʻo ma foliga matagofie i le mea na maeʻa.

Meaʻai mo mea e masani ai mo le kuka ma autu autu

Aai ma e le o le meaʻai e mafai ona faʻaaoga e avea o se faʻaopoopoga i le sua, salati, mea autu, pizza. Ina ia faia lenei mea, e fufuluina, faʻamamaina fatu ma vaega, ma e tatau ona faʻamago i se solo pepa. O le taimi nei e mafai ona tipi i ni fasipepa, kupita poʻo ni mama pe a manaʻomia.

O se ituaiga o meaʻai e leʻi maeʻa faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina i totonu o ato poʻo pusa mo le faʻavelaina. O lona uiga, i totonu o se pusa e tasi e tatau ona aofia ai le tele o fualaau faisua e pei ona masani ona manaʻomia mo le kuka poo le kuka. Afai e te tuʻuina mea uma i totonu o se taga palasitika, pe a uma ona faʻamalo, o le a faigata ona vavaeese le aofaiga sao mai ai.

E faʻasaoina e le fale talimalo se oloa e leʻi faʻaaogaina o le pepa ma isi fualaau faisua ma laau. I totonu o se tasi afifi e mafai ona e tuʻuina ai pepa, tamato, pi, pasili, kāloti.

Ma le isi, o mea o loʻo i totonu o le afifi na o le lafoina i totonu o le apa ma soʻo se sou. Anapogi, lelei ma maloloina.

E faʻapefea ona fai se logo pepa se meaʻai o se laulau o le taumalulu fiafia ma se taumafaiga itiiti? I le avea ai o se filifiliga mo se mea e faʻapipiʻiina le faʻaaogaina o meaʻai, e mafai ona e mafaufau i le kuka pepa. O faʻatauga e faia faapenei:

  • fualaau faisua uma e tuʻuina i luga o se pepa tao tao ma le suauu olive;
  • i le vevela o le 180 ° C keke mo le 25-30 minute;
  • faataga le faʻaliliu laitiiti, aveese le paʻu ma fufulu fatu.

O le mea na faʻapipiʻiina le gaʻo ua gaugau i vaega o pusa palasitika ma tio. A maeʻa ona faʻaleagaina, o le a gaosia ia oloa i ni fasipepa, faʻasusu i lauʻau, faʻalanu i ofu, faaopoopo mea manogi ma masima. O lea, i ni nai minute, ua saunia se saladi maloloina. E galue o se mea tutoʻatasi pe faʻatasi ma aano o manufasi. Ina ia puipuia le fualaau faisua mai le suavai, e galo i totonu o se mea e teu ai. O le sili ona lelei o le salatisi o le faʻafefiloi o le suamoni ma le suāuʻu olive.

O se ituaiga o meaʻai e leʻi maeʻa ona mafai ona tuʻuina i totonu o se pani ma aano o manu i minute mulimuli o sauniuniga. O le ipu o le a maua ai se manogi lelei ma le tofo.

Pepa avanoa i totonu o fagu

Pepa pepa o se oloa sili ona aoga i soo se itu. E faʻaaoga foi lenei i le faʻaogaina o le kuka. e mafai ona puʻeina atoa i totonu o se fagu, kuka salati, caviar, adjika, tipi ese ma liligi le saumalie. E tele naua avanoa avanoa, o le mea autu mai le tele o fua o fualaau o le filifili lea o le mea o le a apili i le aiga atoa.

Adjika: lua filifiliga kuka

O le mea moni, e tele isi auala e gaosia ai mo lenei vevela vevela nai lo le 2. I Georgia ma isi atunuu o Asia e vevela vevela e faʻafeiloaia ai keke ma isi meaʻai. O meaʻai ma mea manogi i le adjika e faʻaolaina ai le gaosiga o enzymes digestive, faʻafaigofieina ai meaʻai aano o manufasi e faigofie ona eli ma lelei. I le faaopoopo atu i le pepa, adjika e aofia ai le keke, tamato, mea manogi, masima. Omoni, kāloti, plums ma e mafai foi ona avea ni apu ma mea faaopoopo. O le mea lea, na vavalo ai tagata Europa i le faʻataʻitaʻiga Asia ma le speck.

Adjika mai le pepa ata, fua numera 1:

  • fuga mama mama, pepa ma kāloti i se mea e fai ai meaʻai i le tusa o le 5: 2: 1;
  • fesuiai i totonu o se ipu lapopoa ma faʻafefete pe'ā uma ona vevela ile vevela vevela mo le 1 itula;
  • faaopoopo le 250 ml o le suauʻu manogi, 1 tbsp. suka, 6 tbsp. l suauu laulau, faʻapipiʻi isi 30-40 minute;
  • faaopoopo le 230 ml o le vineka ma le ulu ulu o le kalaiki, faapouliuli mo le 10 minute ma tapuni i totonu o fagu.

O lenei fua o se faʻataʻitaʻiga mo isi uma filifiliga. O le fuainumera o oloa ma mea manogi e mafai ona faʻaititia pe faʻateleina, e taʻitaʻia e lo latou lava tofo. Afai o le tamato o mea manogi i fale, o le vailaau e sili atu ona faʻaopopo.

Fua le fuainumera 2:

  • fulu seia oʻo i le enaena auro e 7-8 pcs. aniani, 5-6 pcs. kāloti;
  • i le tuufaatasiga, olo i totonu o se masini tutusa o le 5 kilokalama o le talo, 6 pi. vela, 2 kilokalama tamato;
  • faʻafesoʻotaʻi fualaau faisua uma, faʻaopoopo se kulupu o cilantro, pasili, keleni (2 ulu);
  • sasaa le masima e tofo ai ma sasaa se ipu vai mama;
  • tuʻu uma 15 minute ma tapuni i ogaumu vevela.

I le faʻatusatusaga, latou te faia le saumalie saumalie saumalie, lea o le pito i lalo o le lanu samasama samasama. O ia taloni o sauniuniga o pepa e pei o sau sauga e sili ona aoga. E mafai ona faʻaaogaina e le gata i laʻau o aano o manufasi. Adjika o le a faʻaleleia ma faʻamalosia le tofo o soʻo se meaʻai poo se kuka. O le mea e taʻua o le pele poʻo le suamalie filifilia e foliga mai ai o se salati e mafai ona faʻafeiloaia ma le gaʻo ma aano o manu, iʻa ma pateta.

Lecho

O fualaau aina nei e gaosia i fualaau suamati. O le fasi, galati ma tamato o loʻo i le ulu o le seleselega. O se ituaiga o salalalau taumalulu - matua fiafia ma loto fiafia. Ina ia kuka lemu mai le pepa suamalie e te manaʻomia:

  • olo i totonu o se mea e teu ai manu 2 kilokalama tamato, lelei e aunoa ma le paʻu;
  • aveese le pepa i le 4-5 vaega;
  • Kipi 1.5 kilokalama o le anisi i afa mama;
  • faʻafesoʻotaʻi mea o loʻo i totonu o se pesini, tuʻu lau laʻau faʻaiʻu 2, 20 g masima, paʻu paʻu ma pulu uma (1 tsp), 70 g suka, sasaa 100 ml o le suauʻu fuālaʻau;
  • fufulu fualaau faisua mo le 1 itula, faaopoopo le 30-40 ml o le vineta, taʻavale luga.

Lecho e mafai ona vaaia o se salati ma o se saumalie. E faʻalagolago lava i le tikeri o meaʻai ma le taimi e kuka ai. O le umi o le fufuluina o fualaau faisua, o le sili atu lea o le faʻaaogaina o le ipu.

Caviar

O le tofo susulu o lenei avanoa i le falemalulu taumalulu o le a apili atu i tamaiti uma ma tagata matutua. O se tasi lea o fua e aupito sili ona lelei mo le seleseleina o fualaʻau taumafa, e ulu i le pepa. Ona o le mafiafia o lona tutusa, e mafai ona salalau i luga o le falaoa, tuu i luga o le spaghetti, e tufaina ma aano o manu ma sausa. Caviar ua saunia mai se seti fualaau faisua:

  • pepa;
  • kāloti;
  • Tomato
  • aniani;
  • kaluka.

O isi mea e aofia ai mea manogi (masima, pepa), aʻa seleni ma pasili. Kāreti ma aniani e falai i totonu o le suāuʻu fualaʻau. O seleni seleni ma le pasili ua tipiina i fasi ie manifinifi ma falai foi. E taoina le fasi i totonu o le ogaumu, faʻamaʻapeʻa ma faʻaaogaina se fasi meaʻai. Ua totoina Tomatoes i totonu o le vai vevela e faafaigofie ai le faagasologa o le tilotilo ma auina atu foi i se fai meaʻai. O le Tomato puree o loʻo kuka i le afi mo le 15 minute. O isi mea uma e faʻaopoopoina i tamato ma tafe mo le 10 minute.

O le isi laasaga o le faʻasaina. Caviar o loʻo tuʻuina atu i faletupe ma faʻamaʻiina mo le 30-40 minute, e faʻatatau i le tele o koneteina.

Pepa ua tipiina

O le sauniuniga pito sili ona faigofie o le pepa tilotilo. E tele filifiliga mo marinades, ae o le gaosiga o le mea e tutusa.

  1. Filifili fualaau aina-tele (8 kilokalama), faʻapipiʻi fatu ma tipi i totonu o 4-5 fasi pepa i le taimi.
  2. Faʻapa 1 minute;
  3. Faʻasaga le pepa i se vevela vevela mo le 4 minute, saunia mai le 2 l o le vai, 400 g suka, 4 tbsp. l masima, peppercorns uliuli, pulou, ipu tioata ma le 400 ml o le suauʻu manogi.
  4. Fualaau faisua ma le faapaleʻele ua sasaaina i totonu o fagu ma ufiufi i le faaputuga. Fafaʻasaga i lalo ile faletupe, afifi i se palanikeke ma tuʻu ai e faʻamalo lelei.

Ina ia avea le meaʻai ma mea manaia, o le pepa o lanu eseese e faʻapipiʻi i le tasi fagu. Maua se malamalama moni auala.

Hot pepa

O lea ituaiga meaʻai manogi e talafeagai mo soʻo se taumafataga. Ina ia saunia, muamua faʻatumu ua saunia e tusa ai ma tekonolosi:

  • 1.5 kg o tamato ua pasi atu i se mea e teu ai manu;
  • faʻaopoopo le 1 ulu o le karika gaosi, 5 tbsp. l suka ma 3 tbsp. l masima, sasaa 3 tbsp. l suauu manogi;
  • o le paluga e kuka i luga o le vevela vevela mo le 15 minute;
  • toso i totonu o le faʻatumu o pepa faʻataʻapeʻape i le 4 vaega ma faʻapipiʻi isi 15 minute;
  • faaopoopo 3 tbsp. l suauu ma tafe i luga i apa.

Ina ia tofo ma manao, mea manogi, mo se faataitaiga, pepa, curry or turmeric, ua faaopoopo i le mea faigaluega. E mafai foi ona lafo i lalo pulu laiti uma.

Pilaf

O se mea manaia tutoʻatasi tutoʻatasi, e matua fiafia lava, loto momomo ma paketi. Mo lana tapenapenaga, o le ae manaomia le 2 kilokalama o le pepa, o le aofaiga tutusa o tamato, 1 kg o aniani ma kāloti, 200 g o araisa uila.

Tekinolosi Faʻatau:

  • tamato e tipi i fasi pepa;
  • o le pepa e nutimomoia i totonu o poloka, aniani ua tipi i afa mama, ma o kāloti o ni fasi pepa;
  • ua fufulu le araisa i lalo o le vai tafe, faatagaina e tu i le vai mo le 30 minute;
  • o meaʻai e fefiloi ma auina atu i totonu o le pesini;
  • faaopoopo le 2 tbsp. l masima ma suka, ½ tbsp. moa fualaʻau, 40 g o le vineka;
  • soʻo uma mo le 1 le itula i le faʻaosoosoina pea.

O le mea ua maeʻa e tuʻuina atu i ogaumu vevela vevela ma uʻamea. Afai e manao ai, ia tuu mea manogi i le pepa.

Crispy Cauliflower Snack

E le masani ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o kapisi i le seleselega o le taumalulu. E masani ona 'aina le fou poʻo le aisa. O lenei filifiliga o le seleselega e mafai ai ona e mauaina se salati manaia. Ona o le pepa susulu ma mea manogi, o le kapeti e le mautonu i le tofo na maua se tofo lelei. Ina ia saunia se mea e tatau ona e:

  • 1 kg o le lanu mumu ma le samasama ua tipiina i fasi pepa;
  • 300 g o kapeti e vaevaeina i ni mea laiti laiti;
  • 150 g tipi seleni seleni ma le pasesa i ni fasi ie manifinifi;
  • tipi 4 ili o le kālati ma se naifi.
  • faataatia fualaau faisua uma i totonu o fagu, faapipii i le kalaka;
  • faia le faapaleʻele lita 1 vai, 2 tbsp. l masima ma suka, peppercorns ma 100 g o le vineka;
  • fagu ua sasaaina i le vevela vevela ma tuua mo le 20 minute;
  • ua faʻafefe le sami, toe faʻapipiʻi ma tumu i apa i le taimi lona lua, fusi ma ufitia i se palanikeke.

Fualaau faisua i le faʻatumuga e le faʻaitiitia le tele, tumau pea ma le manogi ona o mea manogi ma le kalaka.

Pepa ma apu suamalie

O le tuufaatasiga o logo ata ma apu e foliga mai e le masani ai. O sea avanoa o le a talosagaina i latou e fiafia i faʻasao matagofie. Mo ia na te filifilia ni lanu samasama ma lanu mumu, faapea foi ma laulaau lanumeamata lanumeamata.

E seleseleina fualaʻau ile 2 vaega, fualaau aina - i le 4. E faamamaina mai fatu ma vaega. I le isi, e te manaʻomia le kukaina o le vai ma faʻapipiʻi oloa mo le 2 minute. O fualaau faisua ma fualaau aina o loʻo tuʻuina i le lita fagu i luga o papa ma sasaa i le vevela vevela.

Faʻatauga o le falaoa:

  • 1 lita vai;
  • 1 tbsp. l sima;
  • 2 tbsp. l suka
  • 1 tsp afamoni
  • 1 tbsp. vineta

O ipu e tasi le lita e faʻauʻuina mo le 25 minute, faʻasolo faʻatasi ma o latou faʻamau i lalo ma faʻamaʻu i se palanikeke. O apu uma ma pepa e tusa ai ma lenei fua e maua mai ai se tofo masani ma se manogi.

O le seleseleina o le autumn mai fualaau aina fou ma fualaʻau e tele taimi e alu ai. Ae e le o se faʻatau pisinisi se tasi e faʻatau i totonu o se faleoloa e mafai ona suia le fiafiaga na maua e se tagata pe a ia tatalaina se fagu o lana lava salata poʻo le sami. I le faaopoopo atu i le tofo, o avanoa i fale e masani lava ona maualuga le lelei, talu ai o oloa na saunia ai i latou ua pasia le sili atu ona lelei le pule.

E faʻapefea ona fai le logo logo se lavelave o le vaitau taumalulu? Naʻo le tatalaina o le isi fale ua saunia e saunia e tusa ai ma le fua o le kamupani, faʻaopoopo le kamupani lelei ma se fiafia fiafia i ai.